Ce se întamplă dacă primesc într-o zi 10 000 de euro în cont ? Menţionez că urmează să-i primesc de la un prieten şi nu de la un site . Bineînţeles că suma reprezintă o donaţie ( în adevăratul sens al cuvantului , nefiind vorba de o simulaţie) . Am auzit cate ceva în sensul că fiscul se autosesizează sau că trebuie să dovedesc cu acte ce reprezintă suma respectivă , or eu nu văd ce explicaţie aş putea da fiscului sau ce acte aş putea prezenta fiind vorba de un dar manual .
Mulţumesc anticipat
10 000 euro
- grumette40
- User Activ
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
- User Junior+
Din cate stiu ,suma de 10000 Euro declaseaza procedura de spalare a banilor in cadrul oricarei banci.Asta inseamna ca trebuie sa motivezi sursa banilor.Nu ar trebui sa fie o problema in cazul donatiei ,mai ales daca ai un act.
- Mugur
- VIP
- Been thanked: 2 times
donatiile nu se impoziteaza pana la limita de 200 EUR, la 10.000 o declari si platesti 16% la stat sau te risti si mergi pe burta, dar sa nu vina toti odata ci in 2 transe si sa-i scoti tot in 2 transe ...
Omul inteligent nu este rau. Rautatea se naste din prostie, trufie si impotenta.
www.studio20.ro
www.studio20.ro
- grumette40
- User Activ
Dacă am un act ? Păi ce act ? Avand în vedere că o donaţie făcută prin transfer bancar constituie un dar manual , nu trebuie respectată forma autentică , simplul acord de voinţă fiind suficient pentru încheierea contractului . O să ascult sfatul lui perfect şi anume să primesc transferul în 2 tranşe , cred că e cel mai simplu . Mulţumesc lui perfect
- grumette40
- User Activ
N-am mai consultat codul fiscal de aprope un an şi atunci se spunea că donaţiile nu sunt impozabile ( nu se prevedea nici o limită ) . Sau schimbat lucrurile între timp ? ÃŽn ce act normativ scrie că sunt impozabile?
- grumette40
- User Activ
Tot pentru Svideo : de ce zici că mă risc dacă îi primesc în 2 tranşe?Ce riscuri exisă?
- grumette40
- User Activ
Am consultat codul fiscal actualizat pana la 1 martie 2006 şi se spune în continuare că donaţiile nu sunt impozabile . Unde ai citit despre acea limită de 200 euro?