Legalitate 100%

Discuții despre Legalitate în Lumea Adult fie ea de videochat, porno, onlyfans, Creatori de Conținut pentru Adulți și până la webmasteri, Afiliați și așa mai departe. Fiscalizare, optimizare financiară, taxe, soluții legale. Istoria legalității Adult în România. Dezbateri, păreri! SRL, PFA, Drepturi Autor, Schimbarea rezidenți fiscale, Declarația Unică, DAC7 EU ⚖️⚖️⚖️🪢🪢🪢🔗🔗🔗
alexiss
VIP
VIP
Mesaje: 474
Membru din: 27 Ian 2007, 12:00
Has thanked: 0
Been thanked: 11 times
Contact:

Simt nevoia sa mai fac o precizare . Sunt unul dintre cei care lucreaza pe varianta cu SRL -uri , dar nu vreau sa ma imbat cu apa rece si sa spun ca sunt legal 100% . Vreau sa vad cu luciditate care sunt problemele acestui sistem , indiferent de cum este acesta construit , de locatie , de cine e inscris pe contractul de inchiriere , etc. La un moment dat se pot face greseli , se pot gasi inscrisuri , pot exista interceptari sau monitorizari (daca autoritatile considera ca folosesti mult inalbitor) , si pot exista declaratii . Nu va bazati pe increderea si maturitatea modelelor , sunt doar niste copii pe care procurorii ii pot intimida foarte usor (aia e meseria lor) .

Pe parte salariala , grosso-modo , calculul e cam urmatorul :
Din 1000 USD , 50% merg (BRUT) la model . Raman 500 angajatorului . Din acesti 500 , aproximativ 28% merg la impozite (140 din cei 500) , si alti sa zicem 15% la cheltuielile deductibile (chirie , etc) (adica alti 75USD) .
Cheltui astfel cam 43% din cei 500 de dolari ai studioului , adica undeva la 215 USD . Din restul de 285 platesti impozitul pe profit de 16% - 45 USD - si raman 240 USD . Fie 200 ramasi (pentru studiouri care au cheltuieli operationale mai mari) . 200 din 500 inseamna 40% rata de profit , sau 20% din total incasat .
OK , calculul de mai sus nu e 100% curat , dar e aproximativ , sa ne putem face o idee ca vorbim de mult mai mult decat 5% rata de profit si ca nu e cazul sa dezinformam .

Modeulul insa incaseaza net 39,1% din total , si stim cu totii ca intr-o piata in care unii ofera (pe riscul lor , nu e dreptul nostru sa judecam asta ...) 60-70% NET, e logic ca exista o problema de competitivitate .
SoulCams Models Studios wanted
Avatar utilizator
GlamChatStudio
GoldMember
GoldMember
Mesaje: 2311
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times
Contact:

Eu nu am trecut pe SRL-uri,inca ,mai cercetez dar nici nu o sa muncesc pe 5%,la noi asta e profitul,sa spunem ca trag un 7-8% daca fac economie,socotelile voastre(evident ca nu o spun cu nici un fel de ranchiuna)nu se potrivesc cu ale mele,nici cheltuielile unui studio de provincie cu unul de Bucuresti,incepand de la chirie,avand 2 studiouri pot sa fac comparatie,la noi cheltuielile sunt mult mai mari decat al unui studio normal,si unii chiar stiu la ce m-am referit,daca ne-ar ramane 20% m-as inchina la toti sfintii,recunosc ca suntem si prosti manageri si multe alte defecte taxabile pe care le avem dar oricum am face socoteala tot nu ies banii aia si este logic sa caut variante.Castigam pentru ca avem incasari mari altfel puneam lacat,imi agatam o pancarta de gat si pichetam demult sediul anaf,guvern si ce o mai fi.
Pana la urma cum necum platim,ca pe CIM ca pe SRL platim de ne cocosam,pana la urma asta e problema,cine plateste mai mult sau cine nu plateste deloc sau mai deloc ?
Avatar utilizator
eldiablo
VIP
VIP
Mesaje: 450
Membru din: 08 Ian 2010, 16:25
Localitate: Inca Bucuresti
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Isa si Alexiss .... Vorbim toti 3 ( chiar 4 daca il punem la socoteala si pe smart ) acelasi lucru dar me incurcam in calcule , alexiss dupa ce am citit ce si spus tu era sa-mi concediez contabila ...am intrebat-o de 3 ori exact pe exemplu tau ...daca in model face 4280 Ron de venit si eu ii platesc brut 50% rezulta ca ea are brut 2140 Ron IAR net 1510 Ron ...adica 35% nu 39.1 % cat ai spus tu , prin deductie logica iti scad cei 4% din aia 20% si mai ramai cu 16% , cunoscandu-ti cat de cat aportul ca munca si timp acordat afacerii tale consider ca macar in salariu de 2-4% si merita si tu daca te-ai angaja si asa ajungem la 12-14% deja , probabil ti-ai amortizat de mult investitia sau cel putin ai micsorat volumul banilor reinvestiti ....deci mai scadem si de aici in x% ......eu in exemplul meu ziceam ca modelul ia net in mana 47.5% si punctam ca este exagerat de mult ca sa mai ramana ownerului macar 5% ...daca platesti 39% deja e logic ca profitul ala se duce la 10-15% DAR daca depaseste 17.5% undeva este ori o incalcare a unei legi ori o greseala de calcul.NU am intentia sa dezinformez pe nimeni si chiar ne laud pe toti 4 ca discutam ASA deschis ...
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Am zis eu sa nu ma bag in discutii cu oameni mari , nici in gluma macar , cand e vorba de profit ramas . Pentru simplu fapt ca habar n-am . DAR , a fost un pamflet - parodie , ingrozitor de revoltat cu gandul la cei 5 % !!!!!

