Ce laptop sa achizitionez?

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Amirra
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna seara !Sunt noua pe forum si vreau sa va spun in primul rand:Bine v-am gasit!
Acum insa am o alta problema:maine trebuie sa achizitionez un laptop si ...am 2 variante:1:asus s300c i5 si 2 .hp envy 4-1200eo ,amandoua au procesoare i5 si sunt cam ce vreau dar amandoua au placa video intel graphics 4000.Eu tin 4 sesiuni privat pe imlive,livejasmin,flirt si streamray,e vreunul capabil din punct de vede video sa-mi ofere ceea ce am nevoie?Folosesc o camera logitech c920.Multumesc mult in avans...astept sfaturile voastre:)
googlefun
VIP
VIP
Been thanked: 5 times

Amirra scrie:Buna seara !Sunt noua pe forum si vreau sa va spun in primul rand:Bine v-am gasit!
Acum insa am o alta problema:maine trebuie sa achizitionez un laptop si ...am 2 variante:1:asus s300c i5 si 2 .hp envy 4-1200eo ,amandoua au procesoare i5 si sunt cam ce vreau dar amandoua au placa video intel graphics 4000.Eu tin 4 sesiuni privat pe imlive,livejasmin,flirt si streamray,e vreunul capabil din punct de vede video sa-mi ofere ceea ce am nevoie?Folosesc o camera logitech c920.Multumesc mult in avans...astept sfaturile voastre:)
Daca maine trebuie sa-l achizitionezi , trebuia de ieri sa scrii ! Sau sa-l cumperi poimaine :lol: .
Nu e prea clar ce fel de procesoare au ! La prima vedere par scumpe si slabe cele care vrei sa le cumperi .
Doar ca sunt ultrabook , foarte usoare .Asta daca vrei sa mergi si pe sarma , cu ultrabook intr-o mana si webcam in cealalta ..in timp ce esti online.Nici vorba sa tina sites de care spui .WoW si jasmin vrei ?
I-ti va lua foc , inainte sa termini sa te loghezi pe toate cele 4 sites ! Just kidding ( dar nu prea mult ) :wink:
Citeste mai jos link-ul :
laptop-asus-t14921.html
Poti cumpara HP-ul sau Assus-ul ala de care vorbeam noi acolo , cu incredere .
spk_admin
User Junior
User Junior

O intrebare off topic am daca nu e cu suparare:

Pe ce configuratie ai tinut tu pana acum "4 sesiuni privat pe imlive,livejasmin,flirt si streamray"?
Tot laptop? sau desktop?
money - illusion of freedom
Amirra

Spk_admin pana acum le-am tinut pe asa ceva dar nu era al meu laptopul si a trebuit sa il inapoiez http://www.altex.ro/laptop-dell-inspiro ... ArJA8P8HAQ

Googlefun multumesc pentru raspuns
googlefun
VIP
VIP

Amirra scrie:Spk_admin pana acum le-am tinut pe asa ceva dar nu era al meu laptopul si a trebuit sa il inapoiez http://www.altex.ro/laptop-dell-inspiro ... ArJA8P8HAQ

Googlefun multumesc pentru raspuns
Cu placere .
M-am uitat la laptopul care trebuie sa-l inapoiezi .Costa 2500 lei dar ca si performanta e la mai putin de 50% din cele recomandate de noi acolo .Adica HP-ul de acolo e mult mai puternic pt ce-ti trebuie .Nici nu se compara cu ce ai avut ,avand un procesor de 2 ori mai puternic .(+ 8 giga RAM)
Spor la cumparaturi.
PS : Ca si principul .Sa nu cumperi de la altex /domo etc etc .Sunt infinit mai scumpe la aceleasi specificatii .Cumpara cu incredere de la magazine online mult mai ieftin ,chiar de la sediu daca esti in Buc + ca au aceleasi reguli .Il poti inapoia in 10 zile .Citeste termeni & conditii pe site .
Compara cat e aici (bine are doar 4 g ram , fata de ala de la atex cu 6 g ram) :
http://www.cel.ro/laptop-laptopuri/lapt ... 70m-2gb-l/
Amirra

