Sfaturi foarte importante: Site-ul studioului

Pentru Webmasteri, Afiliați in special pentru cei cu profil adult video chat dar si ceilalti webmasteri care au siteuri pentru adulți sunt bine veniți. Puteți discuta despre Programele de Afiliare live cams și conexe. Colaborări, schimb de informații, sugestii pentru noile proiecte adult, schimb de backlinks și așa mai departe! ℹ️👑📝
sph
User Junior
User Junior
Mesaje: 94
Membru din: 30 Iul 2013, 18:53
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Tot ce va impartasesc mai jos este testat "la sange" prin trial&error in decursul unui intreg an. Daca aveti oameni angajati sa se ocupe de design, mentenanta si usability, informatiile de mai jos va vor ajuta sa va dati seama daca lucrati cu persoane care stiu ce fac sau doar editeaza teme luate de pe net, dau copy/paste la texte furate din alte parti si va taxeaza cu sute sau mii de euro pentru o treaba de mantuiala.

Acesta nu va fi un tutorial complet, ci va prezenta mai mult greselile comune de design, content si usability si foarte foarte putin si indirect despre SEO.

CONTENT

Contentul este reprezentat de elementele text/foto/video/audio de pe site. Pe langa design-ul site-ului, continutul text si foto sunt cele mai importante. Continutul audio/video poate avea un impact atat foarte negativ cat si foarte pozitiv pentru afacerea voastra. O sa detaliez mai jos acest aspect.

TEXTELE

Continutul text trebuie sa fie unic. Nu copiati textele de pe site-uri concurente. Majoritatea dintre noi au nevoie de inspiratie, dar de la a rescrie niste idei cu care rezonezi pana la a copia intregul continut text al unui site e cale lunga. In afara faptului ca este imoral (si chiar ilegal), sa copiezi textele competitorilor, acest lucru tot pe voi va vor trage in jos.

Folosirea integrala a textelor gasite pe site-uri concurente va vor tine domeniul in anonimat. Google va detecta extrem de usor faptul ca nu aveti texte originale si veti fi parcati undeva in coada rezultatelor de pe nisa angajarilor videochat. Asta inseamna ca mai tot traficul pe care il veti avea pe site va proveni doar din reclama platita. Voi iesiti in dezavantaj. Pe langa asta, fetele care vor citi acele texte copiate pe alt site pozitionat mai bine decat voi si apoi le vor gasi si pe site-ul vostru vor trece mai departe si vor ignora oferta voastra.

Textele sa fie scrise cat mai clar, sa foloseasca expresii cat mai simple, usor de inteles atat pentru o femeie cu 3 facultati, cat si pentru o persoana cu 8 clase, dar in acelasi timp sa nu sune infantil. Si mai ales sa nu fie scrise de o persoana agramata! Nu radeti, am vazut o gramada de site-uri pline de greseli de exprimare.

Mare grija la fonturi, la dimensiunea lor si la culoarea background-ului pe care asezati textul. Nu toate monitoarele au culorile ca ale voastre. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca multe persoane au monitoare vechi cu niste culori execrabile. De aceea caracterele trebuie sa fie cat se poate de "straight in your face".

DESIGN

IMAGINILE

Evitati imaginile cocalaresti cu fete ale caror maini sunt pline de bani. Da, se pot folosi intr-un anumit context, dar abuzul de astfel de imagini strica aspectul site-ului. O abordare mai "feminina" aduce intotdeauna un randament mai bun pe nisa asta.

Faceti resize la imaginile prea mari. Astfel site-ul se va incarca mult mai rapid, iar calculatoarele mai putin performante nu vor mai sta 3 minute sa randeze imaginea. In afara de asta nu isi vor mai lua nici browserele crash cand se incarca prea multe imagini la o rezolutie mare.

CULORILE

Culorile calde va tin vizitatorii de sex feminin pe site mai mult timp. Asta inseamna ca vor parcurge mai multe texte si vor afla mai multe detalii despre ofertele voastre. Nu abuzati insa de culori tipatoare sau de adevarate curcubee care se interpun cu textele si imaginile. Dau un exemplu pentru care probabil voi primi critici: meniul din stanga de pe http://www.luckystudio.ro/ este gandit total gresit dpdv al culorilor si al delimitarii sectiunilor.

USABILITY

In primul rand luati in calcul browserele pe care trebuie sa functioneze site-ul. Acestea sunt urmatoarele:

Desktop

Google Chrome
Firefox
Internet Explorer 8, 9, 10, 11 (luati in calcul si faptul ca inca mai sunt utilizatori de Windows XP care folosesc IE8 si se incadreaza in targetul de angajari)
Opera (foarte putin folosit)

Pentru mobil

Safari
Chrome for iPhone
Chrome for Android

Ca device-uri mobile luati in calcul:
iPhone 4, 4s, 5, 5s, 6, 6+ si toate tabletele de la Apple. Oamenii nu prea isi arunca tabletele de la Apple si le folosesc pana se strica.

Pentru device-urile cu Android treaba este mai complicata pentru ca nu exista un standard al dimensiunilor display-ului. Este recomandat sa faceti testele pe produse Samsung.

Daca nu ai versiune mobile a site-ului pierzi 40% din trafic. Statisticile nu mint. Chiar daca nu aveti o tema responsive puneti pe site macar o versiune mobile.

Mare atentie si la rezolutia monitoarelor!

MENIUL

Multi fac greseala de a pune categoriile importante sub acele drop-down menus. De-a lungul timpului am urmarit comportamentul vizitatorilor de pe site-urile de angajare si am observat un detaliu ciudat. Peste 80% dintre vizitatori nu stiu cum sa foloseasca meniurile peste care trebuie sa pui mouse-ul pentru a se deschide categoriile din meniu. In schimb majoritatea dadeau click pe categoriile din meniu care erau clar delimitate de celelalte.

