Stiu ca am scris foarte mult, dar poate gasiti 15 minute sa puteti citi si sa veniti cu o sugestie!
Vreau sa va spun de la inceput ca nu vreau sa creez dispute sau raspunsuri negative, vreau sa incerc sa gasim o solutie!
Ce sa va spun, in mare eu am deschis un studio in urma cu 4 ani si continui activitatea, fara recorduri la incasari, sau alte "chestii dastea" cu care se lauda anumiti oameni
Ce observ eu, in doar 4 ani (comparativ cu persoane care au studiouri de 10 ani), este ca situatia sa inrautateste pe zi ce trece, si asta doar din cauza noastra! (Asta ca sa nu vorbim de diferentele de acum 10 ani, moment din care nu pot sa gasesc nici un termen de comparatie)
De unde atunci era cat de cat ok acest domeniu, am ajuns in momentul de fata, parerea mea, la o mare panta descendenta si suntem foarte aproape sa atingem apogeul negativ.
S-a observat ca este o afacere profitabila si incet incet am ajuns sa fim multi in domeniu. Studiourile au inceput sa apara ca ciupercile dupa ploaie (poate se datoreaza si crizei ce a lovit omenirea). OK, nici o problema aici, traim intr-o societate ce ne ofera asa zisa independenta, fiecare face ce vrea si ce il taie capul, suportand ulterior consecintele!
Odata cu marea oferta au inceput si problemele:
- Modelele au devenit neserioase si au inceput sa isi bata joc de owneri (si normal, cand vine un model la interviu care are experienta de 5 ani in chat si tu ai studio de o luna, o sa iti iei cateva lectii)
- Ofertele au inceput sa afecteze piata: au inceput ofertele ca la piata: procent 60%, a urmat 70%, ce sa mai dam in plus? noi oferim cazare; mama mama, ala da cazare, eu ce dau? eu fac sedinte foto, program flexibil (aici o sa citez anuntul de pe un site: "Timpul de lucru este flexibil, adaptat fiecarui model in parte, (lucrezi cat si cand vrei)."! pana a spus cineva GATA, nu se mai poate, TREBUIE sa dam avans la angajare, si iar a inceput piata: 100$ avans, 200$ avans, 300$ avans pana spre 500-1000$, normal, care cum isi permite. Au aparut studiouri (impropriu spus) care recruteaza doar modele care lucreaza de acasa, ei nu dau nimic, doar fac niste conturi si asteapta ceva bani! (repet nu este valabil pentru toate cazurile)
Ma intreb ce se va mai intampla pe viitor??? Poate o sa ajungem sa facem videochat de placere si o sa avem anunturi de genul: "Videochat angajeaza modele cu/fara experienta. Oferim: Locatii ultracentrale; program de care vreti voi, procent 100%, cazare, mancare, bonus la angajare 5000 de dolari! Nu cerem nimic, doar sa veniti la noi! (mai avem o afacere sau vre-o 2 locuri de munca, ce ne permit sa venim cu niste bani de acasa sa administram un studio de videochat de placere)!!!
- regasim studiouri care sunt in garsoniere, cu un post de lucru, o canapea si un webcam, un PC SH si o draperie veche, studiouri insalubre cu aspect de wc public, minciuni si intrigi intre studiouri, introduse de modelele care pleaca de la un studio la altul!
Pot continua lista la nesfarsit!
O singura intrebare am: Nu putem sa facem ceva in aceasta privinta? Noi suntem cei care pierdem!!!!
- Prin ofertele cu avansuri si prin intrecerile: care ofera mai mult si mai multe, ajungem sa muncim degeaba!
- Prin studiourile ce angajeaza modele care lucreaza de acasa, nu facem decat sa trimitem modelele sa lucreze toate de acasa
- Prin studiourile care nu au treaba cu videochatul ajungem sa pierdem modele bune definitiv: un modelcare vrea sa se apuce de chat, se duce la intamplare la un studio care promite multe si nu da nimic, ajunge sa lucreze in conditii foarte proaste si ce concluzie sa traga? nu se fac bani din videochat si studiourile arata ca naiba! MAI MULT, acest model va povesti si altor potentiale modele!
- Prin acceptarea oricarui model, ajungem sa ne uram unii pe altii datorita intrigilor si a denigrarii studiourilor la care au lucrat, sa fim dezbinati si sa "progresam pe panta regresiva"!
Va dau un exemplu foarte sincer: Am angajat un model care venise de la alt studio! In 2 saptamani a reusit sa imprastie veste la noi in studio ca vechiul ei angajator este un nimic, un jeg, care nici macar nu i-a dat banii si a lasat-o in datorii, ce sa va spun, iti rupea sufletul povestea! Dupa ce a trecut perioada de acomodare, modelul a pus mana pe telefon si a inceput sa faca si unpic de rau! A inceput sa cheme toate modelele care lucrau la fostul studio la care a fost, la studio la noi! SPER SA MA CREDETI! Am pus mana pe telefon, destul de intrigat de ceea ce se intampla, si am sunat ownerul studioului la care lucrase ea anterior! I-am spus situatia: "Buna ziua, sunt ... de la...In momentul de fata X lucreaza la noi...si a inceput sa cheme toate fetele de la dvs. la noi. Stiu situatia cu angajarile asa ca mi se pare fair-play sa va anunt de ceea ce se intampla, ne putem intalni?" Raspunsul a fost un DA foarte reticent! Ne-am intalnit, am rezolvat problemele ca la sfarsit sa aflu: Modelul isi luase toti banii din partea cealalta, si semnase pentru ei! Fostul angajator era un tip super OK cu o experienta foarte mare in videochat! Intr-un final am ajuns sa imi fie un foarte bun prieten! Ce am avut de pierdut? Un telefon? nu merita?
Prin situatii asemanatoare am ajuns sa cunost inca 2 studiouri si sa imi fac prieteni in acest domeniu!
CHIAR CREDETI CA NU NE PUTEM ORGANIZA ASTFEL INCAT SA EVITAM TOATE SITUATIILE NEPLACUTA SI SA NE AJUTAM INTRE NOI?
NU PUTEM GASI O SOLUTIE SA FIM UNITI?
"DEZBINA SI CUCERESTE" - IN ACEASTA SITUATIE MI SE PARE CA NE AFLAM!
VA ASTEPT CU PARERI!!! SI SUGESTII!!!