Calculul lui Alexiss@ mi se pare cel mai realist . Ma grabesc ca spun realist si din prisma logicii . Orice business cu un profit in jurul unui 20 % , este un business bun /profitabil /etc . Numai engross-istii merg pe rulaj mare si adaos mic . La ei castigul nu vine din adaosul practicat ci chiar din rulajul mare de care aminteam . Prin urmare nu intelegeam de unde sa vina rulajul in acest business .... :wink:

Daca calculam babeste , exemplul lui Alexiss@ , vedem ca e firesc /normal /profitabil :

Sa punem cazul ipotetic :

- 10 modele x $ 5000 /luna = $ 50.000 .Corect ?

- 20 % din 50.000 fac fix 10.000 . Corect ?

Adicatelea vreau sa spun ca pentru un business in Ro sa genereze profit curat de $ 10.000 lunar , nu este chiar de colea ! Nu stiu cate firme relativ mari sa aiba acest profit . Tot asa , o firma legala !

Acum daca ne raportam la o alta " firma " identica , tot cu 10 modele si cu un castig total tot de 50 mii , din care "antreprenorul " isi opreste fix 25 mii , e alta discutie care nu-si are rostul . Asta ar insemna ca si cum eu , o mare firma de constructii perfet legala , ma apuc sa-mi fac probleme ca nu gasesc muncitori pentru ca fug la aia care fura si ei , azi o lucrare , maine alta ! Intotdeauna vor fi si muncitori care prefera sa lucreze la negru , fara asigurari , si sa fie platiti la zi daca se poate . Cum , la fel , intotdeauna vor fi muncitori care vor sa fie asigurati in caz de accident/boala/sa aiba drept de pensie s.a.m.d .

Sa revenim acum la cei 5 % ...

Acelasi studio , aceleasi modele , binenteles cu taxe platite - ca de asta vorbim - si sa vedem :

-10 modele X $ 5000/luna = aceiasi 50.000 .Corect ?

- 5% din 50.000 fac 2500 .Corect ?

In acest caz pentru atata munca si bataie de cap nu se justifica sa raman cu un profit curat de doar 2500 ! Bine sunt bani , nu zic nu . S-ar justifica daca am credite facute la banca pt acel business , ca sunt la incepuut ca bla bla . In caz contrar , seamana a engross ! Un engross , care nu prea are vad si vinde mai mult la prieteni si pe datorie ...

Sa extrapolam putin .Un model de genul feminin , varsta adecvata , limbi straine peste medie , prezenta placuta in cam + abilitati de comunicare specifice acestui job . Doar nebuna la cap sa fie sa administreze un studio de 10 modele din exemplul de mai sus si sa ramana cu un profit final de doar 2500 !!!!! Pai nu e mai bine sa lucreze ea fara batai de cap ? Si cu taxe cu tot , sare lejer de 3000 in mana .

P.S Va rog eu dati-mi macar putina dreptate , altfel iar scriu un pamflet !!!! De data asta pe 6 pagini !!! :lol:
Avatar utilizator
Charm Group
Mesaje: 33
Membru din: 02 Iun 2014, 20:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times
Contact:

http://www.calculator-salarii.ro - e mai simplu decat credeti!

