Cum justificam veniturile de pe PFA?

Discutii generale despre activitatea de video chat și despre monetizarea pe platformele de tip Onlyfans. ❤️ Păreri, opinii, întrebări, mod de lucru, povești, discuții diverse despre siteuri de videochat sau Fans Sites și despre acest job in general. Toate își au locul în această categorie. ❤️✅😇
Reguli forum
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
Scrie răspuns
evaeva1
User Activ
User Activ
Has thanked: 27 times
Been thanked: 30 times

Salutare tuturor !

Am si eu o nelamurire : am facut Pfa , si vreau ca toate castigurile sa treaca prin acel pfa ca sa fie declarate. Singurul site care emite factura este livejasmin , insa imlive si CC nu .. Nu stiu cum as putea justifica veniturile respective... La in moment dat am vorbit cu in contabil si ma intreba daca pot sa ofer contractual pe care il am eu cu site urile , sau ceva undeva sa se poata verifica tariful meu pe min , incasari samd. Cine mai are pfa cum a procedat ? Eu LJ il am prin transfer bancar direct in contul PFA , iar celelalte 2 le am prin paxum , urmand sa le trag tot pe contul de pfa. Problema e ca nu stiu cumm as putea sa le justific , sau cum sa procedez. Inca nu am angajat in contabil , pt ca cu toata nebunia cu cardurile si pfa ul inca nu am avut timp . Insa nici contabilli nu sunt toti informati pentru domeniul asta .... Nici nu stiu daca eu ar trebui sa am pe jasmin cont inregistrat pe Business, poate este sufficient doar sa aleg contul bancar de pfa ca si metoda de plata si atunci pot sa le si impozitez... Nu am nici cea mai vaga idee de cum at trebui procedat. Poate este cineva in situatia mea si ma poate ajuta cu o indrumare...

Multumesc frumos
:blush:
SoulCams Models Studios wanted
sweetgirl
VIP
VIP
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

pff daca nu stie nici contabilu atunci cine ...poate cei de la anaf sau de la finante. din cate stiu se merge direct acolo la anaf se scrie o declaratie cat castigi si se plateste impozit ce atatea batai de cap cu pfa sau intrebat acolo direct ca doar vrei sa platesti dovezile imlive lj cu pret pe minut si asta e
manuela222
User Junior+
User Junior+
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

evaeva1 scrie: 19 Apr 2018, 06:13 Salutare tuturor !

Am si eu o nelamurire : am facut Pfa , si vreau ca toate castigurile sa treaca prin acel pfa ca sa fie declarate. Singurul site care emite factura este livejasmin , insa imlive si CC nu .. Nu stiu cum as putea justifica veniturile respective... La in moment dat am vorbit cu in contabil si ma intreba daca pot sa ofer contractual pe care il am eu cu site urile , sau ceva undeva sa se poata verifica tariful meu pe min , incasari samd. Cine mai are pfa cum a procedat ? Eu LJ il am prin transfer bancar direct in contul PFA , iar celelalte 2 le am prin paxum , urmand sa le trag tot pe contul de pfa. Problema e ca nu stiu cumm as putea sa le justific , sau cum sa procedez. Inca nu am angajat in contabil , pt ca cu toata nebunia cu cardurile si pfa ul inca nu am avut timp . Insa nici contabilli nu sunt toti informati pentru domeniul asta .... Nici nu stiu daca eu ar trebui sa am pe jasmin cont inregistrat pe Business, poate este sufficient doar sa aleg contul bancar de pfa ca si metoda de plata si atunci pot sa le si impozitez... Nu am nici cea mai vaga idee de cum at trebui procedat. Poate este cineva in situatia mea si ma poate ajuta cu o indrumare...

Multumesc frumos
Care au fost pasii pentru PFA pe care i-ai urmat? Ce cod CAEN ai pus? A fost simpla toata procedura?
evaeva1
User Activ
User Activ

sweetgirl scrie: 19 Apr 2018, 13:29 pff daca nu stie nici contabilu atunci cine ...poate cei de la anaf sau de la finante. din cate stiu se merge direct acolo la anaf se scrie o declaratie cat castigi si se plateste impozit ce atatea batai de cap cu pfa sau intrebat acolo direct ca doar vrei sa platesti dovezile imlive lj cu pret pe minut si asta e
Hmmm prin declaratia 201 sau care o mai fi , asta nu inseamna ca esti in regula daca iti vine un control..
Plus ca pe mine ma interesa sa imi platesc si CAS si CASS
evaeva1
User Activ
User Activ

manuela222 scrie: 19 Apr 2018, 16:01

Multumesc frumos
Care au fost pasii pentru PFA pe care i-ai urmat? Ce cod CAEN ai pus? A fost simpla toata procedura?
Am facut pfa ul prin regnet.ro . Le am spus pt ce imi trebuie si s au ocupat de tot . Le am platit 3 sau 400 lei la final nu mai stiu ... Gasesti info la ei pe site
manuela222
User Junior+
User Junior+

evaeva1 scrie: 19 Apr 2018, 21:54
manuela222 scrie: 19 Apr 2018, 16:01

Multumesc frumos
Am facut pfa ul prin regnet.ro . Le am spus pt ce imi trebuie si s au ocupat de tot . Le am platit 3 sau 400 lei la final nu mai stiu ... Gasesti info la ei pe site
Multumesc de info!
evaeva1
User Activ
User Activ

