Discutii despre Ice Challenge

Orice subiect care nu se poate incadra la categoriile deja existente!
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

Cod: Selectaţi tot

Topic nou taiat de aici: http://www.adultvideochat.ro/forum/ice-challenge-hai-putem-noi-t14961.html despre discutii generale despre campania Ice Challange. Le-am despartit in doua din considerentul ca astfel ar fi mai usor de urmarit. Cel initial sa ramana doar cu provocarile si comentarii despre acestea si acest nou topic sa fii cu pareri personale despre campanie. Rog ca discutiile sa se poarte civilizat.
Da, minunat! M-am distrat de minune ...

M-a distrat insa si mai mult motivul care a stat la baza acestei idei, samanta care a rodit in milioanele de reactii ( vezi milioanele de clipuri de pe toate retelele sociale ). De la agonie ( vezi bolnavii ) la extaz ( vezi ... sa spunem LittleRedBunny ca tot e ultimul clip ce l-am vazut )

Doamne cat m-am mai distrat !!!

Am ales trei videos de pe youtube, mai mult la intamplare, care sa fie insa mai usor de privit, dar cine vrea sa se distreze mai mult poate sa tasteze ALS pe youtube si o sa gaseasca sute de astfel de videos cat sa-l distreze o buna bucata de timp. Poate ar trebui sa le sugeram acestor oameni PR-ul lui LittleRedBunny... sau al altora ca doar nu e ea singura din aceasta privilegiata categorie, a celor care au inteles perfect despre ce e vorba, drept dovada manifestarea reactiei...





SoulCams Models Studios wanted
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Buna eva@
Dar ce se intampla fetelor ?
Plictiseala mare acolo ?
Pai si daca tu l-ai vazut pe internet ce faci ,ni-l mai pui odata ? :shock:
Nu la postat BrattyPrincess@ ? Ea fiind -de fapt si de drept -singura indreptatita sa o faca !!!!
Acum ce o sa facem daca toti care-l vad printr-un un colt al internetului , vin si-l posteaaza aici ?
La fel nu am inteles ce a vrut sa spuna SFG2707@ cu postarea ei .
Mai si spune ca a distrat-o ,cand nu e nimic distractiv- fereasca D-zeu- de asa motive de "distractie " ,in schimb ne trimite spre vizionare 3 !!!!!!!!!!!!!!!! clips care mie mi-au facut pielea gainii .Nu asta era ideea topicului .
Eu cred ca mai bine era sa postati un clip cu voi , chiar neprovocate de nimeni .Serios acum .
Pai eu nici nu stiu ce sa fac acum ! Sa-l mai postez si eu odata pe cel cu ..LittleRdBunny ? Ca si eu l-am vazut dar in alta parte, prima data (sanchi) :wink: .

PS : Ori e in revizie tehnica Jasmin,astazi ? Si eu ma plictisesc , dar parca voi o faceti mai cu stil !!
Avatar utilizator
evaeva1
User Activ
User Activ
Mesaje: 369
Membru din: 20 Apr 2013, 09:05
Has thanked: 25 times
Been thanked: 26 times

Sa-mi fie cu iertare googlefun, ca am dat quote la postul lui Bratty si nu m-am oboist sa sterg si video ! :lol: :lol: :lol:

Cat despre initiativa celor ne provocati mi se pare plictis total! :P Ar fi si mai fun sa ii vedem pe cei deja provocati iesind din sumbrul si confortabilul anonimat! :lol: :lol: :lol: :P :P :P
JustModel
User Activ
User Activ
Mesaje: 221
Membru din: 18 Noi 2012, 15:45
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

eu am inteles ce a a zis SFG.
SFG asa sunt facuti oamenii. Ei nu vor sa vada suferinta. Si daca este posibil, inchid ochii si trec mai departe. Acest Ice Challenge de fapt nu are nimic rau. Oamenii se distreaza, rid, isi dau interes, afla ca exista si asa boli, incearca intr un fel sau altul sa ajute. Daca cineva o priveste pe Bunny ca facind un PR pentru ea isasi, eu vad si alta parte, acest Ice Challenge devine mai popular, mai multa lume afla si posibilitatea de donatii creste. SUnt multe serate si partiuri de binefacere. rezi ca acolo lumea se boceste? Desigur nu, Se intilnesc, vorbesc danseaza beau vinuri si mai baga si un ban pe ici pe colo. Am auzit de la mai multi oameni ca acest IceCallenge este o prostie. EU zic ca atita timp cit ajuta cel putin un om, deja e ceva ce merita de facut.
p.s.Din prima zi de cind am vazut o pe bunny pe jasmin, sunt indragostita de ea. Cu sau fara PR)
p.p.s Sunteti bravo)
Glamourfoto.ro -the best

IN GOD WE TRUST< ALL OTHERS MUST PAY CASH>
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

@SFG2707, daca ar fi atat de simplu... Sa scoti bani de la oameni e foarte greu. Hai sa-ti explic. Pana a fi inplicat in evenimente caritabile eram socat si nu intelegeam o imagine.

Oameni adunati in locatii de milioane de euro, imbracati de designeri celebri cu haine de zeci de mii de dolari, purtant accesori de alte zeci de mii de dolari, venind in locatie cu masini de sute de mii de dolari, gustand ghiftuiti fiind de mancaruri alese, caviar, cu paharul de sampanie si aia de mii de para in mana, asculta gazda evenimentului, care le prezinta cauza pentru care s-au intrunit. Poate fi oricare, de exemplu copiii din Africa. Si pe un monitor vad cazuri de saracie extrema si de boli etc. O discrepanta care pentru orice minte normala nu are cum sa nu fie un soc. Ma gandeam, plm...aia stiu ca vor vedea imaginile alea dure, din bun simt nu vii si te afisezi intr-un lux extrem. Nu faci un spectacol din asta. Nu te duci ca la o petrecere. Si uite ca totusi asa functioneaza.

Cei care fac strangerea de fonduri chiar apeleaza la cineva care sa faca spectacolul. Un profesionist. In clipa asta in care scriu sunt oameni care gandesc strategii care sa devina virale (sa prinda) pentru a strange cat mai multe fonduri pentru diverse cauze. O data cu "Ice Challenge" au mai pornit zeci. Asta a prins. Cineva a gandit-o, da! Donatorului trebuie sa-i dai ceva in schimb. Realitatea in sine nu e de ajuns!!! Daca vrem sa vedem realitate putem merge sa o vedem. Si ce facem? Continuam. Mergem la departe. In ziua logodnei tale, in ziua in care ai serbat majoratul, in ziua nuntii tale, in ziua botezului primului tau copil etc etc, au murit zeci de oameni de diferite boli, sau de foame, in chinuri imaginabile. Tu te-ai distrat. Si chiar te-ai distrat. Cei ce mureau nu stiau ca tu serbezi ceva, nu stiau ca existi, dar stiau ca acolo undeva in lume cineva se distreaza, si ei ar fi facut-o in alte conditii. Iti spun, ei si-ar fi dorit ca, candva in timp, inainte de a se fi inbolnavit sa fi existat un PR, un cineva, care sa fi gandit o campanie de starngere de fonduri care sa fi "prins". Sa fi auzit si tu cel ce te distrezi, ca exista o boala numita cumva, si ca sunt oameni ce mor. Crezi ca pe cei oropsiti ii mai intereseaza de unde vine banul, sau cum vine? Ca vine din orgoliu, ca vine din epatare, ca vine din spectacol, ca vine din scutire de taxe, ca vine din empatie? Nu, nu mai sta sa gandeasca din punct de vedere moral daca e ipocrizie ce se intampla. Se bucura ca vine si ca poate astfel are sansa de a supravietui. Studiul dilemelor morale e al celor care au aranjate nevoile primare. A celor sanatosi, cu burta plina.

