Posted: Thu Jul 29, 2010 3:43 am Post subject: Livejasmin taxare in euro
Am discutat cu un membru chiar seara asta si mi-a spus un lucru care m-a uimit: accesand LJ din Elvetia a ales optiunea de incarcare credit in euro (asta cu o luna in urma), iar tarifele modelelor ii apareau in euro atunci knd era taxat ptr sesiunile de pvt, insa.... era taxat 3.99 eur/min si nu 3.99 usd/min. Si-a verificat bilantul de mai multe ori si s-a tras de par cu adminii, si-a contactat banca si a facut cb pentru toate sumele cheltuite pe motiv ca diferenta rezultata din cursul valutar a ramas in buzunarele LJ. Ati mai auzit de asemenea cazuri sau e o noutate in domeniu?
Posted: Thu Jul 29, 2010 11:14 am Post subject:
Nu este o noutate...
Membrul cand intra in pvt consuma creditele cumparate... el cand face respectiva tranzactie nu are optiunea sa aleaga moneda cu care cumpara!
Cei din usa sunt privilegiati si achizitioneaza 1 credit cu 1 $,
cei din europa tot pentru 1 credit platesc 1 Euro,
Bineinteles ca LJ-ul nu o sa iti spuna niciodata faptul ca membrul cheltuie cu tine 100 Euro si tie iti dau procent din 100$, dar asta este situatia..
Last edited by joesancez on Thu Jul 29, 2010 11:16 am; edited 1 time in total
Si eu am discutat cu un membru care mi a spus un lucru care m-a uimit : accesand LJ din Somalia a ales optiunea de incarcare credit in SOS ( Shilingul somalez ). $29.99 credits for SOS 29.99 .
In alta ordine de idei e de apreciat faptul la livejasmin nu considera Romania in zona euro si cu ip de ro poti achizitiona credit in dolari .
pe site-urile unde scrie X dolari minutul, ala e pretul unic pentru toate tarile ... in schimb unde pretul e in "Credite" , creditele astea pot costa diferit de la tara la tara: 1credit = 1Lira in UK, 1credit = 1 Euro, pe scurt : 1 credit = 1 "Y" unde moneda e mai puternica decat dolarul (acolo unde este ca doar n-or sa puna 1 credit = 1 RON ) ... iar membrul cand cumpara credite este taxat automat cu sau fara voia lui conform polititcii de preturi stabilita de site... sigur ca site-ul nu ne da si noua procentul corect din aceasta "inovatie" noua ne da 30%-35% din creditele ca si cum ar fi in dolari ! si sigur ca si membrii care s-au prins s-au sucarit, s-au simtit discriminati si multi au mutat centrul de interes , sau prefera sa-si caute "fata" pe google sau (pana o gasesc) pe alt site unde pretul este nediscriminatoriu de la o tara la alta , cel putin mie asa mi s-a intamplat .
ImLive a procedat in stilul asta cand a introdus notiunea de "credite" si cam imediat la ei au scazut si procentele de la 35% la 30% (in febr.-martie 2008 ?), sincer cand am vazut ca iau eu 45$ de la un membru care a platit EL 150 de Lire m-am tinut de inima de suparare , cand cu 1 luna inaintea acestor "imbunatatiri" luam 35% din 150 de lire daca atata ar fi platit. Multe fete au reclamat pe Forum ca ne platesc incorect dar degeaba ...
Japca ... japca... japca...personal pe ImLive nu mai dau 2 parale, il mai deschid cateva minute pe zi cat sa nu mi se inchida contul...intrucat toti regularii seriosi m-au gasit in alte locuri anyway iar din cauza la peeperii de 20 secs free ma enervez aiurea.
Are balta peste si pe alte site-uri, np.
Sunt curioasa, pe webmasteri tot asa ii platesc cu % din dolari cand membrul agatat de ei plateste in Lire?
E din punct de vedere legal publicitate mincinoasa, false advertising dar nu s-a gasit inca un membru destept sa-i dea in judecata pe baza de print-screenuri si chitantele de la card si sa-i scuture de bani : cum dom'le daca sunt cetatean UK cumpar din tara mea cu pretul in Lire dar cand calatoresc in Norvegia cumpar in dolari? si in Franta in euro ? tot eu?
Si e un procedeu posibil pentru ca nu exista o institutie de reglementare a comertului pe internet o institutie SUPRASTATALA, care sa spuna ca un pret este otova pe tot internetul indiferent de tara din care vii si sa si forteze site-urile sa afiseze pretul real nu concepte de genul "credit" "token", tichete si bilete
E din punct de vedere legal publicitate mincinoasa, false advertising dar nu s-a gasit inca un membru destept sa-i dea in judecata pe baza de print-screenuri si chitantele de la card si sa-i scuture de bani : cum dom'le daca sunt cetatean UK cumpar din tara mea cu pretul in Lire dar cand calatoresc in Norvegia cumpar in dolari? si in Franta in euro ? tot eu?
Si eu ma gandesc sa dau in judecata Marlboro pentru ca in Romania cumpar cu 10 ron pachetul si in Anglia cu £5.75 .
andromaca_mulge_vaca wrote:
Sunt curioasa, pe webmasteri tot asa ii platesc cu % din dolari cand membrul agatat de ei plateste in Lire?