Googlefun multumesc pentru ca te-ai implicat si pentru raspunsurile prompte pe care le-ai dat ,am citit celalalt post al tau cu hpul,dar as vrea sa imi lasi si mie un link cu el deoarece ma intereseaza modelul ,au fost postate acolo mai multe laptopuri si m-am incurcat putin,multumesc inca odata si astept un replay cu modelul acela hp:)
googlefun
VIP
VIP

Acesta este :
http://www.cel.ro/laptop-laptopuri/lapt ... 50m-2gb-l/

Sau il mai gasesti si aici : http://www.egood.ro/produs/notebook-hp- ... medium=cpc

Mai conteaza si cat are garantie .Pt al 2 lea link sa intrebi telefonic despre garantie , inainte de a comanda ,pt ca vad ca nu specifica .
trompi
VIP
VIP
Been thanked: 1 time

google si cam la o mie de euro ce recomanzi ca laptop?
multumesc anticipat
googlefun
VIP
VIP

trompi scrie:google si cam la o mie de euro ce recomanzi ca laptop?
multumesc anticipat
Buna trompi@
Culmea este ca in jur de o mie de euro , nu prea sunt.(Nu vorbim aici de preturi umflate gen Altex , unde si un i3 poate depasi una mie euros ) .Un CPU mult mai bun pt laptop ( ca sa fie cat un desktop cu i7 4770 ) ..este un Intel Core i7-4930MX [at] 3.00GHz (Turbo Speed: 3.9 GHz) !!
Dar sunt mult mai scumpe de o mie de euro vad .De obicei laptops cu frecvente asa mari sunt scumpe .
Plus ca nu vad de ce un laptop .Sa mai scris pe aici : doar daca e musai nevoie de mobilitate prin casa !Daca nu , e mult mai stabil/rece /ieftin /performant/usor de facut upgrade la un ....desktop .

PS : Daca esti studenta /mereu in miscare /mutare ..chiar e indicat un laptop, bagat in gentuta lui si ai plecat .Daca nu , Nu ! :wink:
trompi
VIP
VIP

nu-s studenta m-ai scufundat, sunt prea batraioara;))))eu am desktop-ul meu pus la punct brici, i-as lua soramii ceva cu care sa inceapa si nefiind acasa acum nu pot sa-i iau pc ca pe avion cand se va intoarce cam greu sa-l transporte....asta asa sa-l utilizez cateva luni pana ce se intoarce acasa si va lucra pe maxim doua siteuri, ma intereseaza cand voi cumpara in ce specificatii tehnice sa se incadreze.
am sa ma uit dupa hp-ul ala despre care ai aimintit, merci pt raspuns!
googlefun
VIP
VIP

Hi again , trompi@
Doamne fereste cum sa te scufund ? Nici nu te cunosc :D !!!!
Am scris asa ca un deziderat /optional "daca esti studenta " .Adica doar asa se justifica multi bani pe un laptop pentru ca ai si optiunea/ mobilitatea de a pleca cu el .

Am inteles ideea oricum .
Bye :wink:
ErZr

in categoria 1000 de euro , la momentul asta best buy ar fi asa ceva

http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/ ... 4gb-black/

Laptop-ul este extraordinar din absolut ORICE punct de vedere , are o racire de top si un ecran superb. Daca vrei ceva mai slab si nu te joci absolut deloc pe el atunci nu are rost sa dai 1000 de euro :). Ar mai fi undeva la 4000 RON si asa ceva http://www.pcgarage.ro/notebook-laptop/ ... 2gb-black/ insa primul este senzational. Am avut ocazia sa ma joc putin pe amandoua si desi Asus-ul are racirea putin mai buna, Lenovo arata mai bine si e si pe platforma mai noua !
googlefun
VIP
VIP

Salutare ErZr@
Ambele arata foarte ok .
Primul e intradevar la 1000 euro dar nu pentru faptul ca ar avea acest procesor i7-4930MX ,ci asa cum spune si in specificatii e pt gaming :
-Bani in plus pt placa video de 4 G ( ei nu-i trebuie in veci ) .
-Partea ok e ca are SSD de 256 GB
- Nu are unitate optica ,iar pt fete e mai usor sa aiba (instalare OS /programe de pe cd etc)
Al 2 lea (Asus-ul de 3998 lei) e ok si el , numai ca nu e cu absolut mai tare pt ce-i trebuie ei , fata de acel HP de 2999 Lei.Tot la fel procesorul , tot 8 giga RAM ,tot placa video (inutila pt VCH) de 2048 MB
E doar mai scump cu fix 1000 Lei.Inteleg ce spui tu cu racirea mai buna , numai ca a specificat pt ce-l cumpara .Never gaming!

