Pareri internet gigabit rcs-rds!
-
juanvaldino
- User Junior+

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Buna ziua, deschid acest topic in legatura cu internetul de la rcs-rds l-am instalat si eu zilele trecute si prin routerul wireless de la ei pe testul livejasmin : http://speedtest.dditservices.com - am urmatoarele rezultate: 110mbs download 11 mbs upload ! ce parere aveti? credeti ca este un internet bun pentru un performer sa lucreze pe 2 3 siteuri de videochat?
Salut! si eu eram cam in aceeasi problema cu net-ul. Ce ai ales fiberlink 500 sau 1000? Eu astept sa-mi instaleze cel de 500. Situatia sta cam in felul urmator: pe jasmin aveau inainte alt tester care dadea mai bune rezultate, eu am testat fiberlink 100 atunci si aveam 20mbs download si 28mbs upload care de fapt se traduce asa: pana la 2 mb reali download si 2.8 mb reali upload,nu te lua dupa banda ca nu e viteza reala. Referitor la intrebarea ta cred o sa-ti tina un site HD si unul normal (la testul tau ai 11mb download real si 1.1mb upload real,jasmin cerea minim 1.5 upload parca) dar acum nu stiu ce specificatii ai la PC. Eu inca am UPC 150 dar ei dau doar 6mb upload maxim ceea ce inseamna vreo 700kb upload real iar pentru mine a facut probleme mari asa ca am incetat activitatea pana ajunge RDS-ul. Succes!
-
juanvaldino
- User Junior+

salut am fiberlink 1000 cel mai nou bagat acum , ideea e ca eu am rezultatele acelea pe wireless pentru ca nu am la laptop placa de retea dar voi cumpara in curand si o placa de retea externa si voi face iar niste teste , oricum inainte aveam fiberlink 500 si se simte diferenta.. cat despre configuratie am un laptop i7 2.9 dual core ivy , 8 gb ram 1600mhz, 512 SSD
Baga pe direct (cablu) si nu cred ca vei avea nici o problema, puteai alege si fiberlink 100, upload-ul in extern cat si intern e acelasi ca si la 500/1000, doar viteza de download se simte, ceea ce nu conteaza prea mult la ce vrei tu sa faci.
-
readyforyou29
- User Activ

- Been thanked: 1 time
Ce va mai incurcati in mb si MB?! Netul gigabit de la RDS e super si spun asta din experienta , avandu-l pe cel de 500 inainte . La ce configuratie ai la laptop iti merge lejer pe ce siteuri vrei. Ideea e ca le puteai incerca si tu inainte si dupa aceea sa ne spui si noua cum merge pe cele 2-3 siteuri.
Faceti bani cu Chaturbate,cele mai multe posibilitati de castig:
http://adf.ly/1Sp798
http://adf.ly/1Sp798
Am si eu internet instalat de 1000 Mb ,dar nu ma pot folosii de el deoarece placa de retea nu face trecerea de la 100Mb la 1000Mb nici pe AUTO Value la Speed & Duplex , adica nu negociaza, la Status ramine doar pe 100Mb chiar daca placa de retea este Gigabit 10/100/1000 .Poate cineva sa ma ajute cu un sfat de la ce este aceasta eroare ? Multumesc
Dar ti-a mers vreodata normal pe gigabit netul? o reinstalare de windows sau de driver de placa de retea ai incercat? ai sigur placa gigabit? daca ai incercat deja ce am specificat da si tu un telefon la RDS nu stiu ce sa zic nu am patit asa ceva decat pe placa non gigabit. Bafta!
-
juanvaldino
- User Junior+

o sa incerc un test si cu cablu dar astept sa ajung la mall sa cumpar de la istyle o placa de retea externa sper sa ajung zilele astea ca la ce vreme este afara.. in fine sunt foarte multumit de el este un internet super si upload si download f bun atat pe wireless cat mai ales pe cablu
-
juanvaldino
- User Junior+