Sfatul meu este ca informatiile cu putin grad de interes sa fie puse sub acele drop-down menus, iar restul sa fie de sine statatoare.

Recomand ca tema site-ului sa includa un meniu sticky care sa ramana vizibil chiar si dupa ce dai scroll down la pagina. Linkul de mai jos este un exemplu foarte bun.

TABURILE

Trendul in randul designerilor este sa foloseasca tab-uri care se deschid atunci cand dai click pe ele. Aveti un exemplu aici: http://astritbublaku.com/demos/incomeup/f-a-q.html (dati click pe WHY OUR PRODUCT IS THE BEST ON THEMEFOREST).

Din nou am observat un comportament ciudat al vizitatorilor de sex feminin. Femeile dau dublu click pe link-uri si taburi. Asta inseamna ca atunci cand vor da dublu click pe acea sectiune tab-ul se deschide si se inchide instant. Procentul a fost covarsitor: peste 90% dintre persoane au dat dublu click, tabul s-a inchis la loc, au dat iar dublu click, tab-ul s-a inchis la loc, dupa care ori au dat X la pagina, ori si-au mutat atentia catre alta pagina de pe site fara a mai citi informatiile de sub taburi.

CLIPURILE VIDEO / AUDIO

Renuntati la muzica de fundal care porneste automat. Este o chestie expirata din anii 2000 si reprezinta un factor de stres pentru orice vizitator. Daca am volumul dat tare si intru pe un asemenea site primul lucru pe care il voi face este sa inchid tabul respectiv. Plus ca, nu toata lumea agreeaza muzica pe care unii o pun sa ruleze automat pe site-urile lor.

Clipurile video sunt in regula atata timp cat prezinta ceva interesant si informativ. Un testimonial, o prezentare facuta de o persoana din studio, prezentarea echipei sau a studioului, reactia modelelor cand primesc premiile etc. se incadreaza in categoriile "interesant" si "informativ". In schimb un clip video care prezinta doar emblema firmei ocupa spatiu degeaba pe pagina, iar daca mai si ruleaza automat cu sunet, e deja un dezavantaj.

TEMELE ONE-PAGE

Temele one-page promovate ca fiind "the new shit" sunt de fapt landing pages. Le puteti folosi in campaniile publicitare dar niciodata pentru un site pe care in timp veti dori sa il optimizati pentru motoarele de cautare. Exista atat de multe motive pentru a nu face aceasta greseala de a folosi teme one-page incat ar trebui sa ii dedic un articol de 5 ori mai mare decat acesta doar pentru a prezenta dezavantajele.

CUM SA IMI ALEG FIRMA DE SEO SI DESIGN?

Va invat un truc foarte simplu. Probabil multi vor apela la cei care au cele mai ieftine oferte, iar eu nu voi incerca sa va conving ca asta poate fi o arma cu doua taisuri. Dar va invat un truc care o sa va ajute sa delimitati cat de cat teparii si habarnistii de cei care au idee despre cum functioneaza SEO. Eu o numesc "capcana validarii".

Daca deja aveti un site de prezentare cand incepeti "tratativele" cereti-le o opinie in privinta site-ului vostru dpdv SEO. Daca vor incepe sa spuna ca aveti erori de validare HTML (probabil vor folosi acest site http://validator.w3.org/), intrebati-i ce e cu erorile respective. In cazul in care vor spune ca va afecteaza dpdv SEO e clar ca ori vor mai multi bani, ori habar nu au despre ce vorbesc. Le puteti arata aceste doua clipuri: https://www.youtube.com/watch?v=FPBACTS-tyg si https://www.youtube.com/watch?v=2XlKn6I9rSc inainte de a incheia discutia. Poate le faceti si lor un bine.

Daca va spun ca unele dintre acele erori pot afecta felul in care utilizatorul interactioneaza cu site-ul este in regula, pentru ca este posibil sa aiba dreptate.

INCHEIERE

"Site-ul studioului meu nu respecta regulile de mai sus si totusi am angajari", se pot gandi multi. Am mai auzit placa asta pana am oferit proba contrarie. Respectand anumite norme de design si usability procentul angajarilor tale va creste considerabil.

Sa nu uitati care este targetul vostru: fete de pana in 25 de ani din generatia facebook, care de-abia stiu ca pe un link nu se da dublu-click. Deci faceti site-urile cat mai stupid friendly. Iar daca apelati la o firma de designeri care va prezinta o idee ce pare prea complicata pentru targetul vostru precizati-le ca este o piata atipica si trebuie tratata ca atare.
SoulCams Models Studios wanted
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Post ce recomand sa fie facut sticky!

Validarea sigur ca nu influenteaza rankarea, dar daca eu as apela la o firma care sa mi faca un site mi-ar placea sa-l faca valid. Asta poate fi o garantie ca stie ce face, ca stie sa scrie un cod corect, ca e un tip perfectionist pentru care detaliile conteaza. Poate fi o garantie ca sitele se incarca bine si rapid pe orice device-browser. Bine, e adevarat ca nu e obligatoriu, ca poate fi scris valid dar prost si stufos, cu multe exceptii etc.

Conteaza mult mai mult din punct devedere tehnic optimizarea pentru viteza si consum de resurse de banda cat mai mic. Livrare de continut din tara carora te adresezi, etc, etc.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Excelent tutorialul, acopera aproape toata "baza". Din ce am vazut eu, majoritatea studiourilor (peste 95 %) acorda o importanta foarte mica atat site-ului propriu cat si prezentei online in ansamblu. Mi s-a parut extrem de ciudat lucrul asta avand in vedere ca banii de acolo vin, in cazul lor angajatii care le produc banii.

