Win7 x64 + VerySoft + FMLE

Discutii generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discutii legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, internetul etc. Orice alte discutii pe teme tehnice sunt binevenite.

Mesajde theselby » 15 Mar 2013, 11:59

Salutare,

Intampinam si noi o problema, in combinatia urmatoare:
* windows 7 x64
* fmle 3.2 (run in compatibility with win XP sp3)
* webcamsplitter 1.5.199
* camera video conectata prin firewire

Pe windows XP, cand instalam acelasi splitter, aveam asa:
* Verysoft WebCamSplitter - pt video
* si Verysoft Audio - pt audio

Pe Win7 am asa:
* Verysoft WebCamSplitter - pt video
* si Microphone (Verysoft Audio) - pt audio


Problema pe care o intampin eu este doar in FMLEcmd.exe, si anume: nu poate accesa driverul audio. Chipurile FMLE spune ca este already in use, sau ca nu il poate contacta. Ciudat este ca IDENTIC aceleasi setari in FMLE-ul cu interfata grafica, daca pornesc streaming (cu save file... sa vad daca merge) evident - MERGE. Dar in FMLEcmd.exe NU MERGE.

V-ati lovit careva de aceasta problema?
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde SAD^^EYES » 15 Mar 2013, 18:32

Daca instalezi si rulezi webcamsplitter ca "run as administrator" tot asa face?

Bafta acolo
Avatar utilizator
SAD^^EYES
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 2361
Membru din: 02 Mai 2004, 18:48

Mesajde theselby » 15 Mar 2013, 20:01

Tot asa face :(
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde Pumpy » 15 Mar 2013, 20:43

theselby scrie:Salutare,

Intampinam si noi o problema, in combinatia urmatoare:
* windows 7 x64
* fmle 3.2 (run in compatibility with win XP sp3)



De ce a trebuit sa il pui sa ruleze in compatibilitate cu XP? nu inteleg, din moment ce fml 3.2 merge brici pe win7 ultimate 64 bits ( la noi ) diferenta este ca, avem microfon separat si audio este dat direct calea catre microfon, ar trebui sa mearga si la voi, schimbati audio (Verysoft Audio) si dati direct calea catre sursa audio.
Pumpy
User Activ
User Activ
 
Mesaje: 239
Membru din: 06 Oct 2012, 13:47

Mesajde northface78 » 15 Mar 2013, 21:29

Nici daca editezi manual fisierul "startup.xml" nu merge?
Avatar utilizator
northface78
User Junior
User Junior
 
Mesaje: 51
Membru din: 24 Noi 2011, 16:09

Mesajde SAD^^EYES » 15 Mar 2013, 21:55

Incearca cu setari custom.. mareste audio la 44100 2 channels si datarate la peste 128 ceva de genu, din Settings HD de acolo... la video poti lasa la fel cum avea pe setarile predefinite, vezi daca se conecteaza cum trebuie.
Avatar utilizator
SAD^^EYES
Site Admin
Site Admin
 
Mesaje: 2361
Membru din: 02 Mai 2004, 18:48

Mesajde theselby » 15 Mar 2013, 23:01

Nu-mi dau seama unde e problema, sincer.
Din consola GUI a FMLE (aplicatia din start menu adica), fac setarile, setez sa faca o captura FLV pe desktop si merge.

Schimb apoi inapoi in setari de stream live (adica debifez salvatul de desktop si bifez aia cu streamingul), salvez profilul XML. In momentul in care FMLEcmd.exe imi ia acel XML, crapa:

"fmlecmd.exe log scrie:=================================================================
File: C:\Program Files (x86)\Common Files\CHATLIVE\encoders\FMLE\FMLECmd.exe
Description: Adobe® Flash® Media Live Encoder
Copyright: © 2009 - 10 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved. Adobe, the Adobe logo, and Flash are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. <AdobeIP#0000716>
Version: 3.2.0.9932
=================================================================


Fri Mar 15 2013 18:43:04 :
Video Settings :-
Device : Verysoft WebCamSplitter
Format : VP6
Input Size : 640x480
Output Size : 640x480;
Bit rate : 1000 Kbps;
Frame Rate : 24.00 fps
Crop : Disabled
Timecode : Disabled
Deinterlace : Disabled

