Sunt nou in domeniul acesta, in schimb stiu ce inseamna firma,angajati,taxe si impozite la stat deoarece activez in alt domeniu unde familia mea are afaceri de multi ani.
De o luna de zile incerc sa deschid un studio de video chat legal si primul lucru de care m am lovit a fost lipsa unei legislatii explicite pe acest domeniu, pana sa citesc informatii pe acest forum si ele m au ajutat cel mai mult pana acum am consultat vreo 2 avocati si 3 contabili care mai rau m au dezinformat plus pierderile financiare.
Stadiul in care ma aflu acum este urmatorul :
-am infiintat un S.R.L. am inteles ca este cel mai k pt un studio - cod CAEN 6190 Alte activitati de telecomunicatii
-am 3 modele angajate cu carte de munca part timp - 4 ore -cod COR 413201 - operator introducere,validare si prelucrare date pe viitor probabil o sa schimb aceasta incadrare
-am amenajat 2 posturi de lucru - amenajare camera, configuratie calculator, webcam
-pt inceput m am inregistrat doar pe Livejasmin pt a ma familiariza cu crearea de conturi si gestionarea unui studio pe un site de video chat - Centru Master eu - modelele in Centru Personaje
INTREBARI
1) In momentul in care m am inregistrat pe Livejasmin am observat ca nu imi permite sa introduc datele firmei (am ales ca metoda de plata Pyoneer transfer bancar in contul firmei care l am deschis special in USD), dar am zis ca pot remedia asta ulterior prin trimiterea unui mesaj ceea ce am si facut, dar raspunsul lor a fost negativ spunandu mi ca nu pot emite facturi catre ei si ca lucreaza la posibilitatea colaborarii cu firme si pe viitor vor avea aceasta optiune.Mi au spus ca imi vor face auto-facturi pe persoana fizica si aici m am blocat fiindca ei imi trimit mie banii si eu cu modelele cu procedez?,logic vorbind le platesc la negru,lucreaza la negru pt mine,acei bani neintrând in contul firmei,eu neputând emite factura (o sa schimb metoda de plata - banii sa fie virati intr un cont de persoana fizica, nu in cel al firmei),eu trebuie sa i declar la finante pe persoana fizica si sa platesc 16% plus contributii sociale - daca ma poate sfatui sau indruma cineva - eu vreau sa lucrez legal dar nu stiu cum
2)Daca imi puteti recomanda si mie site urile de video chat cu care pot colabora FIRMA-FIRMA, adica sa pot emite factura pentru banii care imi sunt virati in contul firmei
Va multumesc anticipat
P.S. : Fiind la inceput sigur o sa intampin multe probleme si sigur o sa revin pentru a cere sfaturi celor mai experimentati.
Informatii infiintare studio video chat
Reguli forum
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
ifriends e una dintre situri care face contract pe firme, cel mai bine iei toate siturile la mana si trimiti emailuri si intrebi ce si cum vei primi raspunsuri sigure si concrete, eu asa am procedat, cecurile primite de la ifriends veneau direct pe numele firmei si cu ele te inregistrai in contabilitate
Multumesc.
Suntem la inceput si incercam sa facem totul cat se poate de legal, ceea ce e foarte greu.
Plus ca noi - fondatorii studioului suntem 2 si suntem de sex masculin - pana vom gasi un trainer de sex feminin avem pe cap si celelalte probleme legate de pregatirea modelelor.
Dar deocamdata ne descurcam binisor, avem 3 modele ne bucuram ca accepta sa lucreze cu noi si ne ambitioneaza sa aducem studioul cat mai repede posibil la un nivel profesionist cat mai ridicat (asa este intotdeuna începutul "greu si foarte greu", mai ales când faci investitia esalonat).
Suntem la inceput si incercam sa facem totul cat se poate de legal, ceea ce e foarte greu.
Plus ca noi - fondatorii studioului suntem 2 si suntem de sex masculin - pana vom gasi un trainer de sex feminin avem pe cap si celelalte probleme legate de pregatirea modelelor.
Dar deocamdata ne descurcam binisor, avem 3 modele ne bucuram ca accepta sa lucreze cu noi si ne ambitioneaza sa aducem studioul cat mai repede posibil la un nivel profesionist cat mai ridicat (asa este intotdeuna începutul "greu si foarte greu", mai ales când faci investitia esalonat).
Salut, si eu sunt la inceput in domeniul acesta, dar ma informez in continuu de ceva timp si cred ca te pot ajuta.
Ca sa declari toti banii veniti de la Jasmin roaga-i sa-ti schimbe modalitatea de plata actuala de la cardul Payoneer la transfer bancar (wire transfer). La contul in care iti vor fi varsati banii trece contul firmei.
In contabilitate te vei scadea cu ajutorul contractului de colaborare cu ei si le vei emite facturi pentru banii primiti.
