Articolul il puteti gasi aici,s-a mai discutat despre acest lucru si in sectiunea "Administratori de studio"
http://www.sfin.ro/articol.php?id=680
Comentariile mele la adresa acestui articol si a parerilor despre videochat pe care le-am citit pe forumul de la computergames.ro :
Sunt o studenta la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii si m-am saturat de modul in care este practicat jurnalismul la noi! Sunt chathost de 4 ani si in acelasi timp studenta de 4 ani.Nu am citit in viata mea un articol atat de prost ca asta! Este execrabil! Un nene jurnalist care crede ca si-a facut datoria fata de cetatenii Romaniei si a potolit setea acestora de informatii de interes public si care crede ca a tratat subiectul intr-un mod exhaustiv."Aparute in urma cu aproximativ patru ani in Romania, videochaturile sunt, dincolo de evaziune fiscala, prostitutie si exploatare umana (intr-un cuvant, o activitate ilicita), un fenomen trist." Cat de poetic! N-am ce zice."Exploatare umana, activitati ilicite, fenomen trist"...Expresii care acroseaza instant cititorul si-i imping mai departe curiozitatea de a finaliza citirea articolului..."Conform unor statistici neoficiale, la ora actuala numai in Bucuresti functioneaza peste 200 de videochaturi bine puse la punct. - Pe langa aceste studiouri mai sunt anumite persoane care lucreaza la ele acasa, de regula cu un singur calculator, dar pe care nu le poti include in statistica." Statistici neoficiale huh? De unde pana unde? A stat nenea Titus sa le numere sau a scris cifre din auzite...Sa fim seriosi ....Nenea Titus asta nu este decat alt jurnalist prost informat care nu mai are ce sa scrie ( mai stiu eu altii care o suna pe Anda Adam si o intreaba ce a mai facut in ultimul timp,daca si-a luat vreun animal de casa sau daca are vreo noutate de la salon ca "nu mai are si ea ce sa scrie la ziar").M-am saturat ca videochatul si prostitutia sa fie doua cuvinte interdependente in toate articolele...Peste tot pe unde citesc despre videochat, nu exista sa nu gasesc si cuvantul prostitutie...M-am saturat de jurnalistii astia prosti si nemancati , m-am saturat de tot felul de fraieri care-si dau cu parerea fara sa stie ce si cum, m-am saturat de tot felul de frustrati care sustin ca "ei muncesc 10 ore pe zi dom'ne,au deadline-uri si nu-si mai vad capul de treburi,asa ca fetele astea care fac videochat sa puna mana sa faca o facultate serioasa si sa-si ia un job adevarat"Va rog sa cititi si ce s-a postat pe forumul de la computergames in legatura cu videochatul,aveti rabdare si cititi toate cele 6 pagini, garantez ca veti fi la fel de dezgustati ca si mine. http://www.computergames.ro/forum/showt ... 270&page=4
Evaziune fiscala? Pai daca ar exista lege pentru asa ceva, cred ca am fi cu totii de acord sa facem tot ce este necesar pentru a deveni legali.Oricum foarte multi dintre noi infiinteaza firme si incearca sa faca aceasta activitate cat mai legal. Prostitutie? Nici nu poate fi vorba de asa ceva! Sunt pur si simplu invidiosi ca EI trebuie sa se trezeasca in fiecare dimineata si trebuie sa respecte deadline-uri si iau niste salarii care pe unii abia-i tin la limita subzistentei. In schimb NOI ne putem lua concediu cand vrem si daca ne simtim rau putem sta toata ziua in pat fara sa ne "invoim" de la serviciu.Bravo lor ca o sa munceasca toata viata la stat sau la patron si o sa stea peste program. Sincer,eu as putea castiga super bine angajandu-ma in PR sau publicitate dupa ce termin facultatea asta,insa niciodata la fel de bine pe cat castig acum din videochat. Banii pe care mi-i aduc acum studioul plus cei pe care-i fac eu, n-o sa-i castig niciodata cu un job normal.In afara de asta, la un moment dat, NOI,cei care ne ocupam cu activitatea asta "ilicita" cum spun EI vom avea si sansa ne indeplinim visele si idealurile si banii castigati din chat ii vom putea investi in ceva care ne place.De exemplu,eu as face ceva legat de design vestimentar sau un salon de infrumusetare,o mica agentie de publicitate...Fiecare poate sa mai faca pe langa videochat si alta activitate care sa-i aduca bani si care sa-i placa.Insa EI vor lucra toata viata la patron si vor visa in continuare la ce firma si-ar infiinta si ei daca ar avea bani de investit.
Imi cer scuze daca am vexat pe cineva cu ce am scris aici sau daca am generalizat...Intentiile mele nu au fost decat bune.
Tot respectul pentru Sad Eyes care a creat aceasta pagina si pentru ceilalti care au mai postat si care au ceva de spus.Cat despre cei noi in bransa?Va urez mult succes si informati-va cat mai mult.Aici puteti gasi cam tot ce va trebuie.
Referitor la articolul din Saptamana Financiara
- hotbrunette
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
-
- User Junior
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
aprca mai fusese o data articolul asta scris.nu?dar faza cu mafia romana e tare de tot.hahahahaha.auzi...noi suntem mafia adevarata.daca ar sti domnul ziarist ca eu de cand fac videochat mi-am luat 4 masini si 3 apartamente..hahahah
Inculti ,habarnisti, frustati ....copii prosti care nu au ce face acasa si isi pier vremea si banii parintilor prin internet cafe-uri....Auzi la ei,prostitutie...prostitutie e aia pe care o fac iei cand patronu ii spune sa mai stea dupa program 2,3 ore in fiecare zi si poate la salariu ii mai da 2 tichete de masa...sunt revoltat....toti acuza,cum sa faci asa ceva e imoral (dar nu recunosc nici unii dintre ei ca stau cateva ore pe free..show ass asss asss) se dau mari moralisti dar sunt niste porci perversi...Ei sunt multumiti de ceea ce castiga cinstit(cum arata o zi de pupincurist) si ca nu au nevoie da casa de masina...pe cine pacalesc ca le curg balele cand vad un bmw ...
Cred ca si voi ceilalti sunteti de acord cu mine...daca nu,
ridicati-va si obiectati...eu cred ca nimeni nu e in masura sa judece...sau daca tot arati cu degetul macar sa fi bazat pe ceea ce afirmi.
Cred ca si voi ceilalti sunteti de acord cu mine...daca nu,
ridicati-va si obiectati...eu cred ca nimeni nu e in masura sa judece...sau daca tot arati cu degetul macar sa fi bazat pe ceea ce afirmi.