Daca vrei sa vorbim despre ipocrizie in general o pot face pe mii de pagini, devin expert. Ipocrizia statelor, a guvernelor, a indivizilor, a ONG-urilor etc... Dar asta e alta poveste. Un individ in sine e limitat ca si putere, puterea vine atunci cand sunt mobilizate mase. Un teledon e un spectacol. Idealist daca esti poti crede ca de prost gust. Mai cinic pare, pentru chibitul de pe margine cel cu burta plina, ca atunci cand spectacolul e mai in toi se ia un interviu bolnavlui a carui cauza este aparata, de pe patul de spital. Cu eforturi uriase apare, dar ciudat zambeste si e optimist. Se vinde oare pentru sansa supravietuirii? Intelege ca trebuie sa-si joace rolul, real de altfel, dar sa participe la spectacol chiar daca ii vine foarte greu, ca e una din sansele lui de supravietuire? Atunci cine suntem noi, chibitii, sa judecam? Ar trebui sa intelegem ca e o singura sansa sa ajutam cu putin, atat cat putem, ca multi fiind putem face ceva mare. Interesant e ca atunci cand iei contact mai direct cu cauza (cand vezi bolnavul), atunci hotarasti sa faci donatia, atunci iei telefonul in mana. Sunt oameni care stiu astea si le fac ca la carte.

Da, ne distram, cum o faceam si inainte, fara a ne maimutari, cu o galeata de apa. Dar maimutareala asta face ca pentru cineva sa se adune niste bani. Cineva poate fi salvat. Sigur ca cei ce o fac se gandesc si la ei. Isi fac o reclama. Asta e ce da inapoi campania asta. De asta a si prins. Bolnavii acutali stii ce cred ca zic despre asta? Sa-si toarne toata populatia Terrei, Artica in cap, daca se vor starnge destui bani pentru tratament. Bolnavii viitori si vor fi din ce in ce mai multi, in cazul in care se va gasi tratamentul, habar nu o sa stie ca a existat o companie care a facut ceva viral si a prins si s-au strans bani si ei beneficiaza de tratament. Il vor lua ca pe un dat. Crezi ca ce-i ce si-au turnat apa in cap ii va judeca? Ca de ce nu sunt recunoscatori? Nu, ca totul va fi dat uitarii de ambele parti. Asta stiu si cei ce organizeaza si profita cat e "fierbinte".

De ce se atrag alaturi de cauze persoane publice? De ce se doneaza mai mult cand o persoana publica e implicata? Ca doar cauza e aceeasi? De ce doneaza si cei care in cazul in care nu era implicata vedeta nu ar fi facut-o? Ca vedeta e liantul care face sa aduca in vedere acea cauza ignorantului de acasa. Fan-ul urmarind vedeta urmareste ce face si astfel vede cauza si doneaza. Nu o face neaparat pentru vedeta dar are un rol covarsitor.

Toate alergarile la care ma duc sunt caritabile. App ma duc la una in seara asta: http://www.nightrun.prosport.ro/. E un spectacol. Un alt gen de spectacol. Multi din alergatorii ce vin habar nu au unde se duc banii, la ce cauza. Ei vin pentru spectacol, pentru placerea proprie. El plateste o taxa ce se duce pentru o cauza. Sponsorii evenintului vin cu banii pentru organizare si astfel castiga reclama. Si astfel toata lumea castiga ceva. Alergatorul spectacol, sponsorul reclama, organizatorul imagine, si cauza bani. E win-win. Asa functioneaza lumea asta. Ca vrem sa devenim idealisti si sa facem pe fecioarele si acei moralisti fara de seaman si sa ne intrebam de ce nu se dau banii direct de individul alergator la individul bolnav, asa putem extinde rationamentul pana la Adam si Eva si muscatura perversa.

Si eu le-am gandit pe toate partile, de la imaginea ireala de la inceputul expunerii pe care mintea refuza sa o inteleaga, pana i-am gasit logica. Asa e lumea, astia suntem si Doamne ajuta ca sunt unii care chiar daca nu reusesc sa ne sensibilizeze de ajuns stiu sa ne ia banii dinstrandu-ne. Putem critica orice. Chiar si campania asta. Dar consider ca se poate face cand vii cu o solutie mai buna. Cu solutia!

Am facut si eu o chestie aici pe forum asta: http://transmaraton.org/ro/competitors/ ... 66dd5a2789 . Daca e sa ma intrebi pe mine chiar daca s-a stans suma aia eu cred ca se putea mult mai mult. Ca de donat au donat cei care ma stiau bine. A mai donat cineva care a trait experientele la care faceam lobby. Ca stia exact despre ce e vorba. Mi se pare ca stiu ce a simtit, stiu un cacat, habar nu am. Nu poti sti pana nu treci prin ele. O pot considera un semi-esec. Si pesonal. Sub nici o forma nu arunc judecati de valoare asupra nici unui alt utilizator al forumului. Toata vina e a mea ca nu au donat mai multi, nu a lor ca nu au facut-o. Si asta pentru ca nu am stiut sa ajung la ei. Daca am inteles mecanismul in care functioneaza asta, nu inseamna ca-l si pot urma. Mi se parea ca ma umilesc daca impartasesc mai mult despre cauza, ca cer mila!!! Ei bine asta trebuie sa faci ca stii pentru ce. Eu par un tip arogant in scris, cu asta nu empatizeaza lumea, trec mai departe. Eu diplomat nu pot fi, nu sunt bun la chestii de finete, dar sunt oameni buni in asta. Si o fac bine.

La recomandarea userlui @chani care mi-a recomandat filmul asta:

La grande bellezza - http://www.imdb.com/title/tt2358891/

superb, vi-l recomand la randu-mi daca vreti sa vedeti ceva extraordinar de fin care prezinta ipocrizia in dunga!

Am foarte multe de zis, am tot analizat in ultimii ani oameni, fapte, situatii si idei. Poate voi mai completa. Da! Campania e pentru ceva! Unii nici nu ati auzit despre ce. Si are importanta mai putina daca donati ;). Ma duc pe pod sa ma distez...

Mi-am mai amintit ceva. De donatia in bani versus munca voluntara pentru cauza. Si aici sunt chestii tari. Majoritatea prefera sa dea bani, sume mari, decat sa stea 3 ore langa un bolnav de ceva. Se elibereaza dand banul, se simte mai bine, dar nu se incarca cu problema. Ii va creste stima de sine si va fi ok pentru o perioada de timp pana ii va atrage atentia o alta cauza. Idealist iar poti judeca. Dar realist e super ca face donatia in bani, ca va ajuta pe cei ce empatizeaza si sunt implicati direct cauzei sa o poata face.
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Avatar utilizator
Versace
VIP
VIP
Mesaje: 320
Membru din: 18 Mai 2005, 04:46
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Esti de mare senzatie WIN. Te-as citi / asculta cu orele omule! Bravo!
Avatar utilizator
Adrian
Moderator
Moderator
Mesaje: 1565
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 55 times

WinXPfather scrie: Toate alergarile la care ma duc sunt caritabile. App ma duc la una in seara asta: http://www.nightrun.prosport.ro/. E un spectacol. Un alt gen de spectacol. Multi din alergatorii ce vin habar nu au unde se duc banii, la ce cauza. Ei vin pentru spectacol, pentru placerea proprie. El plateste o taxa ce se duce pentru o cauza. Sponsorii evenintului vin cu banii pentru organizare si astfel castiga reclama. Si astfel toata lumea castiga ceva. Alergatorul spectacol, sponsorul reclama, organizatorul imagine, si cauza bani. E win-win.
Culmea este ca nici eu nu am avut habar unde se duc banii de la nightrun si abia acum am constientizat ca nici nu ma intereseaza prea mult.

Am profitat de ocazie si am participat. Va indemn si pe voi, satisfactia de la final este una senzationala!

http://connect.garmin.com/activity/578740105

Marius imi pare rau sa spun ca restul topicului nu l-am citit in totalitate, ai scris prea mult, ma doare capul, cu siguranta tu exagerezi! Nu are cum sa fie chiar asa.

Ce se mai aude cu cei provocati pentru IceBucket ? Se anunta vreme destul de rece, o sa se faca in zapada iar in caldare sa fie apa calda?

P.S. Sry pt offtopic
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

googlefun scrie: ...La fel nu am inteles ce a vrut sa spuna SFG2707@ cu postarea ei .
Mai si spune ca a distrat-o ,cand nu e nimic distractiv- fereasca D-zeu- de asa motive de "distractie " ,in schimb ne trimite spre vizionare 3 !!!!!!!!!!!!!!!! clips care mie mi-au facut pielea gainii .Nu asta era ideea topicului.
Eu cred ca mai bine era sa postati un clip cu voi , chiar neprovocate de nimeni .Serios acum .
Pai eu nici nu stiu ce sa fac acum ! Sa-l mai postez si eu odata pe cel cu ..LittleRdBunny ? Ca si eu l-am vazut dar in alta parte, prima data (sanchi) :wink: .

