Tutorial conectare camere web si video

Discuții generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discuții legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, tableta, smartphone-ul, telefonul fie el iPhone sau Android, probleme cu internetul etc. Orice alte discuții pe teme tehnice sunt binevenite. Tutoriale utile din youtube se pot integra în forum! ⚙️⚙️⚙️
Avatar utilizator
Adrian
Moderator
Moderator
Mesaje: 1564
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 54 times

Acest tutorial este destinat celor care nu se descurca cu conectarea unei camere web / video la pc si transmiterea respectivelor imaginii pe un site sau mai multe, am incercat sa scriu acest articol sa fie pe intelesul tuturor, poate ca limbajul folosit va fi amuzant pentru anumiti cititori dar ii rog sa fie intelegatori in aceasta privinta.

Sistemul de operare pe care sau facut instalarile / exemplele din acest articol este Windows Xp Profesional, am ales acest OS ( sistem de operare) deoarece este cel mai indicat pentru a fi folosit la aceasta activitate.

Am structurat acest articol in 6 Puncte pentru a fi mai usor de citit si pentru a gasii ce te intereseaza pe tine mai repede.

  • 1) Conectarea unei camere Web
  • 2) Conectarea unei camere Video / sony evi
  • 3) Transmiterea pe un site de chat a imaginilor
  • 4) Transmiterea pe mai multe siteuri de chat simultan
  • 5) Ghid de instalare a driverelor ( webcam Tvtuner / placa captura ) sau a softurilor de split
  • 6) Cateva probleme generale mai des intalnite.

1) Conectarea unei camere Web la PC / laptop


Conectarea unui webcam este foarte simpla, se ia mufa usb a webcamului si se introduce intr-unul din porturile Usb libere din PC / Laptop. Este indicat ca sa retineti portul USb in care ati bagat Webcamul prima oara, in caz ca trebuie sa scoateti webcamul si sa il reconectati sa folositi mereu acelasi port / mufa USB.

Imagine

Dupa ce a-ti introdus respectiva mufa in Pc, windowsul recunoaste webcamul si va cere sa intalati Driverele / Softul pentru webcam, trebuie sa introduceti Cd-ul care a venit cu webcamul pe care il aveti dumneavoastra si sa instalati driverele necesare.

Daca nu va descurcati cu instalarea driverelor o sa va rog sa cititi punctul 5 al acestui articol, este explicat acolo cum se instaleaza driverele la Webcam / Tvtuner (fiind identice am preferat sa scriu intr-un singur loc)

Odata ce driverele sunt instalate, ar mai fi de facut cateva setari de luminozitate culoare si Webcamul este pregatit pentru a fi folosit pe siteuri.

Pentru ca o imagine in anumite situatii face mai mult decat 1000 de cuvine am sa incerc sa fac rezumatul a aceea ce am spus mai sus prin imaginea urmatoare:

Imagine


2) Conectarea unei Camere Video / Sony Evi

Conectarea unei camere video se poate realiza prin mai multe metode pe care am sa le enumar. Dupa aceea am sa dezvolt metoda cea mai recomandata de cei care activeaza in domeniu:

- Conectarea prin Cablu Usb doar la camerele care au functia Usb streaming, bineinteles ca ea trebuie sa fie activata, totusi calitatea imagini lasa de dorit.
- Conectarea prin cablu firewire ( ieee 1394 ) doar daca camera are respectiva iesire si Pc-ul este dotat cu placa firewire.
- Conectarea prin Tvtuner/Placa de captura sau alt device (gen: easycap etc ) .

O sa descriu cum se conecteaza camera video la pc prin intermediul unui Tvtuner / Placi de captura / sau un device de genul Easycap. Voi face de acum inainte referire doar la Tvtuner, dar este valabil si pentru placa de captura.

In primul rand sa descriu in cateva cuvinte ce face respectivul Tvtunerul / Placa de captura,
Tvtunerul preia imaginea din camera video prin intermediul unui cablu ( RCA sau Svideo ) si transmite acea imagine Pc-ului, care o poate folosi mai departe.

Inainte de a incepe conectarea camerei trebuie sa ne asiguram ca avem tot ce ne trebuie pentru a realiza conectarea. De aceea o sa studiem camera video si o sa aflam ce iesiri are, ( ce cabluri foloseste / cum se conecteaza) Cele mai des intalnite metode de conectare sunt:

Imagine

- Cablu RCA, de aici ne intereseaza doar mufa culoare Galbena deoarece aceea transmite imaginea video, pe cel alb si cel rosu le ignorati;
- Cablul S-video, se spune ca reda o calitate un pic mai buna decat cablul RCA,
in caz ca puteti alege ce sa folositi utilizati conectarea prin Svideo;

Daca achizitionati oricare din aceste cabluri este indicat sa fie de calitate, cu contacte aurite un cablu produs de o firma (nu no-name), facem acest lucru pentru pentru un transfer mai bun si pentru rezistenta in timp.

