Buna.
In ultima perioada am tot cautat diverse forme de a scoate cash de pe cardul paxum.
De obicei scoteam de la ATM- banca romaneasca. In ultima perioada am observat la toate ATM bancilor ,ca au schimbat limita de scos cash pe tranzactie (maxim 300 ron), a disparut butonul:,, alta suma,,
. Nu este deloc rentabil sa scot 3000 Ron ... inseamna sa fac 10 tranzactii la ATM cu comisionul cardului( 2$*10 tranzactii) plus comisionul bancii . 1,5%. ,1,7%sau alte comision.
Am incercat sa scot cash prin POS la BRD dar mi-au spus ca nu mai au aceasta optiune.
Mai exista un ATM care are optiunea cu ,, alta suma,, ?? Eu am tot cautat ( CEC, BRD, banca romaneasca , libra bank , ing)... si toate nu mai au butonul ,, alta suma,,.
Am cautat pe forum alte modalitati de retragere cash prin POS dar nu am gasit nici un raspuns.
Mai exista vreo banca care ofera cash prin POS ?? Sau ATM cu optiunea ,,alta suma,,
Suma maxima ATM pe tranzactie
Reguli forum
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
- manuela222
- User Junior+
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Ai incercat sa scoti cu un alt card (ex. daca ai un card la o banca din Ro) si daca acolo ai o limita asa mica? Pe vremea cand exista FCPAY/Payoneer, se putea scoate cu cardul acela 4000 Ron max.
-
- User Junior+
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 1 time
Pana in prezent am folosit cardul paxum si a fost ok deoarece exista la ATM optiunea,, alta suma,, si se putea scoate o suma mai mare (cash )la o singura tranzactie . Am avut card la BRD dar a expirat asa ca am preferat sa raman la Paxum ( banca online si cardul ).manuela222 scrie: ↑04 Iun 2020, 12:46 Ai incercat sa scoti cu un alt card (ex. daca ai un card la o banca din Ro) si daca acolo ai o limita asa mica? Pe vremea cand exista FCPAY/Payoneer, se putea scoate cu cardul acela 4000 Ron max.
.............
- WinXPfather
- Moderator
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 92 times

La BRD încă există butonul de "ALTĂ SUMĂ", pe verificate, tot acum două ore:

Din lunile anterioare alte opțiuni ok știu că erau Credit Europe Bank și GarantiBank - 3000RON. Poate au schimbat între timp, habar nu am, dar poți să încerci.
Salutând nemurirea printre muritori...
-
- User Junior+
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 9 times
Buna, si eu am aceeasi problema: inainte de impunerea restrictiilor in contextul pandemiei de coronavirus scoteam de obicei de la Garanti Bank de pe cardul ePay in tranzactii de maxim 3000 lei, ei bine - de cand s-au impus restrictiile suma maxima pe care o pot scoate este de 700 lei - si nu e vorba neaparat de comision per tranzactie dar avand in vedere cat scot eu de obicei (ca scot cand se aduna suma mai mare) - atunci ar insemna sa fac cel putin zece tranzactii cu limita asa de mica si se face coada in urma mea la ATM pe deasupra risc sa par suspecta.
Mai am un card de la o banca straina care nu are legatura cu veniturile din videochat, ci imi trimite bani o ruda din afara si tot asa - nu mai merge sa scot decat maxim 700 lei de la ATM-ul Garanti Bank.
Am incercat si de pe card romanesc Garanti Bank si am avut limita de scos de maxim 4000 lei pe zi.
Din fericire am putut scoate de la ATM-ul BCR suma pe care voiam sa o scot in tranzactii cu limita mai mare dar nu stiu ce o sa fac daca nici la ATM-urile BCR nu o sa mai mearga la un moment dat.
Nu stiu ce se intampla.. O avea vreo legatura cu restrictille in contextul pandemiei?
Mai am un card de la o banca straina care nu are legatura cu veniturile din videochat, ci imi trimite bani o ruda din afara si tot asa - nu mai merge sa scot decat maxim 700 lei de la ATM-ul Garanti Bank.
Am incercat si de pe card romanesc Garanti Bank si am avut limita de scos de maxim 4000 lei pe zi.
Din fericire am putut scoate de la ATM-ul BCR suma pe care voiam sa o scot in tranzactii cu limita mai mare dar nu stiu ce o sa fac daca nici la ATM-urile BCR nu o sa mai mearga la un moment dat.
Nu stiu ce se intampla.. O avea vreo legatura cu restrictille in contextul pandemiei?
