Configuratie PC

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
Alex12345
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Buna,

Cred ca este timpul sa imi fac un PC pt a sta pe cateva site-uri, si tinand cont ca in acest moment folosesc un Mac ( observ ca nu sunt cele mai optimizate pt asa ceva ) se pare ca trebuie sa imi fac un PC de la 0.
As vrea sa stau pe 2, maxim 3 site-uri, probabil folosing un splitter si o a doua camera.

Ce config ar trebui sa fac si pe ce anume ar trebui sa pun accent ??

In mare ma gandesc la un I7, 8 gb ram, SSD ( dar nu stiu daca este necesar ) si placa video ????
As prefera sa il fac pe componente si sa nu cumpar unul retail ( odata se pot gasi pe OLX anumite componente mult mai ieftin si pe fiecare site preturile varieaza destul de mult ).

Windows 10 ?

Help, pareri si sugestii ...

Multumesc anticipat
SoulCams Models Studios wanted
Mery24
VIP
VIP
Has thanked: 98 times
Been thanked: 135 times

:writing_hand: Bună!

Procesor - i7 8700. Dețin acest procesor, procesorul vine însoțit de cooler, dar cooler-ul este slăbuț în comparație cu procesorul, iar dacă nu te satisface, poți să îl schimbi.

Memorie RAM - 8GB, DDR4, merge. Dar dacă ai posibilitatea, ar fi mai indicat 16GB, DDR4.

Tip stocare - dintre SSD și HDD, alegi SSD. SSD -240GB, sau mai mult, după posibilități.

Placă video - pentru streaming nu ai nevoie de o placă video performantă, unii zic chiar că ar fi opțională. Eu sunt de părere că sistemul trebuie să conțină și placă video dedicată. Nimic pretențios, o placă video decentă, exemplu: 2GB, GDDR5, până în 400 ron (nouă), sau alta. Dacă o iei de pe OLX, cum ai zis, probabil mai puțin.

Placă de bază - pentru o performanță cât mai bună, recomand placa de bază cu chipset Z370 sau Z390. Personal, o dețin pe aceasta: https://www.emag.ro/placa-de-baza-gigab ... ction=view .

Carcasă – să fie cât mai aerisită, recomad Full Tower, pentru că nu o să îți dea emoții că nu îți intră piesele și/sau că sunt prea înghesuite, și dacă se poate să aibă și ventilatoare incluse. Recomand următorul model: https://www.emag.ro/carcasa-silentiumpc ... ction=view.

Sursă – 600W. Eu aș lua-o separat, nu inclusă în carcasă, pentru că pot să aleg ceva care să se axeze exact pe nevoile mele: performanță, silențiozitate, etc.

Cam asta este. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. De puțin să te temi, de mult, niciodată!

Mare atenție, însă, la ce cumperi de pe OLX, și de la cine cumperi. De asemenea, poți să îți îndrepți atenția și înspre Okazii.ro. Pe Okazii, vânzătorilor li se oferă calificative/reviews despre produsele vândute, iar asta poate să îți ofere un alt nivel de siguranță. Totuși, ar fi indicat să găsești piese de vânzare în orașul tău, pentru că astfel poți să ceri și probe.

Mult succes!
These users thanked the author Mery24 for the post:
Alex12345 (06 Mar 2019, 09:07)
Salutând nemurirea printre muritori...
Mery24
VIP
VIP

:writing_hand: Am uitat să precizez. Da, Windows 10, e cel mai potrivit. Personal rulez Windows 10 Professional 64 -bit, cu licență, și îmi place foarte mult cum se comportă. Deși un windows longeviv, Windows 7, e posibil ca în viitorul apropiat să înceteze să mai facă update-uri...
Alex12345

Multumesc frumos.

O sa incep sa caut oferte. Revenind totusi putin la Olx Vs. Okazii, pt ca unul din servicii este gratuit, ai sanse mai mari sa gasesti produse ceva mai ieftine fata de Okazii si ca sa fie mai risk-free ma gandesc ca o carcasa + Memoria Ram ( care daca imi aduc aminte bine au garantie pe viata ) ar putea fi luate de acolo.

As avea o intrebare, si asta doar in cazul in care stai pe mai multe site-uri, procesorul in cate grade iti sta si cam ce load are ??? Din pacate la mac-uri cand accesezi 1 singur site iti sare in 90 - 100 % si incepe sa huruie coolerul.