Cablurile de conectare ar trebui sa le primiti odata cu achizitionarea camerei video, daca nu mai aveti respectivele cabluri cautati pe internet la pagina producatorului ce cabluri foloseste camera video pe care o aveti dumneavoastra si mai apoi magazinele de unde puteti cumpara respectivele cabluri. Dupa ce ati intrat in posesia lor putem trece la urmatorul pas.

Trebuie sa ne asiguram ca Tvtunerul / Placa de captura cumparata are mufa de intrare identica cu iesirea din camera video. Daca camera video are iesire Svideo tvtunerul automat trebuie sa aibe intrare Svideo.

Daca toate sunt in regula suntem gata sa trecem mai departe.

Am sa folosesc drept exemplu un tvtuner Extern dar poate fi folosit si un tvtuner Intern, consider ca cine e in stare sa monteze un tvtuner intern nu mai are nevoie de explicatii de genul, de aceea am ales drept exemplu un tvtuner Extern (Tvtunerul extern sta in exteriorul Pc-ului si se conecteaza cu anumite cabluri la Pc, Cel Intern se monteaza in carcasa Pcului). Sa revenim

Se ia Tvtunerul EXTERN si se conecteaza prin cablul USB la Pc / Laptop, in cateva momente windowsul il va identifica si va va cere sa intalati driverele respective pentru ca Tvtunerul sa poata fi folosit.

Se va introduce Cd-ul care a venit cu Tvtunerul / placa de captura si se vor instala driverele necesare.

Daca nu va descurcati cu instalarea driverelor pt tvtuner o sa va rog sa cititi punctul 5 al acestui articol este explicat acolo cum se instaleaza driverele la webcam / tvtuner (fiind identice am preferat sa scriu intr-un singur loc).

Dupa ce driverele Tvtunerului sunt instalate se monteaza camera Video pe un trepied (optional/pentru a putea muta camera oriunde doriti dumneavoastra)

Imagine

Se conecteaza camera video la Tvtuner prin cablul descris mai sus si se deschide camera video din butonul ON / OFF

In momentul acesta sunteti gata de a transmite imaginile pe orice site.

Imagine

Ce Tvtuner sa folosesc Extern sau Intern ? Daca este Intern sau Extern chiar nu conteaza.
Daca folosesti Laptop este necesar sa folosesti un Tvtuner extern, pentru ca unul intern ar fi mai dificil de gasit.

Ce marca si ce model anume, este o intrebare la care nu va pot da un raspuns concret, deoarece este posibil ca o anumita persoana sa nu fie multumita de recomandarea mea si nu vreau sa mi se reproseze ceva de genul.

Pot aminti Pinnacle 55e sau 150e, care merg 100% Garantat, din pacate nu se mai gasesc decat pe Okazii.



3) Transmiterea pe un site.


Odata ce Webcamul sau camera video a fost conectat la pc se poate transmite pe siteurile de chat, in aceasta parte a articolului am sa explic cum se transmite imaginea pe un singur site de chat.

Se presupune ca aveti un cont activ si aprobat pe un site de videochat, va logati in contul respectiv si cautati butonul Go Online sau Broadcast Now (in functie de fiecare site in parte)

Se va deschide o noua fereasta unde va trebuie sa selectati camera sau video surce, noi selectam:

- Webcamul instalat
- Tvtunerul daca folositi camera video, ( camera sa fie deschisa in momentul respectiv )

La Microfon Source selectati microfonul webcamului ( daca are microfon incorporat ), daca folositi camera video trebuie sa selectati un microfon extern ( tvtunerul nu preia sunetul din camera video, doar imaginea video ) de aceea se foloseste un microfon separat care va sta langa model si este relativ ieftin (10-50 ron ), daca nu aveti microfon disponibil sau nu doriti sa oferiti sunet selectati NO SOUND.

Imagine

Dupa aceea apasati OK si imaginea preluata din Webcam sau camera video de catre Tvtuner ar trebui sa apara pe site.

Sunt anumite siteuri care vor deschide o mica fereastra prin care vi se cere acordul ca siteul respectiv sa acceseze Webcamul / camera video pe care o aveti, selectati Allow

Imagine

Este foarte posibil sa se mai deschida o fereastra aproape identica cu cea prezentata anterior, acolo trebuie sa selectati iconita care reprezinta un webcam si dupa selectati din lista Webcamul / tvtunerul (pt camera video) pe care il aveti.

Imagine

Daca a doua fereastra nu sa deschis automat, si imaginea dumneavoastra nu apare pe site, trebuie sa va uitati in fereastra respectiva si sa cautati o iconita cu o cheie / un mic webcam, un buton de unde sa accesati ferestra descrisa anterior unde sa selectati webcamul / tvtunerul la sursa.

Imagine

Dupa ce am setat sursa video ar fi indicat sa ne uitam si la urmatoarele doua aspecte:

Imagine



4) Transmiterea pe mai multe siteuri simultan.