Chiar nu foloseste nimeni PFA-ul pe aici ?? :sob: :sob:
WinXPfather
Moderator
Moderator
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times

Nu prea cred ca-l mai foloseste cineva, ca e si ff scump si de fapt nici nu prea ai cum, neavand vreo calificare in vch.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
TheObserver
Has thanked: 0
Been thanked: 0

WinXPfather scrie: 21 Apr 2018, 11:08 Nu prea cred ca-l mai foloseste cineva, ca e si ff scump si de fapt nici nu prea ai cum, neavand vreo calificare in vch.
Ce imi spui de acest cod caen pentru vchat:
http://www.coduricaen.ro/6110-activitat ... e-cu-cablu

Binenteles ca PFA se merita pentru modele independente ce fac multi bani nu pentru cine face ft putin. Se platesc multe impozite insa pana la urma nu or sa tina banii intr.-un cont gen FCP acumulati iar mai apoi sa ii piarda pe toti!
WinXPfather
Moderator
Moderator
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times

Pai cine te obliga sa tii banii acolo?;)

Nu exista meseria vch deci nici diploma. Si oricum pfa cred ca ar fi ultima alegere ca e cel mai scump. SRL taxe mai mici si nu-ti trebuie nici academie vch ;).
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
evaeva1
User Activ
User Activ

WinXPfather scrie: 21 Apr 2018, 18:34 Pai cine te obliga sa tii banii acolo?;)

Nu exista meseria vch deci nici diploma. Si oricum pfa cred ca ar fi ultima alegere ca e cel mai scump. SRL taxe mai mici si nu-ti trebuie nici academie vch ;).
Cas + Cass 650 lei pe lună + 10% impozit pe sumele câștigate. Impozitul nu se aplica si la cas si cass. Nu mi se pare mult, plus ca ai acces imediat la bani. La srl stiu ca in teorie trebuie așteptat 1 an ca sa poti intra in bani. Ultima dată când m am interesat de Srl acestea erau conditiile, plus ca pentru un model independent nu stiu cat de avantajos e srl ul tinand cont ca este singurul angajat. Cat despre cod Caen sunt aceleasi si la pfa si la srl. Nu?
În afară de administrare pagini web, model , activități artistice si divertisment nu cred ca mai sunt altele. Sau poate ma înșel Win? Ce taxe mai sunt la srl?
manuela222
User Junior+
User Junior+

La PFA singurul inconvenient este ca trebuie sa ceri autorizatie la vecini daca desfasori activitatea intr.-un apartament. Si acel cod caen cu divertisment ar cam speria pe oricine.
Am citit ca acesta ar fi mai adecvat:
http://www.coduricaen.ro/6110-activitat ... e-cu-cablu
evaeva1
User Activ
User Activ

Eu mi-am trecut punct de lucru la terți. Asta îmi dă dreptul de a lucra de oriunde: apartamentul pe care îl am închiriat pt aceasta activitate, hotel, etc. Dacă declari punctul de lucru asa nu te obliga la niciun acord din partea vecinilor. Pt sediu social nu ai nevoie de acordul vecinilor, însă nu trebuie sa fie unul su același cu punctul de lucru. Deci daca ai apartamentul tau pe care îl declari ca punct de lucru va trebui să stabilești sediul social în altă parte.Daca nu ai o altă proprietate exista societății care se ocupă de înființare pfa/srl care închiriază sedii sociale pt o anumită taxă anuală.( suma nu e de speriat)
Eu am declarat sediul social apartamentul in care locuiesc.
Ca idee nu treci un singur cod Caen, poti trece mai multe. Eu am vreo 3-4 Care acoperă atât cât se poate aceasta activitate.
manuela222
User Junior+
User Junior+

Ce inseamna punct de lucru la terți? (ca lucrezi ca si colaboratoare pentru alte firme, ca nu ai un punt de lucru fix)? Daca vin in control unde vor veni atunci? Sediul social trebuie sa fie diferit de punctul de lucru obligatoriu? Imi poti indica in ce formular se declara aceste lucruri? Un link ceva. Ms
evaeva1
User Activ
User Activ

Punct de lucru la terți, inseamna ca nu ai un punct se lucru stabil.Banuiesc ca in situatia unui control acesta s ar efectua la sediu. Eu asa stiu ca punctul de lucru este obligatoriu să fie diferit de cel declarat că și sediu. Chiar am completat si o declarație în sensul ăsta cand am facut pfa ul. Cat despre formular sau link, nu te pot ajuta pt ca nu am folosit asa ceva. Eu am apelat la o firmă de pe net care s a ocupat si a facut toate demersurile.Sunt o multime de firme pe net care fac asta contra unei sume de 300 -400 lei. Eu doar le am trimis actele si ei au facut pfa ul.
Scrie răspuns

Înapoi la “Despre video chat - discutii generale”