Salutare,
Sunt nou pe site, dar am apucat sa citesc cateva posturi din muuuultele topicuri prezente aici. Atatia ani de videochat in Romania domne, si n-am aflat mai curand de acest forum... Pacat, poate m-as fi apucat mai devreme.
In fine... Sa revenim la subiect. 
As vrea sa cumpar un studio de videochat, am aflat de el intamplator. Din spusele personalului (adminul), patronul este plecat in Germania, s-a ocupat prietena lui de el, iar acum vor sa-l vanda pentru ca vor sa se ocupe de altceva. Actualmente se afla intr-un apartament de 3 camere central, cu 4 posturi de lucru, 400eur chiria, dotat cu tot ce trebuie, PC-uri, camere Sony, LCD-uri, net, conturi. Deci tot.
In momentul asta nu au nicio fata activa (ultimele 2 tocmai au plecat) dar urmeaza sa le vina una, deja "semnase". Ei lucreaza cu fetele prin punerea la dispozitie a apartamentului si a echipamentului, nu au contracte de angajare cu ele, iar partea este 50-50. Se lucreaza cu pana la 10 site-uri in paralel. Tot echipamentul este monitorizat. Au spus ca cedeaza toate contractele cu site-urile, conturile, tot. Adminul care a lucrat pana acum (baiat) si care s-a ocupat si de training la fete, este dispus sa lucreze in continuare si sa ma invete treaba pe-acolo. Zicea ca vine o zi cu o zi, si ia 15oo ron
Eu nu am experienta in domeniu, doar din auzite, si ce m-am priceput sa intreb telefonic, am intrebat.
Pretul cerut este 8mii eur. Este ok? Este mult? Voi ati cumpara?
Acum mie mi-e teama ca ar putea cumva sa ma pacalesc, sa fie o tzeapa sau ceva de genul asta. La ce ar trebui sa fiu atent? Ce intrebari sa mai pun? Ce ar trebui sa stiu inainte de a-l cumpara.
Voi ce parere aveti?
Va multumesc mult pentru orice sfat.

Vreau sa cumpar un studio
					Reguli forum
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
	Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
- WinXPfather
- Moderator 
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 92 times
- 
				smart-studio
- User Junior 
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
corect. de ce ai da 8000 EUR pe 3 calculatoare si 3 camere??WinXPfather scrie:Pai e simplu... Tu cumperi pc-uri, camere Sony si lcd-uri. Daca astea fac 8000 euro e ok.
si inca ceva... la inceputul postului tau ai zis "Atatia ani de videochat in Romania domne, si n-am aflat mai curand de acest forum", ca mai incolo sa zici ca nu ai experienta, ceea ce se si vede cu ochiul liber. noi ce sa intelegem? si ca un sfat: daca vrei sa faci chestia asta si habar nu ai, trebuie sa iti iei pe cineva din interiorul acestui business care sa te invete tot, dar ai grija ca si asta e cu dus-intors, si poate parea simplu, dar sa stii ca vei lucra intre 10-12 ore pe zi numai ca sa "inveti" business-ul; si ar fi bine sa il inveti, ca daca nu persoana care te va ajuta, mai devreme sau mai tarziu, va pleca ori cu banii ori cu fetele
stiu urmatoarea ta intrebare: persoana sa fie asociat sau angajat? parerea mea: ANGAJAT. Ii vei da un 15, 20 de milioane si poate un procent din venituri, dar crede-ma ca la sfarsit te vei felicita pentru aceasta decizie. spor la $$$
p.s. era sa uit. vezi ca studio nu inseamna numai echipamente si spatiu. vad ca nu ai adus in discutie nimic despre partea de legalitate, despre recrutare, tehnic, finantare si alte bazaconii din astea marunte
- WinXPfather
- Moderator 
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 92 times
- 
				smart-studio
- User Junior 
fiind deschis acum cativa ani, probabil ca si echipamentele sunt tot de atunci, deci acum nu mai valoreaza mai nimic. dai 8k si dupa aia mai dai inca alte "k"-uri bune sa le mai upgradezi un pic sau sa cumperi altele (stiu caz). si uite asa traiesti cu 10 ani mai putin 