Nici nu ai idee de cand asteptam studiourile "la bataie". Am vazut cat flit isi iau modele incepatoare de la studiouri, dar ei nu stiu cat flit as putea sa le dau eu pe tema asta, normal ca nu o s-o fac dar subiectul le va arata foarte clar cat de putin stiu despre propria lor afacere. Si nu ma refer la incepatori, ci la veteranii vexati.

Poate o sa intelegem ca ne aflam intr-o comunitate, iar scopul principal este sa ne ajutam, sa invatam unii de la altii...flit puteam sa ne dam unii altora pana ne plictisim, dar e neproductiv si cand tragem linie, nu ne-am ales cu nimic.

PS. Sunt curios cati o sa aiba curajul sa-si dea site-ul la analiza. Din exemple se invata cel mai usor.
Avatar utilizator
GlamChatStudio
GoldMember
GoldMember
Mesaje: 2311
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times
Contact:

Super articolul!Felicitari si multumim pentru sfaturi.
https://glamchatstudio.ro/ powered by GlamChatStudio
Cat de ciudati suntem noi oamenii, sa ne nastem nu cerem, sa traim nu stim si sa murim nu vrem...
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Doua tool-uri care va pot arata "cat de bun" este textul de pe site-ul vostru:

1. http://copyscape.com

Asta e un tool care va permite sa verificati daca textul de pe site este original, mai mult decat atat, va arata pe ce site-uri apare acelasi text sau fragmente din text.
Cred ca permite doar 5 cautari pe zi dar e foarte usor de "pacalit". Va faceti repede un blog pe blogger, copiati textul acolo si schimbati titlul articolului. Dupa ce ati efectuat cautarea, sa nu uitati sa stergeti textul de pe blogger!

2. http://www.sitexy.com/tools/keywords_density

Asta e un tool care va arata densitatea cuvintelor pentru fiecare pagina/articol de pe orice site. O sa va sara in ochi imediat cuvintele/frazele cu densitate mare si o sa va dati seama pe loc daca acele cuvinte/fraze au relevanta pentru siteul vostru. Daca gasiti cuvinte relevante, puteti sa verificati imediat in Googe daca rank-ati pe cuvintele respective, si mai ales locul pe care se afla site-ul.

Enjoy
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Nu stiu exact daca sunt firme in Romania care sa-ti faca siteul cap-coada, bine si cu profesionalism. Chestia asta a iesit din aria mea de interes acum 8 ani, cand am fost nevoit sa o apuc pe drumul asta tocmai din cauza faptului ca pe piata erau doar tepari sau habarnisti. In orice lucru rau, exista si o parte buna, in cazul de fata, foarte buna, daca nu ma loveam cu capul de pargul de sus, nu eram aici.

Un site al unui studio nu este altceva decat un site de prezentare. E primul nivel pe care invata web developeri sa-l gestioneze. Deci doar lucruri de baza. Nimic special.

Designul atat in viata reala cat si pe internet este ceva cu totul si cu totul subiectiv. Nu exista reguli foarte clare si oricat de multe teste ai face, rezultatele vor fi neconcludente. Trebuie tinut cont de crearea brandului, logoul trebuie sa iasa in evidenta, filosofia firmei respective trebuie integrata in design. Exista 2 culori care dau rezultate mai bune pentru siteurile de prezentare. Culorile sunt rosu si albastru. Au fost testate in toate domeniile de activitate si pe toate categoriile de public tinta. Niciodata nu au dezamagit. Nu stiu care e treaba cu ele, poate ca sunt culori de baza si din cauza asta au rezultate mai bune.

Poate ca ati observat ca a cam disparut din vocabular conceptul web 2.0, asta si din cauza ca nu aducea nimic nou din punct de vedere tehnologic. Era doar o denumire, o eticheta. Nu se referea doar la design dar asta era un punct foarte speculat de designeri. Daca ne uitam la Craiglist, o sa observam ca un site cu un design din secolul trecut, e pe locul 62 in Alexa, adica peste toate siteurile de videochat din lume. Desigur ca nu incurajez pe nimeni sa-si faca un site cu un design pe stilul siteurilor din secolul trecut, dar trebuie sa va ganditi ca designul nu e totul, de fapt, pentru obiectivul siteului nu e ceva esential si cum spuneam, include si o doza foarte mare de subiectivism. Nu cheltuiti sume foarte mari pentru design.

Pentru usability trebuie respectat un singur lucru: keep it simple.

Partea cu adevarat complicata o reprezinta optimizarea seo on-site, mai precis keyword reserchul. Aici se complica lucrurile din cauza faptului ca termenii utilizati in videochat contin cuvinte din doua limbi, romana si engleza, romgleza. Daca folosesti doar cuvinte din engleza, o sa te lovesti de concurenta de pe .com, daca folosesti doar cuvinte din romana, nu o sa ai la dispozitie termeni cu un volum decent de cautari. Un keyword research bine facut iti va scoate siteul in evidenta. Se va impiedica lumea de el peste tot prin Google. Nu e rau nici sa aduci trafic de pe anuntul.ro si adwords dar zonele astea sunt suprasaturate iar folosirea siteului doar ca landing page e o greseala. Mai e o zona libera, publicitatea pe Facebook, pe langa faptul ca targhetarea este extrem de precisa, modelele wannabe sunt tot timpul acolo. Comunicare pe Facebook este la indemana lor iar convertirea se poate face foarte usor. Din aceasta cauza am spus ca nu doar site-ul e important ci si prezenta online in ansamblu.