Chiar daca ei nu accepta facturile emise de tine (pentru ca trimit invoice-uri), tu o sa fii in regula in contabilitate si nu are nimeni ce sa-ti zica atata timp cat tu faci dovada ca ai declarat toate veniturile.
Atentie apoi cum scoti banii din firma fiindca va trebui sa platesti impozit pe ei de 16%.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Ca sa declari toti banii veniti de la Jasmin roaga-i sa-ti schimbe modalitatea de plata actuala de la cardul Payoneer la transfer bancar (wire transfer). La contul in care iti vor fi varsati banii trece contul firmei.
In contabilitate te vei scadea cu ajutorul contractului de colaborare cu ei si le vei emite facturi pentru banii primiti.
Chiar daca ei nu accepta facturile emise de tine (pentru ca trimit invoice-uri), tu o sa fii in regula in contabilitate si nu are nimeni ce sa-ti zica atata timp cat tu faci dovada ca ai declarat toate veniturile.
Atentie apoi cum scoti banii din firma fiindca va trebui sa platesti impozit pe ei de 16%.
Salut,marshall scrie:Salut, si eu sunt la inceput in domeniul acesta, dar ma informez in continuu de ceva timp si cred ca te pot ajuta.
Marshall, recomandarea e viabila pe termen scurt. Pana cand va trebui sa explice bizonului de la fisc de ce nu exista contract de prestari servicii intre SC Videochat SRL si Docler Holding/Duodecad ITS Luxembourg. Va fi cel putin delicat... Conceptul de evaziune este foarte vast iar necunoasterea legii nu te absolva in nici un caz de vina. Asta pe parte de incasare.
Cat priveste partea despre "cum scoti banii din firma" nu sunt doar cei 16% pe dividente... Inaintea astora mai sunt altii de platit.
Altfel spus, it's complicated:)
Cei de la Jasmin mi-au spus ca ei nu pot lucra momentan cu firme si ca ar trebui sa gasesc eu o metoda de a baga banii in firma.Ragnar scrie: Salut,
Marshall, recomandarea e viabila pe termen scurt. Pana cand va trebui sa explice bizonului de la fisc de ce nu exista contract de prestari servicii intre SC Videochat SRL si Docler Holding/Duodecad ITS Luxembourg. Va fi cel putin delicat... Conceptul de evaziune este foarte vast iar necunoasterea legii nu te absolva in nici un caz de vina. Asta pe parte de incasare.
Cat priveste partea despre "cum scoti banii din firma" nu sunt doar cei 16% pe dividente... Inaintea astora mai sunt altii de platit.
Altfel spus, it's complicated:)
Poate ne ajuta cineva care are studio de mai multi ani si lucreaza cu LJ
Optimizarea fiscala este legala, asadar incearca sa folosesti o metoda de optimizare.
Infiinteaza o companie intr-o jurisdictie prietenoasa, centralizeaza acolo toate platile si conturile deoarece fiscalizarea este foarte permisiva.
Ulterior SRL ul din Romanica devine o subsidiara sau un simplu prestator de servicii pentru compania de care vb mai sus.
Asta in linii foarte mari... Pentru amanunte si detalii ai nevoie de consultanta fiscala.
Infiinteaza o companie intr-o jurisdictie prietenoasa, centralizeaza acolo toate platile si conturile deoarece fiscalizarea este foarte permisiva.
Ulterior SRL ul din Romanica devine o subsidiara sau un simplu prestator de servicii pentru compania de care vb mai sus.
Asta in linii foarte mari... Pentru amanunte si detalii ai nevoie de consultanta fiscala.
Ragnar scrie:Optimizarea fiscala este legala, asadar incearca sa folosesti o metoda de optimizare.
Da, consider ca este foarte buna metoda asta, mai ales ca au recomandat-o si alti useri care au studiouri mari, ca Markus.
Ideea este ca trebuie sa desfasori o operatiune destul de mare si cu profituri pe masura ca sa-si justifice costurile initiale o firma offshore. Si oricum, mai mult ca sigur cand vei avea fiscul in control, se vor uita stramb la tine pentru ca nu le va conveni
dc frate sa se uite stramb??
toti de aici din vila asta misto suntem exibitionisti! ne place sa se uite lumea la noi, nah ..in timp ce, nah ..
si chestiile alea de acolo din partea dreapta jos, sunt puncte! facem PUNCTE! cu cat stam mai mult in fata camerei facem mai multe punctee!

toti de aici din vila asta misto suntem exibitionisti! ne place sa se uite lumea la noi, nah ..in timp ce, nah ..
si chestiile alea de acolo din partea dreapta jos, sunt puncte! facem PUNCTE! cu cat stam mai mult in fata camerei facem mai multe punctee!
money - illusion of freedom