Mersi de raspunsuri.
PC-urile sunt functionale si actuale, adica pot sustine "munca", cu procesoare de 4-8 CPU. Inca ceva ce este inclus in pret, si n-am mentionat, este mobila adica paturi de la Ikea (clasic) si tot ce mai este pe-acolo, decoruri. Practic studioul este de-a gata, deci contracte incluse, conturi etc, deci inclus si know-how-ul.
Admin-ul va lucra ca angajat, ca pana acum si sper sa am timp sa invat tot ce trebui in caz ca pleaca, mai ales ca am vazut ca nu este asa de usor sa gasesti unul de schimb.
In ce priveste legalitatea, ei au deja toate actele facute, firma se va prelua dupa verificarile contabile. Aici mai trebuie discutat putin cu ei cum vom face. Fetele lucreaza individual, adica studioul le pune la dispozitie decorul si partea tehnica pentru a lucra. Aici nu stiu daca se face vreun contract, probabil exista doar un regulament de ordine interioara.
Ma gandesc ca undeva la aprox 1200eur vor costa cheltuielile lunare, adica : chirie 400, adminul 1500ron, intretinere, curent, contabil, internet si anunturi de recrutare. Aici o problema pe care o vad acum, este gasirea fetelor care sa asigure minim cheltuielile. Se stie ca nu se mai castiga asa de bine din aceasta afacere, nici nu ma astept sa ma imbogatesc, dar macar cheltuielile sa poata fi acoperite.

PC-urile sunt functionale si actuale, adica pot sustine "munca", cu procesoare de 4-8 CPU. Inca ceva ce este inclus in pret, si n-am mentionat, este mobila adica paturi de la Ikea (clasic) si tot ce mai este pe-acolo, decoruri. Practic studioul este de-a gata, deci contracte incluse, conturi etc, deci inclus si know-how-ul.
Admin-ul va lucra ca angajat, ca pana acum si sper sa am timp sa invat tot ce trebui in caz ca pleaca, mai ales ca am vazut ca nu este asa de usor sa gasesti unul de schimb.
In ce priveste legalitatea, ei au deja toate actele facute, firma se va prelua dupa verificarile contabile. Aici mai trebuie discutat putin cu ei cum vom face. Fetele lucreaza individual, adica studioul le pune la dispozitie decorul si partea tehnica pentru a lucra. Aici nu stiu daca se face vreun contract, probabil exista doar un regulament de ordine interioara.
Ma gandesc ca undeva la aprox 1200eur vor costa cheltuielile lunare, adica : chirie 400, adminul 1500ron, intretinere, curent, contabil, internet si anunturi de recrutare. Aici o problema pe care o vad acum, este gasirea fetelor care sa asigure minim cheltuielile. Se stie ca nu se mai castiga asa de bine din aceasta afacere, nici nu ma astept sa ma imbogatesc, dar macar cheltuielile sa poata fi acoperite.
- GlamChatStudio
- GoldMember 
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 52 times
Am vrut sa-mi tin gura dar nu ma pot abtine.Te-ai intrebat asa retoric de ce in acel studio nu exista nici un model,neluand de buna ceea ce ti se spune si gandind logic?Daca cineva ar avea cunostinte vaste despre vchat nu le-ar vinde cuiva pe 1500 ron lunar,multe modele cand aud ca este un baiat tehnic/admin nu vin in studiouri,vezi modelele ca pe niste oameni nu ca pe niste robotei care vor face sex pentru buzunarul tau,incerca sa gandesti ca o femeie,de ce crezi ca maj studiourilor au admini fete?Si nu in ultimul rand cred ca nu ai idee cati bani baga un studio in publicitate,ai luat un ziar de anunturi sa vezi cate sute sunt?Tu daca ai fi un potential model ,unde te-ai duce,la un anunt minucscul si ieftin din gramada sau unde vezi anunturi in chenare imense(care costa  foarte mult )?Cred ca trebuie sa-ti refaci lista de cheltuieli,ca sa-ti dau un exemplu daca locatia nu are centrala,lumina te va rupe in 2 in perioada de iarna,daca are centrala te vor rupe gazele,undeva la 20-25 mil ,depinde de spatiul pe care-l ai.Acea chirie mica este inutila daca locatia este la mama dracu,bagata intre blocuri sau departe de metrou,lucru extrem de important.Iar partea cu conturile,m-ai lasat masca,conturile alea de care tot zici au fost ale unor modele care au plecat si tu nu le mai poti folosi,de ce ai vrea sa ai conturile de studio pe numele altcuiva care oricand poate face dovada catre un site cu actele de identitate si sa-ti dea o mare teapa?
Se vede ca nu stii absolut nimic despre domeniu si chichitele lui,mai bine cu aia 8000 de euro fa o camera pt prietena ta si invatati ce inseamna vchatul pe propria piele,dupa aia te mai gandesti daca esti in stare sa tii un studio.
Nu o lua in nume de rau ,poate candva o sa-mi multumesti.

