Ramanem la fel...

Aici se vor aduna exemple de subiecte și practici ce pot prezenta PERICOL sau vă pot afecta în mod negativ activitatea. Amenințări, Șantaj, Trafic sexual, Țepe, Contracte false, manipulare, hacking, infracțiuni, exploatare sexuală, pornografie infantilă, băgat minori pe site-uri și tot felul de alte infracțiuni pot fi dezbătute aici! ✋🚫🛑⛔⏱️
Scrie răspuns
Avatar utilizator
LiveStudio.ro
Mesaje: 9
Membru din: 22 Oct 2016, 10:37
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Evenimente, lux, stralucire, oameni la costum, opulenta, discutii siropoase, garda jos, prietenie. Mai mai sa ma las dus de val dupa aceste 2 saptamani in care parca ajunsesem in punctul de a incepe cu cateva celule din corpul meu sa cred ca industria aceasta are sanse sa capete oarecare unitate pe piata romaneasca. Si cand colo, bau!

ASA NU
Intr-o vreme descoperi ca... verticalitatea, corectitudinea si prietenia la conferinte (aka. summit) dureaza 3-4 zile, la fel ca ciclul si nu doar eu cred asta. In schimb cred ca au cam acelasi scop (cu ciclul). Stiu ca mereu am oferit informatii si strangeri de mana tuturor care au avut nevoie / meritat. Lucru gresit de altfel pe jumatate, mi se confirma ca si cealalta jumatate e la fel de .. gresita.
Intr-o alta vreme descoperi ca... lucrurile s-au schimbat, si opulenta, verticalitatea si fair-play-ul de care ai dat dovada ca studio in urma cu doar cateva zile sunt praf in ochi. Si uite asa, se nimereste, sa vina managerul unui studio considerat de top, sa ne felicite unul dintre modelel noastre de top. Intamplator, pe strada, pe langa studio pe undeva, chipurile pur, pur intamplator. Felicitari ca felicitari ca si eu (noi) whatever, am felicitat multi si multe. Si da, e normal sa facem asa, pentru ca astfel recunoastem o munca. O munca de echipa, sustinuta poate in ani de zile. DAR... nu le-am cerut numarul de telefon sa ii / le invitam la o cafea. Avem si noi cafea in studio, apropo si este chiar foarte, foarte buna. Si de mai multe feluri, la mai multe aparate. Din pacate, se pare ca oricat de frumos ne-am impacheta, oricat de calda ar parea mana care o strangi la o intalnire cu industria, tot ti-ar fura ceasul. Si daca nu ti-l poate fura macar ti-ar sterge un muc pe haina, ca asa lasam noi romanii o urma peste tot pe unde trecem.

ASA DA
In realitate oamenii la care nu te astepti produc exact efectele care te surprind, placut. Asa ca ajungi sa intalnesti fair-play si corectitudine exact acolo unde toti ti-au spus ca nu exista. Scopurile chiar si mai presus decat imaginarea unui obiectiv diabolic, par curate, de viitor. Imi dau puterea sa visez ca oamenii mai pot lucra impreuna, si ca ceea ce dai iti returneaza karma intr-o buna zi. Am avut ocazia sa cunosc oameni fara orgolii, manageri de succes cat si persoane inteligente si calde fara de care industria ar fi in alta era. Jos palaria, felicitari, ca puteti fi asa.
SoulCams Models Studios wanted
Avatar utilizator
WinXPfather
Moderator
Moderator
Mesaje: 2931
Membru din: 21 Mai 2005, 03:56
Localitate: BUCURESTI
Has thanked: 48 times
Been thanked: 92 times
Contact:

Mda. Din pacate cazuri adevarate. Am si eu exemple de rautati absolut gratuite. Fara sens. Nici nu merita comentate cu speranta ca totusi ceva se schimba in bine. Dar cand vad in continuare rautati facute fara miza raman sceptic...
Nu intotdeauna clisma e solutia!

Imagine
theselby
VIP
VIP
Mesaje: 600
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi
Has thanked: 29 times
Been thanked: 15 times
Contact:

@WinXP "Dar cand vad in continuare rautati facute fara miza raman sceptic...". Problema e ca, in mintea unora, miza a existat, exista si va exista la nesfarsit. E acel izvor nesecat de inspiratie.