- WinXPfather
- Moderator
Asta este cea mai mică problemă. Când știi că ai de scos mai mult, ori ieși dimineața pe la 6-7, ori seara 21-22-23. Poate mai este câte un rătăcit, dar coadă în urma ta nicidecum. Mie dimineața îmi place, dar nu este o regulă. Și nu e că ce zice lumea, la mine este că nu îmi place să aștept la rând. Să mă fi văzut pe mine azi la oră de vârf făcând pe poze la bancomate, oare să fi părut suspectă?
-
- User Junior+
Atunci.. care ar fi motivul pentru care dint-o data au scazut limitele de extragere? Inclusiv la card romanesc de la Garanti Bank pe care transfer banii din Paxum in lei am limita pe care inainte nu o aveam.
Trebuie multiple tranzactii pentru o suma care inainte se scotea dintr-o singura tranzactie. De ce asemenea complicatii exact de cand a inceput pandemia? Nu-mi explic..!
Prima data cand m-am confruntat cu asta am intrebat o cucoana din banca: "Doamna, am un card in euro si nu mai pot scoate decat maxim 200 euro per tranzactie, ce se intampla, ca pana acum nu am avut aceasta problema..? Ati introdus cumva anumite limite de extragere la cardurile in valuta? Si mi-a raspuns ultra plictisita ca sa contactez banca emitatoare.. wtf!?
La ePay nu s-au scazut limitele de extragere, ca daca s-ar fi scazut as fi primit mail de instiintare, plus ca de la ATM-urile BCR am putut scoate sume mai mari dintr-o singura tranzactie! Poate ne lumineaza cineva mai in detaliu in aceasta problema.
-
- User Junior+
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 1 time
Singurul ATM de la care am putut retrage suma maxima pe tranzactie de 4000Ron a fost la Raiff( inca mai are butonul ,, alta suma,,. Celelalte ATM-uri ( inclusiv BRD, Garanti, Banca romaneasca maxim 300 RON pe tranzactie ... la CEC maxim 200 RON pe tranzactie... Libra 900 Ron maxim pe tranzactie... ING 500 Ron ). Am verificat in aceste zile . Asa imi arata mie personal . Am incercat doar cardul paxum. Am sa repet verificarea la BRD ( dar la alt ATM) poate exista butonul .. alta suma,,.
E destul de incomod sa incerci sa retragi cash maxim 200- 300 ron pe tranzactie ( personal retrag cash 1 data pe luna o suma mai mare.. pana acum )
E destul de incomod sa incerci sa retragi cash maxim 200- 300 ron pe tranzactie ( personal retrag cash 1 data pe luna o suma mai mare.. pana acum )
.............
-
- User Junior+
Zic dintr-o data pentru ca de cand lucrez pe cont propriu de aproape 2 ani am putut scoate cash de la ATM-ul Garanti Bank de pe cardul ePay cu limita maxima de 3 k lei per tranzactie, pana inclusiv in martie 2020 (adica pana anul asta). Cand am vrut sa scot in aprilie am intampinat aceasta problema: limita de extragere la ATM-ul Garanti Bank cu cardul ePay si cu celalat card strain - maxim 700 lei per tranzactie si inclusiv cu card Garanti Bank din cont Garanti Bank maxim 4 k lei / zi! Cum se explica acest fapt?
Intr-un final bancomatul tot poate ramane fara bani la o adica, doar ca in loc de 2 tranzactii de ex. trebuie 10! Daca vine un turist strain (de exemplu) care vrea sa scoata o suma mai mare lei ce face? Cate 10 tranzactii? Sau isi face card la banca respectiva doar pe perioada cat sta aici in concediu doar ca sa poata scoate mai mult cash? Makes no sense to me!
Intr-un final bancomatul tot poate ramane fara bani la o adica, doar ca in loc de 2 tranzactii de ex. trebuie 10! Daca vine un turist strain (de exemplu) care vrea sa scoata o suma mai mare lei ce face? Cate 10 tranzactii? Sau isi face card la banca respectiva doar pe perioada cat sta aici in concediu doar ca sa poata scoate mai mult cash? Makes no sense to me!