PS : Ori e in revizie tehnica Jasmin,astazi ? Si eu ma plictisesc , dar parca voi o faceti mai cu stil !!
Dar care era ideea topicului Googlefun? Sa faca fetele clipuri cum isi toarna gheata intre tzatze si intre craci iar voi baietii, in forma fizica comparabila cu a lui Flex Wheeler, Shawn Ray si Lee Labrada, sa vi-o turnati in cap cu abdomenul la vedere? Cam despre asta crezi tu ca era vorba? Nu, dragul meu! Acei oameni care ti-au facut pielea de gaina stau la baza acestei strangeri de fonduri pentru ca despre asta e vorba: despre donatii pentru a cerceta aceasta boala, nu despre a-ti arata tu forma fizica turnandu-ti galeti cu gheata in cap. Despre asta nu e curios nimeni pe planeta.
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

JustModel scrie:eu am inteles ce a a zis SFG.
SFG asa sunt facuti oamenii. Ei nu vor sa vada suferinta. Si daca este posibil, inchid ochii si trec mai departe. Acest Ice Challenge de fapt nu are nimic rau. Oamenii se distreaza, rid, isi dau interes, afla ca exista si asa boli, incearca intr un fel sau altul sa ajute. Daca cineva o priveste pe Bunny ca facind un PR pentru ea isasi, eu vad si alta parte, acest Ice Challenge devine mai popular, mai multa lume afla si posibilitatea de donatii creste. SUnt multe serate si partiuri de binefacere. rezi ca acolo lumea se boceste? Desigur nu, Se intilnesc, vorbesc danseaza beau vinuri si mai baga si un ban pe ici pe colo. Am auzit de la mai multi oameni ca acest IceCallenge este o prostie. EU zic ca atita timp cit ajuta cel putin un om, deja e ceva ce merita de facut.
p.s.Din prima zi de cind am vazut o pe bunny pe jasmin, sunt indragostita de ea. Cu sau fara PR)
p.p.s Sunteti bravo)
Nu am spus nici eu ca e un lucru rau si nici nu m-au deranjat toate videos. M-au indignat ( si inca o fac ) cei care au adus in derizoriu aceasta idee si care din pacate depasesc 99%. Nici macar nu au avut minimul interes sa vada despre ce este vorba, presupun, ca altfel nu ai putea avea astfel de manifestari avand in minte acei oameni. Ti-ai vedea dracu' de treaba. Despre donatii, nici vorba sa vina din partea lor... Am vazut si clipurile celebritatilor. Cele mai multe de bun simt, nu manelarismele si manifestarile lipsite de bun simt ale tuturor fufelor si cretinilor de pe planeta. Toata planeta e intr-o frenezie a bunei dispozitii. Fiecare isi creaza propriul spectacol. Au gasit toti nime'-n drum motiv de voie buna ... La bolnavii aia nu se mai gandeste nimeni ca persoane ci doar ca un cont unde slava Domnului cei mai cu dare de mana toarna niste bani.
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

@WinXPfather,
Eu nu sunt implicata in evenimente caritabile, om modest fiind nu ma invita nimeni, dar asta nu inseamna ca nu stiu cum stau lucrurile. Stiu la fel de bine ca si tine cum stau lucrurile. Diferenta e ca tu ai acceptat asta si vorbesti senin si pragmatic iar eu nu. Sa accept ca facand parte din normalitate ar insemna pentru mine sa-mi pierd umanitatea. Sa nu mai iau in considerare situatia dramatica in care sa afla semeni de-ai mei, oameni, sa pun mai presus de orice interesul... Nimeni nu spune sa nu ne distram in orice ocazii nu doar in cele enumarate de tine dar sa fie cele potrivite. Nu e uman sa merg la o inmormantare si sa fac striptease pe mormantul aluia. La fel cum nu e uman ceea ce fac multi in aceasta campanie. Dupa cum am mai spus: ideea nu era sa-si toarne toata planeta galeti cu gheata in cap ci sa faca donatii, cat mai multi. Celebritatile au facut-o pentru a face virala campania nu pentru ca toate Maricicile si Vasilicii sa-si puna in scena propriul show.
Sa-mi fie cu iertare dar orice eveniment caritabil/teledon am vazut s-a pastrat o minima decenta ( macar aparenta ). Ce am vazut pe net zilele astea e bataie de joc... Prefer ipocrizia in locul lipsei de bun simt/vulgaritatii. Macar sa pretindem ca mai suntem oameni si ca nu suntem insensibili la durerile celor din jur si nu doar donand niste bani ci si prin atitudine.

Ma intereseaza putin spre deloc ce cred ceilalti despre mine drept dovada ca am si scris acel mesaj oarecum contra a tot ce s-a scris si s-a postat aici. Stiu ca nu imi va aduce "popularitate" dar cred ca deja s-a observat ca nu e scopul meu sa ma fac placuta de nimeni. Important e pentru mine sa stiu eu ca sunt om cu tot ce implica asta. ( Asta a fost apropos de "Ca vrem sa devenim idealisti si sa facem pe fecioarele si acei moralisti fara de seaman..." ).
Avatar utilizator
AlexandraGeorgia
VIP
VIP
Mesaje: 410
Membru din: 10 Noi 2008, 20:57
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Ințial nu am vrut să mă bag în discuția asta pentru că nu are rost. Absolut orice curent viral, indiferent ce temă ar avea, are gică contra ai lui, că aşa se impart taberele. Nu asta ar fi problema, ci ironia şi aroganța cu care pui problema, dragă SFG. Ca să nu mai spun şi că eşti în derivă total, ți se pare că ai înțeles, dar n-ai înțeles nimic de fapt.
Scopul era de a dona? Nu, draga mea, scopul era însuşi viralitatea, că aia strânge donații - matematic vorbind dacă primii provocați ar fi ales să doneze fără să facă şi video-ul în care provoacă pe următorii, nu ar fi ajuns nicăieri.
Dacă 99% nu au habar despre cauză cum presupui tu, cele $94 milioane strânse până ieri, de unde au apărut? S-au pogorât din Ceruri de la Duhul Sfânt cash pe preş? Tu anul trecut ştiai despre boala asta să te distrezi la video-uri pe youtube? Tot datorită acestor fufe de prost gust (vai, bleah) care îşi pun la cale propriul show pe youtube ai aflat, şi tu, şi eu, şi mulți alții. Nu ar strica totuşi să ieşi din youtube, for a better picture.
Eu te întreb scurt, noi ăştia nimeni în drum, care ne distrăm şi ne punem videourile pe aici (presupun că de noi cei de aici era vorba, că altfel te duceai şi țineai morală în altă parte), ne-am adus aportul campaniei, unii cu donații şi susținere, alții doar cu susținere - tu cu ce ți-ai adus aportul? Ai donat? Ai dat share pe feisbuc? Ce ai făcut pentru oamenii ăştia bolnavi mai mult decât noi de eşti în măsură să critici?
Ideea campaniei a fost atinsă - raise awarness. La multele zeci de milioane adunate nu se aşteptau nici ei, campania a avut loc şi anul trecut. A auzit cineva de ea? Prea puțini. Succesul de anul ăsta se bazează tocmai pe reacția şi susținerea tuturor acestor nimeni în drum (pentru tine) care au dus provocarea mai departe, indiferent cum au făcut-o. Asta a fost ideea campaniei. De unde şi până unde faci tu supoziții că cei de aici nu ştiu ideea campaniei? Sau te-au enervat alți youtubeişti şi ai venit să refulezi aici?
E funny că ai aterizat taman dupa video-ul lui LittleRedBunny. Fata asta muncind atâtea ore pe Jasmin habar nu avea ce e Ice Buket Challenge, nu s-a distrat uitându-se pe youtube şi gândind ce bună şi umană sunt eu că nu îmi torn apă în cap în timp ce alții suferă, habar nu avea, că n-are timp de hlizeală, i-am explicat eu scurt când i-am spus că o voi provoca. După ce am pus video-ul pe youtube, primul lucru care m-a întrebat a fost unde poate face donația. I-am dat linkul şi în aceeaşi seară a donat.
Putea face doar atât ca să nu mai aibă neprihăniții ce arăta cu degetul, dar a ales varianta ideală, atât pentru ea cât şi pentru cauză.
A ales să facă ce ştie mai bine - entertainment - atât pentru imaginea ei cât şi pentru cauză, încasările din seara respectivă fiind donate, şi ducând provocarea mai departe.
Iar dacă show-ul ei te-a iritat, te anunț că Bonnie Rotten şi-a provocat fanii de pe twitter să îi trimită dovezi ale donațiilor, când s-a strâns suma cerută de ea, a făcut video-ul cu cuburi de squirt înghețat, strâns de la filmări. Ia de comentează asta, te rog - dar numai după ce egalezi donația strânsă de ea şi aportul la viralitate, ai dreptul să spui vai vai ce vulgaritate - cu umanitate şi solidaritate cu bolnavii, declarate cu neprihăneală nu ajuți pe nimeni.
Business Woman of The Year Winner BucharestSummit Awards 2017-2018
YNOT 2015-2016-2017 Businesswoman of the Year Nominee
XBIZ 2016-2017 - Live Cam Model of the Year Nominee
AVN 2017 - Best Solo Girl Website Nominee
AVN 2016-2017- Favorite Cam Girl Nominee