Adaugarea unui blog la site, poate sa aduca un mare plus. Blogul se adauga doar ca director si nu ca subdomeniu. Adica asa studioexemplu.ro/blog, asa nu blog.studioexemplu.ro.

Blogul e foarte bun pentru ca trateaza cazuri concrete de care sunt interesate potentialele angajate. Daca a cautat de exemplu "ce trebuie sa stie un model de videochat", e limpede ca se documenteaza si e interesata de domeniu, poate chiar vrea sa se angajeze. O sa aterizeze pe pagina articolului si o sa lase probabil si un comentariu. De acolo si pana la un interviu, mai e doar un pas. Alt avantaj este faptul ca adauga continut siteului, continut nou si relevant. Se stie ca: content is king and the king of content is text. Daca ai un site fara blog, probabil ca o sa mai adaugi din cand in cand crampeie de text, desi in general ce a fost scris la inceput cam asa ramane, dar chiar daca adaugi, nu se compara cu continutul pe care il poti adauga pe blog.

Pozele sunt iar foarte importante, cei care aleg sa posteze putine poze, fac o mare greseala. Poate siteul nu reuseste sa rankeze pe un anumit termen de cautare, dar o poate face poza. Ati vazut ca in Google, in partea de sus, imediat sub primul rezultat, apar imagini. Pai nu e pacat sa ratezi locul ala? E locul doi in Google si nu ai facut decat sa pui o poza cu alt tagul respectiv. Alt tag = alternative text, adica un cuvant sau insiruire de cuvinte care descriu imaginea. Asta ii spune lui Google despre ce e vorba in imaginea respectiva. Normal ca poza va avea si text pe langa ea, dar imaginea reuseste de foarte multe ori sa rankeze acolo unde textul nu reuseste.

Sunt doua metode de alegere a unei firme de seo fara sa-ti iei teapa:

1. Ti-o recomanda cineva care a lucrat cu firma respectiva si a avut rezultate bune.
2. Te orientezi dupa cum rankeaza siteul lor de prezentare, desigur ca firma poate sa fie noua dar criteriul rankarii nu are cum sa dea gres, mai ales in cazul firmelor vechi. Daca tu nu ai fost capabil sa faci seo pentru siteul tau, cum sa am incredere ca o s-o faci pentru al meu?!

Din pacate incurcam termenii si nu e bine deloc. Usability is the ease of use and learnability of a human-made object. The object of use can be a software application, website, book, tool, machine, process, or anything a human interacts with. Asa se intampla la inceput, mai facem si greseli. Nu are nicio legatura usability cu optimizarea pentru browsere si platforme mobile. Usability se refera la usurinta cu care te descurci pe un site iar optimizarea iti face ca siteul sa apara in toate browserele si platformele mobile, dar e la fel peste tot nu apar alte meniuri sau mai stiu eu ce.

Optimizarea site-ului pentru toate browserele, cat si pentru platformele mobile este foarte importanta. Nu are legatura validarea cu asta. Sunt doua lucruri diferite. Validarea tine cont de standardele de codare, iar optimizarea adauga la cod pentru ca siteul sa poata fi afisat corect, fara erori iar utilizatorul poate intereactiona cu siteul indiferent de browserul folosit sau platforma mobila de pe care acceseaza internetul. Asta e un lucru pe care va recomand sa-l faceti la "receptia lucrarii". Cand firma va spune ca siteul e gata, accestati-l cu toate browserele si platformele mobile. Cu cat sunt mai multe locurile in care nu functioneaza, cu atat mai multi potentiali angajati o sa pierdeti.

Sper ca acum lucrurile sunt ceva mai clare.
These users thanked the author Evander for the post:
SAD^^EYES (15 Mar 2024, 21:48)
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Imagine

Rankare absolut intamplatoare cu Poza Duplicat (poza nu e unica)

Poza de mai sus este o ilustrare fidela a ceea ce am spus anterior, imaginea reuseste de foarte multe ori sa rankeze acolo unde textul nu reuseste.

https://in4ks.wordpress.com/angajam-studenti/

Pe pagina sunt doar 79 de cuvinte, apare de 2 ori cuvantul angajam si o data cuvantul angajeaza, dar nu rankeza pe text. Nici nu avea cum sa rankeze pe text. E un anunt de angajare cu 3 joburi, cerinte si responsabilitati comune. Vizitati pagina si o sa vedeti despre ce e vorba.

Cel care a postat anuntul, a descarcat o poza de pe net si a salvat-o in calculator sub denumirea Angajam1. A vrut sa ilustreze anuntul de angajare cu poza respectiva, nici nu s-a obosit sa stearga cifra 1. Nici macar nu are atributul alt (alt tag). A postat-o si poza a rankat.
Dovada ca poza e duplicat o gasiti aici.

Q.E.D.

In exemplul asta, putine persoane o sa dea click pe poza. Termenul angajam are un volum mic de cautari, 320 pe luna ianuarie si 260 media. Dar nu asta era ideea, ci faptul ca poti sa rankezi cu o poza cu efort minim, ca sa nu zic fara efort. In plus, pe langa ilustrarea articolului (o poza face cat o mie de cuvinte), castigi vizibilitate. Daca rankezi cu multe poze, clickurile se aduna. Cu pozele de pe siteul (blogul) unui studio poti sa rankezi pe o "infinitate" de termeni. O sa dau un singur exemplu, cineva poate vrea sa scrie un articol-reportaj despre summitul de la Barcelona, intr-un articol de 1500 de cuvinte sa zicem, poti insera 5 poze, una sau doua tot o sa rankeze. Si tot asa, totul tine de imaginatie si creativitate. Cel mai usor lucru in SEO este rankarea cu imagini. Daca tu nu rankezi cu imagini, concurenta ta sigur o face. Sunt chestii elementare.