Că vin turiști, păi să vie, îi așteptăm! Dar scopul băncii nu este acela de a-i facilita o bună ședere străinului, banca nu își face regulilie în funcție de viitorii potențiali turiști. Turistul nu își face card la banca respectivă, nici cele 10 tranzacții nu le face, turistul plătește direct cu cardul, poate banca de fapt asta și face, îl încurajează să facă plăți direct cu cardul. Posibil într-un punct să se urmărească și asta, descurajarea plăților cu bani cash, și de aici să rezulte și acea limită, de care vorbeai tu, pentru proprii clienți la propriile bancomate. Când trece prin bancă e mai greu cu evaziunea, mai ușor de prevenit. Vorbesc ipotetic. Explicațiile și motivele pot fi multe. Mult mai multe.
- WinXPfather
- Moderator
Da, Raiff e 4000 ron/ tranzactie, (nr. de tranzactii pana la limita cardurilor) de asta am nominalizat. Nr.1 ramanand acum... Cine are de scos suma mai mare se duce la ghiseu. Prima a inceput ING pe 1 apr 2019 si nu a fost pacaleala, deci nu are legatura cu virusii reali ci cu cei virtuali. Limitarile nu s-au facut fara un anunt oficial al bancilor, care spun 2 chestii.
1 limitatrea fraudelor. Adica daca s-a pus pisicuta, a luat datele, scoate o suma mica, proprietarul e notificat si blocheaza repede card.
Zic ei 2, dar de fapt motivul serios e "evoluția practicilor europene de utilizare a numerarului”, adica controlul, limitatea folosirii lichiditatilor.
RO oricum era cu limitele cele mai de sus, acum s-a raliat la ce e prin tarile celelalte. Cand un american, uk sau german scoate 100 de ceva inseamna ca face o nunta ceva;). Asa ca un turist nu a scos si nu va scoate vreun mare cash, cum nici noi ca turisti nu o facem, decat doar pt fenta, cum se face si acum... Ca daca nu ar fi fenta nici nu ai fi aflat de limite, majoritatea nu stie si nici nu e afectata.
PS: Ca idee, comisionul de retragere cascaval nu se duce la banca de la care scoti...deci...
1 limitatrea fraudelor. Adica daca s-a pus pisicuta, a luat datele, scoate o suma mica, proprietarul e notificat si blocheaza repede card.
Zic ei 2, dar de fapt motivul serios e "evoluția practicilor europene de utilizare a numerarului”, adica controlul, limitatea folosirii lichiditatilor.
RO oricum era cu limitele cele mai de sus, acum s-a raliat la ce e prin tarile celelalte. Cand un american, uk sau german scoate 100 de ceva inseamna ca face o nunta ceva;). Asa ca un turist nu a scos si nu va scoate vreun mare cash, cum nici noi ca turisti nu o facem, decat doar pt fenta, cum se face si acum... Ca daca nu ar fi fenta nici nu ai fi aflat de limite, majoritatea nu stie si nici nu e afectata.
PS: Ca idee, comisionul de retragere cascaval nu se duce la banca de la care scoti...deci...
https://mihaivasilescublog.ro/2020/01/2 ... a-atm-uri/ -"Noi nu comisionăm clientul (lucru foarte important de reținut, chiar dacă vine de la altă bancă), ci comisionăm banca persoanei care ne folosește rețeaua și aparatele. Ni se pare firesc. Mai departe, rămâne la latitudinea băncii emitente daca îți impută aceste comisioane sau daca le amortizeaza altfel."
Prin urmare, se înțelege că pe lângă comisionul cerut de banca emițătoare, există un alt comision perceput de banca al cărei ATM îl folosești cu card de la banca ta. Daca banca emițătoare a cardului oferă clientului zero la ridicare pe orice ATM, atunci își asumă acest cost ptr clienții ei. Bănuiesc că fiecare bancă are propriul sistem de comisioane la tranzacție, care nu rămân neplătite (mă refer la acest tip de comision). Să luăm exemplul anterior cu 10 tranzacții în loc de 2, și să zicem că acest comision este 1 leu/tranzacție. Ei bine, practic și teoretic dacă în trecut banca de la care scoteai banii câștiga 2 lei pentru că aveai nevoie doar de 2 tranzacții, acum se vor efectua 10 tranzacții ca să scoți fix aceiași bani, și se va plăti 1 leu/tranzacție, banca de la care scoți banii va câștiga 10 lei în loc de 2 lei, deci cu 8 lei mai mult. Și uite așa se adună.
Ca idee, când am zis Comision Standard, la genul acesta de comision m-am referit, comision de care amintea BCR în articolul respectiv. Atât doar că nu am detaliat deoarece oarecum mă gândeam că se știe.
-
- User Junior+
Mda.. dar parca comisionul de extragere era procentual adica x % din suma extrasa.. sau nu?