Audio Settings :-
Device : Microphone (Verysoft Audio)
Format : Mp3 Stereo
Sample Rate : 44100 Hz
Bit rate : 128 Kbps
Volume : 75 %


Stream to Flash Media Server :-
FMS URL : rtmp://91.208.175.159/xlovecam_dev
Backup URL :
Stream Name : video_XXXXX_YYYYYYYYYYY

Fri Mar 15 2013 18:43:04 : Selected video input device: Verysoft WebCamSplitter
Fri Mar 15 2013 18:43:04 : Selected audio input device: Microphone (Verysoft Audio)
Fri Mar 15 2013 18:43:05 : Error: Problem with audio capture device. Please verify that the audio capture device is working correctly and is not already in use.
Fri Mar 15 2013 18:43:05 : Closing Application.


@SadEyes, dupa cum vezi, evident ca am incercat din start cu valori mari.
Nu inteleg insa DE CE din FlashMediaLiveEncoder.exe merge, dar din FMLEcmd.exe nu merge :(

O sa-ncerc sa scot compatibilitatea aia cu WinXP si fac un test ceva.
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde theselby » 15 Mar 2013, 23:51

Da, am scos faza cu compatibilitatea pt XP si merge.
Candva (mai in trecut) era problema cu splitterul... mergea doar daca puneai aceasta compatibilitate cu XP pt versiunile x64. Dar se pare ca s-a remediat odata cu noile versiuni .5

Merci la toata lumea!
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde Pumpy » 16 Mar 2013, 08:33

theselby scrie:Da, am scos faza cu compatibilitatea pt XP si merge.
Candva (mai in trecut) era problema cu splitterul... mergea doar daca puneai aceasta compatibilitate cu XP pt versiunile x64. Dar se pare ca s-a remediat odata cu noile versiuni .5

Merci la toata lumea!


Ma bucur ca, iti merge! multe sau schimbat in bine decand sa lansat win7 ! :wink:
Pumpy
User Activ
User Activ
 
Mesaje: 239
Membru din: 06 Oct 2012, 13:47

Mesajde theselby » 16 Mar 2013, 14:10

Inca nu sunt satisfacut de Win7.

Din ce-am remarcat pana acum, sunetul se auzea mai bine pe WinXP decat acum, din Win7 ... dar mai am rabdare sa mai investighez, poate exista vreun trick ceva... pe undeva.

Din camerele video transmit sunet pe 16 bits, stereo - prin firewire - catre splitter. Teoretic loss-ul trebuie sa fie minimal. Pe WinXP sunetul se auzea impecabil, muzica, bass, tot ce vrei.
Acum pe Win7 pare ca s-a cam pierdut din calitate. Ramane totusi sa investighez nitel, poate gresesc pe vreundeva.

Merci de sfaturi anyway, m-au ajutat :)
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde Pumpy » 16 Mar 2013, 14:37

Cu placere! :wink: unul din trucuri la sound:

Imagine

Oricum, daca ai intrebari...!
Pumpy
User Activ
User Activ
 
Mesaje: 239
Membru din: 06 Oct 2012, 13:47

Mesajde Pumpy » 16 Mar 2013, 14:43

Poate te va ajuta mai mult asta:

Tips Tricks How-To Windows 7 PC Audio

Pumpy
User Activ
User Activ
 
Mesaje: 239
Membru din: 06 Oct 2012, 13:47

Mesajde SFG2707 » 16 Mar 2013, 15:05

Sunt offtopic dar vad ca vorbiti de camere conectate prin firewire. Ce fel de cablu folositi? Ca eu am conectat-o a mea si se vede cu multe liniute, cu sau fara deinterlaced. Pot rezolva problema asta daca schimb cablul? Cablul meu e 4p/6p, ceva noname cred, luat de la un magazin de profil.
Avatar utilizator
SFG2707
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 457
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30

Mesajde theselby » 16 Mar 2013, 15:21

Nu conteaza daca e 4p/6p sau 4p/4p, importante insa sunt 2 aspecte:
* cablul sa fie de calitate (nu noname, desi merge si cu alea)
* placa firewire sa fii dedicata (desi merge si cu porturi integrate pe placa de baza... dar iti rupe din northbridge/southbridge)
* camera in sine. Daca are HDMI... mai bine scoti pe HDMI decat pe firewire. Idem si cu USB 3.0
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde SFG2707 » 16 Mar 2013, 16:21