Pe prima pozitie rankeaza o pagina de Facebook. Daca adaugati continut relevat pe pagina de Facebook, poate si ea sa rankeze, si nu oricum, ci chiar pe prima pozitie. Daca postati doar poze cu pisicute si catelusi, pagina de Facebook devine inutila.
sph
User Junior
User Junior
Mesaje: 94
Membru din: 30 Iul 2013, 18:53
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Evander fii sincer cu noi si cu tine si spune-ne doar atat: ai facut vreodata campanii de recruitment pe nisa asta a videochatului? Nu ma refer doar la campanii platite. Ai fost implicat efectiv in recrutare de modele folosind tot ce iti pune online-ul la dispozitie? Raspunde cu da sau nu ca sa nu mai pierdem timpul.
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Asta e o nisa mica, cu o competitie scazuta, cel mult medie. Nisa adult in Romania este practic inexistenta pentru SEOisti. Trafic scazut, posibilitati de monetizare limitate, teancuri de acte. Si o sa mai ramana o vreme o nisa mica, pentru ca SEOistii nu vor sa intre pe nisa asta, din aceleasi motive pentru care modelele si ownerii se ascund. E neproductiv pentru un SEOist sa se chinuie pentru maruntis, cu riscuri de expunere. Se poate duce pe .com sa faca bani seriosi.

Intotdeauna o nisa mica va creste in momentul in care devine atragatoare pentru SEOisti. De ce? Pentru ca ei nu doar ca aduc trafic din toate nisele adiacente dar prin expunerea pe nisele adiacente se creste vizibilitatea nisei in cauza si aceasta va creste substantial. Din nou, A, B, C, nimic mai mult.

Nu am vorbit punctual de nisa videochat ci de nisa adult locala care e compusa majoritar din videochat si sexshopuri. Asa gandesc SEOistii, stau in fata calculatorului, nu am contact real cu nimeni si fac bani linistit, ba mai mult, daca nu vreau, nu alerg dupa niciun act. Ca sa faca bani pe adult Romania trebuie sa se intalneasca cu oamenii din bransa, cu care nu e obisnuit sa comunice, ii e greu sa se faca inteles, din cauza asta nu poate sa le justifice costurile. Cum spuneam, bataie mare de cap pentru bani putini.

Din momentul in care SEOistii apar pe nisele mici si medii, acestea cresc si competitia devine acerba, dar ca sa se intample asta, indiferent de dimensiunea nisei, ea trebuie sa fie atragatoare, adica sa ofere posibilitati variate de monetizare.

Singura posibilitate de castig fara batai de cap pentru SEOisti este Adsense. Adsense insemana ca Google ma plateste pe mine ca sa public anunturile Adwords pe siteul meu. Si mai clar, daca un owner plateste pentru un click pe un anunt Adwords 1 leu, daca clickul vine din Google, Google pastreaza leul, dar daca vine de pe siteul meu, el pastreaza 0,7 lei si-mi da si mie 0,3 lei. Cam ca la videochat asa, ca doar nu credeati ca ei au inventat sistemul :). Preturile pe click sunt foarte mici pe piata romaneasca, asta e un avantaj al celor care folosesc Adwords dar un dezavantaj al celor care folosesc Adsense. Din cauza asta, cine stie SEO nu o sa vina prea curand pe o nisa atat de neatragatoare.

I-am tot numit SEOisti, de fapt sunt internet marketeri dar SEO genereaza traficul si pe cale de consecinta, produce banii. Cam asa se vad lucrurile de cealalta parte a baricadei.
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Cat de mult ma bucur ca stau de-o parte de nisa asta:). Sper sa stea cat mai departe, cat mai mult timp.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Avatar utilizator
Lourdes
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 115
Membru din: 12 Noi 2012, 09:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Evander scrie:
Preturile pe click sunt foarte mici pe piata romaneasca, asta e un avantaj al celor care folosesc Adwords dar un dezavantaj al celor care folosesc Adsense. Din cauza asta, cine stie SEO nu o sa vina prea curand pe o nisa atat de neatragatoare.

I-am tot numit SEOisti, de fapt sunt internet marketeri dar SEO genereaza traficul si pe cale de consecinta, produce banii. Cam asa se vad lucrurile de cealalta parte a baricadei.
Imagine

Ma scuzi ca ma bag in discutie Evander, dar spune-mi si mie te rog in imaginea de mai sus unde platesc eu 1 LEU pe click...Asta e statistica pe ziua de azi dupa cum poti extrage din imagine. Poate ma ajuti tu sa platesc un 1 leu pe click si las campania adwords sa mearga non-stop.
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Este vorba de optimizare Adwords. De exemplu, pe nisele din asigurari sau bancare, exista oameni, care 8 ore pe zi numai asta fac. Optimizarea Adwords e un domeniu in sine. Destul de complicat chiar si pentru cei care stiu SEO foarte bine, asta datorita faptului ca Google tine o foarte mare parte din algoritm, ascunsa.

Exact ce spuneam in articolul initial, Adwords-ul e suprasaturat, toate studiourile isi iau de acolo traficul si astfel a crescut pretul.
Avatar utilizator
Smart
VIP
VIP
Mesaje: 369
Membru din: 19 Noi 2013, 19:18
Localitate: Galati
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times
Contact:

@evander cata lume trebuie sa iti spuna ca bati campii pana cand o sa iti dai seama ca....bati campii...