@Alex - din totdeauna s-au stiut acestea. Ziceam cuiva la summit ca suntem uniti doar cand e vorba de alte evenimente si niciodata aici la noi acasa, chit ca acolo suntem (chipurile) din tabere diferite, dar totusi romani.

Tind sa cred ca, de cele mai multe ori, ne uneste doar limba. Si fiecare din noi o foloseste cum stie mai bine (si nu ma refer la practica cuniliţiei aici).
Avatar utilizator
Mugur
VIP
VIP
Mesaje: 732
Membru din: 13 Iun 2005, 16:09
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times
Contact:

Se poate mult mai rau, noi avem modele si colege din staff care sunt sunate si invitate la alt studio pe procent de 100% (sau "oricat vrei tu salariu" la staff), daca refuza sunt si amenintate ca bonus ... vis! :(
Avatar utilizator
sunflower
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 170
Membru din: 15 Sep 2008, 19:16
Localitate: Iasi
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times
Contact:

Trist. Foarte trist.
Si iarasi mi-am amintit o farama de discutie pe care am auzit-o in timp ce fumam, la AW Awards.

- You can't trust anyone in this business.
- Yes, heard so many bad things. Things I never thought about.
- There will be always someone saying bad things about somebody you really liked.

Frumoasa imagine ne facem in timp ce ne mancam intre noi...
Avatar utilizator
LiveStudio.ro
Mesaje: 9
Membru din: 22 Oct 2016, 10:37
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Ar fi unfair sa nu revin cu un update. Nu la cine se ocupa cu "recrutari din strada", ci cu felul in care oamenii din industrie au empartizat in acest caz. Am primit multe mesaje, telefoane si oameni importanti ai industriei sunt curiosi cine a ajuns atat de low. Scopul reply-ului meu este cu totul altul. Si anume sa confirm ca exista unitate, exista prietenie intre oamenii din domeniu. Chiar daca suntem rivali pe o piata mica, ei, unii, sunt acolo cand e nevoie de ei, iti pot transmite o vorba buna si asta ma face foarte fericit, optimist si nu pot decat sa le multumesc.

"Ramanem la fel, cei mari vom fi acolo, cei mici vom incerca sa fim mai buni." Aceste cuvinte ar trebui sa descrie pasiunea noastra.

Referitor la faptuitor, retrag din prima mea postare expresia "considerat de top", pentru ca din datele pe care le am nu este vorba despre cei al caror nume l-au folosit cand s-au prezentat. Ramane totusi restul textului, o rusine pentru cei care au facut-o.

"Si uite asa, se nimereste, sa vina managerul unui studio considerat de top, sa ne felicite unul dintre modelel noastre de top. Intamplator, pe strada, pe langa studio pe undeva, chipurile pur, pur intamplator."
MARKUS
VIP
VIP
Mesaje: 341
Membru din: 13 Oct 2005, 01:30
Localitate: ALL OVER :D
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Alex, sa stii ca iti inteleg frustrarea. Am fost una din persoanele care te- ma sunat imediat ce am vazut postarea ta. Din cate am inteles de la tine, e vorba de un studio mic, un studio care e la inceput. Daca asta e metoda lui de angajare... pentru unii e mai usor sa copieze sau sa isi construiasca temelia pe persoane deja formate, decat sa isi creasca personal sau sa creeze. Dar exista si reversul medaliei, oameni de mizerie care atunci cand pleaca un angajat il santaseaza, il fura, ii face rau ! Si asta doar din perceptia gresita a faptului ca " angajatii ne apartin noua! " Nu e cazul lui Alex, pe Alex il cunosc personal si e una din persoanele pe care le admir din industria aceasta, una din persoanele in fata caruia imi scot palaria.