Se vede ca nu stii absolut nimic despre domeniu si chichitele lui,mai bine cu aia 8000 de euro fa o camera pt prietena ta si invatati ce inseamna vchatul pe propria piele,dupa aia te mai gandesti daca esti in stare sa tii un studio.
Nu o lua in nume de rau ,poate candva o sa-mi multumesti.
https://glamchatstudio.ro/ powered by GlamChatStudio
Cat de ciudati suntem noi oamenii, sa ne nastem nu cerem, sa traim nu stim si sa murim nu vrem...
						Cat de ciudati suntem noi oamenii, sa ne nastem nu cerem, sa traim nu stim si sa murim nu vrem...
- 
				smart-studio
- User Junior 
mai punedrdrdr scrie: Ma gandesc ca undeva la aprox 1200eur vor costa cheltuielile lunare, adica : chirie 400, adminul 1500ron, intretinere, curent, contabil, internet si anunturi de recrutare.
Mai pun, mai pun, dar atunci ce mai ramane !?
La patru posturi sunt acolo, inseamna ca minim 2 trebuie sa fie ocupate in permanenta si cele 2 fete sa faca minim 3000eur de fiecare (50% le ramane lor) si asta doar pentru a fi pe plus 1000eur, ceea ce nu e chiar asa la-ndemana.
Ca si concluzii ce le-am tras eu: ar trebui sa gasesc o fata ca si admin/trainer plus sa-mi asum 1-2 luni de posibile pierderi la inceput, pana mai invatz cu ce se mananca.

La patru posturi sunt acolo, inseamna ca minim 2 trebuie sa fie ocupate in permanenta si cele 2 fete sa faca minim 3000eur de fiecare (50% le ramane lor) si asta doar pentru a fi pe plus 1000eur, ceea ce nu e chiar asa la-ndemana.
Ca si concluzii ce le-am tras eu: ar trebui sa gasesc o fata ca si admin/trainer plus sa-mi asum 1-2 luni de posibile pierderi la inceput, pana mai invatz cu ce se mananca.
- SunStudio
- User Junior 
Drdrdr, tot am impresia ca tu faci caterinca si iei lumea la misto pe aici; cel putin asta am dedus eu din reply-urile tale. Am o intrebare, daca nu ti-e cu suparare: ce varsta ai? (sunt cretin ca ma astept la un raspuns real, stiu... da' fuck it).
Din partea noastra, tot succesul din lume! Dar asta pentru tine va insemna ingrozitor de multa munca.

