Cum pot explica ca am facut videochat?

Discutii generale despre activitatea de video chat și despre monetizarea pe platformele de tip Onlyfans. ❤️ Păreri, opinii, întrebări, mod de lucru, povești, discuții diverse despre siteuri de videochat sau Fans Sites și despre acest job in general. Toate își au locul în această categorie. ❤️✅😇
Reguli forum
Cei 7 ani de Acasă! Zero SPAM!
Scrie răspuns
Memsy
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 139
Membru din: 19 Mar 2019, 03:40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Incep prin a spune ca nu vreau sa renunt la a lucra in acest domeniu deocamdata dar daca totusi la un moment dat voi vrea sa mai fac si altceva si voi incerca sa obtin un job ca sa capat experienta ca si angajata intr-un domeniu cu totul diferit cum pot explica faptul ca am facut videochat ani de zile? Daca in CV scriu ca am fost operator PC, operator text si imagine, etc si totusi persoana care ia interviul cere detalii, ma intreaba in ce consta activitatea mai exact, eu atunci ce fel de explicatii ii pot da? Exclud a-i spune ca e confidential ca deja pare suspect, cu semnul intrebarii, cred eu.
Nu as vrea sfaturi gen sa fac ceva pe cont propriu din banii stransi din videochat, daca voi avea bani stransi ii voi tine pentru orice eventualitate. Sa presupunem ca ma voi fi saturat de acest domeniu si voi vrea sa mai fac si altceva. As vrea sugestii aplicabile fix in acest context.
Multumesc anticipat celor care vor raspunde.
SoulCams Models Studios wanted
UniqueAttitude
User Junior
User Junior
Mesaje: 51
Membru din: 11 Dec 2015, 05:46
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Simplu : nu poți explica faptul că ai lucrat în videochat. Recomand ori să spui că nu ai lucrat, ori că ai lucrat ca freelancer în customer support sau traduceri (recomandată ultima variantă, în ideea în care cunoști engleza la nivel avansat).
UniqueAttitude
User Junior
User Junior
Mesaje: 51
Membru din: 11 Dec 2015, 05:46
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Personal, nu aveam cum să explic o lipsă de activitate în ultimii 8 ani în CV, așa că justificarea mea a fost "freelancing", atât în customer support (relații clienți - aici poți fi inventiva și să spui că ori ai lucrat în vânzări diferite servicii (telefonie fixă, mobilă, date), precum și în traduceri. Justificare : "salariu mult peste media pieței" . De ce dorești să te angajezi? -" Din păcate sau din fericire, deși satisfacția pe plan financiar a fost mai mult decât satisfăcătoare, la momentul de fată mă gândesc serios la viitor. Asta implică un contract de muncă, vechime, stabilitate, lucruri pe care știu că această companie le oferă ."De aici, poți să justifici practic orice. Din experiență, îți spun că angajatorul nu va insista cu întrebări în acest sens.
Alicia41
Mesaje: 5
Membru din: 28 Mai 2018, 02:46
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Da, nu e indicat sa spui ca ai lucrat videochat si da, poti spune ca ai lucrat ca si freelancer.
Eu personal lucrez de 18 ani videochat dar am lucrat oficial 2 ani intre timp in paralel, totusi am o mare pauza in CV, recent mi-am cautat de lucru pentru ca ma saturasem de videochat dar nu am gasit nimic convenabil, asta si din cauza varstei (am 44 ani).
Am fost la cateva interviuri si le-am spus ca am fost plecata din tara in UK si am lucrat acolo ca si freelancer in domeniul in care am studiat eu, nu sta nimeni sa verifice ce si cum, am considerat ca e o varianta buna, multa lume lucreaza in afara, oficial si neoficial.
Si eu as dori in job oficial dar din pacate varsta nu ma mai ajuta, a trebuit sa fac videochat din cauza situatiei familiale iar acum e prea tarziu pentru altceva.
Memsy
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 139
Membru din: 19 Mar 2019, 03:40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Da, multumesc pentru sugestii dar eu, pe langa anii in care am facut videochat fara forme legale, ani pe care practic nu ii pot justifica in CV, am si ani in care am fost angajata oficial cu contract individual de munca cu functia de operator pc text si imagine in firme de studio-uri de videochat.
Dar daca nu scriu in CV anii lucrati oficial cu forme legale, oare un eventual angajator nu are cumva posibilitatea sa-mi verifice istoricul de munca real? Din ce am inteles cartea de munca in format fizic nu mai exista, dar exista o baza de date electronica :{
Ar putea descoperi ca firmele respective sunt de fapt un studio-uri de videochat si atunci tot voi fi nevoita sa explic cumva in cazul in care mi se vor cere explicatii. Poate contacta si fostii sefii sa-i intrebe ce-am lucrat in firmele respective de fapt.
Memsy
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 139
Membru din: 19 Mar 2019, 03:40
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