Iti dau doua trei exemple dintr- un studio autointitulat de succes:
1. Ii da o masina in rate angajatei. Angajata respectiva intre timp se muta de la acel studio la mine. Ownerul de studio, nu poate accepta acest lucru, profita de faptul ca angajata respectiva a fost naiva, a avut incredere in el si a plecat inainte sa isi faca actele pe masina (masina ramanand pe numele sotiei lui). Si ghici ce? Surpriza! Ii fura masina fetei...din fata casei cu dublura de chei. Orice poveste are doua variante, probabil el o sa se justificie prin faptul ca ea nu a platit masina, nu a platit o rata, sau o prostie de genul acesta. Pana la urma exista lege. O dai in judecata, nu furi masina fetei! Nu ne facem singuri dreptate.
Deci indiferent de explicatia partii "adverse" consider ca gestul e impardonabil. Drept dovada, cel in cauza s-a ales cu dosar penal pt furt.
2. Un alt caz in acelasi studio vestit. O angajata in echipa de management. O prosteste sa faca un testimonial pt a-l folosi ca material intern (pe plasmele din interiorul studioului). Cand acea angajata pleaca, este santajata ca " daca pleci o sa te dau in presa ca ai lucrat in videochat, daca pleci la concurenta o sa-ti dau filmuletul si pozele". Evident ca nu s-a limitat la amenintari si cand respectiva a plecat la un alt studio a platit articole in presa, incercand sa ii distruga viata.
Aici s-a ales cu un alt proces.
3. Adi Ionescu de la Timisoara, a angajat o fata la el, care inainte lucra la acelasi studio/personaj, mai sus mentionat. Impresionat fiind de calitatile ei de manager, Ionescu a incercat sa isi faca studio in Bucuresti cu acea fata. Ce a patit? S- a ales cu un articol in ziar din partea "PERSONAJULUI" !
4. Pe modelul deja bine cunoscut, acelasi personaj probabil a dat si articolele in presa despre Bucharest Summit incercand sa distruga summitul, desi stia ca acest summit e benefic pt industrie. Nu am nicio dovada pe care sa o pot face publica (doar informatii neoficiale care nu pot fi verificate), insa ma bazez pe cele auzite si pe faptul ca e o practica des folosita de respectivul.
Cred ca problema mult mai grava e faptul ca personaje ca cel mai sus mentionat este agreeat, acceptat si tolerat in toate cercurile. Daca am sanctiona astfel de personaje atunci am putea face curatenie cu adevarat. Toate astea probleme provin de la faptul ca unii au impresia ca lucreaza cu sclavi, ca au impresia ca angajatii sunt propietatea lor personala.
Pana la urma putem fura o camera de luat vederi sau un cos de gunoi dar nu putem
fura oameni. Este o piata libera, fiecare e liber sa mearga unde vrea, nu ne putem pune stapani
pe oameni.
Apoi gandeste-te si din punctul lor de vedere, al angajatilor Daca au nimerit prost la inceput, daca au nimerit intr-o companie in care doar marketingul e de fatada, insa in interior e jungla? Poate incepe sa ii placa domeniul de activitate, insa nu ii place angajatorul si stilul lui de management. Ce face in acel caz? Nu mai munceste in domeniu?!?
Spunea cineva mai demult, cineva priceput la vorbe, pe care mereu imi place sa il citez "pe afara e vopsit gardul, inauntru leopardul".
La BucharestSummit am fost placut surprins sa il val pe Laszlo stand langa Karoly (Laszlo fiind fostul angajat a lui Karoly), desi astazi el munceste la concurenta. Asta consider ca denota caracter din ambele parti! Apoi am niste exemple care ma privesc direct pe mine. Am intalnit la summit extrem
de multi oameni care s- au format la mine si astazi sunt la concurenta. Am stat de povesti cu ei, m- am
bucurat pt evolutia lor. Cel mai concludent exemplu este Maria, cea care tinea interviurile la BucharestSummit. Maria a muncit la noi vreo 4-5 ani, dupa care a mers la concurenta. Intre timp, am facut un proiect comun (BucharesSummit) cu firma pentru care muncea Maria. Si chiar m-am bucurat sa o revad si sa lucrez din nou cu ea pe acest proiect.
Sunt firme de headhunting care se ocupa cu asa ceva. Asta se intampla mereu, angajatii nu pleaca de bine ce le este.
Alex, tu ai un management bun, demn de urmat, drept dovada acea fata a si ramas la
tine.
Scrie răspuns

Înapoi la “Exemple Negative în Industria Adult”