Probabil te referi strict la LJ ca pe topicul asta ai postat. Asta e o intrebare care poate primi raspunsuri corecte si punctuale doar daca fiecare studio in parte face aceasta statistica. Dar nu e relevant pentru ceea ce intuiesc eu ca vrei de fapt sa afli. Daca pe total incasarile au scazut sau crescut. Si daca scaderea sau cresterea e din vina/datorata siteului Ca altfel nu ar avea sens intrebarea.
La unii au crescut la altii au scazut. In ambele sensuri in unele cazuri dramatic. Si de aici incep presupunerile bazate pe putine date dar, intuitive totusi. Atat timp cat unii au crescut in incasari in aceleasi conditii de referinta ca si cei ce au scazut inseamna ca schimbarea de trend pe studio nu e data exclusiv de site. Ci de abordarea si adaptarea fiecaruia in parte. E imposibil de a vorbi concret ca nu avem acces la cifre concrete, doar cei de la LJ care au acces la ele o pot face, dar se pot face estimari dupa interpretarea datelor (publice) la care se poate avea acces. Se poate face si o analiza mai aprofundata, desigur cu o eroare destul de mare, tocmai de asta nici nu isi are rostul.
Daca vrei sa zicem o estimare personala si destul de superficiala, bazata si pe intuitie mai mult decat pe analiza datelor publice e ca scaderea e destul de mare, mai ales daca compari cu anul trecut si nu cu acum 2 ani. Si aici ma refer pe incasari generale site si luate in considerare mai multe date decat scaderea incasarilor top5 care mai compenseaza?! dar nu egaleaza cu inmultirea numarului de modele. Ca si paranteza profitul siteului de la modelele top5 e aproape zero. Din 100% bani incasati de la membru scazi procent mare model, un mic procent webmasteri ca unii membri avuti in privat au venit pe afiliat, cheltuieli generale care trebuie sa le raportezi pe si pe model, nu ramane mare lucru. Profitul se face cu multimea

. Rentabilitatea e acolo. Dar topul e imagine.
Dar! Din punctul meu de vedere oricat de mare ar fi scaderea nu e ingrijoratoare. Parametrul ce m-ar ingrijora ar fi daca ar scadea numarul consumatorilor de livecam. Si nu! Acesta e in crestere. Statistica asta pozitiva nu poate fi umbrita de usorul trend de scadere a LJ, e semn clar ca domeniul in general e pe val. Unde sunt consumatorii noi de adultlivecamshows, daca traficul pe LJ e in scadere? La siteurile cu tips. Traficul acestora a crescut mai mult decat a scazut pe LJ, plusul diferentei asteia sunt utilizatorii noi. Plus ca s-a si inmultit numarul siteurilor si cele deja existente, jucatorii mari de pe piata, au crescut.
Oricum scaderea oricare ar fi ea inca nu inseamna mare lucru, adica nu e un dezastru si nici nu inseamna ca duce la unul. LJ e un colos. Are resurse imense si cred ca si viziunea de regenerare. A tot demonstrat-o in existenta lui. Sa ne gandim ca inca exista IF, inca exista CC etc care majoritatea le considera moarte. Si totusi exista si genereaza chiar si profit.
Sigur ca e o bataie acerba pe trafic. Capitalul sunt traficul si modelele. Echilibrul dintre ele face ca lucrurile sa functioneze. LJ se confrunta in aceste momente cu un dezechilibru. Modelele vin ca la borcanul cu miere, si traficul nu prea mai face fata. Atunci e normal ca multe modele sa se planga de trafic, ca traficul dezechilibrat se duce la modelele care cu adevarat ofera chestii. Atat timp cat genereaza sume care acum 10 ani pareau imposibile e greu ca sa plece, sa faca ceea ce numesc "compromis" pe siteurile cu tips. Ce numeam acum 10 ani vch clasic care il consideram IF, CC etc, clasic putem numi ce e acum pe LJ, imlive, Stream etc, si noul tips-ul asa cum era acum 10 ani free chatul pe LJ. Lucrurile evolueaza, si intradevar trendul pozitiv e la siteurile cu tips. Nu sunt un vizionar, eu doar remarc trend dupa date concrete si pot spune ca siteurile cu tips par sa fie viitorul. Unii, vizionarii, au vazut-o inaintea mea, inainte de a aparea trenduri evidente. Dar asta nu inseamna ca genul LJ moare. Nici pe departe. Cum nici IF nu a murit. Traieste gafaind in paralel. Plus ca puterea de reinventare a LJ, dovedita, e mult mai mare decat a conservatorului IF.
Au gasit surse de trafic noi, timide dar existente. TV etc. Un lucru care mi s-a parut interesant dar nu a functionat tocmai din cauza modelelor, a fost implementarea partii de afiliere in contul de model. La MFC functioneaza, probabil si la CB si la bonga cred, ca sunt alt gen de modele cu alta deschidere. Cele ce merg pe clasic merg pe burta. se ascund si de umbra lor. Asa ca nu se fac virale pe net ca sa genereze pana la urma bani mai multi, ba din contra streg si ce prin gratia lui Dzeu webmasterul "scapa" pe net. Daca macar pe social media ar face-o, chiar daca cei ce se inregistreaza ca membri noi nu chetuie cu ele o si o fac cu altele acei membri raman in sistem. Si membri ce aduc alte modele e posibil sa te placa chiar pe tine si sa cheltuie cu tine. Asa ramane ca utilizatorii noi sa fie adusi de webmasteri si astia din ce in ce mai putini si mai eficienti si dezamagiti de erorile sistemului cauta alte variante care thx god exista. Trafic de calitate fff buna, nu numeros, dar calitate buna se pierde ca modelele se feresc de bani, sau nu inteleg cum vin banii de acolo. Webmasterii incearca sa compenseze acolo dar timid nu prea reusesc ca nu au content original, iar cand il pun pe cel existent se trezesc cu rugaminti, si in situatii mai absurde cu amenintari sa-l indeparteze. Sigur ca o fac pentru bani, pentru ei, dar ca model atunci cand nu privesti intregul nu vezi ca ala e sangele vital ce iriga sistemul, de unde iti iei si tu vitalitate. Modelele vor si cu sufletul in cur si cu sufletul in rai. Nu se poate. Daca nu se destupa mai tarziu in timp e posibil ca sa nu mai avea posibilitatea unui soft vch cum e acum inca LJ ci sa devina nudestars pe CB ca sa mai poata face bani. Trantesc laptopul cand vad pe forum cand intru posturile in care nu stiu cum sa mai ceara stergerea de content. Dar ma consolez cu partea pozitiva, e bine ca fac cativa pula mare, ar fi concurenta mult mai mare daca s-ar destupa la minte toti.
Ma rog, sunt multe de spus, acum divaghez ca sunt racit ca altfel in conditii normale nu-mi pierdeam timpul aiurea pe forum doar ca sa fiu iar injurat in gand, desigur

.
Later edit: Am scris o data cu tine @sph, daca stiam ca o faci nu mai scriam

.