Probleme internet

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
AndreeaR
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna si bine v-am gasit! Va citesc de câțiva ani si aproape întotdeauna am gasit un raspuns la problemele pe care le întâmpinam. De data aceasta a fost nevoie sa imi fac un cont si sa intreb direct pentru ca nu m-am descurcat:))). M-am mutat in noiembrie intr-un bloc nou si am optat pentru internet de la rds,1000mb. Si de atunci pana in prezent, parca am tot timpul senzația că Nu "ține " internetul, sau ca are fluctuații, chiar daca, atunci cand fac un test de viteza, este o viteza corespunzătoare abonamentului. De exemplu, stau pe 3 siteuri in free chat, Si, în același timp, raman cu 0 vizitatori pe toate in acelasi timp, pret de cateva secunde. Cel mai des folosesc combinația imlive, xlove si streamate. Sau, daca am un privat pe toate, sau pe 2 dintr ele, pleaca toti membrii in aceeasi secunda.
Aici vine fibra pana in casa, de acolo intr-un router, iar de acolo am un fir pana la pc. Setarile sunt facute in Router si se conectează pc ul direct la internet, fără username si parola. Pana sa ma mut aici, am avut acelasi abonament de internet, doar ca foloseam un fir de internet care venea direct, nu iesea din niciun router, si ma conectăm cu username si parola. Ani intregi nu am intampinat problema asta si nici nu am avut vreodata senzația că Nu ar merge ok internetul.
Am mers si am probat cateva zile din apartamentul părinților, care au acelasi abonament dar fibra adusă pe scara, de acolo un fir, si conectarea cu user si parola si, din nou, nu am avut probleme cu deconectarea userilor.
La rds cand am sunat mi au spus ca nu are cum sa fie fluctuatii, si chiar daca ar fi, cauza nu este aceasta.
Deci, pana la urma ce solutii am? Am citit ca as putea sa schimba placa de retea cu una in care sa intre direct fibra optica, si in felul asta trecerea nu s ar mai face printr un router. Astept cu mare interes părerile voastre. Sper sa existe o rezolvare. Multumesc!
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”