Laptop pt streaming..

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
Bamby
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna.As dori si eu niste pareri legate de Macbook Pro 15 inch pentru streaming..daca este bun sau nu..sau pareri in general de Macbook..
As vrea sa mi achizitionez un laptop foarte bun pentru streaming :) Momentan folosesc un asus i7 , nvidia geforce gtx..Multumesc frumos.
SoulCams Models Studios wanted
Webmaster_Studios
User Junior
User Junior
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Macbook Pro, si in general tehnologia Apple este numarul #1 in lume. Pentru streaming? Poti lua si modelele basic de la Apple si tot e prea mult pentru streaming. Nu am timp acum. Am intrat doar putin si sa-ti spun ca iei cea mai buna alegere cu Macbook Pro. Daca nu vine cineva intre timp sa-ti explice si de ce calculatoarele Apple sunt cele mai recomandate, poate imi fac eu ceva timp si revin cu info.
Bamby

Multumesc mult de tot..
googlefun
VIP
VIP

Bamby scrie:Multumesc mult de tot..
Bamby@ daca ai acest CPU, i7-4750HQ , da , este bun(icel) !! Nu te lua doar dupa brand .Sunt masini marca BMW , care au motor de 1600 cc (adica , fix aceiasi putere cat o Dacia Logan) !!!

Conteaza foarte mult specificatiile tehnice , nu (doar)firma !

Daca esti fan Apple si doreai doar o confirmare , raspunsul de mai sus nu poate decat sa te unga la suflet . Daca - in schimb , tii la banii tai - si vrei cea mai buna performanta raportata la pret , pt asta suntem noi aici ! :)

Unele lucruri raman neschimbate ...Lol
Bamby

googlefun scrie:
Bamby scrie:Multumesc mult de tot..
Bamby@ daca ai acest CPU, i7-4750HQ , da , este bun(icel) !! Nu te lua doar dupa brand .Sunt masini marca BMW , care au motor de 1600 cc (adica , fix aceiasi putere cat o Dacia Logan) !!!

Conteaza foarte mult specificatiile tehnice , nu (doar)firma !

Daca esti fan Apple si doreai doar o confirmare , raspunsul de mai sus nu poate decat sa te unga la suflet . Daca - in schimb , tii la banii tai - si vrei cea mai buna performanta raportata la pret , pt asta suntem noi aici ! :)

Unele lucruri raman neschimbate ...Lol

Fan Apple sunt..dar cand vine vorba de performanta in ale streamingului :)) Nu mai conteaza brand-ul .. imi doresc sa achizitionez ceva super..dar nu ma pricep :D
Webmaster_Studios
User Junior
User Junior

Bamby , daca nu te pricepi si iubesti calitatea inalta, mergi pe Macbook Pro. Chiar daca nu ai nevoie de un Macbook Pro pentru steraming, gandeste-te altfel, crezi oare ca majoritatea companiilor ce lucreaza in IT aleg Apple doar ca este Apple? :) Nu ! Unii o fac si pentru imagine, da, dar ceilalti aleg Apple pentru ca, calculatoarele Apple sunt si rezistente in timp, si mult mai mult decat calculatoarele altor companii producatoare de asa ceva. Mie unul mi s-au stricat in 5 ani multe calculatoare ce rulau cu Windows, dar in acelasi timp my Macbook Pro arata la fel ca un calculator nou :) L-am folosit si ingrijit la fel de mult ca si pe celelalte calculatoare obisnuite.
GabiXO
User Junior
User Junior

Bamby scrie:Fan Apple sunt..dar cand vine vorba de performanta in ale streamingului :)) Nu mai conteaza brand-ul .. imi doresc sa achizitionez ceva super..dar nu ma pricep :D
Atunci ia-ti ceva pe Windows si nu te complica aiurea. Marea majoritate a site-urilor au aplicatii proprii de streaming, care guess what nu au aplicatia de Mac, doar de Windows.

In concluzie, daca vrei sa te apuci serios de streaming mergi pe Windows ca sa nu ai batai de cap. Daca vrei doar asa, de chestie, ia-ti Mac si pierde timp cu setarile :)
XOLABS - Online Marketing & Stuff
googlefun
VIP
VIP

Webmaster_Studios scrie:Bamby , daca nu te pricepi si iubesti calitatea inalta, mergi pe Macbook Pro..
Aici intrevad un paradox .Nu ai cum sa nu te pricepi si nici sa nu-ti placa masinile , si cu toate astea sa vrei sa-ti cumperi un Ferrari , presupunand ca ai si banii .