Dar cine a zis ca trebuie sa mai ramana? Videochat-ul este un business de succes daca stii sa-l conduci, la fel ca oricare altul (a nu se intelege ca dau eu lectii despre management sau videochat, departe de mine gandul). Problema cea mai mare pe care o vad la tine este ca faci niste calcule de suprafata foarte optimiste. Stilul pe care ar trebui sa-l abordezi este unul precaut pesimist si sa faci cel mai rau scenariu la calcule. Daca poti sa acoperi financiar scenariul ala, mai pune 30% in plus la cheltuielile respective, iar daca atunci poti sa acoperi cel putin 6 luni, te poti concentra pe invatarea domeniului si sprijinul pentru modele. Tu discuti foarte mult de admini, locatii, cheltuieli, etc.... dar nu vad nimic despre ceea ce arde cel mai mult: confortul modelelor, bunastarea lor fizica si psihica in cadrul studioului si mai ales training! Separa adminul de trainer la functii si concentreaza-te mai ales la identificarea unui trainer bun inainte de orice. Apoi poti sa incepi sa construiesti.drdrdr scrie:Mai pun, mai pun, dar atunci ce mai ramane !?
Din partea noastra, tot succesul din lume! Dar asta pentru tine va insemna ingrozitor de multa munca.
http://www.videochat-sunmodels.ro Everything is possible, impossible just takes longer. 
						- 
				smart-studio
- User Junior 
o sa fii surprins cat vei baga in promovare pana cand vei gasi UN model. care daca in primele luni iti va face o mie la perioada sa fii multumit si sa ii dai flori in fiecare zi. si vezi sa nu plece dupa ce se prinde ce si cum e cu avc-ul asta 
ce mai ramane? daca vrei sa dai 8000 de euro pe un studio cu echipamente vechi si pe niste conturi care sunt facute pe niste date personale care nu iti apartin (?!), in cazul in care nu iti vei lua teapa , mai adauga 1500-2000 de euro pe luna pierderile pana cand iti gasesti 2-3 modele bune (poate sa dureze si 3-4 luni), deci avem 16.000 de euro pana cand incep sa vina banii. banii nu vor fi nici pe departe cum probabil iti imaginezi tu (10-20 de k pe luna), ci vor fi cateva mii... deci cred ca va trece ceva timp pana cand iti vei recupera cei 16 k euro si de abia dupa aceea te poti gandi la "ce mai ramane". dar vezi ca este posibil exact cand vor incepe sa ramana ceva bani, sa ramai si tu fara modele (este timp suficient sa isi dea seama ce si cum si sa plece - la alt studio sau acasa - asta nu conteaza).
, mai adauga 1500-2000 de euro pe luna pierderile pana cand iti gasesti 2-3 modele bune (poate sa dureze si 3-4 luni), deci avem 16.000 de euro pana cand incep sa vina banii. banii nu vor fi nici pe departe cum probabil iti imaginezi tu (10-20 de k pe luna), ci vor fi cateva mii... deci cred ca va trece ceva timp pana cand iti vei recupera cei 16 k euro si de abia dupa aceea te poti gandi la "ce mai ramane". dar vezi ca este posibil exact cand vor incepe sa ramana ceva bani, sa ramai si tu fara modele (este timp suficient sa isi dea seama ce si cum si sa plece - la alt studio sau acasa - asta nu conteaza). 
unde mai pui ca e posibil ca peste un an sa fie nevoie sa cumperi alte echipamente, cele vechi nemaifacand fata cerintelor care vor fi atunci. o data pe an sau o data la doi ani este necesara si schimbarea decorurilor; membrii se plictisesc si o sa incepi sa te intrebi de ce au scazut incasarile... si chiar daca nu se va intampla asta calculatoarele si camerele se mai strica, scaunele si paturile se mai deterioreaza si multe multe altele. si iar o luam de la capat
vezi ca sunt chiar aici pe forum destui oameni cu experienta care te pot ajuta sa faci chestia asta de la zero, cu echipamente si decoruri noi, cu o locatie ok si cu toate actele pe numele si pe mailurile tale, asta daca nu te calicesti la bani. uita-te prin anunturi.
you do the math. bafta la $$$ desi mira-m-as.