Imagine

Sper ca acest post sa fie citit nu numai de catre angajatori, caci ei stiu cu siguranta ce platesc!
Avatar utilizator
Charm Group
Mesaje: 33
Membru din: 02 Iun 2014, 20:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times
Contact:

Va rog frumos sa incetati a mai folosi cuvantul PROFIT fara a stii ce inseamna din punct de vedere economic!!

PROFIT = VENITURI - CHELTUIELI (toate veniturile si toate cheltuielile). NU pot spune profit din care platesc chiria!
Avatar utilizator
eldiablo
VIP
VIP
Mesaje: 450
Membru din: 08 Ian 2010, 16:25
Localitate: Inca Bucuresti
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Googlefun ai dreptate cat am si eu ... Si totusi scrie pamfletul , ca sa ajungi sa ai o medie/model de 5000 la un numar de modele mai mare de 6 crede-ma ca ai si de munca si de investit .....sa mai reusesti si sa convingi acele 7-20 modele sa colaboreze cu tine si ele sa ramana curat cu 35-40% in mana iar este exagerat de greu , nu putem da ca exemple pionieri sau top players de pe piata ... Promit sa revin maine cu mai multe "dovezi" ca nu ai dreptate si ca acel calcul al lui alexiss este valabil doar in cazuri exceptionale ..... Imi urasc nepriceperea pe partea tehnica si cerandu-va scuze pentru greselile din ultimile postari promit ca pe viitor voi evita activitate pe forum de pe telefon
Avatar utilizator
GlamChatStudio
GoldMember
GoldMember
Mesaje: 2311
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina
Has thanked: 11 times
Been thanked: 52 times
Contact:

ElDiablo,modelele se vor convinge foarte repede cand vor fi puse la masa sa scrie...iti garantez ca 100% dintre modelele care au trecut printr-un control mai serios te vor astepta in usa si-ti vor cere ele legalitate.
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

P.S Va rog eu dati-mi macar putina dreptate , altfel iar scriu un pamflet !!!! De data asta pe 6 pagini !!! :lol:
Eldiablo@ , am citit cu mare atentie si consider ca mi-ati dat putina dreptare si tu si Isa , asa ca nu mai scriu nimic !! :wink:
alexiss
VIP
VIP
Mesaje: 474
Membru din: 27 Ian 2007, 12:00
Has thanked: 0
Been thanked: 11 times
Contact:

Eldiablo , observ ca imi faci o caracterizare a personalitatii fara sa ma fi cunoscut personal vreodata . N-as vrea sa lansez teorii , valide probabil , ci doar sa te rog politicos , sa iti dai cu parerea doar dupa ce ma vei cunoaste . Orgolios ? Poate ... dar odata ce postezi doar despre mine mi se pare un pic aiurea si tendentios . La modul real .

Astept de la tine precizarea : ce inseamna organizarea unui eveniment transparent si fara interes financiar . Nu inteleg exact la ca te referi .
Ontopic :
Acum poti merge sa iti concediezi contabila . Ok ?
Note catre moderatori : eu incerc sa fiu ontopic , dar trebuie sa raspund la intrebarile offtopic ce imi sunt adresate ... Mi-as dori enorm sa nu se mai bata campii aici ...
Avatar utilizator
eldiablo
VIP
VIP
Mesaje: 450
Membru din: 08 Ian 2010, 16:25
Localitate: Inca Bucuresti
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

"Eldiablo , observ ca imi faci o caracterizare a personalitatii fara sa ma fi cunoscut personal vreodata . N-as vrea sa lansez teorii , valide probabil , ci doar sa te rog politicos , sa iti dai cu parerea doar dupa ce ma vei cunoaste . Orgolios ? Poate ... dar odata ce postezi doar despre mine mi se pare un pic aiurea si tendentios . La modul real ."
Pe bune ?? Niciodata nu-mi permit sa judec o persoana , nici macar in cazul in care o cunosc - n-am dreptul asta.Ti-am facut o "caracterizare" a personalitatii aratand DOAR partile tale bune - cum am facut si cu alti usseri ai forumului si sincer ...pentru noi "necunoscutii" de pe forum doar astea conteaza pentru ca doar daca "invatam" de la voi cei mai mari si mai vechi chestiile bune ne putem "ridica" + n-am postat DOAR despre tine ..."te-am pus" si imi cer scuze daca te-a deranjat alaturarea alaturi de persoane care mie mi-au demonstrat public experienta si realizari in acest domeniu.