PS : Inteleg ca esti pasionat si la curent cu ce apare nou de aici si expresia :" Lenovo arata mai bine si e si pe platforma mai noua !"
Ca e cea mai noua platforma cu ce te ajuta la un laptop ? Nu-i poti face (sau foarte scump) upgrade .
Eu sunt de parere ca nu ai de ce sa dai 1000 lei in plus pt o racire mai buna care si asa nu vei ajunge sa o ai , sau pt orice altceva nesemnificativ vizavi de scopul acizitionarii .
Cand cumperi un laptop trebuie sa gandesti ca faraonii din Egiptul antic :Vei fi ingropat impreuna cu el , sau el impreuna cu tine .Evident , metaforic vorbind :D .
ErZr

Nu vazusem decat post-ul in care intreaba ce se recomanda la 1000 de euro :). Abia acum am vazut si la ce-l foloseste. Pentru nevoile ei si HP-ul e overkill dar oricum ca sa ia ceva bun e cea mai buna solutie. Legat de partea cu platforma, ma refeream strict la faptul ca seria 800 de la nvidia este mult mai rece si performanta comparativ cu seria 700 care inca este apropiata ca pret. Laptopul Tutankamon insa este greu de gasit si cel mai probabil se incadreaza in categoria laptopurilor foarte grele si foarte solide si cu raciri exemplare insa daca iei ceva pe placa video integrata nu trebuie sa-ti faci griji de astea :D
trompi
VIP
VIP

hi all!
am luat o chestie care se apropie un pic de specificatiile tehnice date de voi pe aici,e cam singurul care l-am gasit disponibil fara sa astept, faza e ca eu aveam nevoie ieri si nevrand sa pierd timpul trebuia musai sa iau ceva, asa ca am luat o jucarie care se numeste
Acer - Aspire 772G-747a321.26TBDWakk
Specificatiile ar fi cam astea
Acer Aspire V3-772G-747a321.26TBDWakk (Intel Core i7-4702MQ 2.2-3.2GHz, 17.3" Full HD (1920x1080) Anti-Glare, 32GB, 256GB SSD + 1TB 5400rpm, 2GB NVIDIA GeForce GTX 760M, Blu-Ray Writer / DVD + /-RW dual layer, WLAN, BT, Windows 8, Webcam, 3.2Kg,

sper sa fie ok, precizez aia mica a mea lucreaza doar pe un singur site iar cand o sa-mi serveasca mie voi lucra pe doua ca mai multe nu pot duce dar am vrut un lucru nou si ct de cat ok! sistemul de operare e windows 8
merci all :)
googlefun
VIP
VIP

Hi trompi@
Mda e bun , in sensul ca are CPU capabil .Cred ca ai dat in jur de 1500 euro pe el avand 32GB RAM . :wink: .Are si SSD in loc de hard disk ,deci foarte bun .

PS: Consider ca ai dat cu peste $1000 fata de HP-ul ala .Dar oricand il poti "marita " pasionatilor de gaming :wink: .Nuu vreau sa insist , dar si HP-ul ala il puteai cumpara pe loc de la depozitul din Buc al cel.ro. Tu sau rugai pe cineva, pt ca nu am inteles prea bine cine e in tara , cine pleaca , cine vine :Tu sau sora ta :D :D .....
Pana una alta :bucura-te de el , ai cumparat ceva capabil :wink: !
PS2 : Sa ai grija sa nu faci miscari bruste cand il cari de colo colo .A 13 a parte din greutatea ta , atarna acel laptop :wink: ! Kidding ..
trompi
VIP
VIP

google eu locuiesc in barcelona in momentul de fata iar in luna august sunt o groaza de magazine informatice care sunt inchise, iar din cele care erau deschise cam asta era disponibil, hp-ul ala de care zici tu nu l_am gasit pt ca altfel l-as fi luat si nici assos-ul celalt, am luat si eu ce am gasit,pana in o mie de euro nu era laptopuri bunicele cel utin eu nu am gasit, eu pe respectivul am dat 1200 din care voi scade tva-ul pt ca e luat pe firma, iar pe viitor nu se stie daca vreau sa mai adaug un site, asa macar am ceva care ok
merci mult pt ajutor si sfaturi
googlefun
VIP
VIP