Inainte de a trece la acest pas este Important sa fi realizat pasul 3 adica conectarea pe un singur site, pentru a vedea daca totul este in regula cu echipamentul.

Pentru a transmite pe mai multe siteuri simultan este necesara folosirea unui soft / program de tip Splitter. Acest program va prelua imaginea din Webcam / Tvtuner si o va reda pe mai multe siteuri in acelasi timp.

De ce acem nevoie de asa ceva??? Pentru ca odata ce imaginea este preluata de un site in modul normal (punctul 3 din articol), daca dorim sa deschidem inca un site, cel de-al doilea site nu mai putea accesa webcamul / tvtunerul respectiv si va fi imposibil sa fiti online pe amandoua site-urile.
Probabil ca va este cunoscuta expresia “The device is already in use”.

Aici intervine softul de tip splitt care imparte aceeasi imagine intre mai multe sesiuni de chat simultan.

Imagine

Softuri de splitcamera sunt mai multe unele sunt free, unele trebuiesc cumparate, am sa enumar 2-3 ramane sa va decideti dumneavoastra care va place si va multumeste mai mult.

- Splitcamera este gratis
- Webcamsplitter necesita inregistrare pret in jur de 20$
- Manycam gratis

Mai multe despre fiecare program in parte gasiti pe pagina producatorului, pentru mai multe programe de split cititi aici:
programe-multi-cam-webcam-splitter-came ... c-f12.html

Puteti avea instalat in acelasi timp in Pc 2-3 programe diferite de splitt astfel puteti vedea / verifica / testa care se descurca mai bine cu camera dumneavoastra si care va multumeste.

Sa revenim se downloadeaza kitul de instalare de pe pagina de internet a fiecarui program dupa care se instaleaza in pc respectivul soft ( daca nu este free trebuie sa il inregistrati ) .

Pentru cei care nu se descurca cu instalatul softului propriuzis ii rog sa citeasca punctul numarul 5 din acest articol acolo este detailat pe larg instalarea softurilor / programelor.

Odata ce programul de splitt camera este instalat in pc, el trebuie deschis si din setarile softului respectiv trebuie selectata sursa Video adica Webcamul / tvtunerul dupa caz, in acel moment ar trebui ca imaginea din Webcam / Tvtuner sa se vada in softul de split daca acest lucru sa realizat putem trece mai departe.

Imagine

Se deschide un site de chat se merge pe pagina de broadcast, la Video Surce acum selectezi SOFTUL DE SPLITT deoarece el preia imaginea de la webcam / tvtuner si dai OK.

Imagine

Dupa ce sa realizat conectarea primului site se deschide urmatorul site si se face exact acelasi lucru adica la video surce se selecteaza tot softul de Splitt folosit.

Se repeta procesul de cate ori este nevoie pentru deschiderea cator siteuri doriti dumneavoastra.

Trebuie totusi sa aveti grija inainte sa deschideti “n” siteuri la cateva mici aspecte cum ar fi:
- cat se mult este solicitat procesorul pc-ulului, cu siteurile deschise. Vedem acest lucru din task manager ( Ctrl + Alt + Delete ), este recomandat ca procesorul sa nu fie folosit 80-100 %
- la viteza de Upload pe care o aveti, pentru ca daca aveti un internet cu o viteza mica de Upload nu o sa reusiti sa stati online decat pe un singur site sau maxim 2, puteti afla viteza de upload de pe siteul speedtest.net


5) Ghid de instalare a driverelor / softurilor / a splitterului .

Aceasta parte a aticolului se adreseaza acelor persoane care nu s-au descurcat cu instalarea driverelor pentru webcam / tvtuner / placa captura sau cu instalarea si configurarea softului de split. Sugerez sa instalati doar driverele necesare pentru o buna functionare a respectivului device si sa ignorati restul programelor care vin pe Cd-ul respectiv.
Pentru exemplele de mai jos am folosit Windows Xp Profesional Sp3, fiind cel mai indicat sistem de operare pentru aceasta activitate.

A) Ghid de instalare drivere / softul de la Webcam ( tvtuner / placa captura )

Am unit instalarea Driverelor de la Tvtuner / placa de captura cu instalarea driverelor / softului de la webcam deoarece sunt identice si nu avea rost sa scriu acelasi lucru de doua ori.

Dupa ce sa conectat la Pc webcamul / tvtunerul se introduce Cd-ul care a venit odata cu webcamul respectiv.

O sa apara o fereastra : Found New Hardware.

Imagine

Selectam ce e incercuit si dam Next

Imagine

Selectam “Search for the best driver in these locations” si bifam si casuta urmatoare “Search removable media”, daca aveti driverele luate de pe internet bifati include this location in the search si din browse selectati folderul unde sunt respectivele drivere DEZARHIVATE.

Imagine

In pasul urmator windowsul cauta driverele pentru produsul respectiv, nu trebuie sa facem nimic,

Imagine

Windowsul a inceput efectiv sa instaleze respectivele drivere, nu trebuie sa facem nimic,

Imagine

Dupa ce sau instalat cu succes Softurile pt Tvtuner / Webcam apare fereastra de deasupra, unde trebuie sa selectam Finish pentru a inchide respectiva fereasta.

