Dezbatere Legalitate Video Chat Adult şi Non-Adult 2016-2021

Discuții despre Legalitate în Lumea Adult fie ea de videochat, porno, onlyfans, Creatori de Conținut pentru Adulți și până la webmasteri, Afiliați și așa mai departe. Fiscalizare, optimizare financiară, taxe, soluții legale. Istoria legalității Adult în România. Dezbateri, păreri! SRL, PFA, Drepturi Autor, Schimbarea rezidenți fiscale, Declarația Unică, DAC7 EU ⚖️⚖️⚖️🪢🪢🪢🔗🔗🔗
Scrie răspuns
Avatar utilizator
SAD^^EYES
Administrator
Administrator
Mesaje: 2704
Membru din: 02 Mai 2004, 18:48
Localitate: Romania
Has thanked: 129 times
Been thanked: 77 times
Contact:

Bună ziua,

Seminarul despre Legalitate în activitatea de video chat, din cadrul evenimentului BucharestCams, a fost unul mai mult decât interesant şi util, atât în prisma prezentării mult mai documentate, cât şi a profesiei şi a experienţei celor care au prezentat acest seminar, dar în primul rând din perspectiva dezbaterii constructive iscate în timpul prezentării.

Dezbaterea s-a întins pe parcursul a aproximativ 2 ore, plus continuarea discuţiilor pe alte câteva ore într-un cadru mai privat. S-au adus multe argumente, puncte de vedere, exemple, speţe, texte din lege, experienţe din teren atât în cazul controalelor cât şi în relație cu autorităţile statului.

Din aceste motive consider că un topic care prezintă în mare ceea ce s-a discutat în cadrul Seminarului şi deasemenea un topic unde se pot continuua dezbaterile constructive pe tema Legalităţii, este foarte util pentru viitorul acestei industrii. Poate reprezenta un moment de cotitură, un punct important în evoluţia activitaţii de Video Chat Adult şi Non-Adult din România, asta bineînţeles în funcţie şi de implicarea oamenilor din industrie şi de modul cum vor avansa lucrurile pe viitor în relaţie cu Autorităţile care sunt în măsură să reglementeze mai clar această activitate.

Mai există pe forum topicuri similare, dar lucrurile au avansat faţă de trecut, au apărut soluţii noi, situaţii noi, parte din Administratorii de Studiouri sunt mult mai pregătiţi şi documentaţi deasemenea şi Autorităţile sunt mai instruite, mai informate în urma sutelor de controale din ultimii ani, cât şi a întrebărilor, cerinţelor, speţelor prezentate de Administratorii de Studiouri, Avocaţi, Contabili, Consultanţi Financiari, care probabil au venit cu miile în ultimii ani.


La aceste dezbateri au participat următorii:

Din partea celor care au ţinut acestă prezentare - AMP CreativeStudios + Colaboratori:

CEO AMP CreativeStudios + o Doamnă Contabil + doi Domni Avocaţi + un Domn Avocat senior cu multă experienţă care a fost prezent la eveniment şi seminar dar a stat în public.

Mai multe detalii aici:

http://amp.creativestudios.ro/
http://amp.creativestudios.ro/legalitate/

Din partea publicului:

Mai mulţi reprezentanţi ai Studiourilor, în special Administratori, atât nume grele din industrie, cât şi oameni cu foarte multă experienţă chiar dacă nu au Studiouri foarte mari, Studiouri mai noi dar care s-au lovit deja de anumite aspecte, chiar și Modele Independente.

Nu voi da nume sau date personale în cadrul acestui topic, parte din ele sunt deja publice pe internet, în plus se pot prezenta singuri dacă vor decide să adauge completări la acest topic.


AMP CreativeStudios în urma experienţei lor în acest domeniu, au prezentat 3 (trei) soluții recomandate de Legalitate pentru firmele de Video Chat.

A fost expusă următoarea schemă:

Imagine

În urma acestei scheme avem așa:

1. Studioul funcţionează ca SRL, toate modelele sunt angajate cu Contract Individual de Muncă, se poate declara orice salariu, inclusiv salariu minim pe economie, diferenţele de bani fiind declarate ca alte venituri. Se ştie că în activitatea de Video Chat, rezultatele financiare ale unui Model diferă de la lună la lună. Posibil ca diferenţele de venituri se pot declara şi în alte moduri, nu doar ca “Alte Venituri”, dar eu spun ceea ce s-a dat exemplu în cadrul acestei prezentări. Impozitele ajung undeva la 52%, din care 29% Model şi 23% Angajator.

2. Atât Studioul cât şi Modelul funcţionează ca firmă, SRL, existând relaţie contractuală între SRL-ul Studioului şi cel al Modelului. SRL-ul Modelului este microîntreprindere, emite facturi către Studio şi poate opta pentru impozitarea de 3% din venituri (dacă nu are nici un salariat) şi vor mai fi impozitele pe dividente la sfarşit de an 5% + 5,5% CASS dacă nu există şi alte surse de venituri. Deasemenea microîndreprindea se poate încadra ca neplătitoare de TVA până la plafonul de 65,000 Euro.