Cu placere ,
Inteles perfect acum ! :wink:
Spor acolo si sa auzim de bine .
Amirra

doamna trompi,FA-TI UN POST;) NU ma intereseaza pe mine nici de tine si nici de sor-ta,ce cauti tu precum chi**tii in c*r in topicul meu?
vdt85
User Activ
User Activ
Has thanked: 1 time

Halal comportament ai domnisoara! vii aici cu coada intre picioare si ceri ajutor membrilor si tot tu esti cea care face pe desteapta acum? dar ai venit cu postul de acasa de la mama? nu ti-ar fi rusine!

de obicei ignor astfel de situatii, dar asta a fost prea de tot. specimenele de genul asta ne vor da si afara de pe forum intr-o buna zi, nu doar de pe post :lol:
googlefun
VIP
VIP

Amirra scrie:doamna trompi,FA-TI UN POST;) NU ma intereseaza pe mine nici de tine si nici de sor-ta,ce cauti tu precum chi**tii in c*r in topicul meu?
Hey Amirra !!
Ce sa intamplat ?
Fii te rog cuviincioasa , nu ai de ce sa vorbesti asa cu ea ! Nu ma intereseaza daca va cunoasteti sau nu!
Tu m-ai rugat sa-ti dau link-ul ala cu HP-ul ! Eu am raspuns prompt (vezi ora ) , numai ca tu ai "uitat " si nu ai mai raspuns .
Inafara de asta , banuiesc ca nu trebuie sa-ti spun eu ca "topicul " acela nu-ti apartine tie .
Este un forum public si oricare din useri pot sa intervina , sa-si dea cu parerea ,sa contrazica daca stie mai bine etc etc .Poate si alti useri care nu au scris au citit si le-a folosit info de acolo .
Daca vroiai un raspuns personalizat si fara interventii din afara mai indicat era mesaj privat .
Cu toate ca eu nu agreez mesajele private decat de la amici/cunostinte/prieteni . Si stii de ce ?
Pentru ca nu mi se pare normal ca cineva pe care nu-l cunosc sa ma agaseze cu mesaje private .
Eu consider mesajele private ca un privilegiu si Nu ca un drept .Cred ca si tu consideri la fel .
E ca si cum eu (sau tu ) tin o prelegere intr-o sala plina ,pe diverse teme unde toata lumea poate lua cuvantul si ...se gaseste o persoana necunoscuta din public care vine si-mi spune ceva la ureche de fata cu ceilalti !!! E frumos ? Mai ales ca eu nu doresc asta !
Acestea fiind stabilite , sa revenim la ce te interesa .
Daca mai poti , vezi ca ai optiunea sa stergi postarea asta ultima .E un "buton " acolo "delete post ".Promit sa o sterg si eu pe asta .
Hai ...cat mai avem timp !
PS: Probabil suparata ca ai ramas fara acel laptop imprumutat , ai vazut ca si ea a intrebat , sa lamurit si a si avut bani, si-a luat ceva ? Nu e cazul sa reactionezi asa , aici .Poate si eu si altii avem alte frustari legate de bani ,dar asta nu ne da nici un drept in plus .Macar sa poti fi capabila sa-ti ceri scuze in alt topic ! Numai al tau !
Amirra

Hello googlefun ,da ai dreptate ideea e ca ce zisese ea in mare parte e offtopic...mi-am achizitionat laptopul de care mi-ai spus ieri,din carrefour am mers si surpriza mea a fost ca il aveau pretul a fost 2600 ron iar garantia 24luni,ieri am lucrat pe el si a venit si cu o surpriza un membru indragostit care mi-a facut nu mai putin de 37000 de credite pe flirt:)...acum sa vedem daca o sa se comporte bine si in continuare,multumesc mult,dar m-a deranjat ca ea a inceput sa povesteasca chestii inutile si eu asteptam chestii pertinente si la obiect:)...multumesc mult:* meriti o gramada de pupici
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”