In momentul acesta Webcamul / Tvtunerul / Placa de captura dumneavoastra sa instalat cu succes in respectivul pc si el poate fi folosit.

B) Instalarea unui soft de split

In aceasta parte a articolului o sa explic cum se instaleaza un soft de splitt.

Luam exemplu Splittcam pentru ca este gratis, si urmam pasi descrisi in continuare:
- mergem la siteul producatorului http://www.splitcamera.com si Downloadam / descarcam softul
- dublu click pe iconita unde a fost downloadat;
- programul cere permisiunea de a incepe instalarea selectam Run;
- la urmatoare fereastra care se deschide selectam Next;
- la urmatoarea fereastra selectam Custom Instalation si debifam toate casutele de mai jos (NU este obligatoriu , dar este pentru confortul nostru) si selectam INSTAL,
(Probabil ca e necesar sa mai selectam odata Next nu mai sunt sigur 100%,)
- la sfarsit daca instalarea sa facut cu succes se deschide o fereastra unde selectam FINISH,

Toate cele mai de sus sunt exemplificate in imaginea urmatoare.

Imagine

Programul de split sa instalat urmeaza sa mai facem setarile necesare. Deschidem programul, (iconita de pe destop) primul lucru pe care il facem este sa selectam Sursa Video adica sa ii spunem splitului ce sa capteze, in cazul nostru un Webcam sau Tvtuner. Apasam Files > Video Surce > selectam Webcamul / Tvtunerul.

Imagine

Odata ce imaginea din Webcam / Tvtuner a aparut in splitcam el poate fi folosit pe siteurile unde avem nevoie.

Urmatoarea setare importanta care ar trebui facuta este sa modificam rezolutia la care Splittcamera software va reda imagine pe siteuri, este indicat sa fie 320 x 240; 640 x 480 sau 800 x 600
Se mai pot face modificari cum ar fi: schimbam numarul de frameuri pe secunda pe care sa-l redea splitul; si sa schimbam Skinurile programului adica sa arate in altfel (aplicabil doar pentru Splittcamera), a scris Sad Eyes un articol despre cum facem acest lucru si a realizat si cateva skinuri mai deosebite pentru utilizatorii forumului.

Cititi aici: splitcamera-splitcam-t171.html

Imagine

Putem sa folosim unul din multele softuri care exista la ora actuala, Daca doriti sa folositi un soft care nu este free (Exemplu: webcamsplitter de la verysoft) va sugerez sa il cumparati si sa folositi tot timpul ultima versiune stabila ( nu beta ), nu se merita sa folositi un soft
piratat mai ales ca pretul este undeva la 20$

Care este cel mai indicat Splitter de folosit? Parerile sunt impartite, de aceea nu vreau sa indic un anume splitter pentru ca vor exista persoane care vor spune ca prefera altul. Asa ca cel mai bun splitter este acela care te multumeste pe tine, care nu consuma multe resurse, care
reda imaginea cat mai bine pe site.

Poti incerca 2-3 splitturi sa vezi care si cum iti place si asta este, la programele care nu sunt free exista versiune trial ( adica te lasa sa il folosesti o perioada de timp sa vezi cum se comporta ) si daca iti place il poti cumpara.



6) Cateva probleme Generale.


Aici am sa incerc sa raspund general la cateva din cele mai des intalnite probleme:

a) Nu se vede imaginea pe site

Posibile probleme:
  • nu ai camera video pornita /
  • cablul de la webcam / tvtuner nu este conectat bine
  • driverele / softul nu au fost instalate bine / sau au fost instalate alte drivere.
  • nu ai selectat bine pe site la sursa video.
  • daca folosesti program de splitt ai grija sa ruleze ( sa fie deschis ), sa nu fie pus pe pauza / si sursa sa fie selectata adica webcamul sau Tvtunerul.
b) Imaginea pe site este turtita / alungita

Siteul preia imaginea in rezolutiile urmatoare 320 x 240 sau 640 x 480 sau mai nou (HD) 800 x 600, daca imaginea care apare pe site este distorsionata inseamna ca este necesar sa schimbati rezolutia pe care o transmiteti, daca folositi un soft de splitt trebuie sa selectati la Video Out una din rezolutiile amintite mai sus.

c) Pe site imi apar 2 dungi negre in laterale sau sus/ jos

Probleme posibile
  • La fel ca la punctul b) este vorba de o mica problema de setare a rezolutiiei, adica ceea ce trimiteti dumneavoastra pe site nu este identic cu rezolutia ceruta de ei, astfel incat ca sa nu distorsioneze imaginea Siteul adauga de la sine acele doua dungi negre ca sa pastreze raportul respectiv.
  • Camera Video este setata pe modul Wide si automat o sa apara o dunga neagra sus si una jos, pentru a pastra proportia.
d) Pe monitor vad imaginea mea viceversa