http://domsociety.ro
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

SFG2707 scrie:
googlefun scrie: ...La fel nu am inteles ce a vrut sa spuna SFG2707@ cu postarea ei .
Mai si spune ca a distrat-o ,cand nu e nimic distractiv- fereasca D-zeu- de asa motive de "distractie " ,in schimb ne trimite spre vizionare 3 !!!!!!!!!!!!!!!! clips care mie mi-au facut pielea gainii .Nu asta era ideea topicului.
Eu cred ca mai bine era sa postati un clip cu voi , chiar neprovocate de nimeni .Serios acum .
Pai eu nici nu stiu ce sa fac acum ! Sa-l mai postez si eu odata pe cel cu ..LittleRdBunny ? Ca si eu l-am vazut dar in alta parte, prima data (sanchi) :wink: .

PS : Ori e in revizie tehnica Jasmin,astazi ? Si eu ma plictisesc , dar parca voi o faceti mai cu stil !!
Dar care era ideea topicului Googlefun? Sa faca fetele clipuri cum isi toarna gheata intre tzatze si intre craci iar voi baietii, in forma fizica comparabila cu a lui Flex Wheeler, Shawn Ray si Lee Labrada, sa vi-o turnati in cap cu abdomenul la vedere? Cam despre asta crezi tu ca era vorba? Nu, dragul meu! Acei oameni care ti-au facut pielea de gaina stau la baza acestei strangeri de fonduri pentru ca despre asta e vorba: despre donatii pentru a cerceta aceasta boala, nu despre a-ti arata tu forma fizica turnandu-ti galeti cu gheata in cap. Despre asta nu e curios nimeni pe planeta.

I-mi pare rau sa-ti spun , dar nu ai inteles absolut NIMIC ! Dar stii ce e aia nimic?
Daca nici explicatiile de functionare expuse magistral de Win@ si nici ale lui BrattyPrincess@ aproape la fel de detaliat si pragmatic expuse - oricare de acum in colo care va dori sa-ti explice- va avea un imens handicap .
Probabil si video-ul lui Bill Gates ti sa parut o maimutareala ieftina .Cel mai bogat om din lume a ales tot sa-si toarne o galeata de apa cu gheata in cap -cei drept - printr-un video fabulos conceput si realizat ,dar asa a atras atentia lumii asupra cauzei ! Daca exista doar un anunt sec :Bill Gates a facut si el o donatie de xxxxx dolari nu avea acelasi impact .Te-ai intrebat de ce si George Bush sa lasat "ridiculizat" de sotie , un om mai din topor, fara prea multe fineturi in exprimare si never banuit de atitudine glumeata si impaciutoare ?Si uite ca in video a reusit sa fie funny , ba chiar a si "scuipat" excesul de apa ..ca sa poata vorbi :D . Asa cum explica si Win@ , evident ca e si interesul lor de imagine ,dar ei au ales sa-si "vanda " imaginea tocmai pt acea cauza .Puteau sa nu o faca ( donau dar fara video ) , sa astepte sa-si foloseasca imaginea alta data in circumstante mai putin "caraghioase ".
Numai ca ei au inteles impactul fenomenului si chiar s-au grabit sa nu piarda oportunitatea nou aparuta .
Repet, motivele pentru care m-ai facut sa spun ca NU AI INTELES absolut nimic e si fraza ta :
"Dar care era ideea topicului Googlefun? Sa faca fetele clipuri cum isi toarna gheata intre tzatze si intre craci iar voi baietii, in forma fizica comparabila cu a lui Flex Wheeler, Shawn Ray si Lee Labrada, sa vi-o turnati in cap cu abdomenul la vedere?"
Ideia topicului era sa intelegi scopul si sa popularizezi mai departe actiunea .Asa functioneaza .
In nici un caz sa expunem videos cu oameni bolnavi , daca asta faceau si cei de la fundatia ASL nu cred ca strangeau mare lucru .Au avut o idee geniala care a prins .
1.Cum ar fi fost ca Bill Gates sa faca video in pantaloni scurti si maieu ...cu abdomenul la vedere :D , iar Flex Wheeler (ca exemplu ) /LittleRedBunny et comp in costum in fata unui bancomat /birou ?
2.Deci fiecare cu imaginea lui , cu care este lumea obisnuita -doar scopul conteaza - adica donatia !
3.Daca asa functioneaza lucrurile (pe larg explicate de Win@ si BrattyPrincess@ ) tu de ce te faci ca nu intelegi ? Poate ca asa este :NU intelegi ! Cine-i de vina in acest caz ? Nu cred ca poti face din asta o virtute . Fara legatura cu ce se scrie aici dar cam acceasi atitudine ai avut-o si in alt topic Protest topless impotriva proiectului Rosia Montana , unde iar te faceai ca nu intelegi ideea de marketing -ba chiar erai oripilata de idee - hmmmm
4.Asta e funny : "...iar voi baietii, in forma fizica comparabila cu a lui Flex Wheeler...." .Calm down ,nimeni nu are forma fizica a celor numiti .Vreo cateva milioane de pe glob vor asta dar nici noaptea nu viseaza sa fie "comparabili" :D .Ultimii doi sunt out of shape de ceva vreme ....nemaifiind competitionali ,deci pica faza cu abs la vedere :)
5.Ca sa incercam -ca tocmai aici pe forum -sa ne transformam in instante morale sau bisericesti ,iar nu e destul de funny ..sorry .Personal , consider ca fiecare dintre noi avem o doza mai mica sau mai mare de ipocrizie ,trebuie doar sa ne-o temperam cel putin pe forum .

PS :Sper ca nu te-am intristat si mai tare , dar cam asta e adevarul in aceasta chestiune .
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Reactionam violent in perioada mea de sa-i zic cu indulgentga naivitate, dar era de fapt prostie, cand ma uitam cu cineva la acelasi obiect si vedeam lucruri diferite. Cum mortii ma-tii de retard nu vezi ca aia e cana? Nu vezi ca are toarta se foloseste pentru baut etc? Si poc sa-i dau cu ea in cap, sau isteric de neputinta intelegerii plecam turbat de nervi. In timp accept ideea ca se poate sa privim acelasi lucru si sa vedem lucruri diferite. Si calea de a-ti "impune" viziunea e argumentul. Am inteles-o destul de greu, pana a-mi infrange orgoliul si a recunoaste evidenta, ca nu sunt buricul pamantului si sunt departe de a sti prea multe. Am inteles-o atunci cand am privit cana cuiva situat pe un nivel superior al cunoasterii si experientei si argumentandu-si punctul de vedere am vazut rusinat cat ma inselam. Puseuri de orgoliu mai am si acum, e grea toleranta. De fapt nu e vorba de toleranta e vorba de intelegere. Ca si paranteza, aici pe forum asta am vazut la Ionut. Unde eu ziceam prosti, el explica parinteste.