3. Studioul plăteşte Modelul printr-un contract de cesiune a drepturilor de autor, fără relaţii de muncă între Studio şi Modele. Modelul plăteşte impozit 20%, Studioul plăteşte impozite aferente tipului de funcţionare ales.




Am prezentat sumar cele 3 opţiuni, înainte de a trece la întrebările şi argumentele celor din industrie, aş vrea să precizez că pot exista și alte forme de funcţionare, organizare, inclusiv probabil combinaţii între cele prezentate aici. Eu mă rezum pentru moment doar la ceea ce s-a vorbit în cadrul BucharestCams, şi încurajez cititorii să vină cu completări sau detalii despre modul în care au reuşit ei să se organizeze din punct de vedere legal, fiscal etc.

Argumente, păreri, întrebări despre prima formă de organizare SRL + Cărţi de muncă + Alte venituri

- Din ceea ce s-a prezentat, este o formă solidă de funcţionare, cu puţine riscuri în prezent, bineînţeles dacă se face ca la carte, adică toate încasările să fie declarate etc. Multe Studiouri din România au trecut prin controale serioase şi nu au avut probleme. Când zic probleme mă refer la cele grave, amenzi sunt peste tot, ştim cu toţii cum stau lucrurile.

- A fost adus în discuţie un argument foarte interesant care pe viitor poate aduce schimbări în acest tip de organizare.
Conform art. 15 din Codul muncii „este interzisă, sub sancțiunea nulității absolute, încheierea unui contract individual de muncă în scopul prestării unei munci sau a unei activități ilicite ori imorale.
Atât timp cât în prezent dreptul muncii nu defineşte ce tip de activităţi sunt imorale, nu există nici măcar puncte de reper din câte știu eu, şi deasemenea alţii mai pregătiţi decât mine spun acelaşi lucru, este greu de crezut că vreun organ de control poate imputa acest aspect. Dar este foarte important să aveţi aceste informaţii, pentru că lucrurile se pot schimba într-un fel sau altul pe viitor, mai ales dacă video chatul erotic va fi văzut ca şi „prostituţie virtuală”
Doctrina de dreptul muncii nu a definit noțiunea de muncă imorală. Teoretic munca imorală contravine normelor morale. Normele morale sunt, spre deosebire de normele legale, extrem de nedefinite și de imprecise. NU există nici măcar un singur punct de reper, general acceptat, cară să ajute la definirea noțiunii de imoral.
Ar exista două repere pentru noțiunea de imoral: morala creștin ortodoxă, având în vedere faptul că majoritatea populației este creștin ortodoxă, și filozofia cară sta la baza adoptării unor norme legale și care coincide cu norma religioasă.
Un lucru este clar, în materia prostituției atât normele religioase cât și doctrina creștin ortodoxă coincid: ambele interzic prostituția.
Problema care se ridică este aceea de a califica munca prestată în cadrul video chatului erotic ca prostituție.
Sursă: http://www.costelgilca.ro/stiri/documen ... uncii.html

Foarte interesant acest articol, are aproape 4 ani de când este pe internet, cu toate astea mulţi din cei prezenţi la seminar nu ştiau de aceste lucruri


- Tot la acest punct persoane din public au argumentat faptul că nu se poate declara un salariu fix, din moment ce încasările care vin de la site-uri diferă de la perioadă la perioadă pentru fiecare model în parte. Doamna Contabil a declarat că toate Modelele pot avea de exemplu salariul minim pe ecomonie iar restul încasărilor pot fi declarate ca alte venituri.

Argumente, păreri, întrebări despre a doua formă de organizare SRL + SRL

Tot aşa a fost prezentată ca o soluţie viabilă, cu avantaje şi dezavantaje. Avantajele ar fi că părţile implicate ar plăti mai puţin impozit, alte argumente le voi lista mai jos:

* Prin acest tip de organizare nu poate exista relaţie de muncă între Studio și Model. Nu se poate impune un program de muncă de exemplu, se pot stipula anumite lucruri în contractele între firme, dar şi aici trebuie avut mare grijă pentru că lucrurile pot lua foarte uşor o turnură aiurea.

Pentru mai multe detalii se pot citi cu atenţie aceste articole:

http://www.startupcafe.ro/stiri-startup ... tajele.htm

http://www.startupcafe.ro/stiri-taxe-20 ... tentie.htm

* Alt argument a sunat aşa „Vorbim de foarte mulți tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, în majoritate femei, foarte multe dintre ele fără venituri, cum le putem noi responsabiliza la acest mod, să işi deschidă firmă, să işi procure diverse etc.. şi mai apoi cum le determinăm să se ţină de treabă când nici măcar un program nu le putem impune etc.. nu mai vorbim de faptul că multe dintre ele nu ştiu pe ce lume trăiesc, nu vor să se lege la cap cu firme, taxe, impozite, etc” înţelegeţi ideea.