As aplica pe un post de entry level cu posibilitate de promovare pentru ca in videochat nu am nici o siguranta pe termen lung, chiar daca in prezent fac sume decente, in acest domeniu al videochat-ului nu am unde sa avansez si membrii sunt imprevizibili, azi ma plac, maine nu ma mai plac, prin urmare si sumele de bani facute sunt la fluctuante.
UniqueAttitude
User Junior
User Junior
Mesaje: 51
Membru din: 11 Dec 2015, 05:46
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

În general, nu verifică istoricul, dar videochatul nefiind reglementat, presupun că firmele respective nu figurează ca studiouri de videochat, ci ceva de genul call center, servicii s.a.m.d.
Avatar utilizator
GlamChatStudio
GoldMember
GoldMember
Mesaje: 2311
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times
Contact:

Cred ca mergi prea departe cu ingrijorarea, sa vedem, am fosta angajata si cand spun angajata spun contract de munca de 6 ani pe aceasi firma care acum lucreaza in ministerul de interne ;) , cred ca nu verifica nici dracu astfel de chestii, am fosta angajata de acum 10 ani care este directoare de liceu la ora actuala si nu este orice liceu, deci pentru ce post, poti aplica mai sus de atat?Ambele au posturi de conducere la ora actuala......Daca firma se numeste "let`t get naked'' poate sunt curiosi dar daca firma are un nume care nu te duce nici pe departe cu gandul la vchat iti garantez ca nici tata mare nu va verifica astfel de amanunte, majoritatea firmelor au profil IT deci daca esti intrebata poti spune lejer ca ai lucrat in domeniul IT, acu daca te pun sa instalezi windows-ul banuiesc ca sti. :')
Ca sfat, sterge cat poti istoricul tau de model de pe google, tot nu vei putea niciodata dar cu rabdare multa se poate mult diminua continutul foto-video de pe net inainte cu 6 luni de a renunta si verifica periodic, niciodata de la locul de munca astfel de chestii.
Sa-ti mai dau un exemplu, sunt cateva fete extrem de populare pe social media care fac multi bani, mai multi decat ai face in orice domeniu, chiar si in videochat, care au facut videochat ani de zile, eu fiind veterana in industrie de exemplu stiu ca au facut vchat dar milioanele lor de abonate nu vor stii niciodata and so on.

In alta ordine de idei si in acest domeniu se poate avansa pe long term, in timp o sa devina si mai popular decat este, sunt foste modele care sunt in posturi de conducere in domeniu si castiga mai bine decat atunci cand erau modele sau la fel de bine, acum depinde ce abilitati ai, videochatul daca este ceva ce iti place nu se termina la postul de model ;)

Bafta acolo, exista viata si dupa videochat si chiar in videochat dupa videochat ;)
These users thanked the author GlamChatStudio for the post:
Mery24 (19 Iun 2019, 07:51)
https://glamchatstudio.ro/ powered by GlamChatStudio
Cat de ciudati suntem noi oamenii, sa ne nastem nu cerem, sa traim nu stim si sa murim nu vrem...
Avatar utilizator
AmelieSlade
Mesaje: 28
Membru din: 11 Iul 2019, 12:50
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Eu te sfatuiesc sa nu spui nimic la interviu referitor la jobul tau actual. O alta solutie si mai buna ar fi sa te dedici total videochatului si asa sa ajungi la niste sume f mari de bani ca mai apoi sa iti deschizi tu o mica afacere.
Avatar utilizator
Studio20
VIP
VIP
Mesaje: 650
Membru din: 20 Apr 2011, 10:44
Localitate: WorldWide
Has thanked: 22 times
Been thanked: 8 times
Contact:

Memsy scrie: 17 Iun 2019, 12:40 Incep prin a spune ca nu vreau sa renunt la a lucra in acest domeniu deocamdata dar daca totusi la un moment dat voi vrea sa mai fac si altceva si voi incerca sa obtin un job ca sa capat experienta ca si angajata intr-un domeniu cu totul diferit cum pot explica faptul ca am facut videochat ani de zile? Daca in CV scriu ca am fost operator PC, operator text si imagine, etc si totusi persoana care ia interviul cere detalii, ma intreaba in ce consta activitatea mai exact, eu atunci ce fel de explicatii ii pot da? Exclud a-i spune ca e confidential ca deja pare suspect, cu semnul intrebarii, cred eu.
Nu as vrea sfaturi gen sa fac ceva pe cont propriu din banii stransi din videochat, daca voi avea bani stransi ii voi tine pentru orice eventualitate. Sa presupunem ca ma voi fi saturat de acest domeniu si voi vrea sa mai fac si altceva. As vrea sugestii aplicabile fix in acest context.
Multumesc anticipat celor care vor raspunde.
Ce-ai zice sa spui adevarul?

Daca nu te angajeaza din cauza asta, atunci e sigur ca nu era compania unde ai fi vrut sa lucrezi :)
Studio 20. Cel mai mare si mai cunoscut studio de videochat din lume. 20 de locatii, 5 tari, 3 continente.

Excelam Impreuna!

http://www.studio-20.ro
Scrie răspuns

Înapoi la “Despre video chat - discutii generale”