Ce vreau sa spun? Intr-o dezbatere are de castigat toata lumea. O chestie interesanta ce am descoperit. Altii o folosesc de cand lumea. Atunci cand e creat un curent pro ceva, apare si curentul anti. Cel anti nu face decat sa-l promoveze pe cel pro. Chestia care am descoperit-o e ca daca cei ce fac lobby pro si nu intampina opozitie o creaza. Adica tot ei fac si campanie anti. Interesant nu? ;)

Am vazut tema asta in:

Promised Land - http://www.imdb.com/title/tt2091473/

O companie mare vrea resursele aflate in solul unei mici comunitati. Lobby-sitii anti nu aveau bani pentru campanie. Si atunci compania a creat ea campania anti. E de vazut ca sa vedeti ce interesant e mecanismul. Si e functional in orice domeniu.

Acum cativa ani faceam donatii pentru diferite cauze ce ma impresionau destul de consitente (la nivelul meu). Si pe persoana fizica ca asta sunt. Nu firma sa directionez acei 2% etc. Intrand in contact cu diverse persoane care organizau evenimente caritabile am inteles ca "smecheria" nu e sa donezi tu ca persoana fizica sau juridica. Sau nu numai asta. Ci sa convingi 10, 50, 100 de persoane sa o faca. Atunci se strang mai multe fonduri. 1.000.000$ ce-l doneaza un milionar nu inseamna foarte mult pentru el. Pot fi 2 ceasuri din colectia personala. Ar putea mai mult, clar. Pentru cauza sunt foarte multi bani. Dar s-a constatat in practica ca banii ce ce sunt adunati de la cei "saraci" dar multi suma e considerabil mai mare decat doneaza milionarii. Dar ei fac ca masele sa miste. De asta e importanta alaturarea unei persoane cunoscute unei cauze. Asa si aici. Viralitatea aduce banul. Asta se intampla acum.

Mi s-a intamplat sa ma regasesc in postura de a dona bani din epatare, sa atrag atentia. Cand m-am analizat la rece am inteles ca e ceva in neregula cu mine. Psihologul imi spune ceva de genul. Trebuie sa te impaci cu tine dar nu-ti fa griji de cum esti judecat, in speta de cei ce reprezinta cauza. Ei si-ar fi dorit sa epatezi mai tare. ;)

Se doneaza si din orgolii. Ca la licitatie :). In camera aia sumptuasa sunt oameni puternici. Oameni cu orgolii monstrouase. O cauza eficienta stie sa le zgandare. Ca e corect ca nu? Moral sau nu? Hmmm! Cum am zis, sa-i lasam pe cei pentru care se strang acei bani sa judece. Asa si cu campania asta. Am aflat tarziu, atunci cand l-am vazut pe Bill Gates cu caldarea si strafulgerat am inteles ca e ceva maret. Si era. Bill si multi altii puteau pur si simplu dona, fara sa faca si gestul. Dar nu devenea virala, nu se perpetua. De la vedeta la fan. Si chiar nu conteaza cum se maimutareste fanul. Cum am zis mai sus din experienta miilor de campanii banii vin de la cei multi. Si vin. Si asta suma face ca o campanie sa fie de succes sau nu. Inainte de a ma maimutari eu am cautat tot pe youtube parerea bolnavilor despre asta. Cu toate ca intuiam. Si sunt extaziati. Poate se vand? Dar cine nu s-ar vinde? Cine nu are pretul sau. Unii se vand si pe gratis daca povestea e frumoasa. Au existat delationisti care o faceau gratis pentru ca au fost convinsi de o poveste "frumoasa". Dar poate nu se vand, poate chiar inteleg lumea in care traiesc si stiu ca asta e sansa lor.

Departe de mine gandul de a-mi insusi aroganta ca stiu ce simte un bolnav cu mici sanse de supravietuire. Mie mi se pare sfarsitul lumii cand mi-e inflamat un tendon. As casca universului o gaura neagra sa-l muiesc cu praf de stele. Dar incerc sa empatizez. Ca pana la urma despre asta e vorba. Despre incercarea de a te pune in pielea celuilalt. Eu unul as fi incantat ca ei cand vad ca imi cresc sansele odata cu cresterea sumei adunate. Alternativa care ar fi? Eu cred ca ei sunt singurii in masura sa critice. Sau mai poti critica cand vii cu solutia. Cand ai rezolvat intr-un fel sau alta problema apoi poti spune ca alternativa a fost cah. Dar pana acum asta e solutia ca asa functioneaza lucrurile pe Terra.
Macar sa pretindem ca mai suntem oameni si ca nu suntem insensibili la durerile celor din jur si nu doar donand niste bani ci si prin atitudine.
Doar atitudinea nu salveaza din pacate. Lucrurile misca cu bani. Cinic. Dar real. O campanie sa aiba succes trebuie ca si cauza sa fie una care sa impresioneze prin "nevinovatie". Sper sa reusesc sa explic ca sunt antitalent la exprimare. E mult mai greu sa faci o campanie pentru ciroza sau cancer pulmonar. Poate interveni argumentul vinovatiei personale mai evidente. Eventualul donator poate zice in opozitie cu actul donatiei care nu e unul natural datorita felului in care e construita societatea, pai a baut toata viata cum sa nu faca ciroza? A fumat ca locomotiva cum sa nu faca cancer la plamani? Si in multe cazuri chiar nu e vorba de fumat sau baut. In anii '70, '80 sa starngi bani pentru SIDA era o adevarat aventura. Cat de greu sa stangi niste bani pentru cei ce s-au futut in cur ca bulangiii. Dar cand a aparut si in cuplurile heterosexuale, hop schimbarea de opinie. Sau o fi fost vreo emancipare subita :)? E mult mai simplu sa gasesti 150k pentru separarea unor siameze a caror sanse la viata normala se poate dovedi destul de mica. Dar ele sunt nevinovate. Cu banii aia puteau fi salvati alti oameni. Cine decide cine traieste si cine moare? De ce sansa la viata creste o data cu volumul de bani ce-l detii? De ce nu alte valori sunt primordiale banilor? Spiritualitate, moralitate, aportul de invataturi adus societatii etc etc. Dar de ce toate astea trebuie sa coste bani? De ce un act medical ar trebui sa coste? Pot idealiza la infinit si ce rezolv? Lucrurile in real se vor desfasura dupa regulile "stapanirii".

Empatizarea cu cazul e iar interesanta. Un paralitic dar nu grav, unul care din nastere de esxemplu are deficienta destul de grava de mers langa un bolnav de guta. Sansele de supravietuire a bolnavului de guta sunt clar mai mici decat a paraliticului dar simpatia o atrage cel din urma. Guta fiind boala mancatorilor de carne nu prea starneste compasiune. Fiind si dobandita. Nu mai au relevanta predispozitiile genetice. Apoi, doi bolnavi suferind de aceasi boala, in acelasi stadiu. Dar caractere diferite. Unul introvertit, celalalt un "plin de viata". Ultimul va rezona mult mai bine cu donatorii. De asta campaniile scot in fata pe acestia atunci cand fac evenimentele, pe cei carismatici, si campania nu se face in jurul unui singur om, pentru cancer in general de ex sa includa si cancerele "discutabile".

