theselby scrie:Pffff eu mai am pana la 33 dar promit ca o sa va povestesc prin ce voi trece in acea perioada. Sper sa-mi termin softurile si planurile cu mult inainte de acea varsta

Sper sa fie o tranzitie cat mai lejera si plina de creatie si pace sufleteasca.. eu recunosc ca m-a luat total pe nepregatite

eu care credeam ca le-am trait aproape pe toate.. cand m-a lovit, mi-a dat de m-a julit.. fara menajamente.. parca ar fi vrut sa spuna.. "degeaba nene, ca si tu esti tot ignorant si superficial, ia de aici sa vezi ce am vrut eu sa va transmit de vreo cateva zeci de mii de ani incoace"
Nu m-am dus in detalii prea amanuntite ca sa par totusi cat de cat lucid pe forum

si asa am avut familia si prietenii care credeau ca m-am dus pe copca de la atata calculator, sincer nu mai imi trebuia si vreo cateva mii de useri sa creada acelasi lucru... dar repet.. pentru mine nu a contat.. nu mai vreau sa ma ascund in spatele unei masti, m-am saturat... asta sunt.. cu asta defilez.. cine ma place asa bine.. cine nu.. iarasi bine..
TheSelby sincer sper sa nu te loveasca cum m-a lovit pe mine.. alea 7 zile imi batea creierul in mijlocul fruntii ca o inima.. forja ca un hard drive , tradus in lumea IT era ca si cum cineva imi baga cu fortza informatie in creier, informatie pe care o aveam deja, dar nu stiam sa o pun cap la cap.. cel mai naspa a fost pe 30.03.2013 cele mai intense emotii.. atunci practic s-a rezolvat mare parte din puzzle.. practic mi s-a unit o gramada de info acumulata fie constient fie inconstient.. in cateva fractiuni de secunda.. si apoi alea 7 zile.. au fost mai mult de procesare de informatie...
Apoi mi-am zis sa vad daca sunt singurul dus cu pluta dupa planeta.. si am cautat sa vad daca si altii au trecut la 33 de ani prin situatii similare la nivel emotional.. si asa a rezultat topicul asta.. care e inca in faza incipienta.. pentru ca mai am material pentru inca 10 mii de posturi daca imi pun mintea.. dar nu are rost.. macar 1-2 exemple din cand in cand sunt suficiente pentru a tine acest topic in viata.. cel putin din punctul meu de vedere..
Tot conceptul din spatele acestui topic este doar pentru a demonstra ca inca mai exista mister pe lume, inca mai exista o gramada de frumusete.. pozitivitate.. fapte bune.. iubire.. iertare.. oameni care pica si se ridica miraculos prin puterea credintei.. si nu ma refer aici prin credinta intr-o entitare superioara.. ci prin credinta in fortele proprii...poate chiar si in alti oameni.. daca nu la nivel de incredere in alti oameni.. macar la nivel de a invata din experienta lor de viata.. pentru ca de asta avem istorie.. pentru a invata de la cei care au comis-o in trecut.. si sa incercam sa nu repetam aceleasi greseli.. sau daca totusi le repetam.. sa ne aducem aminte de istorie.. si sa indreptam aceste greseli...
Am mai spus pe forum in trecut.. daca luam viata ca atare.. si ma gandeam doar la interesul propriu, personal nu as fi realizat nici pe sfert din cate am realizat cu principiile mele duse la extrem uneori. Din mii de oameni cu care am socializat, mi-am facut destui prieteni la catarama, dar daca ii tratam pe toti dupa prima impresie, va garantez ca la cat de maniac sunt eu cu principiile, trebuia sa fiu SIHASTRU...
Acum sa nu intelegeti gresit, nu sunt vreun perfect, v-am si spus ca m-am nascut cu multe gene ciudate, chiar diabolice.. dar eu unul am luptat sa le controlez, pentru ca din punctul meu de vedere, orice gena de genul care o manifesti.. si rezulta din ea.. afectarea emotionala a altor oameni intr-un sens negativ... inseamna ca nu iti controlezi bine gena respectiva.