daca esti sigur ca ai placa gigabit incearca sa instalezi update la placa de retea sau windows-ul undeva poate fi o problema sau sa incerci din setarile placii sa o dai pe 1 gb direct
- BoudoirFoto
Plecand de la cerintele pe care cei de la Rds le sugereaza pentru a atinge viteze de 1G/s:
Pentru a putea atinge viteza MAXIMA de 1000 Mbps, calculatorul tau trebuie sa fie echipat cu:
Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 4GB
Hard Disk: SSD
Placa de retea gigabit
Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS
Router care sa suporte trafic sustinut de 1 Gbps (optional)
Din proprie experienta va mentionez ca niciodata nu se vor atinge aceste viteze, cel putin pentru moment , pentru ca nu toti pot sustine tehnologia gigabit din toate punctele de vedere.
Un mic tip : Pentru fiecare scara cablata nu poate exista decat 1 singur user care sa poata avea o astfel de conexiune.
Eu am fost un pic mai special
si am cerut 2 conexiuni gigabit , si in momentul de fata se vb la sediu de singurul user cu 2 conexiuni , deci se pot si mai multe conexiuni pe o singura scara.
Problema ar fii din punct de vedere al switch-urilor la care fiecare user este conectat, cand au anuntat ca or sa treaca pe gigabit nu s-au gandit sa schimbe si switch-urile.
Acum ce v-ar interesa pe cei care performeaza in domeniu aceste , este strict viteza de upload, mai jos am sa atasaz primele 3 situri si testul de viteza pe aceste servere ..
Lj :

MFC :

XL :

Aceste viteze variaza in functie de numarul de situri sau aplicatii care consuma banda de internet.
Totodata windows-ul din configuratie isi pastreaza 20 % din banda back-up, deci mai puteti recupera inca 20 % din banda alocata urmand urmatorii pasi :
1) Va logati ca administrator
2) start - run - type gpedit.msc
3) Accesati "local computer policy"
4) Accesati "administrative templates"
5) Apoi va duceti la "network branch"
6) Dublu click pe "QoS Packet Scheduler"
7) Accesati "limit reservable bandwidth"
Activati optiunea "enabled"
9) Apoi modificat "Bandwidth limit %" la 0
10 ) Si nu in ultimul rand " OK "
Pentru a putea atinge viteza MAXIMA de 1000 Mbps, calculatorul tau trebuie sa fie echipat cu:
Procesor: Intel I7 2,2Ghz (4 CORE) sau echivalent
Memorie RAM: 4GB
Hard Disk: SSD
Placa de retea gigabit
Sistem de operare: Microsoft Windows 7, Linux, MacOS
Router care sa suporte trafic sustinut de 1 Gbps (optional)
Din proprie experienta va mentionez ca niciodata nu se vor atinge aceste viteze, cel putin pentru moment , pentru ca nu toti pot sustine tehnologia gigabit din toate punctele de vedere.
Un mic tip : Pentru fiecare scara cablata nu poate exista decat 1 singur user care sa poata avea o astfel de conexiune.
Eu am fost un pic mai special
Problema ar fii din punct de vedere al switch-urilor la care fiecare user este conectat, cand au anuntat ca or sa treaca pe gigabit nu s-au gandit sa schimbe si switch-urile.
Acum ce v-ar interesa pe cei care performeaza in domeniu aceste , este strict viteza de upload, mai jos am sa atasaz primele 3 situri si testul de viteza pe aceste servere ..
Lj :

MFC :

XL :