In mod normal , aceste masini nici nu ar trebui vandute unor oameni obisnuiti , chiar daca dispun la un moment dat de suma necesara . A avea un Ferrari trebuie sa tina si de o anumita "cultura " . Musai trebuie sa ai garajul cat tot subsolul casei , sa fie luminat ca un showroom etc . Ar mai trebui ca ,inainte de achizitie sa poti dovedi ca iubesti masinile , ca mai ai si alte masini in garaj ( la fel , valoroase ) , ca ai si setul de prieteni necesari care-ti vor alimenta cu prisosinta ego-ul , si evident , care pot mima o minima invidie .....Lol

[ Este de notorietate cazul fotbalistului caruia ia luat foc Ferrari pe autostrada si a ajuns sa declare ca nu mai vrea sa auda in viata lui de Ferrari si , sa mai si spuna " Am muncit toată viaţa ca să am o maşină pe care mi-am dorit-o, dar n-am avut parte de ea! Nu m-am putut bucura!" ] - caz clasic de persoana care nu intelesese spiritul Ferrari . Dobitocul fusese acuzat (de firma producatoare ) printre altele , că mergea cu 180 de km/h în viteza a doua!!!!!!!! ! Dupa el , ceilalti detinatori din lume sunt doar niste fraieri , el considerandu-se un simplu ...ghinionist :lol: Lol

E ca si cum ai alege sa mananci icre negre , doar pt ca ai auzit tu ca sunt hranitoare . Nu poti servi icre negre si sa bei din pahare de plastic , sa mananci din farfurii de plastic , imbracat in trening , in bucataria ta modesta de la etajul 8. Mult mai "gustoase" vor parea pe puntea unui iaht , intr-o companie care sa justifice importanta si adecvarea momentului ( servirii icrelor ) > :lol:

Cum la fel , nu ar trebui sa porti un Rolex , doar pe motiv ca esti un tip extrem de punctual , si ti-au placut tie de mic copil ceasurile cu mecanisme bune .Nu cred ca e suficient . Rolex-ul da bine cu niste pantofi /costum cam de acelasi calibru , ba chiar si camasa trebuie sa fie una "aleasa " . Sa nu uitam de context , la fel , trebuie sa fie unul cu totul special , asta daca nu vrei sa risti sa fii luat doar drept snob , picat la un eveniment totalmente nepotrivit ... :lol:

Asa si cu MacBook Pro 15 , pt videochat :)) .Cu toate astea , sunt absolut convins ca ar da bine , sa faci streaming de la propria piscina , iar in fundal sa se vada ditamai casa in stil colonial ( si o bucatica din laptop ) . Eventual le poti spune membrilor : " Intrucat cumpar de ani de zile doar produse Apple , cei de la magazinul local mi-au facut cadou laptopul asta .Am auzit ca ar costa peste $ 5000 . Frumos din partea lor , sunt niste oameni foarte draguti ... ! "

Later edit .
GabiXO foarte bine punctat .

Bamby , spune-ne in mare , pe ce sites (si pe cate vei face streaming in acelasi timp ) , si ce buget ai > :wink:
Ultima oară modificat 17 Feb 2017, 23:39 de către googlefun, modificat 1 dată în total.
Webmaster_Studios
User Junior
User Junior

GabiXO scrie:
Bamby scrie:Fan Apple sunt..dar cand vine vorba de performanta in ale streamingului :)) Nu mai conteaza brand-ul .. imi doresc sa achizitionez ceva super..dar nu ma pricep :D
Atunci ia-ti ceva pe Windows si nu te complica aiurea. Marea majoritate a site-urilor au aplicatii proprii de streaming, care guess what nu au aplicatia de Mac, doar de Windows.