Multumesc pentru raspuns Theselby!
Camera nu are HDMI. Despre aste e vorba:
http://www.sony.co.uk/product/sdh-minidv/dcr-pc120e
La faza cu northbridge/southbridge m-ai inchis :lol: Eu doar am vazut ca am 3 porturi firewire si am zis sa incerc. Placa de baza e asta : http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=3646#sp . La IEEE 1394 scrie: T.I. TSB43AB23 chip: 0.Up to 3 IEEE 1394a ports (2 on the back panel, 1 via the IEEE 1394a bracket connected to the internal IEEE 1394a header) Din ce am citit firewire e integrata :(

Mai am o camera http://www.sony.co.uk/product/sdh-hard- ... /dcr-sr55e dar nici asta nu are HDMI. Asta nu are nici macar firewire. Sunt camerele cu care am lucrat pe calculatorul vechi care avea XP si le conectam prin placa de captura care nu e compatibila cu Win7 ( ce folosesc pe calculatorul cu care lucrez acum ). De mai bine de 2 ani stau nefolosite si au o calitate foarte buna la zoom fata de Logitech C910 ce folosesc acum. Ma intrebam daca mai pot face ceva cu ele care sa fie mai calitativ decat Logitech-ul.
Avatar utilizator
SFG2707
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 457
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30

Mesajde theselby » 16 Mar 2013, 20:21

N-am avut ocazia sa testez acea camera, dar din specificatii ar trebui sa se comporte ok.

Daca poti risca in jur de 65 lei, mergi la vreun shop (domo / altex / emag) si cumpara:
* 1 bucata placa firewire pe PCI (noi paremise ca folosim placi Gembird... dar nu mai retin exact numele, intrucat mi-am facut stoc la vremea aia ca sa nu-i duc grija)
* 1 bucata cablu firewire in jur de 20-25 lei (cu conectori solizi, un pic aurii parca). Am impresia ca am luat de la Hamma si sunt ok.

Daca e sa incerci firewire, musai cu WebCamSplitter. Posibil sa mearga ok si cu splitcam (cred), dar eu n-am avut probleme deloc cu WCS-ul.

In ciuda recomandarilor pe care le-a facut SadEyes, eu folosesc global resize spre Quality, limitare la 24 fps, fara deinterlace si alte minuni.

In caz ca vei testa, spor... si sa ne zici si noua rezultatul :)
Avatar utilizator
theselby
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 494
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde SFG2707 » 16 Mar 2013, 21:12

Multumesc mult Theselby!
Probabil am sa incerc ca daca nu o fac tot la asta imi va sta capul :)
Avatar utilizator
SFG2707
User Avansat
User Avansat
 
Mesaje: 457
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30

Mesajde most.silent » 18 Mar 2013, 20:48

Treaba cu run in compatibility mode merge doar daca ai win 7 profesional...
Altfel, chiar daca iti apare optiunea nu o sa mearga cu alte variante de win 7 (adica o sa mearga si cu varianta ultimate... :D )
most.silent
 
Mesaje: 37
Membru din: 14 Mar 2013, 17:53
Localitate: Bucuresti

Mesajde JustModel » 01 Oct 2013, 19:13

buna!
am o problema cam de acelasi tip.
WIndows 7 ultimate + Logitech c910.
Instalez Logitech, arata ok.
Bag verysoft si imaginea e cu purici.
Am incercat sa deschid in compatibilitate cu Windows XP. Nici o reactiie.
o remarca, desi este multa lumina si de obicei spliterul imi arata 29 30 31 frame rate, acum mai sus de 24 nu ridica. VA rog mult sa ma ajutati. As baga splitcam dar problema este ca fata lucreaza doar pe streamate si cams.com.
De FMLE deja nici nu ma virbesc, inca nu am verificat.
Multumesc anticipat.
JustModel
User Activ
User Activ
 
Mesaje: 215
Membru din: 18 Noi 2012, 15:45


Înapoi la Discutii Tehnice




 


  • { RELATED_TOPICS }
    Răspunsuri
    Vizualizări
    Ultimul mesaj

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • AVC MENU