Trebuie gasita functia Mirror/ing (imagine in oglinda) din setarile tvtunerului / a webcamului si sa o bifati sau debifati dupa caz.

e) Ma misc Sacadat pe site:

Posibile probleme:
  • numarul de frameuri pe secunda din softul de splitt nu este setat correct, trebuie sa fie setat la o valoare de 20-25 de frameuri pe secunda, (adica cate cadre sa transmita pe secunda, daca e setat la 3-5 imaginea o sa se vada sacadat)
  • viteza de Upload nu este prea buna si de aceea siteul nu preia informatia optima pentru a o reda Corect
  • Procesorul Pc-ului este suprasolicitat (Ctrl+Alt +Delete) daca procesorul indica 80% este indicat sa mai inchidem din siteurile deschise.

Sper ca acest articol sa fie de ajutor celor incepatori.
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
SoulCams Models Studios wanted
Avatar utilizator
Ken
Veteran
Veteran
Mesaje: 533
Membru din: 06 Ian 2010, 20:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Super misto ... votez DA sa fie facut Sticky :)
Avatar utilizator
mdk
Mesaje: 27
Membru din: 02 Noi 2009, 01:16
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Felicitari GlamourFoto, pentru tutorial !
Avatar utilizator
SAD^^EYES
Administrator
Administrator
Mesaje: 2704
Membru din: 02 Mai 2004, 18:48
Localitate: Romania
Has thanked: 129 times
Been thanked: 78 times
Contact:

Multumim, cu siguranta tutorialul va ajuta multe persoane si nu numai incepatori. Bafta acolo.
SAD^^EYES
Admin Adult Video Chat Forum
Imagine
Avatar utilizator
Adrian
Moderator
Moderator
Mesaje: 1564
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 54 times

Multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca il considerati util si mi-as dori sa stiu ca am ajutat pe cineva prin intermediul acestui articol.
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
Avatar utilizator
R1V3R
User Junior
User Junior
Mesaje: 82
Membru din: 04 Feb 2010, 20:49
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Wow , mai mult decat mura in gura. Felicitari pentru post
http://www.youtube.com/watch?v=Q8BUYs522iw
isaxon
Mesaje: 19
Membru din: 14 Iul 2011, 15:36
Has thanked: 0
Been thanked: 0

am urmat exact pasii descrisi intradevar merge dar la mine apare o problema :
1. se vad culorile amestecate adica din roz apare verde si etc.
2. pe lcd-ul camerei se vede totul perfect
am umblat peste tot in toate setarile nu am reusit sa ai dau de cap va rog daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema ajutatima !
exunknown23
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 186
Membru din: 01 Ian 2012, 19:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

nu stiu voi, poate sunt eu mai lenta... dar ultima oara cand am incercat...adica acum vreo 2 ani cand Win7 era mai nou, dar in schimb ne era varat pe gat cu forta, pt ca toate calc se vindeau doar cu vista si win7(mai mult win7).. nu am reusit sa conectez de nici o culoare un tv tunner extern pe un laptop cu win 7. Peste tot.. erori, ba ramanea camera neagra.. ba una, ba alta... si cred ca am incercat cel putin 6 sau 7 diferite. Avantajul era.. ca il cumparam ajungeam acasa... il probam... imi bateam capul cu el pana a doua zi.. cand ajungeam la concluzia ca nu merge, si il duceam inapoi la magazin. Voi ce tv tunner extern ati reusit sa conectati la Win 7? Adevarul e ca de atunci nu am mai incercat, mi-am bagat picioarele si mi-am luat un webcam hd...
v-am pupat
exunknown23
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 186
Membru din: 01 Ian 2012, 19:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

si saru-mana pt post!
blondytoy
User Activ
User Activ
Mesaje: 255
Membru din: 21 Feb 2010, 02:26
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Tv-tuner-ele de regula au driverele si chipset-urile pe 32 bit, sau x86.asta e principala cauza, in cazul in care nu exista drivere pentru acest bit depth, de 64, o solutie e folosirea troubleshooter-urlui la instalare, pentru a-l instala in regim de XP sp 2 sau orice alt sistem de operare pe care acel tv tuner functioneaza.dar nu mereu aceasta solutie da rezultate.sunt cipsetu-ri care nu vor alta configuratie decat cea pentru care au fost softate.o alta solutie e gasirea driverelor dedicate windows 7.oricum daca pe un tv tuner scrie designed for windos7, dar in cutie se afla doar driver de xp...asteapta-te la probleme.tv-tunerele care sunt designed for windows 7, dar au in cutie sa zicem doar drivere de xp, si merg foarte bine pe windows 7 x64 sau x86, sunt cele de la gigabyte sau pinacle.eu am incercat ambele variante si merg foarte bine.acum nu mai folosesc tv tuner.succes
isaxon
Mesaje: 19
Membru din: 14 Iul 2011, 15:36
Has thanked: 0
Been thanked: 0