Gata offtopic-ul si promit ca nu se mai repeta ...daca o sa mai vreau sa complimentez pe cineva si nu o sa ma pot abtine voi trimite direct PM

On toppic

Am decis sa nu-mi concediez contabila pentru un calcul gresit de-al meu ...intradevar :

- Modelul face fix 1000$ de venit in tara ( 4100 Ron )
- Eu ii ofer 50% BRUT ( 2050 Ron )
- Ea ramane cu bani in mana 1457 Ron = aproximativ 35.3% din cei 4100
- Eu mai platesc statului 466 Ron pentru acel salariu de 2050 Brut = alti 11.3%

La finalul platii salariului eu mai raman cu 38.7% din care imi platesc taxe - cheltuieli - personal auxiliar - amortizari - impozit pe dividente ( care sper sa scada la 5% de la 1 ianuarie , momentan este 16% ) . Acum stam sa discutam despre cum putem face ca din cei 38.7% sa ramanem cu x % deja este treaba fiecaruia si "priceperea" lui asa ca e cam no comment pentru mine .Cand am intervenit pe acest subiect am vrut doar sa subliniez ca DACA un studio plateste NET mai mult de 40% inseamna ca ori se multumeste cu un profit final de aprox 5% ORI ocoleste / incalca vreo lege .Trebuie sa precizez ca despre sistemele : colaborare intre Srl si Srl sau intre Srl si artisti ( pe drepturi de autor ) nu am nici un calcul facut.

"PROFIT = VENITURI - CHELTUIELI (toate veniturile si toate cheltuielile). NU pot spune profit din care platesc chiria!" Multumesc pentru precizare si felicitari CharmStudios ca "NU pot spune profit din care platesc chiria!" , nici eu nu am spus asta si nici pe altcineva n-am vazut spunand acest lucru asa ca ma bucura cand suntem toti de acord , la calculele de mai sus am folosit acel link pentru calculul salariului .Problema ramane doar asta : "intr-o piata in care unii ofera (pe riscul lor , nu e dreptul nostru sa judecam asta ...) 60-70% NET, e logic ca exista o problema de competitivitate " , sper doar ca Isa sa aibe dreptate si la un moment dat modelele sa inceapa sa "forteze" piata spre o legalitate cat mai extinsa
Carpe Diem va doresc la toti - Sunt implinit spiritual , dezinteresat si neinteresant financiar , gata de gluma oricand , ajut si critic gratis sincer cand pot iar daca jignesc nejustificat inseamna ca nu nu sunt eu
Avatar utilizator
nhms
User Junior
User Junior
Mesaje: 63
Membru din: 12 Feb 2013, 21:30
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Cand am scris acum un an despre asta, inainte sa vina militia peste cativa dintre voi, m-ati luat la misto.

Acum, vad ca trageti singuri aceleasi concluzii ca ale mele.

Nu asta e problema ci faptul ca din cauza unora, industria asta e vazuta din ce in ce mai prost. Cu tot "glam"-ul pe care-l investiti in studiouri si cu toata "forta financiara" pe care o mimati.

Pacat.
kaylee
Mesaje: 2
Membru din: 18 Noi 2015, 18:49
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna, va rog putin ajutor in legatura cu varianta de a lucra legal de acasa independent prin PFA - Ce impozite platesc ca si PFA din aceasta activitate, cat la suta pe luna? Unde si cum declar castigurile? Ma intereseaza sa platesc impozitele si apoi sa pot lua cash (in mana) restul de bani - se poate asa ceva? Multumesc. :)
kaylee
Mesaje: 2
Membru din: 18 Noi 2015, 18:49
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Am gasit raspunsuri in alt topoic, va multumesc oricum. Scuze sunt new pe forum :)
lina885
Mesaje: 2
Membru din: 18 Sep 2012, 12:46
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna seara. Am o întrebare cu legalitatea. Sunt model independent de un an , ( 7 ani lucrând pentru un studio )si pana acum am primit bănuții pe payoneer ul soțului. Mi-am comandat un payoneer pe numele meu si am vorbit cu un consultant finaciar cerându-i sa ma lămurească cum as putea sa fiu legal de acasă. Mi s-a spus ca singura varianta in momentul de fata este sa devi persoana juridică ori pfa care de la anu va plăti taxe mai mari către stat ori microîntreprindere. Am tot văzut aici persoane care doar merg la fisc cu declarația 201 si atât. Lucrul acesta nu mi s-a spus de către ea. Specific ca am si doi copii. Ce ma sfătuiți? Iar încasările pe payoneer-ul soțului pot iesi cumva la iveală? Mulțumesc,cu stima.
cara_em22
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 184
Membru din: 19 Aug 2009, 22:40
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Buna!! Ma interseaza si pe mine daca primesc bani pe card payoneer pe care si ii scot de la diferite banci din Bucuresti si din Constanta poate iesi ceva la iveala ?
Nu am cont bancar in Romania dar banii ii primesc pe card payoneer.
Cum pot sa depun declaratia 201 daca eu nu am cont la banca ?
Rog un sfat daca se poate .
Multumesc
.............
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