Atunci la ce sa ma mai chinuie pe mine ca client cu tranzactii multiple daca comisionul oprit este x % din cat scot indiferent ca scot dintr-o tranzactie sau din mai multe..?
Sau e si comision procentual cat si comison per tranzactie? Ca de fiecare data scot cu cateva sute de lei mai putin decat imi iese cand calculez cat am de scos convertit in lei la cursul valutar al bancii de la ATM-ul careia scot si asta doar din 3-4 tranzactii, nici nu vreau sa ma gandesc la 10 tranzactii!
Mie mereu imi apare ca tranzactia va fi comisionata conform bancii eminente si nu imi apare absolut nimic de comision al ATM-ului de unde scot.
Nu mai inteleg nimic, sincer!
Atunci la ce sa ma mai chinuie pe mine ca client cu tranzactii multiple daca comisionul oprit este x % din cat scot indiferent ca scot dintr-o tranzactie sau din mai multe..?
Sau e si comision procentual cat si comison per tranzactie? Ca de fiecare data scot cu cateva sute de lei mai putin decat imi iese cand calculez cat am de scos convertit in lei la cursul valutar al bancii de la ATM-ul careia scot si asta doar din 3-4 tranzactii, nici nu vreau sa ma gandesc la 10 tranzactii!
Mie mereu imi apare ca tranzactia va fi comisionata conform bancii eminente si nu imi apare absolut nimic de comision al ATM-ului de unde scot.
Nu mai inteleg nimic, sincer!
- WinXPfather
- Moderator
Nu stiu ce sa zic, sau cum s-o zic ca mi se pare ca am zis fff clar. Sau probabil ai sarit peste postul meu. Motivele pentru care in majoritatea tarilor retragi maxim 200, 300€ e controlul banilor! Si RO se aliniaza...
Comisioanele toate sunt pe site paxum. Retragere la ATM e 2$. Comisionul e luat de catre banca emitenta! Nici o alta banca nu ia vreun comision in plus de retragere (de Paxum zic ca la el ne referim). Nu inteleg de ce 10 retrageri vorbiti ca limita pe zi e de 3000$. Deci 3 retrageri. In loc de 2, doar la unele bancomate ING era limita de 12000 ron (la majoritatea era 6000 sau 8000 ron/tragere) deci o singura tranzactie. Deci maxim 4$ in plus, ca faceti una sau doua retrageri in plus. Pt 4$ mi se pare prea mare discutia...
Daca va place mai mult teoria conspiratiei ca da bine mai bine dati vina pe 5G! Mai simplu, mai clar de atat nu pot...
Comisioanele toate sunt pe site paxum. Retragere la ATM e 2$. Comisionul e luat de catre banca emitenta! Nici o alta banca nu ia vreun comision in plus de retragere (de Paxum zic ca la el ne referim). Nu inteleg de ce 10 retrageri vorbiti ca limita pe zi e de 3000$. Deci 3 retrageri. In loc de 2, doar la unele bancomate ING era limita de 12000 ron (la majoritatea era 6000 sau 8000 ron/tragere) deci o singura tranzactie. Deci maxim 4$ in plus, ca faceti una sau doua retrageri in plus. Pt 4$ mi se pare prea mare discutia...
Daca va place mai mult teoria conspiratiei ca da bine mai bine dati vina pe 5G! Mai simplu, mai clar de atat nu pot...
Cum am mai zis, eu nu aș sta lângă bancomat să fac 10 tranzacții, dar sunt colegi care ar face-o, sau o fac deja. Eu sincer nici nu voiam să ajung să scot bani de pe card Paxum, mie banii îmi intrau în contul meu de la Banca Transilvania, și era foarte ok pentru mine. Dar m-au gonit. În plină pandemie, când unele bănci erau închise, iar la cele încă deschise nu m-am dus să îmi fac cont pentru că nu am vrut să mă expun bolii. Atât valorează un client la Banca Transilvania. În vremuri grele de criză te gonesc. Ce făceam dacă nu aveam cardul Paxum? Practic l-am comandat ca să am o rezervă, și bine am făcut. Deci cumva tot ei ne împing spre metodele "evazioniste".
Mda... eu mă opresc aici că e de treabă. Să producem cașcavalete, că după mai vedem noi ce-om mai face... cu el.
Ultima oară modificat 06 Iun 2020, 10:55 de către Mery24, modificat de 5 ori în total.
- WinXPfather
- Moderator
Sănătoși să fim!