In concluzie, daca vrei sa te apuci serios de streaming mergi pe Windows ca sa nu ai batai de cap. Daca vrei doar asa, de chestie, ia-ti Mac si pierde timp cu setarile :)

Uite ce este, ca sa nu vorbim vorbe si sa dezinformam omul, ne poti da si noua macar un singur exemplu de site de video chat care nu functioneaza pe Mac sau cu care iti pierzi timp cu setarile pentru Mac? :) Asa poate sa vada si Bamby daca e sau nu adevarat. Un singur site, nu-ti cerem mai multe, unul singur care sa nu poata rula cu Mac. Multumim!
Mery24
VIP
VIP
Has thanked: 98 times
Been thanked: 135 times

Webmaster_Studios scrie:
GabiXO scrie:

Uite ce este, ca sa nu vorbim vorbe si sa dezinformam omul, ne poti da si noua macar un singur exemplu de site de video chat care nu functioneaza pe Mac sau cu care iti pierzi timp cu setarile pentru Mac? :) Asa poate sa vada si Bamby daca e sau nu adevarat. Un singur site, nu-ti cerem mai multe, unul singur care sa nu poata rula cu Mac. Multumim!
Un exemplu ai zis…Știam eu de Xmodels de prin mai că Streamer-ul lor nu este compatibil cu Mac, și am zis să fac o verificare… :)

Imagine
These users thanked the author Mery24 for the post:
Ionela88999 (02 Apr 2019, 23:44)
Salutând nemurirea printre muritori...
WinXPfather
Moderator
Moderator
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times

Pe mac pro ultimul soft de la lj nu merge deloc, pe penultimul nu mergea sunetul. Mac pentru mine ar fi ultima alegere pentru vch.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
googlefun
VIP
VIP

Ce sa mai cautam site care merg /nu merg cu Mac ... :wink:

Mai jos Bamby@ , ai un model Asus care va face fata cu brio pt 2-3-4 sites full HD (diagonala 17.3).

Link http://www.emag.ro/laptop-gaming-asus-r ... DTBK63BBM/ pret 4.79326 Lei

Cel mai ieftin MacBook Pro (diagonala 13.3) e pe la 7.499 lei , iar ca putere pentru a lucra pe el , este undeva sub 50% din forta lui Asus , adica nu e de joaca . E grav ...

Link http://www.emag.ro/laptop-apple-macbook ... DZDGG2BBM/ pret 7.49999 Lei

In aceste conditii ar trebui sa fie foarte usoara alegerea , asta daca nu vrem sa dam toti banii de mancare pe o luna , pe 100 grame de icre negre , sa le mancam din borcan de plastic , in trening de plastic (din Obor :) ) la etajul 8 al unei garsoniere (din beton) .Te ia ameteala doar daca te uiti in jos ... :lol: :lol:

Bafta in alegere , Bamby@
Webmaster_Studios
User Junior
User Junior

ASUS ROG este un calculator pentru jocuri video, iar Macbook Pro este un calculator de productie. Si Macbook Pro poate fi cababil de jocuri video. Diferenta este ca performanta unui Windows PC scade cu timpul, iar Mac-ul si-o mentine de cele mai multe ori. Sa nu uitam ca Mac-ul foloseste Linux, iar cu acest linux merg serverele din intreaga lume, si asta poate spune multe despre Mac. Cat despre compatibilitatea softurilor de video chat cu Mac, de aceea am si cerut exemple sa le poata vedea, citi si Bamby. Eu, personal, am vazut si stiu ca pentru site-urile cu care merg cunoscutii mei nu au fost si nu sunt probleme de compatibilitate cu Mac-ul.

P.S. Propun sa facem o lista cu siteurile care ruleaza si pe Mac.
Ultima oară modificat 18 Feb 2017, 00:27 de către Webmaster_Studios, modificat de 2 ori în total.
WinXPfather
Moderator
Moderator
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times

Nu pot fi contestate diferentele. De la design la functionalitate. Nu am auzit vreodata ventilatorul Apple, sau sa friga, sau sa trebuiasca sa dau restart ca s-a blocat. Ca si moft personal il pot avea dar daca vreau sa fac bani merg pe drumul batatorit. Sunt un tip practic. Aleg raportul cel mai bun. Am dat un exemplu real in care te uiti la el ca la un bibelou. Aici nu e o discuite windows vs linux, android vb ios. E de a face cat mai multi bani safe cu cea mai eficienta investitie. Fara teama ca dezvoltatorii softurilor nu iau in considerare si utilizatorii de mac ca sunt minoritari.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Bamby

googlefun scrie:
Webmaster_Studios scrie:Bamby , daca nu te pricepi si iubesti calitatea inalta, mergi pe Macbook Pro..
Aici intrevad un paradox .Nu ai cum sa nu te pricepi si nici sa nu-ti placa masinile , si cu toate astea sa vrei sa-ti cumperi un Ferrari , presupunand ca ai si banii .