Aceste viteze variaza in functie de numarul de situri sau aplicatii care consuma banda de internet.
Totodata windows-ul din configuratie isi pastreaza 20 % din banda back-up, deci mai puteti recupera inca 20 % din banda alocata urmand urmatorii pasi :
1) Va logati ca administrator
2) start - run - type gpedit.msc
3) Accesati "local computer policy"
4) Accesati "administrative templates"
5) Apoi va duceti la "network branch"
6) Dublu click pe "QoS Packet Scheduler"
7) Accesati "limit reservable bandwidth"
9) Apoi modificat "Bandwidth limit %" la 0
10 ) Si nu in ultimul rand " OK "
http://boudoirfoto.ro Concurenta naste performanta !
Netul Gigabit de la RDS are upload mai mic decât netul business de la ei, ori pentru streamuri HD multiple uploadul e baza.
Sunt doar 2-3 routere mai accesibile ce suportă banda maximă în PPPOE, Asus RT N56U și TP-Link WDR 3600 ar fi câteva.. Asusul e evident preferabil.
Sunt doar 2-3 routere mai accesibile ce suportă banda maximă în PPPOE, Asus RT N56U și TP-Link WDR 3600 ar fi câteva.. Asusul e evident preferabil.
- BoudoirFoto
Testele respective sunt efectuate printr-un router tplink wdr3600
Salut la toata lumea in primul rand sunt noua aici si as vrea sa ma scuzati cand intreb cate calculatoare ruleaza pe 3-4 site uri deodata pe un abonament de rds de 50 de euro sau chiar mai scump??? Adica reformuland eu as vrea sa mi fac cu prietenele mele in casa pe un router bun o retea pe care sa ne mearga 4 laptopuri conectate pe mai multe site uri asa cum lucram si pe la studio ... adica am vrea sa ne facem un studio al nostru intre prietene dar suntem pe langa problema cu net ul :roll: . Alta intrebare ar fi ce de ce nu am putea, daca lumea zice ca merge si abonamentul de la rds fiberlink 1000 sa luam simplu 2 abonamente pe care sa le impartim cu 2 routere...
zic si eu ca o necunoscatoare mi se pare ok :roll: . PS ce router imi recomandati ??? Va multumesc si va pup pe toti !!!

wake up and smell the garden
-
juanvaldino
- User Junior+

eu va recomand doua abonamente fiberlink 1000 mb de la rds si un router TP-Link WDR 3600 care il luati cu chirie de la ei 5 lei pe luna, in magazin routerul este 300ron iar la rds 180ron parerea mea ca ar fi ok si cu chirie , bafta
Inca o intrebare BodoirFoto zi mi si mie cum faci sa faci test la site uri independent ca eu is pe langa total si imi da la un abonament normal de la rds rezultat la test 80-90 la uppload si cred ca fac testul in retea nu la extern sau cum e pe site uri
ms frumos inca o data !! 
- BoudoirFoto
In principiu aflii unde sunt hostate serverele si faci un test in orasul respectiv, nu vei putea face prin speedtest nici un fel de test cu serverul de vc pe care lucrezi.
Daca postezi lista cu site-uri iti pot face eu testele si vei observa cam care ar fii vitezele, in principiu daca ai avea fiberlink1000 iti este sufiecient pentru a putea lucra pe aproximativ 10 situri dupa parerea mea strict personala.
Daca postezi lista cu site-uri iti pot face eu testele si vei observa cam care ar fii vitezele, in principiu daca ai avea fiberlink1000 iti este sufiecient pentru a putea lucra pe aproximativ 10 situri dupa parerea mea strict personala.
multumesc frumos de raspunsuri eu vorbeam de aceleasi site uri la care faceai si tu testele dar cred ca ai totala dreptate : am acum cel mai mic abonament pe un laptop si imi merge sesiune fara prob pe hd 3 site uri deci sper ca fiberlink 1000 sa ma asigure ca ramane asa nici nu imi trebuie mai mult imi voi mai lua 1 abonament de 1000 si il voi upgrada si pe asta care il am si voi cumpara 2 routere bune si la treaba ! Multumesc inca o data !
- AdelaineStudio
Mie pe testul LiveJasmin Imi arata down 89MB, Up 10 mb...sa fie reali?lol
In schimb daca fac testul pe speedtest imi arata 90-90 ambele:)
Folosesc o retea locala,habar n am cum se numeste oricum nu e rds sau ceva cunoscut!
In schimb daca fac testul pe speedtest imi arata 90-90 ambele:)
Folosesc o retea locala,habar n am cum se numeste oricum nu e rds sau ceva cunoscut!
- robert^ciupanezu
- User Junior

Ce pareri avezi despre acel router ZTE pe care il ofera in custodie,am impresia ca ceva nu merge cum trebuie si vreau sa stiu daca s-a convins cineva ca ar fi de vina routerul.
ciupanezu`
-
xxxsweetlovers
salutare,eu am avut ab business de la rds de 120 de euro...am fost multumit tinand cont ca rulam cam 8-9 site-uri pe 2 pc fara probleme,pana in momentul in care a inceput sa cada in decurs de 1 saptamana de 3 ori si asa am decis sa renunt la abonamentul cu rds...nu sunt asa seriosi cum par la prima vedere.acum am un contract mai mic cu un alt provider,care este mult mai bun decat rds si mult mai serios.