@lourdes nu vreau sa iti dau sfaturi sau ceva de genul...dar din putinele studii pe care le-am facut si eu keywordul "videochat" nu aduce decat bani cheltuiti, este prea general si nu prea este folosit de potentiale angajate...si mai e si scump al dracu' .
www.smartchat.ro - We are not the best...That's why we try harder!
sph
User Junior
User Junior
Mesaje: 94
Membru din: 30 Iul 2013, 18:53
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Evander scrie:Asta e o nisa mica, cu o competitie scazuta, cel mult medie. Nisa adult in Romania este practic inexistenta pentru SEOisti. Trafic scazut, posibilitati de monetizare limitate, teancuri de acte. Si o sa mai ramana o vreme o nisa mica, pentru ca SEOistii nu vor sa intre pe nisa asta, din aceleasi motive pentru care modelele si ownerii se ascund. E neproductiv pentru un SEOist sa se chinuie pentru maruntis, cu riscuri de expunere. Se poate duce pe .com sa faca bani seriosi.

Intotdeauna o nisa mica va creste in momentul in care devine atragatoare pentru SEOisti. De ce? Pentru ca ei nu doar ca aduc trafic din toate nisele adiacente dar prin expunerea pe nisele adiacente se creste vizibilitatea nisei in cauza si aceasta va creste substantial. Din nou, A, B, C, nimic mai mult.

Nu am vorbit punctual de nisa videochat ci de nisa adult locala care e compusa majoritar din videochat si sexshopuri. Asa gandesc SEOistii, stau in fata calculatorului, nu am contact real cu nimeni si fac bani linistit, ba mai mult, daca nu vreau, nu alerg dupa niciun act. Ca sa faca bani pe adult Romania trebuie sa se intalneasca cu oamenii din bransa, cu care nu e obisnuit sa comunice, ii e greu sa se faca inteles, din cauza asta nu poate sa le justifice costurile. Cum spuneam, bataie mare de cap pentru bani putini.

Din momentul in care SEOistii apar pe nisele mici si medii, acestea cresc si competitia devine acerba, dar ca sa se intample asta, indiferent de dimensiunea nisei, ea trebuie sa fie atragatoare, adica sa ofere posibilitati variate de monetizare.

Singura posibilitate de castig fara batai de cap pentru SEOisti este Adsense. Adsense insemana ca Google ma plateste pe mine ca sa public anunturile Adwords pe siteul meu. Si mai clar, daca un owner plateste pentru un click pe un anunt Adwords 1 leu, daca clickul vine din Google, Google pastreaza leul, dar daca vine de pe siteul meu, el pastreaza 0,7 lei si-mi da si mie 0,3 lei. Cam ca la videochat asa, ca doar nu credeati ca ei au inventat sistemul :). Preturile pe click sunt foarte mici pe piata romaneasca, asta e un avantaj al celor care folosesc Adwords dar un dezavantaj al celor care folosesc Adsense. Din cauza asta, cine stie SEO nu o sa vina prea curand pe o nisa atat de neatragatoare.

I-am tot numit SEOisti, de fapt sunt internet marketeri dar SEO genereaza traficul si pe cale de consecinta, produce banii. Cam asa se vad lucrurile de cealalta parte a baricadei.
O sa traduc eu limbajul tau de lemn pe intelesul tuturor dupa care o inchei cu tine momentan pentru ca devii extrem de plictisitor si penibil. Nu mai zic de nesimtirea pe care o afisezi cand incerci sa le dai peste nas oamenilor de aici cand tu esti un habarnist notoriu.

Evander nu are nicio experienta in videochat recruitment si vorbeste din ceea ce a citit pe internet. Suna corect doar pentru ca sunt chestii publice spuse de zeci de mii de ori pe tot internetul. El doar repeta ca un papagal ceea ce a auzit de la altii. Totusi a invata papagaliceste ce iti spun altii nu inseamna ca stii human behaviour pe o nisa ca asta. Nici macar nu inseamna ca te pricepi la SEO si online marketing. Esti doar informat. Din cate observ el doar aplica (sau zice ca aplica si nu o face), ce au testat altii si ia de sfant orice gaseste pe internet. Iar asta il face ignorant si nepregatit.

Evander a dat trei indicii majore ca este la un nivel de mediocritate absoluta.

Primul indiciu. Are impresia ca Chaturbate este cel mai bun site din univers pentru afiliati si pentru modele. Chaturbate este bun pentru cei cu trafic low-middle-quality, dar in clipa in care le trimiti trafic masiv curat si foarte targetat ai 90% sanse sa ti se inchida contul pentru frauda. Eu am patit-o. Au sa-mi dea peste $300 de o gramada de timp, cand mi-au inchis contul dupa cateva ore pentru ca se panicasera ca fac usere cu proxy-uri. Nici macar BongaCash nu au facut asta in putinul timp cat am trimis trafic catre ei. Din contra. Au vrut si mai mult trafic.

Chaturbate nu este facut pentru jucatori mari. Majoritatea traficului afiliat Chaturbate provine chiar si acum din spam pe diferite camere de chat, Facebook, Twitter etc. Din cauza asta pe MFC se dau constant tipsuri mari iar pe Chaturbate nu. Pentru ca este un site din liga mica pentru afiliati si modele din liga mica. Ma tine sa pariez ca Evander face ca afiliat CB maxim $70 pe zi la PPS. Ceea ce e un cacat.