deci problema este in felul urmator , camera video sincer nu mi se pare o solutie ft buna mai ales cu existenta atator web-uri ft bune si etc. am remediat problema sincer nici nu mai stiu in cate n si n setari am umblat si sincer ajungi sa te scarbesti sfatul meu pentru cei aflati la inceput de drum ca si noi , luativa web si nu va aruncati la alte avioane mai ales daca dispuneti de buget limitat si nu va pricipeti ft bine e un sfat pe care il dau in cunostinta de cauza nu vreau sa intru in amanunte (cati pumni am dat la camera si pc de nervi :lol:) o seara buna va doresc tuturor bafta!
Avatar utilizator
Lady Bee
Mesaje: 33
Membru din: 15 Noi 2010, 12:20
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna idee tutorialul asta..useful.Multumim,Glamour :)
Whooteva`.
blondytoy
User Activ
User Activ
Mesaje: 255
Membru din: 21 Feb 2010, 02:26
Has thanked: 0
Been thanked: 0

isaxon scrie:deci problema este in felul urmator , camera video sincer nu mi se pare o solutie ft buna mai ales cu existenta atator web-uri ft bune si etc. am remediat problema sincer nici nu mai stiu in cate n si n setari am umblat si sincer ajungi sa te scarbesti sfatul meu pentru cei aflati la inceput de drum ca si noi , luativa web si nu va aruncati la alte avioane mai ales daca dispuneti de buget limitat si nu va pricipeti ft bine e un sfat pe care il dau in cunostinta de cauza nu vreau sa intru in amanunte (cati pumni am dat la camera si pc de nervi :lol:) o seara buna va doresc tuturor bafta!

singurul lucru cu care pot fi de acord este cel legat de "sunt atatea camere web bune", dar restul, imi pare rau.o camera video are multiple avantaje fata de o camera web : zoom-ul optic, posibilitatea de pozitionare a camerei in orice unghi pe orice scala verticala, imaginea net superioara unui CCD de camera web.daca vrei sa stai in pat cu un laptop, sau te muti dintr-o camera in alta in fiecare zi,da, ai nevoie de un web.camera video are si avantajul de a fi reglata in functie de tipul de lumina pe care il folosesti, si in unele cazuri si in functie de machiaj sau de textura pielii tale.web-ul e varianta simpla, usoara, dar in acelasi timp limitata.iar pentru cei aflati la inceput nu pot fi de acord cu tine sa nu se arunce la avioane, debutul in aceasta activitate este foarte important, si daca e facut cum trebuie, castigurile ulterioare isi spun cuvantul.asa cum face diferenta si utilizarea unui desktop in loc de laptop.cu maxim 100 de euro se poate cumpara o camera video second hand foarte buna, mai ales pentru inceput cand nu iti permiti sa investesti.cunosc foarte multe persoane cu aceasta idee de debut care au dat in medie 100 de dolari pe un web super bun si s=au trezit ca au nevoie de mai multe functii video cand au inceput sa vina si banii.inceputul e foarte important, si trebuie facut ca la carte, cel putin asta e parerea mea.sunt destule topicuri convingatoare si ajutatoare in sustinerea acestor remarci.iti doresc succes
smartunit
Mesaje: 1
Membru din: 26 Ian 2012, 19:06
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Foarte frumos, bravo! :D
Avatar utilizator
Adrian
Moderator
Moderator
Mesaje: 1564
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 54 times

Lady Bee scrie:Buna idee tutorialul asta..useful.Multumim,Glamour :)
Cu placere ma bucur ca am putut fi de ajutor,
blondytoy scrie:singurul lucru cu care pot fi de acord este cel legat de "sunt atatea camere web bune", dar restul, imi pare rau.o camera video are multiple avantaje fata de o camera web : zoom-ul optic, posibilitatea de pozitionare a camerei in orice unghi pe orice scala verticala, imaginea net superioara unui CCD de camera web.daca vrei sa stai in pat cu un laptop, sau te muti dintr-o camera in alta in fiecare zi,da, ai nevoie de un web.camera video are si avantajul de a fi reglata in functie de tipul de lumina pe care il folosesti, si in unele cazuri si in functie de machiaj sau de textura pielii tale.web-ul e varianta simpla, usoara,
Din punctul meu de vedere ce ai specificat mai sus este adevarat, personal consider ca o camera video e net superioara unei camere web, dar sunt constient ca sunt multe modele care prefera sa foloseasca camere web si o fac cu succes si nu incerc sa le explic ca nu e ok, atata timp cat ele se descurca bine si sunt multumite.
blondytoy scrie:acum nu mai folosesc tv tuner.succes


