Ce procesor folositi? AMD sau INTEL?

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Scrie răspuns
interactiv
Has thanked: 0
Been thanked: 0

ce procesoare folositi??

eu tin urmatoarele siteuri streamray cu adobe,mfc,cc,webcam, imlive si streamate
-am avut un i5 3570K IvyBridge, 3400MHz, 6MB, si imi statea undeva la 50-60%
-am luat de curand un AMD FX X8 8350, 4000MHz, 16MB, si sta undeva la 20-25% maxim

bineinteles amandoua config avand 8 gb de rami,placa video 128 bit, 1024 mb,si placa de baza am dat pe ea in jur de 350-400 fiecare si cu logitech c920

si motivul acestui tpic este ca as cam vrea sa trec pe amd,deoarece ana acum am avut doar intel

ce imi recomandati??

stima
SAD^^EYES
Administrator
Administrator
Has thanked: 143 times
Been thanked: 87 times

Salut, eu sunt fan AMD, am avut si Intel si AMD.. motivul e simplu.. raport calitate pret impecabil.. la Intel platesti brandul.. ei baga miliarde probabil in marketing.. si miliardele astea se rasfrang in pretul produselor... AMD tace si face.. si din punctul meu de vedere sunt foarte buni.

Eu prefer sa bag 25-28 de milioane intr-o semi-bomba de calculator AMD.. si cu garantie pe componente intre 2 si 6 ani.. calculator care oricum il voi schimba peste 2-3 ani pentru ca vor apare alte bombe..
decat sa bag 100 de mil intr-un intel bomba.. care oricum nu il folosesc decat la 20% din capacitate..

Cu banii salvati poti face multe.. dar na.. tipic romanesc.. bani aruncati pe fereastra aiurea.. parerea mea.. Dar cine sunt eu sa judec? :)

Cu stima, Ionut
SAD^^EYES
Admin Adult Video Chat Forum
Imagine
VideoModeling
User Junior+
User Junior+

Pana acum atat acasa cat si la studio am folosit doar Intel, parte si datorita marketingului mentionat de Ionut, care te face sa crezi ca "dai un ban da stai in fata". Doar ca nu e chiar asa cand vine vorba de videochat, unde ai nevoie de un procesor cu putere cat mai mare dedicata encodarii video.

In videochat una din diferentele principale intre Intel si AMD e ca Intel are incorporat in procesor si placa video acest lucru fiind in dezavantajul utilizatorului deoarece o parte din puterea procesorului Intel este atribuita placii video. AMD-ul pentru ca nu are placa video incorporata isi poate folosi toata puterea pentru encodare video si multi-tasking.
Iar cand vine vorba de raportul calitate / utilizabilitate / pret AMD-ul, stric pe domeniul videochat, bate Intel-ul destul de usor.

Tot ca parere pesonala, intre cele 2 marci, Intel e clar mai stabil / fiabil decat AMD, asta am vazut in timp, dar in videochat, mai ales pentru studiouri, tind sa cred ca noile procesoare de la AMD pot fi o solutie mai buna. Profesional, pana una alta folosim Intel :)
VideoModeling - Studio legal de videochat din Cluj | Angajari videochat Cluj
Facebook: VideoModeling
VIP
VIP
Has thanked: 4 times

AMD. Am folosit AMD timp de 6 ani, am trecut pe un laptop Intel (care chiar daca powerful nu i-a placut LJ, unde lucrez) si acum iar pe AMD desktop.

P.S.: Sad, buna "semi-bomba" AMD, mutlumesc din nou:-)
JustAGuy

Super tare..acum cateva zile m am gandit sa mi schimb naibii si eu procesorul..asa ca am inceput sa ma documentez naibii ce sa iau..in fine..dupa ce am citit niste chestii pe diferite site uri..am zis AMD..asa ca am cautat vreo oferta..bla bla..deh..vine craciunul si n aveam chef sa arunc cu banii aiurea! Tot cautand citeam tot felul de comentarii..pana mea..intel e mai tare...nu stiu ce...tampenii...zic hai ma nene sa ma mai uit si in alte parti..intru in diferite parti..cu tot felul de teste..pizda ma sii..oricum habar n am ce dracu erau alea (exemplu: http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4 ... MD-FX-8350 ) in fine..reiese ca intradevar intel e mai ok..lol asa ca zic..hai ma nene..clar..INTEL IMI IAU! Apoi ma mananca n cur sa intru aici...si sa vad ca cica amd e mai bun!
Deci sa moara tac si pac..eu ce mi iau pana la urma?:)))
Imi trebuie ceva care sa mi duca LJ (sa mi bag ceva in softul lor..imi rupe procesorul actual in doua...lol) +IML, IF (eh, asta nu consuma asa mult desi sa dea dracu de nu ma vad mai bine acolo decat in orice alta parte) plus..nu stiu..momentan doar pe astea stau..dar..vreau sa mai am o mai am loc macar de 1,2 site uri HD (LOL...probabil cer prea mult, nu?)
Merci..chit ca o sa ma incurcati iar..:)
marin
User Junior+
User Junior+

