Multiple site setup

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
rusty
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Salut,

Am o serie de intrebari, la care nu gasesc raspuns si mi-ar fi de mare folos daca m-ar putea ajuta cineva.
Vreau sa fac trecerea spre profi din toate punctele de vedere (vizez aproximativ 5 site-uri simultan), asa ca setup-ul actual contine:

Desktop (streamate hd, cams hd, mfc, imlive)
Procesor Intel Core i7 4770 3.4GHz box
Cooler Thermalright True Spirit 120M (BW) Rev. A
Sursa Sirtec - High Power Element PLUS 500W
Memorie Kingston HyperX Blu 8GB DDR3 1600MHz CL10
SSD Kingston 120GB SATA-III 2.5 inch V300 SSDNow
Placa de baza Gigabyte GA-P85-D3
Monitor FULL HD
Logitech C910
Splitter folosit: VISIT-X

Laptop panasonic (livejasmin)
Intel Core i5 2.4GHz
4GB RAM
Logitech C910

PS: Conectarea intre cele 2 unitati pentru a folosi o singura tastatura + mouse se face cu Mouse without borders

Internet: erdeesh
http://speedtest.dditservices.com/ (Louxembour, Europe)
Download: 33.61Mbps, Upload: 10.09Mbps

http://speakeasy.net/speedtest/ (San Francisco)
Download Speed: 7608 kbps (951 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 7267 kbps (908.4 KB/sec transfer rate)

http://speakeasy.net/speedtest/ (New York)
Download Speed: 17981 kbps (2247.6 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 12991 kbps (1623.9 KB/sec transfer rate)

http://www.speedtest.net/ (New York City, US)
Imagine

http://speakeasy.net/speedtest/ (Washington)
Download Speed: 16091 kbps (2011.4 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 12336 kbps (1542 KB/sec transfer rate)

Lumini
2 veioze laterale cu lumina calda (20w eco)
1 veioza din fata cu paravan lumina calda (20w eco)
1 bec din spate cu lumina rece (20w eco)
2 becuri in tavan cu lumina calda (20w eco)

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Spliter-ul recomandat de cei de la LJ este foarte ok, am vazut ca la consum sta foarte bine, insa daca setez o rezolutie in el, imi pune banda neagra pentru celelalte spre ex (adica daca selectez 720p imi pune banda neagra, probabil din cauza ca nu e 4:3 rezolutia, corect?) Ce rezolutie e cel mai recomandat sa folosesc in splitter? Acum folosesc 640x480 ca asa scria in ghid-ul de pe streamate/cams.
2. Setup-ul de lumini mi se pare foarte obositor pentru ochi, ganditi-va ca am 3 veioze din fata, cum as putea sa le aranjez pentru a fi cat mai usor pentru ochi si sa nu am totusi umbre, acum am umbre oricate veioze as adauga, nu pot pune neoane in tavan, deoarece nu este locuinta mea. Ce alta solutie propuneti? Este un softbox o alternativa la toata mataraia de 5 veioze sau exista posibilitatea de a plasa neoane fara a da gauri in pereti?
3. Am achizitionat o priza cu protectie pentru supratensiune, credeti ca e suficient pentru a nu ma trezi cu pc-ul ars? Laptop-ul e pe baterie, dar la PC mi s-ar rupe sufletul sa se arda placa de baza sau mai stiu eu ce.
4. Ma gandeam sa fac trecerea pe unitatea principala la o camera BCC950/C920, nu ma deranjeaza ca trebuie sa dau zoom pe C910, insa una dintre ele am achizitionat-o la mana a 2a si mi-am cam luat teapa cu ea, are culorile desaturate, cealalta e super. Pareri BCC950 vs c920?

Iata si o schema cu setup-ul actual:
Imagine

Va multumesc pentru lamuriri!
Ultima oară modificat 05 Ian 2014, 14:43 de către rusty, modificat 1 dată în total.
JustAGuy

sexy desktop!!!:D
lol...m a amuzat teribil desenul!!!JUR!!:))
si ca sa nu fiu doar offtopic
1. avand in vedere ca pe jasmin intri de pe laptop..iar restul de pe desktop..e simplu..pe desktop folosesti 640x480 iar pe laptop ..864x480 ..sau cum e..nu mi aduc aminte acum..
2. aici nu stiu ce sa zic...nu cred ca ajunge doar softbox ..oricum..vezi: setari-lumina-lighting-setup-t3760.html
3. vezi aici : articol-protectie-utilizare-ups-t13649.html
4. nu am bcc950 ..dar..inafara de telcomanda nu prea vad care ar fi diferenta intre ea si c920
rusty

Mersi JustAGuy,

1. Ai dreptate in privinta rezolutiei, pe jasmin pun 864x480, insa pe desktop, folosint 640x480, nu e cam mica rezolutia? Nu ar trebui sa folosesc in splitter o rezolutie mai mare?