Deci totul e gandit. Gandit sa atinga scopul propus. Scopul sunt banii. Stangerea de fonduri. Cat mai mari. Scopul scuza mijloacele. E o expresie foarte cunoscuta. Folosita de absolut oricine si in sensul care le convine pentru a-si argumenta punctul de vedere. Oportunistii, antreprenorii cei care lucreaza cu bani reali vor folosi expresia fara negatie. Scopul chiar scuza mijloacele. Cei care tot se chinuie sa urneasca piatra filozofala vor tot spune ca scopul nu scuza mijloacele. Ca trebuie sa-ti atingi scopul conform regulilor, sa joci fair. Nimic mai frumos. Ca si cuncept e minunat. Ader la el 100%. Admir oamenii care realizeaza asta. Dar asta la nivel de dezbatere. Atunci cand e vorba de miza, de vieti, si eu sunt doar un modest spectator care sta confortabil in fotoliul de acasa si totul e relativ roz pentru mine, ma abtin de a filozofa despre chestiuni etice. Ii las pe cei implicati sa o faca. Si daca am o parere mi-o ingit atunci cand vad ca scopul e atins. Asa e in viata reala. Faci compromisul sau "mori". In general toti judecam cand nu suntem pusi in fata compromisului. Ma plec in fata celui care a judecat, dar cand la randu-i a fost pus in fata compromisului aleaga sa moara. Dar cati au existat in istoria omenirii? Cativa. Majoritatea judeca dar se rotesc ca curvele cand sunt ei subiectii. Foarte multi din infocare, extremism, incapatanare, nerealism, lipsa experientei cad in plasa pseudofilozofului din Dogville - http://www.imdb.com/title/tt0276919/.
Nu e uman sa merg la o inmormantare si sa fac striptease pe mormantul aluia.
Inmormantarea a ajuns de multe ori un spectacol grotesc. Asa ipocrizie rar intalnesti. Nu detailez ca ar trebui sa fie roman. Dar uite. Sa vezi cum ma vand eu. Sa vezi compromisul meu. Cum ma supun "umanitatii" care impune anumite norme la inmormantari. Daca ar fi sa-i supravietuiesc unui amic la inmormantarea lui simt si cred ca ar fi o satisfactie pentru urmatoarele lui vieti sa aduc multe pizde care goale sa juiseze cu strigatori si bocete ca omagiu pe sicriul lui. Dar nu o voi face?! Sa nu faci ce simti cum se numeste? Sa te conformezi la ceva ce nu crezi? Viata! Un joc al supravietuirii si al convenientelor pe care oricum l-ai juca il pierzi.

Povestea maimutarelii mele e simpla. Nu am facut un spectacol special pregatit pentru asta. Din lene. Da, sunt debordant de sincer ca o fac fata de mine. Mi-a fost lene sa fac ceva special. Am gandit egoist. Diseara, adica sambata trecuta, ma duc cu Adi (Glanour fata :)) ) sa alergam pe Lia Manoliu. Rutina. Daca tot ma duc sunt in echipamentul necesar cat e sa iau si o caldare, niste gheata, il am pe Adi acolo cu filmatul si sunt super eficient. Apoi alerg, nu racesc etc. Varianta ar fi fost sa pregatesc o locatie sa o fac in alte toale care apoi trebuiau spalate, sa vad cum fixez cu cineva un timp ca sa filmam etc. Dar stiu de mult ca asta sunt. Pentru eficienta fac tot felul de chestii stupide care chiar pot rani pe altii. Faza face ca oricat de precaut am fost in toate tot am racit putin :). Am omis ca mai stau de vorba cu Adi pe teren si in masina:). Cu detalii de astea se caracterizeaza ce inseamna viata. Bun, si in timpul filmarii spontan pentru amuzamet, special pentru asta, l-am domnisorit pe Adi. S-a filmat cu telefonul lui. Cand imi da filmuletul. ca "razbunare" imi transforma vocea. Si ma tachina ca nu-mi da originalul. Faza funny e ca l-am vazut mult mai amuzant asa de asta l-am si urcat asa. Efectul? Merge mai departe. Aduna in continuare bani. Nu se opreste. Puteam sa nu fac. Nu a fost un efort mare dar sunt un lenes. Si am fortat ca stiu ca implicarea inseamna mai mult decat doar banii. Era o optiune care chiar face parte din regulile "jocului", si nu puteam fi judecat pentru asta. Cum si altii au ales varianta asta si nu trebuie judecati. Devenim ce suntem urmand un cumul de alegeri.

Ideea e: am facut zic eu decent asta fundraiser-t13657.html?hilit=transmaraton. Nu a functionat. "Straini" care au donat au fost doar baietii de la HotCam. Cum am zis, clar "vina" e absolut a mea. A pierdut chiar prin decenta. Ca nu a fost acel "sto" care sa declanseze. Am preferat sa ma autoironizez ca stiu ca functioneaza. Campania asta functioneaza. Isi atinge si depaseste targeturile. Tu SFG, la o privire superficiala nu ii ajuti cu nimic pe bolnavii de care zici ca ai compasiune. Ba din contra, pare ca le pui bete in roate. Nefiind de acord cu manelismul, care dovedit strange bani, nu esti de acord cu sansa bolnavilor la un tratament. Actuali dar mai ales viitori. Nu ar fi mai interesant sa-i lasam pe cei bolnavi sa se exprime despre asta? Ca ei sunt cei implicati. Eu nu am vazut luari de pozitie contra. Am zis aparent ca de fapt tu fiind aceea anti ai facut sa existe pledoarii pentru. Argumentate, consistente si mai ales valide. Verificate in real. Si nici un argument solid anti, decat fandoseli relaxate. Nu am descoperit noi acum apa calda.

Tot asa putem vorbi si de conspiratii la nivel mondial, si in ce priveste sanatate etc etc. Teorii cum un mare suport in dovezi, dar e alta poveste. Cred ca Andromaca ne-ar putea povesti de ne sinucidem maine. De ONG-uri care de fapt fac trafic de droguri, arme, oameni sau nicidecum nu sunt nonprofit etc etc. Sunt atatea de spus, dar nu stiu ce rost mai au a fi zise ca totul se poate gasi daca vrei sa afli.

PS: Voi face split acusi la topic. Sa ramane cel cu provocarea lui Sebi si unul "Discutii despre Ice Challenge". Sau orice alt titlu, daca aveti sugestii...
These users thanked the author WinXPfather for the post:
Mery24 (22 Feb 2019, 22:54)
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Pana sa ne povesteasca Andromaca ne sinucizi tu ...cu zile !
Si mai spuneai ca nu ai talent de exprimare in scris !!!!!!!!!!!!!
Slava Domnului ca esti corect si nu le dai motive sa te ascunda ca pe Bombo.In 2-3 ani ieseai cu un camion plin ochi de manuscrise !!
Just kidding :wink:

PS:Idee buna cu splitarea .
theselby
VIP
VIP
Mesaje: 600
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi
Has thanked: 29 times
Been thanked: 15 times
Contact:

WinXPfather scrie:Intrand in contact cu diverse persoane care organizau evenimente caritabile am inteles ca "smecheria" nu e sa donezi tu ca persoana fizica sau juridica. Sau nu numai asta. Ci sa convingi 10, 50, 100 de persoane sa o faca. Atunci se strang mai multe fonduri. 1.000.000$ ce-l doneaza un milionar nu inseamna foarte mult pentru el. Pot fi 2 ceasuri din colectia personala. Ar putea mai mult, clar. Pentru cauza sunt foarte multi bani. Dar s-a constatat in practica ca banii ce ce sunt adunati de la cei "saraci" dar multi suma e considerabil mai mare decat doneaza milionarii. Dar ei fac ca masele sa miste. De asta e importanta alaturarea unei persoane cunoscute unei cauze. Asa si aici. Viralitatea aduce banul. Asta se intampla acum.
Eu personal sunt o persoana cat de cat religioasa. Nu ma consider mare crestin sau mai stiu eu ce, dar in limita bunul simt inteleg perfect ceea ce ne invata religia (si bineinteles blamez coruptia/monetizarea in religie... dar asta e alta discutie). Asa ca luati aminte la urmatoarea:
Pilda religioasa scrie:„Şi le zicea în învăţătura Sa: «Luaţi seama la cărturari cărora le place să se plimbe în haine lungi şi să li se plece lumea în pieţe, şi să stea în băncile dintâi în sinagogi şi să stea în capul mesei la ospețe, ei, care secătuiesc casele văduvelor şi de ochii lumii se roagă îndelung, îşi vor lua mai multă osândă». Şi şezând în preajma cutiei darurilor, Iisus privea cum mulţimea aruncă bani în cutie. Şi mulţi bogaţi aruncau mult. Şi venind o văduvă săracă, a aruncat doi bani, adică un codrant. Şi chemând la Sine pe ucenicii Săi le-a zis: «Adevărat grăiesc vouă că această văduvă săracă a aruncat în cutia darurilor mai mult decât toţi ceilalţi. Pentru că toţi au aruncat din prisosul lor, pe când ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, toată avuţia sa».“ (Marcu 12, 38-44)
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