Pai daca nu folosesti Tv-tuner / placa de captura posibilitatile de conectare se limiteaza drastic, sa inteleg ca folosesti IEEE 1394 ?? daca da un feed back ar fi apreciat, m-am gandit sa incerc aceasta metoda de conctare sa vad daca reusesc sa obtin ceva dar nu am apucat, :)
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
digitalsin
Mesaje: 40
Membru din: 17 Feb 2012, 01:47
Has thanked: 0
Been thanked: 0

prefer si recomand Logitech Orbit AF cele cu rez. HD mai este un model care are rez. video max 640X480
deci fi atent cand iei una.
Din pacate cei de la logitech nu mai fabrica acest model (am vb cu ei de curand) deci cauta pe ebay..
Orbit AF sunt singurele care au motorash electric si softul lor mai vechi permite zoom in zoom out prin scrollbar sau din tastatura nu cum au ..cred ca toate modelele de webcamul .."click pe lupa".

pt studiourile fara moderator intradevar este nevoie de o telecomanda ... atunci e ok o camera video.
blondytoy
User Activ
User Activ
Mesaje: 255
Membru din: 21 Feb 2010, 02:26
Has thanked: 0
Been thanked: 0

GlamourFoto scrie:
Lady Bee scrie:Buna idee tutorialul asta..useful.Multumim,Glamour :)
Cu placere ma bucur ca am putut fi de ajutor,
blondytoy scrie:singurul lucru cu care pot fi de acord este cel legat de "sunt atatea camere web bune", dar restul, imi pare rau.o camera video are multiple avantaje fata de o camera web : zoom-ul optic, posibilitatea de pozitionare a camerei in orice unghi pe orice scala verticala, imaginea net superioara unui CCD de camera web.daca vrei sa stai in pat cu un laptop, sau te muti dintr-o camera in alta in fiecare zi,da, ai nevoie de un web.camera video are si avantajul de a fi reglata in functie de tipul de lumina pe care il folosesti, si in unele cazuri si in functie de machiaj sau de textura pielii tale.web-ul e varianta simpla, usoara,
Din punctul meu de vedere ce ai specificat mai sus este adevarat, personal consider ca o camera video e net superioara unei camere web, dar sunt constient ca sunt multe modele care prefera sa foloseasca camere web si o fac cu succes si nu incerc sa le explic ca nu e ok, atata timp cat ele se descurca bine si sunt multumite.
blondytoy scrie:acum nu mai folosesc tv tuner.succes


Pai daca nu folosesti Tv-tuner / placa de captura posibilitatile de conectare se limiteaza drastic, sa inteleg ca folosesti IEEE 1394 ?? daca da un feed back ar fi apreciat, m-am gandit sa incerc aceasta metoda de conctare sa vad daca reusesc sa obtin ceva dar nu am apucat, :)

am vazut tarziu acest post.da folosesc firewire, iar diferenta intre semnalul analogic de tv tuner si cel de IEEE1394 e considerabila si as dori sa subliniez ceea ce e mai important : contrastul si bit depth-ul.imaginea e superiora, e mai vie si lipseste pixelarea in miscare, lucru prezent la webcam-uri care folosesc un CCD fara procesor de imagine.oricum, daca vei testa diferentele vei vedea ca sunt avantaje.singurul dezavantaj e input rezolution, nu poti seta o rezolutie de input mai mica sau mai mare decat cea nativa.dar daca nu ai nevoie de asa ceva, e pur si simplu sublim.si chiar si resursele sunt alocate total diferit.semnalul video e rendat mai usor prin slot pci-exres decat prin serviciu de hub usb, care are limitele sale.pentru alte intrebari despre conectarea prin IEEE1394 te rog sa ma contactezi prin mesaj privat daca doresti, posibil sa vad urmatorul post din acest thread mai tarziu, asa cum s-a intamplat si acum.va doresc succes tuturor
Avatar utilizator
Adrian
Moderator
Moderator
Mesaje: 1564
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 54 times

blondytoy scrie: am vazut tarziu acest post.da folosesc firewire,
Nu face nimic Blondytoy, i-ti multumesc ca ai confirmat oricum optiunile de conectare se limitasera drastic. Cand am sa am un pic de timp am sa testez si eu firewire,
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
blondytoy
User Activ
User Activ
Mesaje: 255
Membru din: 21 Feb 2010, 02:26
Has thanked: 0
Been thanked: 0