cara_em22 scrie:Buna!! Ma interseaza si pe mine daca primesc bani pe card payoneer pe care si ii scot de la diferite banci din Bucuresti si din Constanta poate iesi ceva la iveala ?
Nu am cont bancar in Romania dar banii ii primesc pe card payoneer.
Cum pot sa depun declaratia 201 daca eu nu am cont la banca ?
Rog un sfat daca se poate .
Multumesc

Bine ai revenit, @cara :)

Hai mai cara , cum poti sa intrebi asa ceva ? Ce treaba are contul bancar romanesc lipsa , cu declaratia 201 , sau cu Bucuresti si Constanta , de vreme ce ai rezidenta in Ro ?

Sigur nu ai avut timp sa citesti , decat pe sarite poate , ce s-a scris pe celalalt topic unde se face referire pe larg la la 201...

Te iertam pana-ti faci updates , si iti uram inca odata : Welcome back ! :lol:

P.S Te rog eu , citeste repede ce a scris andromaca@ , pana nu citeste ea ce ai scris tu .. :lol:

Link : model-independent-vreau-intru-legalitat ... legalitate
cara_em22
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 184
Membru din: 19 Aug 2009, 22:40
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am reusit sa citesc toate cometariile deoarece recunosc , inainte sa pun aceasta intrebare am citit doare unele comentarii ,ceea ce m-a debusolat un pic(un pic mai mult). Eram aproape sigura 100% ca voi pune o intrebare absurda si tampita , dar am preferat ,, sa suflu in iaurt,, decat sa ma,, oparesc cu ciorba,,
Intre timp am citit si m-am lamurit despre ce este vorba , iar la final am ajuns la concluzia ca daca citeam de prima data , nu mai puneam aceasta intrebare stupida.
Anyway, its my fault .
Multumesc ptr ajutor :)
.............
cara_em22
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 184
Membru din: 19 Aug 2009, 22:40
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 9 times
Been thanked: 1 time
Contact:

Am revenit..
am uitat sa specific ca mai am un cont de Euro in banca , in care am o anumita suma stransa .... nu sunt venituri . Am avut un membru care multi ani imi trimitea o suma apropare lunar prin Western Union . Eu luam banii si ii depuneam in contul bancar deoarece vroiam sa imi cumpar o masina si vroiam sa strang banii.
Banuiesc ca , nefiind venituri realizate , nu trebuie sa declar suma pe care am strans-o in acel depozit bancar .
.............
jimmyadam
Mesaje: 1
Membru din: 21 Dec 2012, 06:35
Has thanked: 0
Been thanked: 0

buna.am o intrebare..vreau sa imi platesc si eu impozitele din 2015 cu declaratia 201..credeti ca pot avea probleme daca nu declar si anii 2013-2014, deoarece in 2013 m-am apucat de vdc..a mai platit cineva asa ? fara sa declare toti anii? ce sfaturi imi dati?
jesuiscostel
Mesaje: 6
Membru din: 24 Mar 2016, 00:48
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Salut,
nu poti functiona 10 ani in semi-legalitate iar acum in ultimele 6-12 luni sa te dai cu fundul de pamant, ca este nevoie sa fim toti 100% legali din punct de vedere fiscal :) pt ca nu mai suportam concurenta perversa. Nu toti am avut inspiratia sa pornim asa devreme, nu toti am avut timp suficient sa inlocuim penele din pilote cu bani. La inceput nu ai resurse sa faci teste firma pe firma etc...
toti avem schelete in sifonier ...
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Cat de bine zis! Felicitari!
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Legalitate în Video Chat și Industria Adult”