BrattyPrincess scrie:E funny că ai aterizat taman dupa video-ul lui LittleRedBunny. Fata asta muncind atâtea ore pe Jasmin habar nu avea ce e Ice Buket ...
Eram convinsa ca nu stie si nevazand cu ochii ei despre ce e vorba, impactul problemei e mult diluat.
Ai intuit bine. Am aterizat dupa video-ul ei nu pentru ca m-ar fi deranjat al tau...
Putina decenta... am cerut prea mult in opinia ta. Nu cred ca scopul nu ar fi fost atins daca se pastrau anumite limite. La urma urmei suntem tot noi, putem convinge si printr-o atitudine putin mai decenta.
Stiu ca ai inteles ce am vrut sa spun. Limitele tolerantei noastre sunt diferite. That's all...
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

WinXPfather scrie: ...PS: Voi face split acusi la topic. Sa ramane cel cu provocarea lui Sebi si unul "Discutii despre Ice Challenge". Sau orice alt titlu, daca aveti sugestii...
Eu am spus ce am avut de spus, ce am simtit sa spun. Unii au inteles, altii nu au vrut, cativa nu au putut.
Daca consideri ca atitudinea mea a fost prea ofensatoare la adresa cuiva, poti sa si stergi mesajele mele. Ele sunt asumate, si nu doar virtual. Tu ma cunosti mai bine decat oricine aici si vreau sa cred ca, spre deosebire de altii, stii ca tot ce am scris nu a fost ipocrizie.
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Principiul meu e clar. Eu nu sunt pentru a sterge ceva. Eu nu am sters nimic din ce am zis. Consider ca tot ce zici, indiferent de timpul in care o zici, stare, nivel de intelegere etvc etc te reprezinta, te defineste. Dar mai mult decat pe vorbe pun pret pe fapte. Pot intelege pe cineva care zice prostii dar faptele sunt unele oneste, dar nu prea vreau sa tolerez pe cei care pretind ca sunt ceva, dar faptele ii tradeaza. In general vorbesc.

Am zis ca separ topicul nu pentru ca ai fi ofensat pe cineva, pe mine nu, dar ca sunt lucruri diferite. Nu m-ai ofensat dar e un demers fara de sens. Ceri decenta unor persoane care fac ceva concret pentru o cauza. Tocmai asta e frumusetea ca nu stiau inainte despre ce e vorba, asa au aflat, si indiferent prin ce manifestare au adus bani. Pacat ca tu nu ai vrut sa intelegi ce am tot zis eu. E vorba doar de bani. Banii nu au legatura cu decenta. Decenta nu aduce bani e dovedit!!! Ti-am dat si exemplul meu. Decenta spune sa-i ajutam pe cei nevoiasi oricum. Habar nu avem ca exista. Realitatea o dovedeste. Nu vrem sa stim. Atunci se nasc, zi-le cum vrei, campanii, startegii etc. de a face colecta. Au incetat cu idealismul de a trezi constiinte. Nu functioneaza. Ofera show contra bani.

Nu poti tolera ce? Si in calitate de ce? Aici in campania asta nu e vorba de tine, nu e vorba de modele de vch, nu e vorba de Bill Gates, e vorba de bani pentru ceva. De cineva profesionist care face colecta. In numele unei cauze. Cum ai inteles e vorba de cei bolnavi, ei sunt cei ce pot vorbi de toleranta. Si ei zic asa: dupa ce am cunoscut umilinta, dezumanizarea la care te aduc unele boli, atunci cand ne pregatim pe toate planurile pentru parasirea lumii astea, toleranta si intelegerea noastra vis a vis de lumea asta a ajuns sa fie nemarginita. Nu ramane decat sa credem in minuni si am face foarte multe pentru un miracol. Daca nu ma crezi intreaba-i. Lor trebuie sa le vorbesti de toleranta. Ca tradus ar zice: multumim si tie LittleRedBuuny pentru ajutorul tau. Si daca ne vom face bine poate nu vom uita ce am invatat despre toleranta si nu te vom mai judeca atat de repede, dar aspru, prostituata virtuala, ci vom incerca sa vedem omul. Invata si iertarea si o vor ierta ca nu stia ca ei exista, pentru ca sincer isi vor recunoaste siesi ca nici ei nu stiau de alti bolnavi cand erau odata sanatosi. Si vor multumi si PR-ului care a vazut oportunitatea de a-i mai construi ceva imagine modelului, si campaniei ca a fost gandita astfel incat sa dea in schimb mult donatorilor.

Iti pot da cel putin 10 teme de indecenta care se petrec in clipa asta. Ce faci? Daca ai avea posibilitatea de a lansa o campanie care ar strange fonduri si ar ajuta cu bani ai face-o? Ca doar strigand decenta nu functioneaza. Sunt multi care o striga si foarte vocali. Asta fac si astia acum. Si eu unul nu pot decat spera ca toti banii se duc unde trebuie si vor fi folositi cum trebuie.

Niste oameni mor pe planeta in clipa asta de foame. In timp ce altii se ghiftuiesc. Obezitatea a ajuns boala numarul unu ca si cauza de decese. Sunt lasati sa moara, ba chiar e si obiectiv, strategie. E evident ca e, ca solutiile exista. Daca doar 10% s-ar lua de la bugetul de inarmare problema ar fi rezolvata, e un exemplu. Si inarmare pentru ce? Omucidere, genocid. Asta e decent? Cinic, inuman. Cum poti trai stiind acum asta? Daca ti-e greu cu show-ul zic eu inocent (pe langa ce-ti pot descrie) al unora din semenii nostri. Eu cred ca acelora care mor chinuit de foame li s-ar rupe daca pentru o hrana decenta, sau pentru oferirea posibiilitatii procurarii ei, Obama l-ar fute in cur pe Putin, sau invers, nu conteaza ca aceeasi indecenta ar fi pentru pudibonzi. Sigur ar fi multi care ar clama revoltati actul homo. Dar chiar aceia uita cauza....
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Avatar utilizator
GlamChatStudio
GoldMember
GoldMember
Mesaje: 2311
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times
Contact:

Parerea mea este ca uneori vorbim si judecam pe altii fara sa ne judecam pe noi.Sa fim seriosi,chiar suntem in masura sa vorbim despre decenta cand noi prin prisma meseriei suntem niste indecenti ?Pentru ca vreti sau nu vreti unii sa recunoasteti nu ne trezim dimineata si facem matanii gandindu-ne cum sa atingem nemurirea,ne gandim cum sa facem sa mai fraierim niste OAMENI si sa le luam cat mai multi bani,chiar suntem in masura sa judecam?Asta chiar mi se pare ipocrizie si I don't give a damn daca cineva rade de mine ca-mi torn apa in cap,(nu am facut-o pana acum pentru ca am racit f tare in concediu dar o voi face)daca asta va ajuta macar un singur om poata sa rada toata planeta,ma doare nici in talpa pantofului.Ca unii fac spectacol,pai tocmai asta vinde,circul si viralul asa cum au spus toti,daca nu exista acest circ nu am fi aflat nici noi,deci in orice lucru cat de rau poti gasi ceva bun:)Din punctul meu de vedere,cine nu acepta provocarile aia sunt ipocritii si oamenii cu care eu nu as vrea sa am de a face,sunt oamenii care se ascund si nu vor ridica niciodata nici macar un deget daca te vad cazut la pamant,mai mult se vor gandi daca au vreun avantaj sau daca pierd ceva intinzand mana...
Si eu am donat mereu,in anonimat dar daca as fi facut circ as fi ajutat mai mult,a explicat foarte bine Marius fenomenul.
https://glamchatstudio.ro/ powered by GlamChatStudio
Cat de ciudati suntem noi oamenii, sa ne nastem nu cerem, sa traim nu stim si sa murim nu vrem...
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

WinXPfather scrie: ...Pacat ca tu nu ai vrut sa intelegi ce am tot zis eu...
Am inteles ce ai spus... Tot ce ai spus...
theselby
VIP
VIP
Mesaje: 600
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi
Has thanked: 29 times
Been thanked: 15 times
Contact:

Desi e foarte delicat subiectul, SFG a vrut sa atinga partea sensibila a fenomenului (din ce-am inteles eu):
  • faptul ca persoanele bolnave de ALS (pt care s-a si creat aceasta campanie virala) sunt extrem de neputincioase
  • faptul ca LittleRedBunny a parut cumva cam "depravata" (in ochii lui SFG cel putin) si c-ar fi fost mai indicat sa fie mai "decenta" abordarea ...
Marius, GoogleFun/etc au specificat clar - viralitatea e viralitate si cu asta basta, in a crea ceva viral lasi deoparte atat cat iti permite imaginea sa lasi.