Eu mai refulez pe internet si dau impresia ca cert pe cineva... dar in viata reala foarte rar scap de sub control genul asta de discutii, pentru ca daca as face acest lucru, mi-as lua bataie non stop
Ma credeti sau nu, eu simt omul cum e la suflet din primele schimburi de cuvinte... ma pot feri de el din prima.. asa cum multi dintre voi o faceti atunci cand simtiti un caracter mai ciudat.. dar la mine tocmai genul asta de caractere m-au atras pentru ca instinctual am simtit ca in spatele mastii se ascunde defapt ceva miraculos.. doar trebuie sa am rabdare sa descopar.. si deasemenea sa incerc daca pot.. sa indrept acest caracter spre ceva pozitiv.. practic sa il invat prin comportamentul meu.. ca daca isi va folosi aceleasi resurse dar intr-un mod pozitiv.. va avea mult mai mult de castigat pe termen lung..
Mie unul imi e clar de foarte mult timp ca omul are puterea sa se schimbe in bine.. pe zi ce trece.. trebuie doar sa aiba parte de experiente de viata care fie sa il socheze intr-un mod pozitiv.. fie sa il faca sa ii fie rusine de ceea ce a facut si sa se gandeasca de 2 ori inainte sa o faca iar cu alti oameni...
Spaniolului de acum 5 ani cred ca i-am spus, ca daca isi va folosi energia in scopuri pozitive si nu va mai deranja alti oameni prin comportamentul lui dus la extrem pe partea negativa.. va avea mult mai mult de castigat.. tot timpul parea ca ii intra pe o ureche si iese pe alta.. eu tot aveam rabdare.. asta in conditiile cand toti moderatorii imi cereau sa il banez, in conditiile in care facea si cate 5-6 conturi, trimitea spam la greu la multi membrii ai forumului and so on... si totusi.. uite ca pe zi ce trece este mult mai ok.. nu doar ca se implica asa cum poate.. in timp ce altii doar se uita .. dar pe zi ce trece invata sa fie mai moderat.. mai controlat.. si asta pe termen lung se traduce intr-o atmosfera mai placuta pe forum.. si deasemenea si lui in viata personala ii va fi mult mai bine.. la fel si oamenilor care vor intra in contact cu el..le va fi mai bine..
Daca unui om plin de venin, il alimentezi si cu mai mult venin, nu va face decat sa scuipe doar si doar venin.. la aproape tot ce misca in jurul lui .. dar daca ii dai si miere.... cat de multa poti.. la un moment dat se termina veninul nene.. si atunci esti si tu si el mai linistit.. asta nu pricep multi, atat pe forum cat si in viata reala...
Pana la Spaniolul am avut zeci de cazuri de genul.. inclusiv printre moderatorii forumului.. trebuie sa recunosc ca nu au fost asa de insistenti ca Alex, dar totusi au fost caractere dificile la inceput.. daca eu ii tratam superficial.. nu doar ca mi-as fi facut viata de 100 de ori mai grea.. dar in acelasi timp forumul asta ar fi fost haos total.. si probabil nu ar fi crescut niciodata.. in loc de discutii cat de cat mai interesante am fi avut doar injuraturi si vaicareli non stop...
Ma credeti sau nu.. modul in care am organizat acest forum.. imi ia fix cateva minute sa il moderez zilnic.. mai ales ca acum sunt ajutat si de moderatori... in rest e doar placere... placere de a ma descarca online.. de a socializa cat de cat..de a cunoaste oameni, experiente de viata, de a expune idei care cel mai probabil ar fi ramas izolate intr-un colt al mintii.
Imi pare rau ca sunt zilnic mii de oameni care citesc, dar inca nu inteleg cat de importanta este socializarea atat virtuala cat si reala.. nu realizeaza ca tocmai faptul ca stau incuiati in lumea lor, intr-un blocaj mental, este motivul principal pentru care multe merg anapoda in viata lor.. dar na.. viata merge mai departe

multi isi vor da seama dupa ani de zile de chin emotional/mental.. altii isi vor da seama pe patul de moarte.. altii nu isi vor da seama niciodata.. e cursul natural al vietii..
Cu stima, Ionut