COnfigurare Laptop

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
gogosica
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna , doresc un Upgrade , vreau sa inlocuiesc acutalul Laptop (Sonyvaio 15 i3 2,20 Ghz 2 nuclee, 4 GB ram , Placa Video dedicata 2 gb. ) ruleaza pe Windows 8 64 bit licentiat.

Laptopul la care m-am gandit este urmatorul .http://www.mediagalaxy.ro/laptop-toshib ... indows-8-1

Bugetul este pana in 5000 de lei .Nu doresc Dsktopt.
Ce parere aveti ? Multumesc :)
googlefun
VIP
VIP
Been thanked: 5 times

gogosica scrie:Buna , doresc un Upgrade , vreau sa inlocuiesc acutalul Laptop (Sonyvaio 15 i3 2,20 Ghz 2 nuclee, 4 GB ram , Placa Video dedicata 2 gb. ) ruleaza pe Windows 8 64 bit licentiat.

Laptopul la care m-am gandit este urmatorul .http://www.mediagalaxy.ro/laptop-toshib ... indows-8-1

Bugetul este pana in 5000 de lei .Nu doresc Dsktopt.
Ce parere aveti ? Multumesc :)
In primul rand, uite-l la emag (fix si cu aceeasi placa video ,inutila in VCH) cu aproape 1000 lei mai ieftin !

http://www.emag.ro/laptop-toshiba-satel ... D51HQBBBM/

In al doilea rand ,uite un Asus cu acelasi procesor/performante la "doar " 3299 lei .Si Asus-ul are o placa video dedicata pe care oricum nu o vei folosi in VCH .
http://www.emag.ro/laptop-asus-cu-proce ... D3SGRBBBM/
Vreau sa spun ca poti gasi si fara placa video dedicata ,cu aceleasi performante .Este enorm de nejustificat (e chiar nerusinat :wink: ) pretul tau de la mediagalaxy .Cu diferenta uriasa (4899-3299=1600 lei) i-ti poti achizitiona un Logitech BCC + sistem lumini softbox ,daca nu ai .

P.S.Nu se justifica pretul tau ,doar daca nu cumva , cumperi pt o institudie bugetara de stat ,unde banii oricum nu conteaza ci , daca tot sunt , trebuiesc cheltuiti ..altfel se pierd ! :lol: :lol:
star87

@googlefun laptopul care tu zici ca e fix acelasi dar cu 1000lei mai putin de fapt este un alt laptop. Diferenta intre cele doua este si la memorie, si la placa video, si la greutate si or mai fi si altele.
googlefun
VIP
VIP

star87 scrie:@googlefun laptopul care tu zici ca e fix acelasi dar cu 1000lei mai putin de fapt este un alt laptop. Diferenta intre cele doua este si la memorie, si la placa video, si la greutate si or mai fi si altele.
Asa este .M-am uitat in viteza .Oricum 2g la video si inca vreo 8 g la RAM nu justifica pretul pt ce-i trebuie .
Si or mai fi cateva butoate , alta culoare :lol: , tot un drac fara relevanta ,fiind vb de acelasi CPU.

P.S .Mea culpa pt confuzie . Oricum jocurile video vor cere din ce in ce mai multe resurse , asa ca nu-i rau sa ai acolo o rezerva . :wink: :lol:

P.S 2. star87@ spune-mi te rog ,ce diferenta este intre cel de 4999 lei si asus-ul de 3299 lei pt VCH .Eu in special la asta ma refeream, un laptop configurat doar pt a lucra pe el .
gogosica

SSHD ul e un factor destul de important pt rularea sistemului de op si memoria la fel. Nu am urmarit ca laptopul sa aiba valorile alea la placa ci doar procesor memorie si stocare. Mie mi s a parut ala interesant, nu m am fixat pe el, doar mi a sarit in ochi.
Vreau sa fac o investitie buna. Nu ma scot banii afara din casa :)) dar vreau un laptop suficient de performat la suma asta, astfel incat sa duca excelent 3 site uri in HD fara probleme. Multumesc pt raspunsuri !
ralu91

Daca ai posibilitatea mergi direct pe SSD in defavoarea SHDD.
Sa mai zic ca e ok cu 4 nuclee si o frecventa cat mai mare.
Alege frecventa procesorului in detrimentul placii video de ex.
googlefun
VIP
VIP

gogosica scrie:SSHD ul e un factor destul de important pt rularea sistemului de op si memoria la fel. Nu am urmarit ca laptopul sa aiba valorile alea la placa ci doar procesor memorie si stocare. Mie mi s a parut ala interesant, nu m am fixat pe el, doar mi a sarit in ochi.
Vreau sa fac o investitie buna. Nu ma scot banii afara din casa :)) dar vreau un laptop suficient de performat la suma asta, astfel incat sa duca excelent 3 site uri in HD fara probleme. Multumesc pt raspunsuri !
Uite aici cu SSD direct ,nu cu SSHD la 4799 lei ,daca vrei la suma aia .Chiar daca dai bani in plus pe o placa video nefolositoare ,te poti bucura (neavand de ales ) de faptul ca are o racire performanta .
Mai greu sa gasesti cu SSD ,16 giga RAM si fara placa video dedicata .

http://www.emag.ro/laptop-asus-cu-proce ... ED-1yjjgys
gogosica

Hello. Am vazut si Asus ul acela ca variata dar vine fara sistem de operare si e de 15. Pe viitor m ar costa mai putin sa pun un SSD decat sa mi cumpar un windows licentiat. Nu i mare diferenta de pret dar na as vrea sa aiba Windows totusi. Cam asta e preferinta mea. Multumesc pt pareri si ajutor! Bafta tuturor! X
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”