ce mai ramane? daca vrei sa dai 8000 de euro pe un studio cu echipamente vechi si pe niste conturi care sunt facute pe niste date personale care nu iti apartin (?!), in cazul in care nu iti vei lua teapa
unde mai pui ca e posibil ca peste un an sa fie nevoie sa cumperi alte echipamente, cele vechi nemaifacand fata cerintelor care vor fi atunci. o data pe an sau o data la doi ani este necesara si schimbarea decorurilor; membrii se plictisesc si o sa incepi sa te intrebi de ce au scazut incasarile... si chiar daca nu se va intampla asta calculatoarele si camerele se mai strica, scaunele si paturile se mai deterioreaza si multe multe altele. si iar o luam de la capat
vezi ca sunt chiar aici pe forum destui oameni cu experienta care te pot ajuta sa faci chestia asta de la zero, cu echipamente si decoruri noi, cu o locatie ok si cu toate actele pe numele si pe mailurile tale, asta daca nu te calicesti la bani. uita-te prin anunturi.
you do the math. bafta la $$$ desi mira-m-as.
Eu as fi vrut sa fiu un investitor sa zicem... cumpar studioul, pastrez adminul sau incerc sa caut o fata admin si apoi particip cu prezenta undeva la 50% din timp la activitatea propiu-zisa. S-ar fi putut ocupa adminul de tot ce trebuie. Am mult de recuperat teoretic si practic pentru a conduce eu 100% acest tip de bussiness.
Eu am acum 31 de ani si am deja un job la care nu cred ca se merita sa renunt pentru vdc.
Dar probabil mai bine imi iau gandu'... nu?

Eu am acum 31 de ani si am deja un job la care nu cred ca se merita sa renunt pentru vdc.
Dar probabil mai bine imi iau gandu'... nu?
- 
				smart-studio
- User Junior 
mai bine 
sau daca vrei sa faci asta si sa fii doar investitor trebuie sa iti iei pe cineva cu o vasta experienta in domeniu care sa fie manager (in locul tau). a nu se confunda adminul, trainera si managerul. sunt 3 functii total diferite .
. 
- adminul are rolul de a asigura buna functionare a studioului, a se asigura ca modelele vin la timp si stau online, a planifica programul impreuna cu modelele, a rezolva eventuale probleme tehnice etc - il platesti cam cu 1500-2000 ron;
- trainera are rolul de a invata modelele noi "de la zero la pro" ceea ce inseamna avc, de a le vinde tips and trcisk, de a le invata sa se poarte cu membrii etc, iar pe cele care deja au experienta sa le ajute sa isi mareasca incasarile - o platesti tot cam cu 1500-2000 ron;
- managerul este cel care are rolul de a asigura buna desfasurare a business-ului ca un tot unitar si de a coordona activitatea celor doi (admin si trainer), precum si a modelelor - il platesti cu procent din incasari (ca sa fie co-interesat).
adminul si trainera sunt pe acelasi nivel. managerul este "seful" lor, daca vrei, iar tu esti "seful" managerului (asta ca o minima organigrama si ca sa te simti si tu bine ).
).
atentie, o sa functioneze numai daca iti gasesti un manager f f f bun si o sa stii sa il "co-interesezi"
bafta acolo. ai nevoie