Al doilea indiciu. Cand i-am cerut sa explice cum face sa apara imagini pe cautari videochat related si pe angajari s-a apucat sa caute ceva asemanator dar care nu are vreo treaba cu targetul nostru. A dat un exemplu de doi lei cu cautarea "angajam". Bun, apar imagini daca scrii "angajam", dar daca este vreo ametita care se complica sa scrie "angajam" in cautare, automat va introduce pe langa acel cuvant si "videochat", "fete videochat" sau "modele videochat". Pana si un incepator informat stie asta. Iar pe asemenea cautari nu mai apar imagini. Apareau intr-adevar in urma cu cativa ani si am testat tactica pe vremea aia. I-am explicat babalaului aici ca oricum nu aduce rezultate, dar a continuat sa gafeze pentru ca nu a mai putut sa o dea cotita. Se vede clar de la o posta ca Evander habar nu avea de faptul ca Google a scos image results pe cautarile astea ca sa aiba vizibilitate mai mare reclamele lor adwords.

Al treilea indiciu. A spus asta:
Evander scrie:Singura posibilitate de castig fara batai de cap pentru SEOisti este Adsense.


Deci omul nu doar ca vorbeste din tutoriale de pe internet, dar vorbeste din tutoriale antice.

Concluzia este ca Evander e genul de afiliat care daca face $2000 pe luna se considera taticul internetului. Daca cineva de aici va lucra cu el pe viitor as vrea sa imi dea dupa cateva luni un pm cu rezultatele pe care le vor avea impreuna ca sa rad si eu putin. Doar putin. Promit.

Gata. Am terminat cu el pentru moment. @WinXP porcaiala asta e ok?
Avatar utilizator
Lourdes
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 115
Membru din: 12 Noi 2012, 09:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Smart scrie:
@lourdes nu vreau sa iti dau sfaturi sau ceva de genul...dar din putinele studii pe care le-am facut si eu keywordul "videochat" nu aduce decat bani cheltuiti, este prea general si nu prea este folosit de potentiale angajate...si mai e si scump al dracu' .
Smart eu accept orice sfat din partea oricui atata timp cat logica mea le accepta, ca doar nu sunt eu "Dumnezeu" atotstiutorul sa ignor parerile altora crezand ca eu le stiu pe toate mai bine, dar pe nisa asta eu chiar cred ca cine se intereseaza de videochat si cauta un studio pentru o calobarare chiar va introduce keyword-ul "videochat" sau "video chat" pe google. Cu acest keyword reduci semnificativ click-urile pe rezultatele afisate din keyword-uri comune cum ar fi "angajari" sau "locuri de munca" etc. Deci repet, cine vrea sa faca videochat atunci cauta "videochat" pe google. Probabil de aceea sunt si foarte scumpe, pentru ca le folosesc toti, si mi se pare si normal. De castigat, castiga acela care acorda un buget cat mai mare pentru adwords. Totul e un risc din punct de vedere financiar, nu contest, dar investitia se amortizeaza odata cu primele angajari. Eu, din experienta, am ajuns la concuzia ca pentru o angajare trebuie investiti in adwords 1000 euro in medie. Depinde si cat noroc ai, si cum este prezenta online.
Avatar utilizator
Smart
VIP
VIP
Mesaje: 369
Membru din: 19 Noi 2013, 19:18
Localitate: Galati
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times
Contact:

E putin mai complicat aici si nu vreau sa poluez prea tare topicul...oricum rezultatele difera de la caz la caz, enorm de la oras la oras...Daca da rezultate atunci e genial...daca nu da rezultate atunci e rau :)
www.smartchat.ro - We are not the best...That's why we try harder!
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Of, @sph, nu e vorba de mine, e vorba de scopul forumului in general. iti spun ca am scris un post imediat dupa al lui Lourdes am dat submit, dar nu s-a publicat ca scrisese si Evander si apoi am salvat in notepad si m-am lasat, ca mi-am dat seama ca nu avea sens. Desigur nu era nici un cuvant necuviincios. Daca tot mi-am asumat acum pozitia moderatorului, rar o fac si nu ma simt confortabil, incerc, mi-am propus, ca Evander sa inteleaga ca aici nu prea e loc de arogante cand sunt niste oameni bine pregatiti. I-am zis, probabil nu m-a crezut ca sunt oameni ce au generat milioane, sau milionul.

Misto ar fi sa incetam cu balacareala si sa facem totul constructiv, scopul forumului fiind informarea. Stiu ca e greu. Eu am lasat mult de la mine in incercarea de a-i tempera orgoliul lui Evander. Eu cred ca reusim pana la urma. Mi-e din ce in ce mai clar ca doar el are de pierdut. Cand va intelege ca are de invatat de la noi despre videochat afiliere etc foarte multe ii va fi bine. Sunt pe forumul asta oameni care fac afliere din 2001. Care au generat zeci de mii pe luna din afiliere...

@sph, e clar ca Evander nu e familiarizat cu domeniu, se vede clar din ce posteaza, pentru cei care au cat de cat habar, dar iti garantez ca-si va da seama de asta fara a-i adresa cuvinte mai dure. Zicea ca e ieftin clickul pentru nisa dupa care ii arata costul Lourdes se roteste ca e scump ca a crescut concurenta. Pai e crescuta de 3 ani ;).Eu i-am zis intr-un post ca sunt oameni care baga peste 10.000$/luna in G, poate nu m-a luat in serios. Daca e din Bucuresti i-l prezint in carne si oase daca userul care il are aici nu e credibil ;). Eu sunt dispus sa-l informez face to face, ca lui tot nu-i plac anonimii, despre vch, despre afiliere, sa facem un schimb de informatii, eventual si cu niste conturi de afliat, G analytics, G webm, puse in fata pentru frunzarirea libera, numai sa se mai linisteasca cu incapatanarea. Daca imi arata un site al lui sub 300k in alexa ii strang mana, masa o dau eu, si daca trimite trafic in CB voi incerca sa facem un pret de cumparare a acelui site. Deal Evander? Acuzai pe sph ca nu stiu ce face ca se ascunde, ei bine pe mine ma poti pipai oricand si deschis discutiilor cu cifre in fata numai sa ne linistim o data. Eu pot si in seara asta!

