Bună, alinatom!
Din informațiile pe care le-ai oferit, pot să spun următoarele:
Tind să cred că “stream” ăsta este Streamate, și mai stai și pe alte sites și ai imaginea alungită/distorsionată.
Ca să eviți distorsionarea imaginii pe sites, inițial setezi rezoluția în webcam
(Widescreen, Resolution – Large:720p, mai mult sau mai puțin), și setezi și în splitter, de preferință setezi aceeași rezoluție și pe site, sau apropiată. De exemplu dacă pe site transmiți cu
1280x720, așa o setezi și în splitter, dar și pe celelalte sites pe care lucrezi.
SplitCam deși este un splitter gratuit, este un splitter bun, s-a schimbat în bine în ultimii ani. Singura problemă care ar putea fi în legătură cu acest splitter este aceea că spre deosebire de alte splittere, este un splitter mai greoi care consumă resurse mai multe. Dar dacă ai un sistem performant, deja nu mai este o problemă.
Imaginea roșie în mod normal nu ar trebui să îți apară, indiferent de browser-ul folosit. Nu cred să fie de la splitter, cât despre webcam, nu știu ce webcam folosești, dar să nu fie vreo defecțiune la webcam-ul tău. O altă chestie este aceea ca întotdeauna să îți faci setările în webcam, dar să le faci manual, nu să le lași pe cele automate. În
Webcam options, în primul rând deselectezi
Auto-focus, iar în
Advanced Settings deselectezi
Right Light, la
Gain și
White Balance, la fel, deselectezi
Auto, și îți faci tu manual toate setările și după le salvezi, și foarte posibil să nu te mai vezi roșie, pentru că atunci când ai setările automate se schimbă imaginea. Faci asta de fiecare dată când intri online, asta în caz că nu îți rămân salvate de la o tură la alta. Dar asta e în funcție de PC/webcam, la unele am văzut că rămân salvate, la altele nu. O altă cauză a imaginii ciudate poate să fie și faptul că nu ai suficientă lumină în cameră.
Pe CamSoda, din câte am văzut, se transmite direct din browser, nu are encoder separat. Ce poți face tu: ștergi cookies/cache/istoric, activezi Adobe Flash, te asiguri că webcam-ul tău este adăugat în splitter când vrei să transmiți, și splitter-ul activat, și încerci din nou până merge. O altă "șmecherie" ar fi să îl deschizi pe CamSoda primul dintre toate site-urile cu care mai lucrezi, am pățit și eu la un moment dat așa cu un site, nicicum nu voia să meargă, tot ce vedeam era o imagine neagră. Am tot încercat diverse, până când am observat că dacă îl deschid primul, atunci merge. Dacă nu vrea nicicum, scrii la Support.
Conform informațiilor oferite, cam asta este. Dacă ai nevoie de mai multe îndrumări, revino cu informații suplimentare!
Salutând nemurirea printre muritori...