sau daca vrei sa faci asta si sa fii doar investitor trebuie sa iti iei pe cineva cu o vasta experienta in domeniu care sa fie manager (in locul tau). a nu se confunda adminul, trainera si managerul. sunt 3 functii total diferite
- adminul are rolul de a asigura buna functionare a studioului, a se asigura ca modelele vin la timp si stau online, a planifica programul impreuna cu modelele, a rezolva eventuale probleme tehnice etc - il platesti cam cu 1500-2000 ron;
- trainera are rolul de a invata modelele noi "de la zero la pro" ceea ce inseamna avc, de a le vinde tips and trcisk, de a le invata sa se poarte cu membrii etc, iar pe cele care deja au experienta sa le ajute sa isi mareasca incasarile - o platesti tot cam cu 1500-2000 ron;
- managerul este cel care are rolul de a asigura buna desfasurare a business-ului ca un tot unitar si de a coordona activitatea celor doi (admin si trainer), precum si a modelelor - il platesti cu procent din incasari (ca sa fie co-interesat).
adminul si trainera sunt pe acelasi nivel. managerul este "seful" lor, daca vrei, iar tu esti "seful" managerului (asta ca o minima organigrama si ca sa te simti si tu bine
atentie, o sa functioneze numai daca iti gasesti un manager f f f bun si o sa stii sa il "co-interesezi"
bafta acolo. ai nevoie
- GlamChatStudio
- GoldMember 
Pot sa rad???'Ce trainer bun isi vinde tips and tricks pe 1500 ron/lunar??Mie daca-mi cere un trainer banii astia ,ii arat usa si-l invit politicos afara,nici un trainer care se respecta si stie vchat nu ar fi atat de cheap,poate 1500 usd lunar minim si asa este putin.Trainerul este persoana cea mai importanta dintr-o astfel de firma,fara ea/el ,managerul ,patronul,modelele ar fi mult mai sarace.Managerul se scarpina la oua in timp ce un trainer bun poate lua o fata de pe strada si sa o duca in top jasmin ,daca stie cu adevarat videochat.Va rog frumos nu mai numiti traineri persoane care stiu cum se deschide calc si spun fetelor ''zambiti va rog''.smart-studio scrie:mai bine
bafta acolo. ai nevoie
- 
				smart-studio
- User Junior 
1500 ron este salariul fix. poti sa ii dai si procent. dar la cate modele va avea el la inceput, sincer cred ca e mult si 1500 ron. dai 1500 usd si poate si procent unei trainere care "se ocupa" de 10-20 modele, nu uneia care "se ocupa" de un model, maxim doua 

- Studio20
- VIP 
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 8 times
Eu spun doar "funny" 

Studio 20. Cel mai mare si mai cunoscut studio de videochat din lume. 20 de locatii, 5 tari, 3 continente.
Excelam Impreuna!
http://www.studio-20.ro
						Excelam Impreuna!
http://www.studio-20.ro
- 
				smart-studio
- User Junior 
oarecum offtopic: mai greu sa iei o fata de pe strada si sa o duci in top, oricum s-ar numi topul respectivpocahontas scrie:Managerul se scarpina la oua in timp ce un trainer bun poate lua o fata de pe strada si sa o duca in top jasmin ,daca stie cu adevarat videochat.Va rog frumos nu mai numiti traineri persoane care stiu cum se deschide calc si spun fetelor ''zambiti va rog''.smart-studio scrie:mai bine
bafta acolo. ai nevoie
si asta nu neaparat din cauza modelelor; mi se pare ca si site-urile au unele politici, pe care le-as numi cel putin bizare. de ex. algoritmul pt aranjarea in pagini a modelelor de pe jasmin este cel putin discutabil. nu as vrea sa afirm ca avantajeaza un model sau altul (de regula vechi)
vezi si topul mfc si multe alte topuri.
- GlamChatStudio
- GoldMember 
Este greu dar nu imposibil...nimic nu este imposibil ,ce tine de videochat:)

- 
				smart-studio
- User Junior 
cred ca s-a speriat investitorul nostru. a parasit si subiectul si forumul si tot. probabil si tara 
a luat o decizie buna, though

a luat o decizie buna, though