In mod normal , aceste masini nici nu ar trebui vandute unor oameni obisnuiti , chiar daca dispun la un moment dat de suma necesara . A avea un Ferrari trebuie sa tina si de o anumita "cultura " . Musai trebuie sa ai garajul cat tot subsolul casei , sa fie luminat ca un showroom etc . Ar mai trebui ca ,inainte de achizitie sa poti dovedi ca iubesti masinile , ca mai ai si alte masini in garaj ( la fel , valoroase ) , ca ai si setul de prieteni necesari care-ti vor alimenta cu prisosinta ego-ul , si evident , care pot mima o minima invidie .....Lol

[ Este de notorietate cazul fotbalistului caruia ia luat foc Ferrari pe autostrada si a ajuns sa declare ca nu mai vrea sa auda in viata lui de Ferrari si , sa mai si spuna " Am muncit toată viaţa ca să am o maşină pe care mi-am dorit-o, dar n-am avut parte de ea! Nu m-am putut bucura!" ] - caz clasic de persoana care nu intelesese spiritul Ferrari . Dobitocul fusese acuzat (de firma producatoare ) printre altele , că mergea cu 180 de km/h în viteza a doua!!!!!!!! ! Dupa el , ceilalti detinatori din lume sunt doar niste fraieri , el considerandu-se un simplu ...ghinionist :lol: Lol

E ca si cum ai alege sa mananci icre negre , doar pt ca ai auzit tu ca sunt hranitoare . Nu poti servi icre negre si sa bei din pahare de plastic , sa mananci din farfurii de plastic , imbracat in trening , in bucataria ta modesta de la etajul 8. Mult mai "gustoase" vor parea pe puntea unui iaht , intr-o companie care sa justifice importanta si adecvarea momentului ( servirii icrelor ) > :lol:

Cum la fel , nu ar trebui sa porti un Rolex , doar pe motiv ca esti un tip extrem de punctual , si ti-au placut tie de mic copil ceasurile cu mecanisme bune .Nu cred ca e suficient . Rolex-ul da bine cu niste pantofi /costum cam de acelasi calibru , ba chiar si camasa trebuie sa fie una "aleasa " . Sa nu uitam de context , la fel , trebuie sa fie unul cu totul special , asta daca nu vrei sa risti sa fii luat doar drept snob , picat la un eveniment totalmente nepotrivit ... :lol:

Asa si cu MacBook Pro 15 , pt videochat :)) .Cu toate astea , sunt absolut convins ca ar da bine , sa faci streaming de la propria piscina , iar in fundal sa se vada ditamai casa in stil colonial ( si o bucatica din laptop ) . Eventual le poti spune membrilor : " Intrucat cumpar de ani de zile doar produse Apple , cei de la magazinul local mi-au facut cadou laptopul asta .Am auzit ca ar costa peste $ 5000 . Frumos din partea lor , sunt niste oameni foarte draguti ... ! "

Later edit .
GabiXO foarte bine punctat .

Bamby , spune-ne in mare , pe ce sites (si pe cate vei face streaming in acelasi timp ) , si ce buget ai > :wink:

Pai pe Cb si MFC.. pai bugetul maxim pt ceva care chiar merita ar fi 8 mii de lei.. si minimum 5 mii..Pana acum laptopul pe care il am si-a facut treaba cu cele 2 site uri dar se pare ca a cam luat-O razna si vreau o schimbare..
Bamby

Multumesc mult de sfaturi :)
googlefun
VIP
VIP

Bamby scrie:Multumesc mult de sfaturi :)
Nu ai pentru ce Bamby . Si daca nu deschideai tu acest topic , probabil ca noi , tot ne apucam sa scriem una , alta , despre ...laptopuri :wink:Lol
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”