Pai dupa discutia chaturbate vs LJ, dupa ce mi-a aratat Nord niste statistici i-am recomandat ferm acestuia sa se reorienteze catre alte programe ca e subti tare ce e acolo. Pe awe si pussycash cu volumul ala de trafic din SE ce mi l-a aratat ar fi facut cel putin de 5 ori.

@sph, pls, stiu ca poti si altfel, te rog mult da reply cum vrei tu, sarcastic, arogant, nepasator, ironic, numai nu m-ai folosi cuvinte jignitoare.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
sph
User Junior
User Junior
Mesaje: 94
Membru din: 30 Iul 2013, 18:53
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Eu n-as fi avut nimic cu el bre daca nu incepea sa jigneasca si sa minta cu nerusinare ca sa fie el baiat de baiat. Urasc attention whores, iar el asta e. In fine, am zis ca momentan il las in pace. Nu vreau sa ii provoc vreo depresie. Astept sa mai adune posturi ca sa am material pentru cand ma voi plictisi :)

Acum ca sa revenim la chestii constructive. Ce subiecte sa mai abordam?
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Metoda targetarii precise este bulletproof pentru volume initiale scazute. Sa zicem ca initial un studio si-a fixat un target de 3-5 angajari pe luna. In cazul de fata targetarea precisa este metoda ideala. Dar daca se extinde si isi deschide noi puncte de lucru si are nevoie de 50-100 de angajari pe luna, in cazul asta targetarea precisa nu o sa mai reuseasca sa atinga obiectivul. Modivul este simplu, pe targetare precisa termenii sunt putini si volumul de cautari limitat si atunci singura solutie e atingerea niselor adiacente. Daca aveti alta solutie, va rog.

Pentru castigurile pe Adsense nu ma ajuta deloc 5-10 termeni cu un cost/click ridicat. Publisherul trebuie sa scrie zilnic, pentru cei 5-10 termeni o sa-si epuizeze ideile intr-o saptamana, si dupa aia ce face? Incepe sa scrie pe nise adiacente si ajunge la costuri/click foarte scazute. Am spus ca e nerentabil si asta e motivul. Ca sa nu vorbesc de faptul ca se canibalizeaza traficul. Adica si cel de pe Adsense are la dispozitie tot acelasi trafic limitat pentru cuvintele cu costuri ridicate pe click.
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Bai evander@ , sa mor eu ,chiar nu te poti focusa pe niste intrebari puse punctual ?
Cum naiba sa te intrebe cineva si sa-ti ceara sa vii cu raspunsuri cu Da sau Nu , sau raspunsuri punctuale pe o chestiune si tu sa vii cu aceeasi placa interminabila ! ?
Zici ca esti ala micu' la Tv .Ala cu plagiatul ! :lol:
Folosesti un limbaj de lemn ( lemn cybernetic ) , al naibii de intepenit ! Zici ca esti robot ,nu fiinta umana :lol: !
Nu e bine ca inregistrarea pe forum nu are si un formular pentru evitarea inscrierii robotilor !Incep sa cred ca esti un program care viziteaza paginile web , le citeste si apoi urmareste legaturile catre alte pagini !!!!

P.S sph@, si robotii pot jigni & minti ,de vreme ce vizualizeaza milioane de pagini pe zi :) Au invatat sa faca si asta !! :x Robotii nu vor intra in depresie never ! Mie unul si nick-ul mi se pare robotic ,nefacand aluzie absolut deloc la celebrul boxer Holyfield :wink: !
loooooooooooool
Avatar utilizator
Evander
User Junior
User Junior
Mesaje: 77
Membru din: 02 Feb 2015, 11:23
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Imagine

Rankare cu imagini pentru termenul videochat
sph
User Junior
User Junior
Mesaje: 94
Membru din: 30 Iul 2013, 18:53
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Ia ca a inviat mutu'. Welcome back ma' frend!

Da un click aici mai intai http://i.imgur.com/2bYmPVR.png

Daca te intrebi de ce ti-am aratat asta si vrei sa afli unde gresesti mai arunca un ochi peste procentele din print-ul de la Lourdes si peste ceea ce a zis Smart aici, apoi incearca sa tragi o concluzie din informatiile astea doua.

Intrebarea mea pentru tine (ca zici ca esti bun la treaba asta cu research pe keywords), este: cine din Romania cauta doar "videochat" sau "video chat" pe Google, fara a mai adauga si alte cuvinte ca "studio", "*oras*,", "studio videochat *oras*" etc ? Fetele care isi cauta de munca, sau baietii horny?

Dupa care explica-le oamenilor de aici ce se intampla cand o droaie de baieti horny cauta un site de videochat sa se maseze la oute, intra pe site-ul de prezentare al unui studio care a facut treaba cu pozele alea de la cautarea "videochat" si descopera ca acolo nu e live pussy. Ce se va intampla cu bouncerate, seo-istul lu' tata? Aici vorbim de targetare zana mea, ca nu suntem copii sa facem seo fara targetare si sa ne pomenim ca ajungem pe pagina 30 din Google pentru ca nu suntem relevanti pe anumite cautari. Mai citeste inca o data asta ca tema pentru acasa.

Si nu uita sa imi arati cum faci asta.
Scrie răspuns

Înapoi la “Webmasteri Adult - Programe Afiliere”