2. M-am uitat de mai multe ori pe topic-ul de setari lumina, insa pe mine nu prea ma ajuta deoarece nu pot da gauri in tavan sa pun neoane.

3. Am vazut si asta si m-a impresionat priza cu UPS AOC, insa momentan nu stiu daca e necesar sa dau 400 de lei pe un UPS, am cumparat priza cu protectie, n-ar trebui sa fie suficient oare?

Multumesc!
JustAGuy

Hmm..dintre site urile pe care le ai spus tu..nu am lucrat/lucrez decat pe imlive ,,iar ei inca sunt la 640x480. Oricum..poti incerca verysoft webcamsplitter .. setezi source resolution mai mare..habar n am..cat ai tu nevoie..iar el transmite pe site atat cat ii cere site ul ..bine..oricum singura problema e atunci cand pe unul ai nevoie de 4:3 iar pe altul de 16:9 ..

2. cum am zis..nu ma prea pricep nici eu aici..am aceeasi problema. e greu ca cineva sa si dea seama daca ar fi de ajuns un softbox..cred ca singura modalitate e sa incerci..oricum ..rau nu ti poate face (sigur mai scapi de cateva surse de lumina..lol)
3. nu e nevoie sa dai 400...sunt si mai ieftine(200?poate chiar mai ieftine, naiba stie) http://www.pcgarage.ro/ups/v-mark/500vp/ nu cunosc firma...nu stiu cat e de buna chestia dar...e un exemplu (oricum..parerea mea e ca toate fac aceeasi chestie...diferenta e PENTRU CAT TIMP ti l poate sustine..pana mea..lol)
priza aia e ok in anumite situatii...nu te ajuta daca ti se ia lumina...
YumYum

Sal. Iti faci prea multe griji pentru partea tehnica. Important este MODELUL. Se pot face foarte multi bani de pe un scaun de birou cu veioza de 15 ron. Uneori o imagine foarte clara si un internet foarte puternic,pot deveni un dezavantaj.... :wink:
rusty

Ce parere aveti de acest softbox? As putea renunta la veiozele din fata cu acest softbox?
rusty

@YumYum, multumesc pentru opinie. Modelul isi face treaba, bani se fac, nu asta este problema. Ideea este ca se poate si este loc de mai bine si vreau sa trec la nivelul urmator, iar pentru asta consider ca partea tehnica este cea care ma trage inapoi cu 20%.

Ma uitam acum si ma puneam in loc-ul clientilor care platesc, personal as intra cu mare drag si m-as simti foarte confortabil sa stau de vorba cu un model de la VIP Studio, se vede ca baietii au angajat un designer de interior pentru camere si totul e impecabil (nu-i cunosc personal, insa asta este standardul catre care tind).

Degeaba zici tu ca MODELUL este cel mai important, daca clientului nu i se pare atractiva poza de profil, decor etc, nu ajunge sa vada cum se comporta modelul.
JustAGuy

rusty..merci de info..super tare mouse without borders!habar n aveam de el! :roll:
rusty

N-ai pentru ce, si eu am fost impresionat de el prima oara. Singura conditie sa functioneze este ca PC-urile sa fie in aceeasi retea, restul face installer-ul.
YumYum

Bine.Mai vorbim peste cativa ani.
Adrian
Moderator
Moderator
Has thanked: 35 times
Been thanked: 56 times

rusty scrie: 2. M-am uitat de mai multe ori pe topic-ul de setari lumina, insa pe mine nu prea ma ajuta deoarece nu pot da gauri in tavan sa pun neoane.!
Citeste urmatorul articol despre lumina sunt prezentate cam toate metodele folosite la ora actuala si sunt multe alternative in care nu trebuie sa dai gauri in pereti ca sa agati neoane.
Ce ai prezentat tu mai sus nu este softbox ci o simpla umbrela de difuzie citeste in articol sa vezi pe larg dezvoltat totul:
articol-detaliat-despre-setarile-lumina ... 13055.html
rusty scrie: 3. Am vazut si asta si m-a impresionat priza cu UPS AOC, insa momentan nu stiu daca e necesar sa dau 400 de lei pe un UPS, am cumparat priza cu protectie, n-ar trebui sa fie suficient oare?!
Nimic nu este necesar dar daca ai echipament de peste 1000 euro si stai intr-o zona unde sunt fluctuatii dese de tentiune(la cateva zile) nu suna rau sa il protejezi pentru 10% adica 100E totodata sunt si produse mai ieftine, ....

Spor acolo
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”