- ce webcam camcorder folosesti, pentru ca este posibil ca acea probleme intalnita de tine sa poata f ii corectat usor.
- Daca in afara de acel panou mai ai si alta sursa de lumina in camera
Spor acolo
Bineinteles ca este o solutie iti sugerez sa cauti ceva care sa aibe posibilitatea montarii a doua 3 becuri care sa se aprinda independent, recomand acest lucru aspect din anumite considerente.sweetgirl scrie: ma gandeam prima varianta spoturi pe margine ,dar in mijloc nu va fi gol ,va fi ceva de iluminat dar nu stiu sigur ce ,ceva gen aplica mai lunga,lustra ,habar nu am ...
Este foarte bine ca te-ai decis, cum ziceam trebuie sa fi si tu multumita,sweetgirl scrie:dap sigur, sa dea bine si ca decor ,merg pe varianta 2 cu lustra ,glam mersi inca o data ,de mare ajutor postarile tale .
Zgomotul pe imagine apare de cele mai multe ori cand lumina este insuficienta, webcamul trebuie sa primeasca lumina suficienta pentru ca valorile ( exposure, fps etc) folosite sa fie optimeTwistedAngel scrie:Am si eu o intrebare , am cumparat un Logitech c920 , in principiu imi place cum se vede dar am asa o gramada de " noise" cum naiba scap de noise? De la setari nu pot umbla mult ori arat clown
Setarea cu 3 point linghtining (main, fill, rim/hair light.. ehhTwistedAngel scrie:ca lumina folosesc niste lampi cu picior, fiecare cu 2 becuri si lustra , pentru c910 era super dar la c920 nu, mai am si niste softbox-uri, 3 la numar ( vroiam eu sa fac 3point lightning da m-am lasat pagubasa ) dar ma rupe durerea de cap de la ele , si ma vad mult prea alba eu de fapt avand un ten creol si fiind bronzata binsor :lol:
Acest lucru depinde de la caz la caz, de cele mai multe ori dupa ce am aranjat luminile nu a fost nevoie sa umblu la contrast el ramanand in jurul valorii de 50%, pentru ca din pct meu de vedere in anumite situatii contrastul face imaginea sa fie fada stearsa. Dar ma repet depinde de la caz la caz.SFG2707 scrie:Mie si Contrast mi se pare foarte mult. La mine e pe la 15-20% .
Daca respectivele valori sunt date automat de catre softul logitech asta inseamna ca respectivele valori sunt optime pentru cea mai buna calitate obtinuta cu respectiva iluminare.sweetgirl scrie:salutare ,in urma modificarilor pe care le-am facut (spoturi tavan,schimbat culoarea peretilor in alb) am facut o proba c920 si am observat ca la right light gain acum nu mai urca deloc e 0% iar exposure e undeva la cel mult15- 20 % ,oare e corect?
Daca lumina nu iti bate direct in ochii de la o distanta relativ mica( un bec capacitate mica ) sau o distanta mai mare un bec mare ( f puternic ) nu ne panicam.sweetgirl scrie:intr adevar peretii albi sau fff deschisi la culoare ajuta extrem de mult daca sunt probleme cu lumina oricum ma gandesc si la varianta opusa sa nu fie lumina aia obositoare.. :roll:
Buna, este indicat sa folosesti acelasi tip de neon adica, ori cu lumina rece ori cu dayligh ( daca exista) sa nu combini pentru ca exista sansa ca logitechul sa aibe mici probleme cu balansul de alb, dar daca folosesti acelasi timp de lumina este totul in regula.tatianab scrie:buna , am si eu nevoie de putin ajutor va rog , pentru schema aceea de lumini cu neoanele in spatele monitorului , unul in stanga si unul in dreapta monitorului , va rog imi puteti spune si mie ce fel de neoane , am un logitech 920 si nu stiu ce fel de lumina ii trebuie si daca mai e necesar si alta sursa de lumina ,
multumesc
tatianab scrie:multumesc din suflet
Glamour multumesc frumos , scuze de inteziere dar numai de pc nu am avut timp . Nu am incercat inca cu mai multa lumina dar o sa revin si o sa iti spunGlamourFoto scrie:Buna, sunt mai multe metode de a spune acelasi lucru dar in anumite circumstante, direct este cel mai bine:
Pentru situatia ta nu pot aminti decat cele spuse de mult si anume:
Sa fie lumina deci se subintelege ca lumina este insuficienta.
Zgomotul / noise este dat de Gain care trebuie sa fie undeva pe la 25-30% ca sa nu afecteze vizibil calitatea imaginii,
Acum eu stiu ce vrei tu dar totodata iti zic ca este mai mai greu de obtinut si nu cu webcam... acum trebuie sa te gandesti ce te coafeaza mai bine? Atmosfera sau o calitatea video buna?
O sugestie la situatia ta, debifeaza right light si auto si muta sliderul de la Gain spre stanga pana dispare zgomotul daca dispare ( daca nu dispare e insuficienta lumina )
Te duci mai jos la color intensity si il muti si pe ala mai la stanga un pic ca este exagerat de mult la cum stiu eu ca reactioneaza lojitecul deja imi imaginez rosu - culoarea aia rosu turbat.
Setezi monitorul pe Auto sa nu te insele cumva de acolo si sa vezi culorile cat mai apropiate de adevar.
Si daca in continuare esti nemultumita treci la pasul urmator adica mai adaugi lumina, efectiv in lampile alea schimbi becurile de 42 W cu unele mai mari sau poti pune unul de 100 si sa lasi unul de 42 sa vezi cum reactioneaza webcamul la cantitatea respectiva de lumina ( app 42 W nu becuri economice nu? ) un alt aspect este distanta la care este lampa respectiva pozitionata fata de punctul de lucru...daca e prea departe aduci mai aproape si tot asa.
Daca tot e insificient stingi becurile din tavan si bagi 2 x 100 W in fiecare lampa si ar trebui sa fie suficient pe partea cealalata e posibil ca hartia din care e facuta lampa aia sa opreasca ff mult din lumina si de asta o pierdere asa de maretot timpul cand faci aceste modificari un ochi pe schimbarile care apar la settings in lojitech
daca vezi ca se indreapta in directia potrivita
esti pe drumul cel bun, acum sa stii ca perfect perfect nu ai sa reusesti sa obtii ca fiecare avem standarde diferite de calitate, dar important e sa obtii ceva ce te multumeste pe tine si foarte important pe membri.
Ti-am dat de treaba,
Spor acolo
Cu placere TwistedTwistedAngel scrie:Glamour multumesc frumos , scuze de inteziere dar numai de pc nu am avut timp . Nu am incercat inca cu mai multa lumina dar o sa revin si o sa iti spun