Spune ce buget vrei sa aloci pt. upgrade, iar eu iti voi gasi o configuratie pe intel, asta am acasa(4 calc. pe intel), de aceea recomad intel. Poate foarte bine sa-ti fie buna si o configuratie pe AMD, dar asta nu mai e domeniul meu, las pe altcineva sa-ti recomande o configuratie stabila pe AMD.
Ca idee, I7 4470k sta in 20-24% cu 3 siteuri HD, cu BCC-ul splitat prin verysoft cu 30fps output, asta inseamna ca si i5-ul s-ar descurca foarte bine cu cerintele tale. Sper ca te-am descurcat, macar partial :).
Smart
VIP
VIP
Been thanked: 5 times

JustaGuy...depinde ce vrei...daca vrei sa fii cel mai tare din parcare si sa dai bani multi...probabil intel...daca vrei cel mai bun raport calitate pret...cum vreau si eu...AMD e ceea ce cauti. Ideea e ca trebuie sa te gandesti cat te costa tot ansamblul...la intel problema e ca si placile de baza sunt scumpe..Daca ai nevoie de ajutor trimite-mi un pm si te ajut cu cea mai mare placere...
www.smartchat.ro - We are not the best...That's why we try harder!
marin
User Junior+
User Junior+

Nu prea are cum sa-ti dea PM, e la prima postare.
Sa-i dam timp sa vina cu bugetul :), apoi postam aici configuratiile, poate mai sunt si altii care sunt in aceeasi situatie, si macar pt. o vreme vor avea idee ce marca sa aleaga, cat mai sunt de gasit, generatiile actuale de placi de baza si procesoare, prin magazine.
JustAGuy

SIncer...nu ma intereseaza marca..poate fi InPel sau AnD..atata timp cat nu i se face rau numai cand aude de LJ ! Chiar..acum m a lovit....altii n au voie sa produca procesoare?Cum naiba nu s au apucat chinezii de facut si d astea?LOL
Cat despre buget...n as vrea sa sar de 1500 (MB+CPU..+placa video..in caz ca e sa fie AMD pana la urma *banuiesc ca pana si a10 6800k ala iese din discutie*)
marin
User Junior+
User Junior+

http://www.mediadot.ro/procesoare/proce ... -joc-cadou 990,56 RON
http://www.mediadot.ro/placi-de-baza/pl ... tx-haswell 425,97 RON

De placa video nu ai nevoie in cazul de fata, este integrata in procesor.
JustAGuy

In cazul asta...Intel sa fie:))
Pst, voi restul..sa nu ziceti AMD ca iar ma razgandesc...Liniste pana dupa craciun...lol Dupa..puteti sa mi ziceti ce prost am fost ca nu mi am luat 8core, 16core (bine, habar n am daca exista 16..aberez si eu)
Oricum..faza e ca..fx8350 vad ca e aparut in 2011...deci..clar or sa scoata altul mai tare curand..macar la intel stiu ca o sa mai dureze pana schimba iar..lol
Marian..daca tot asa sus imi sta proc ul...te pun sa mi cumperi amd.. glumesc..
Merci de raspuns:)
marin
User Junior+
User Junior+

Nu are cum sa te dezamageasca acest upgrade, poti cumpara procesorul si SH, poate il gasesti cu garantie ramasa, de la un user serios cu TR-uri mai multe de pe un site de profil.
Ce trebuie avut in vedere daca cumperi placa de baza pe care ti-am recomandat-o, este compatibilitatea memoriei ce o vei monta pe ea.
Aici gasesti lista de memorii testate pe Z87 Pro4.
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z87%20Pro4/?cat=Memory
Se poate foarte bine ca si memoria pe care o ai deja in sistemul actual sa fie OK chiar daca nu se afla pe acea lista, trebuie incercat. Tipul de memorie pe care-l ai in calc. sper sa fie DDR3 altfel nu merge montata pe aceasta placa de baza.
JustAGuy

Merci din nou..ca m ai convins :))
N am sa cumpar de pe site ul ala cu TR..(m am plimbat si pe acolo in ultimele zile) N are sens sa mi complic viata degeaba..pentru cateva sute de lei. De mediadot nu stiu nimic..dar.... Ma gandeam sa iau de la emag..desi vad ca ambele produse sunt ceva mai scumpe...macar cu ei n am avut probleme
marin
User Junior+
User Junior+

Nu prea ai cum sa ai probleme cu ei, cel mult intarzie cu comanda.
Daca cumperi de la magazinul lor online, ai 10 zile sa le returnezi produsele/produsul pe care nu-l mai doresti. Daca s-ar intampla treaba asta, la orice magazin online e valabil, ti se dau banii inapoi in cel mult 30 de zile,cam asta e aspectul negativ la retur. Nu e o regula, depinde de magazin, poti avea banii si a doua zi.
Am comandat si eu de la emag, si nu au fost probleme, dar avand showroom si o multime de angajati, au preturile mai sus ca alte magazine.
Am fost la ei cu un tip caruia i-am asamblat un sistem,l-am sfatuit sa returneze o sursa inter-tech luata de capul lui cu o zi inainte, iar cei de la emag chiar nu au comentat, dar am citit pe unele forumuri si comentarii negative despre ei.
JustAGuy

Haha, hai ca m ai convins si cu mediadot...sa le ceri procent!:)) Vazusem pe aia cu TR urile lor ca tot scriau nu stiu ce coduri de 1% pe nu mai stiu ce site..lol
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”