Aici raspunsul :
Promote ImLive's webcam arena and earn 20% commission (paid in US dollars) on the number of ImLive Credits purchased over the course of the lifetimes of the sign-ups you refer through our generous Rev Share Program. Each time a user you refer purchases Credit, you'll earn 20% of the ImLive Credit he purchases. Since ImLive is the #1 webcam arena on the web, with millions of satisfied members who keep coming back for more, you'll earn big time with our Rev Share program!
Orice PRODUS/serviciu se vinde pe o piata nationala prin intermediul unui importator (sau mai multi) care isi asuma in fata respectivei piete raspunderea juridica privind calitatea acelui produs/serviciu in numele producatorului sau al furnizorulu initial. Tocmai pentru ca isi asuma aceasta responsabilitate, in baza costurilor efective ale importului si in conformitate cu specificul de taxe al pietei nationale (respective), importatorul fixeaza ce pret considera el.
Cu vanzarile prin internet este altceva: nu exista piete "nationale" si nici reprezentanti legali ai vanzatorului pe fiecare piata... exista doar un singur Furnizor si o singura piata.
Un singur Furnizor care plateste taxe intr-un singur loc si este discriminatoriu sa vanda acelasi obiect, de la aceeasi sursa si cu aceleasi costuri in mod diferentiat doar pentru ca se adreseaza unui belgian sau unui englez sau altuia. (asa a si justificat atunci ImLive ca are preturi mai mari pentru zona euro ca cica are cheltuieli mai mari de promovare a site-ului in zona euro, probabil ca are netul gauri de aer pe conducte in zona euro). Apar situatii hilare ca de examplu : Norvegia (non-euro) vecina cu Danemarca si Suedia, sau Luxemburg si Elvetia (ambele non-euro) inconjurate pe toate laturile de tari "euro".
Vanzarile pe internet din cate stiu eu(?) nu le reglementeaza nimeni deocamdata: ar fi ca un fel de Protectia Consumatorului plus Oficiul Concurentei plus un fel de"Garda de Net" valabile pe tot netul adica institutii suprastatale (internationale si independente) dar printr-un acord international acceptate de toate tarile.
Deci eu cred ca situatia e cam asa: eu vand la taraba Marlboro si tu stai la coada vrei un pachet ...eu te intreb : dar de unde esti tu mah? din UK? ca te costa 5 lire ca am niste probleme la UK la voi acolo acolo... aaaa, pai daca esti roman ia aicea cu 10 roni, ca esti simpatic urmatorul? heheheh tu ej japonez , eh? pe japonez il costa mai mult, cel mai mult , ia hai gata fara comentarii mai japonezule, nu-ti convine nu mai fuma ....
Sigur ... cine sunt eu sa judec what's wrong and right...cat timp nu exista o reglementare clara fiecare furnizor poate fi mai dulce sau mai durrrrrr dupa cum il taie pe el capul...eu am doar libertatea de a-mi revizui optiunile in functie de ceea ce primesc...
Price discrimination in intellectual property is also enforced by law
All materials on the Site, including pursuant to the provision of any Host Services, are proprietary, constitute valuable intellectual property, are copyrighted and are protected under treaty provisions and worldwide copyright laws.
Posted: Thu Jul 29, 2010 10:21 pm Post subject: wow
eu nu de acord daca viztatori sunt taxati in euro asa ar trebui platit simodelul sau in lire sau indolari mi se pare ncorec .
Dar cui nu ii covine este liber sa lucreze pe alte saituri eu asa am facut
By accepting this agreement I agree and allow the owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. to monitor, record and log all my online activities performed on these websites (including chat, video, e-mail) and owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. may use and reuse, publish, distribute, edit, excerpt, exhibit and otherwise exploit my name (real or fictional), likeness, persona, performance, voice, pictures, chat, video, audio, biological information and identification, and statements, (collectively my "performances") for any and all uses, in whole or in part, in any and all media and manners now known or learned, for use throughout the universe, in perpetuity, without limitation, including in connection with the advertising, exploitation and publicizing of the owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. Owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. shall own, and I grant and assign to owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. all rights, title and interest, of every kind and character in perpetuity throughout the universe in and to the owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. the results, content, and proceeds of my recorded appearance(s) (including all such appearances made to date) videos, audio, chat, dialogue, acts, and dances, all of which are works made for hire specially commissioned as part of an audiovisual work, including all copyrights, renewals and extensions of copyright and owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. shall be deemed the authors thereof for all purposes. Owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. may edit my appearance as they see fit (and I waive any and all moral rights that I have), and I understand that owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. has no obligation to use my appearance(s). I agree that still pictures may be made from video or my appearance(s) by any means, and I grant owners of the websites promoted by Leandra Enterprises Inc. and its successors, licensees and assignees the right to use said photographs, without further payment to me in printed publications, digitally on the Internet or via CD, or any other media, without restrictions.
Sper ca ti ai dat seama ca totul e foarte bine reglementat din punct de vedere juridic
Am incercat sa fac cont pe jasmin, avand cont bancar si card in UK. intr-adevar nu fac convert dolar, euro . in schimb fac convert euro , £ . in loc de 29.99 euro , m-ar incarca £26.29. deci ei fac convert la ceva, dar nu la tot.