nu stiu daca am mai spus, dar cred ca ar fi bine sa specific si faptul ca firewire out e prezent in general la camerele video miniDV, si cea mai buna imagine am obtinut-o de la camerele sony cu CCD de 1,08 megapixeli EFECTIVI, am scris asa efectivi sa se inteleaga ca nu vorbesc de numarul de pixeli nativi, ci de cei care efectiv lucreaza in acest regim.daca e nevoie va spun si modelul camerelor care dispun de asa ceva, ca nu sunt foarte multe si veti fi uimiti ca modele vechi de camere video miniDV au din punct de vedere tehnic o imagine mai buna decat tampeniile scumpe si glossy din magazine. Alta marca de camere video cu iesire foarte buna pe firewire e canon. si cam atat. restul JVC, SAMSUNG, PANASONIC (panasonicul chiar sta prost tare la procesoarele de imagine) , nu le recomand, au performante slabe .NOTA: discut doar de camere cu iesire firewire, nu de cele HD, care au peste 3megapizeli efectivi, iar acolo nu mai exista firewire.mai e o situatie : cunosc destule persoane care s-au orientat catre vestitele panasonic cu 3 CCD....vax albina...un sony cu lentile Carl Zeiss sau un canon cu lentilele stoc i-au dat rusinica.Avantajul celor 3 CCD este unul enorm...dar trebuie si un procesor de imagine pe care camera din pacate nu il are prea puternic (vezi procesoarele video BIONZ de la sony, alea da).Avantajul firewire e din prima evident : rata de transfer mare , pe protocol de retea ajunge si la 400 de mega/sec, iar pe video, in functie de camera ajunge si la 10 mega pe secunda, asta ca sa puteti compara cu jalnicul usb, sau cu intrarea analogica de TV tuner sau placa de captura, unde calitatea imaginii e influentat drastic incepand de la cabluri, continuand cu conectorii, calitatea decodorului RGB,placa de baza , si terminand cu codecurile software.firewire e super usor de folosit, exista onboard pe multe placi de baza, iar daca nu exista se poate cumpara o placa firewire cu conectori de 4 pini sau 6 pini, cu maxim 40 de lei.cu alte cuvinte, daca e sa-mi exprim parerea personala pe USB calitatea video e limitata, indiferent de sursa, datorita ratei mici de transfer, pe Tv tuner sau placa de captura semnalul pot sa-l numesc subtire ca o foaie de hartie, sensibil la prea multe dupa parerea mea, iar firewire ramane o solutie digitala de succes, rata mare de transfer, imagine bogata, semnal stabil indiferent de lungimea cablului folosit (eu am unul de 10 metri), instalare foarte facila si versatilitate.fiecare alege ce poate si cum poate, dar indiferent de alegere va doresc succes;)
monnica
Mesaje: 17
Membru din: 27 Noi 2010, 23:21
Has thanked: 0
Been thanked: 0

salutare!am urmarit discutiile si nu s-a vorbit de hdmi care din cate stiu ofera o imagine de calitate.intrebare:exista pozibilitatea de a merge o camera hd cu iesire hdmi la pc prin intermediul unei placi video cu iesire hdmi? stiu ca tv tunerul joaca rolul captari imagini dar am vazut si placi video hd cu iesire hdmi.va multumesc
Avatar utilizator
Adrian
Moderator
Moderator
Mesaje: 1564
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro
Has thanked: 34 times
Been thanked: 54 times

monnica scrie:.intrebare:exista pozibilitatea de a merge o camera hd cu iesire hdmi la pc prin intermediul unei placi video cu iesire hdmi? stiu ca tv tunerul joaca rolul captari imagini dar am vazut si placi video hd cu iesire hdmi.va multumesc
Din pacate nu se poate sa conectezi o camera video cu iesire hdmi la o placa video cu iesire hdmi,
respectiva iesire Hdmi a placi video poate fii folosita pentru a conecta un monitor extern ( tv ) la pc si pentru a reda imaginea transmisa de pc si pe respectivul TV.

Hdmi out/iesire = transmite semnal ceea ce face si camera video...si semnalul transmis de camera video nu ar fi preluat de nimic...

Solutia ar fii conectarea unei camere video cu iesire Hdmi la un Tvtuner cu INTRARE Hdmi care sa capteze respectivul semnal.

P.S. Mersi blondytoy, eu stiu care sunt avantajele si rata de transfer pe care o atingi cu FireW dar nu am apucat sa testez, daca ma gandesc mai bine trebuie mai intai sa caut o camera cu iesire FireW... ca la intrare nu se pune problema.
Recomand >>> Studio Videochat Fetish >>> Work Smart Not HardCore!!!
blondytoy
User Activ
User Activ
Mesaje: 255
Membru din: 21 Feb 2010, 02:26
Has thanked: 0
Been thanked: 0

placa video cu iesire HDMI are doar...iesire.nu o poti folosi pentru intrare video in nici un caz.sunt tv tunere sau placi de captura cu intrare HDMI, dar pe site vei ajunge tot in rezolutia 640x480 in cel mai bun caz.nu vei pune niciodata un soft de broadcast sa rendeze video (sa faca stream catre site) in rezolutie de 1080p sau 720p. ca sa renzezi in timp real asemenea rezolutii ai nevoie de statii grafice, lucru ce iese total din aria videochat.deci chiar daca ai intrare HDMI, rendarea si sifturile tot in 640x480 vor merge, imaginea probabil va avea un contrast mai bun si culori mai vii, dar rezolutiile vor fi cele standard, si luand in considerare preturile foarte ridicate ptr un tv tuner cu intrare HDMI sau placa de captura hdmi....chiar nu-si are rostul dupa parerea mea.foloseste o camera HD, dar pe iesire analogica sau USB, vei avea aceleasi rezolutii.succes
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii Tehnice”