Procesor I 7 9700 k probleme

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
titus_stil
User Junior
User Junior
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Intampin urmatoarea problema , pc configuratie Procesor I 7 9700K , placa de baza gigabyte Z390 , ssd samsung 250 , 16 GB RAM , sursa 500 W , media source : nikon D5300 + Camlink elgato , internet 1GB rds , transmit pe 3 siteuri cb, cam4 si strip in rezolutia HD , + team view sau google remote , procesorul se ridica la 60-70% dar daca pe unul dintre siteuri transmit prin OBS , ajunge la 100% si am observat ca si viteza la internet scade , daca fac un test atunci cand sunt online pe siteuri am in jur de 200 mb poate mai putin download pe server de Romania . Care ar fi problema ?
Mery24
VIP
VIP
Has thanked: 98 times
Been thanked: 135 times

:writing_hand: Când m-ai întrebat în privat, ți-am spus așa: la PC-ul pe care zici că îl ai, nu este normal ca procesorul să stea în 100% cu toate cele 3 sites deschise la 1280x720, deschise direct din bowser sau chiar cu OBS, plus ce ai mai zis tu acolo. Deci sigur e o hibă undeva la PC, de aceea ți-am spus să chemi pe cineva care se pricepe. Bun, eu am înțeles că ești din provincie, dar mi-e greu să cred că în orașul tău nu există un service PC. Iei unitatea PC în brațe, o pui într-o plasă, o duci la service și îi explici omului baiul. Zici să îți verifice PC-ul, poate nu a fost asamblat cum trebuie, poate ai luat componente de la second cu diverse defecțiuni, poate au fost componente noi dar au defecțiuni din fabricație, etc. Procesorul i7 9700k nu are cooler incorporat din fabricație, i-ai pus cooler, ce cooler i-ai pus, poate se supraîncălzește procesorul, ceea ce duce la încetinirea calculatorului, poate și de acolo blocarea de care aminteai anterior, poate componentele au fost poziționate greșit, și astfel împiedică circulația aerului și a căldurii, poate, poate, etc. De asemenea, sunt programe gratuite cu care poți să verifici temperatura procesorului, dar cum am zis, cauzele pot fi diverse.

Se vede că nu te pricepi prea bine la chestii de genul, nimeni nu s-a născut învățat, nu trebuie să ne pricepem la toate, dar îi mulțumim lui Dumnezeu că a lăsat printre noi și oameni care se pricep la ce noi nu ne pricepem. Tocmai de aceea ți-am zis, cere ajutor specializat. Eu asta fac, când mi se pare ceva în neregulă la PC-ul meu, iar eu nu pot rezolva, îl iau în brațe, îl pun într-o plasă și îl duc la service, și stau acolo lângă om până rezolvă. În alt caz, e doar risipă de timp, nervi și energie.
Salutând nemurirea printre muritori...
readyforyou29
User Activ
User Activ
Been thanked: 1 time

Sfatul meu pentru tine:
Schimba sursa , pune una mai performanta si de putere mai mare
Pune o placa video potenta, de preferat ceva de la Nvidia , minim 8GB GDDR5
Renunta la aparatul foto.
Ia o camera Logitech Meetup 4k sa o folosesti pe CB si Cam4 cu OBS si inca una Brio 4k Stream Edition pentru Stripchat.
OBS il pui sa foloseasca exclusiv placa video si ii faci split pentru cele 2 siteuri.
Si cel mai important clean install la Windows.
Nu ai treaba cu downloadul in chat.
Faceti bani cu Chaturbate,cele mai multe posibilitati de castig:
http://adf.ly/1Sp798
titus_stil
User Junior
User Junior

Multumesc pentru sfaturi , nu vad cum as putea testa asta la un service , asta ar insemna sa transmit de acolo incat sa fac un test pentru a se observa diferenta , cel mai bine este sa verifice cineva in domeniu , nu un service oarecare . Desi componentele sunt ansamblate bine , pentru ca sunt puse la un service , toate sunt noi , cred ca problema este de la aparatul foto sau camlink placa de captura , mie greu sa renunt la el ca scot o imagine mai bune decat webcamurile . Ca si temperatura verificata cu coretemp max 64 grade ,min 52 . Este mult ? Coolerul este destul de bun .
titus_stil
User Junior
User Junior

Se pare ca am rezolvat problema , cauza era lipsa placii video dedicate , am pus o placa de 2 GB ddr 5 , si se cunoaste diferenta acum cu OBS pe doua siteuri la rezolutie HD + strip la rezolutie normala cu DSLR ca source procesorul se invarte intre 60-80% iar cu webcam ca source intre 40-50 % .
Mery24
VIP
VIP
Has thanked: 98 times
Been thanked: 135 times

:writing_hand: Păi ți-am spus pe privat că ai nevoie de o placă video dedicată, și chiar nu una performantă, pe asta cred că ți-am și recomandat-o. Numai că din atitudinea ta, nu părea că iei în considerare ce îți zic, de asta te-am trimis la service. Mă bucur că ai rezolvat finalmente!
Salutând nemurirea printre muritori...
titus_stil
User Junior
User Junior

Da Mery . Multumesc pentru ajutor ! Cei drept daca bag si stripul in obs urca la 90% Am vazut ca acel dslr consuma cam cu 10-20% in plus fata de un webcam , nu stiu de ce , deocamdata il mai tin pana schimb cu o camera video sau webcam mai bun , ma gandesc la brio 4 k
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”