PS. am avut o inspiratie foarte buna acum 3 ani cand am gasit o "cheie" de Win 10 Pro pe Ebay la 3 euro si am zis ca nu stii niciodata cand iti va trebui
Gabriel1
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Salutare Alex!
In caz ca esti interesat: 3 Posturi Videochat stare 10 din 10 (0 - 30 ore functionare) :
- 3 Birouri mobile
- 3 TV Samsung 81 HD (1 sigilat)
- 3 buc Tastatura Logitech K400 Plus TV (1 sigilata)
- 3 PC (SSD Kingstone 120 / I7 quad core i 6700k / HyperX FURY Black 8 GB RAM / Placa de baza ASUS/ Sursa / Cooler / Carcasa )
- 10 Softbox-uri Hkutatz vl-9099
- 3 Logitech c920
- 3 Locigetch c922
- 3 Licente Windows 10 Pro
- 3 Licente Verysoft
- 7 buc Trepied
- 3 Dormitoare ( Pat, Noptiere, Comoda, Oglinda, Dressing )[Pret separat]
Pret 6500/post Contact:0756843755
Mery24
VIP
VIP

:writing_hand:
Alex12345 scrie: 06 Mar 2019, 09:18 As avea o intrebare, si asta doar in cazul in care stai pe mai multe site-uri, procesorul in cate grade iti sta si cam ce load are ??? Din pacate la mac-uri cand accesezi 1 singur site iti sare in 90 - 100 % si incepe sa huruie coolerul.
3 sites, 1280x720 rezoluție fiecare, 2 webcam-uri, un splitter și youtube - în jur de 40% CPU.

Cât despre temperatură, nu cred că o depășește pe cea normală, din moment ce uneori și după 20 de ore deschis, dintre care 10-12 ore cu toată șandramaua rulând, la atingere, unitatea se simte doar ușor călduță în spate, dezmorțită mai mult. Dar nimic deranjant sau de care să îmi fac griji. Și în principiu este o unitate PC silențioasă, comparativ cu ce am mai avut în trecut.

De “huruit” poate să huruie și hard disk-ul, nu doar cooler-ul.

Ideea de bază este să nu îți treacă CPU de 75%, cu toate deschise. Asta ține de mai multe aspecte: câte sites, care sites, rezoluții, splitter, etc.

Și stai doar pe un site până ai posibilitatea să îți iei un sistem care să îți permită să deschizi mai multe sites. Ziceai în altă postare că LiveJasmin e baza, no pe el și pe mama lui! :relaxed:

Mult succes!
Ionela88999
User Junior
User Junior
Has thanked: 4 times
Been thanked: 11 times

Eu inainte de unitatea actuala ,am avut un i7-6700k.Saraca unitate nu a fost stinsa niciodata in 3 ani de zile(si spre nenorocul ei ,nici pana de curent nu a fost in acei 3 ani)O tineam asa pentru ca aveam niste setari mai ciudatele pentru imagine,si nu mai stiam sa le fac,iar cand in sfarsit le-am facut cum voiam,de frica sa nu le pierd nu o mai stingeam.Lucram 8-9 ore pe zi pe ea,si statea deschisa in rest.Nu am avut nicio problema,pana cand am vandut-o sa fac un update.
Acum detin un i7-8700k 32gb ram.Ca idee daca urmaresti olx-ul o sa gasesti ceva ok.Eu am luat-o de la un tip care o cumparase cu 2 luni inainte pentru minat bitcoin,dar cum bitcoin a cazut a vandut-o ,la un pret de doar 4200 de lei.
Si garantie la piese inca 2 ani.
Ca idee i7-8700k ,eu folosesc un singur site Chaturbate,si tin chaturbate ,obs la full hd si youtube,imi consuma doar 1.3% din procesor.Cat ar mai putea sa consume inca 2 siteuri?Ca temperatura al meu sta intre 45-48 grade celsius.
Spor.
Alex12345

Ideea de bază este să nu îți treacă CPU de 75%, cu toate deschise. Asta ține de mai multe aspecte: câte sites, care sites, rezoluții, splitter, etc.
Din pacate cum incep stream-ul procesorul urca in 100 % si dupa variaza intre 75%-95% ... so yeah ... se pare ca un PC este necesar.
Multumesc inca o data pentru sfaturi ... si ... Streamate a inceput sa cam bata Jasmin la funduletul gol :) ... dar as vrea sa nu pierd ce am pe Jasmin.
Acum detin un i7-8700k 32gb ram.Ca idee daca urmaresti olx-ul o sa gasesti ceva ok.Eu am luat-o de la un tip care o cumparase cu 2 luni inainte pentru minat bitcoin,dar cum bitcoin a cazut a vandut-o ,la un pret de doar 4200 de lei.
Si garantie la piese inca 2 ani.
Foarte buna achizitie. Despre procesor ... ma uimeste ca un miner ar folosi asa ceva ( dar stiu ca in ultima vreme se incerca sa se mineze si ajutat de procesor :) ), stiind ca pentru ei placile video erau primordiale.

Cat despre temperatura si load-ul proc-ului ... nu am cuvinte ...felicitari

Multumesc pt precizari.
Salutare Alex!
In caz ca esti interesat: 3 Posturi Videochat stare 10 din 10 (0 - 30 ore functionare

Buna, am incercat candva sa "stau" pe TV ... nu mi s-a parut cel mai ok lucru ... nu era un Smart sau unul prea nou ... doar un Full HD clasic ... cred ca un monitor de 32 inch faca o mare diferenta daca stai multe ore si te "benoclezi" in el fata de un televizor (dpdv oftalmologic desigur )

Un pret pt 1 PC, de curiozitate ?

Multumesc
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”