Pentru persoane publice gen Bill Gates / etc - e un lucru foarte mare ca au planificat si organizat acest IceBucket challenge... adica omul ala are o imagine (mondiala) pe care o protejeaza. El daca apare intr-o bluza cu cotul tocit/rupt ii da foarte prost la imagine.
Nivelul lui Bill Gatest de risc la IceChallenge a fost foarte acceptabil pentru nivelul lui de business.

Insa in domeniul nostru (al chatistilor) daca as fi considerat ca viralitatea ar fi fost posibila doar daca ma filmal gol pusca si cu pula erecta turnandu-mi gheata si apa in cap in timp ce doua femei stateau capra si ma lingeau, asa as fi facut... deoarece este atat de "jos" cat imi permite mie imaginea sa merg.

E vorba de "asteptari" si "limite".

O persoana importanta cum ar fi Barak Obama, Bill Gates, etc ... de la asa oameni avem niste asteptari in ceea ce inseamna imagine, si nu te poti astepta niciodata ca o sa faca asa ceva imbracati doar in slip (eventual si tanga) si cu un butplug in fund.

Daca-l analizam pe Patrick Stewart de exemplu (Picard-ul din Star Trek). Omul ala e un brand de clasic. Toti fanii Star Trek (si sunt extraordinar de multi) cand aud de Star Trek se gandesc fie la Spok, fie la Picard ... muzica clasica, Earl Gray Hot, maniere, gentleman, etc. Si a facut si el IceBucket challenge, si-a fost clasic chiar si acum: si-a luat gheata din bucket si si-a pus-o in Whiskey. Punct lovit. Stilul lui. Imaginea lui. Brandul lui.

Dar de la o persoana precum Pamela Anderson de exemplu... de la ea te astepti sa o faca intr-un stil cat mai erotic cu putinta. Si daca nu stiati inca, va rog sa cautati "Pam Anderson Roasted at Comedy Central" si o sa vedeti cata umilinta a suportat Pam Anderson (in public, live/whatever) si toata treaba asta in scopuri caritabile: https://www.youtube.com/watch?v=W9P7g5OQ3TU A suportat femeia glume de genul "ma uit in sala si vad multi barbati... si ma intreb, oare cati dintre voi nu v-ati labit pe filmele lui Pam" sau "despre feciorii lui Pam... sunt singurii barbati care i-au iesit din pizda si nu i-au intrat" sau etc. Dar nah, asta e nivelul la care se lucreaza cu imaginea ei - in scopuri caritabile sau nu.

Si acum revenind, de la o persoana ca LittleRedBunny (care are zeci de mii de fani) oare ce fel de viralitate ai fi vrut sa vezi? Ea (well, PR-ul ei) a gandit foarte foarte bine si gandeste-te inca la faptul ca foarte multi din fanii ei au donat (fara sa fie provocati direct) din simplu fapt ca ea (curva virtuala) a facut acel IceBuccket challenge live, pe camera, pe jasmin. si pe twitter/instagram/etc. Ca si-a castigat inca si mai multi admiratori? Bravo ei!

Eu n-o blamez pe SFG pentru ca ne-a acuzat (subtil, fara directie totusi) ca suntem introvertiti sau mai stiu eu ce... ca aia de ALS sufera si noi ne etalam burtile pline de mancare si ne dam cu gheata-n cap, intre craci, la pizda, tzatze sau ne-o bagam in cur.
Insa o gasesc putin close-minded si m-as fi asteptat de la ea sa nu fie asa, intrucat e implicata deja in acest domeniu - care te deschide foarte mult la minte (sau ma rog, ar trebui).

Oricum, cert e ca discutiile generate pe marginea acestei dispute au contribuit (si vor contribui in continuare) la dezvoltarea personalitatii multora din cei care viziteaza acest forum.
Avatar utilizator
SFG2707
VIP
VIP
Mesaje: 515
Membru din: 19 Sep 2010, 19:30
Has thanked: 6 times
Been thanked: 3 times

theselby scrie:Desi e foarte delicat subiectul, SFG a vrut sa atinga partea sensibila a fenomenului (din ce-am inteles eu):
  • faptul ca persoanele bolnave de ALS (pt care s-a si creat aceasta campanie virala) sunt extrem de neputincioase
  • faptul ca LittleRedBunny a parut cumva cam "depravata" (in ochii lui SFG cel putin) si c-ar fi fost mai indicat sa fie mai "decenta" abordarea ...
Ai inteles bine!
Marius, GoogleFun/etc au specificat clar - viralitatea e viralitate si cu asta basta, in a crea ceva viral lasi deoparte atat cat iti permite imaginea sa lasi.

Pentru persoane publice gen Bill Gates / etc - e un lucru foarte mare ca au planificat si organizat acest IceBucket challenge... adica omul ala are o imagine (mondiala) pe care o protejeaza. El daca apare intr-o bluza cu cotul tocit/rupt ii da foarte prost la imagine.
Nivelul lui Bill Gatest de risc la IceChallenge a fost foarte acceptabil pentru nivelul lui de business.
Dupa cum am specificat, am vazut multe din clipurile celebritatilor si mai toate sunt de bun simt.
Insa in domeniul nostru (al chatistilor) daca as fi considerat ca viralitatea ar fi fost posibila doar daca ma filmal gol pusca si cu pula erecta turnandu-mi gheata si apa in cap in timp ce doua femei stateau capra si ma lingeau, asa as fi facut... deoarece este atat de "jos" cat imi permite mie imaginea sa merg.

E vorba de "asteptari" si "limite".
Ei vezi: DACA ai fi considerat ca NUMAI asa se poate, ai fi facut-o. Dar nu ai considerat! Chiar daca limitele tale nu te-ar fi impiedicat sa o faci, nu ai facut-o pentru ca ai considerat ca nu e necesar sa mergi atat de departe pentru atingerea scopului.

Am eu asteptari prea mari sa consider ca suntem mai mult decat niste "curve virtuale"? Am eu asteptari prea mari sa consider ca nu e necesar sa atingem limitele cele mai de "jos"? Tu nu ai considerat. :wink:
Si acum revenind, de la o persoana ca LittleRedBunny (care are zeci de mii de fani) oare ce fel de viralitate ai fi vrut sa vezi? Ea (well, PR-ul ei) a gandit foarte foarte bine si gandeste-te inca la faptul ca foarte multi din fanii ei au donat (fara sa fie provocati direct) din simplu fapt ca ea (curva virtuala) a facut acel IceBuccket challenge live, pe camera, pe jasmin. si pe twitter/instagram/etc. Ca si-a castigat inca si mai multi admiratori? Bravo ei!
Daca as considera ca asta e tot ce poate ea, crede-ma ca "as fi dat next". Eu o consideram classy, care poate sa "vanda" ceva si mai decent, cu stil. Din pacate se pare ca eu m-am inselat si ea a considerat ca trebuie sa "coboare" destul de "jos".
Eu n-o blamez pe SFG pentru ca ne-a acuzat (subtil, fara directie totusi) ca suntem introvertiti sau mai stiu eu ce... ca aia de ALS sufera si noi ne etalam burtile pline de mancare si ne dam cu gheata-n cap, intre craci, la pizda, tzatze sau ne-o bagam in cur.
Insa o gasesc putin close-minded si m-as fi asteptat de la ea sa nu fie asa, intrucat e implicata deja in acest domeniu - care te deschide foarte mult la minte (sau ma rog, ar trebui).
E vorba doar de limite, ai spus-o si tu. La fel cum unele sunt "open-minded" sa faca show-uri poo/pee/puke/ etc iar eu nu fac, tot asa, probabil, limitele mele nu sunt atat de generoase in astfel de cazuri. Dar nu sunt vreo neprihanita. E vorba de ce consider ca e potrivit in anumite situatii, in speta in aceasta a bolnavilor.

Oricum, cert e ca discutiile generate pe marginea acestei dispute au contribuit (si vor contribui in continuare) la dezvoltarea personalitatii multora din cei care viziteaza acest forum.
Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”