* Un argument pro, a fost menţionat că multe companii din main-stream procedează la fel cu angajaţii de top, când vorbim de salarii foarte mari.

* S-a pus deasemenea problema TVA-ul, ce se va întâmpla cu unele dintre firme când vor atinge pragul de 65,000 de Euro pe an şi vor trebui să plătească TVA? Răspunsurile au fost clare, fie deschizi a doua firmă, a treia etc, dar pot exista riscuri, fie plăteşti TVA.

* Alt argument a fost faptul ca modelele care vor avea SRL, nu vor putea scoate bani din firmă uşor, trebuiesc cheltuieli justificate etc.. cel mai probabil modelul va trebui să se angajeze la propriai firmă, alte cheltuieli, alte impozite, etc.. urmând ca doar la sfârşitul anului să poată scoate bani din firmă sub forma de dividente pe care iar va avea de plătit impozit 5% + 5,5% CASS dacă nu există şi alte surse de venituri.

* Cu privire la TVA au fost aduse deasemenea argumente la modul că în funcţie de cum este organizată, declarată activitatea, deasemenea probabil şi în funcţie de cum funcţionează site-urile, poţi fi scutit de la plata TVA. Este destul de complex şi acest aspect, mai multe detalii dar nu foarte clare să zic aşa găsiţi aici: http://codfiscal.net/media/brosura_2servicii3.pdf sunt de părere că avem nevoie nişte exemple concrete, sper să se intervină pe topic.


Argumente, păreri, întrebări despre a treia formă de organizare Studio << Drepturi de Autor

Această formă presupune că ceea ce creează modelul online (activitatea ei) este o operă audiovizuală, fotografică etc, iar Modelul cedează practic depturile ei către Studio printr-un contract de cesiune a drepturilor de autor.


Aspecte foarte importante:

Contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale trebuie să prevadă drepturile patrimoniale transmise şi să menţioneze, pentru fiecare dintre acestea, modalităţile de utilizare, durata şi întinderea cesiunii, precum şi remuneraţia titularului dreptului de autor.
Reţinem că, absenţa oricăreia dintre prevederile mai sus menţionate, dă dreptul părţii interesate de a cere rezilierea contractului.
În ceea ce priveşte cesiunea drepturilor patrimoniale privind totalitatea operelor viitoare ale autorului, nominalizate sau nenominalizate, legiuitorul arată că o astfel de cesiune este lovită de nulitate absolută.
Mai multe detalii aici:
http://legestart.ro/ce-trebuie-sa-stiti ... -de-autor/
http://legestart.ro/ce-trebuie-sa-stiti ... tractului/


Acum argumente:

* ANAF-ul când vine în control, după ce vede ce şi cum, în prezent nici nu trebuie să mai vadă, că majoritatea ştiu despre ce este vorba, poate reclasifica activitatea aferentă dreptului de autor ca şi una de tip salarial, dacă ei au suspiciuni că se maschează defapt o activitate salarială. Dacă ANAF-ul decide să reclasifice activitatea, se apucă apoi să recalculeze taxele, iar diferenţele + penalităţi + altele cad pe spatele Studioului şi a Modelului.

http://www.avocatnet.ro/content/article ... niile.html

Aici trebuiesc cumva definiţi şi inteleşi deasemenea termeni ca activitate independentă şi activitate dependentă. Pentru că dacă ANAFUL poate demonstra uşor că de fapt este o activitate dependentă, va reclasifica. Dacă nu poate demonstra, sunt mari şanse să fie totul în regulă, până la noi dispoziţii.
Codul Fiscal stipulează că o activitate este independentă dacă sunt îndeplinite cel putin patru condiții din cele șapte menționate în Cod.
Cele șapte criterii sunt:
  • libertatea de a alege modalitatea de lucru;
  • prestează servicii pentru mai mulți clienți;
  • riscurile privind activitatea prestată sunt suportate de către persoana fizică;
  • persoana fizică folosește bunuri proprii pentru desfășurarea activității;
  • se folosesc cunoștințele deținute de către persoana fizică;
  • persoana fizică face parte dintr-un organism/corp care coordonează activitatea profesională;
  • persoana fizica poate să angajeze alte persoane sau să colaboreze cu terți pentru prestarea serviciului.


Există deja speţe de acest tip în ţară, cazuri mari, iar în funcţie de rezultatul acestor procese, se pot schimba lucrurile în această industrie, că vor fi schimbări în bine sau în rău, va ramâne de văzut, cu siguranţă noi toţi ne dorim rezultate pozitive.

S-a adus în discuţie că şi site-urile ar putea să facă ceva pentru a uşura funcţionarea în termeni legali a acestei activităţi. S-a argumentat şi faptul că până să se ajungă la siteuri trebuie să fie tratat subiectul foarte clar şi serios pe plan local. Eu mai adaug că majoritatea dintre noi știm deja că şi siturile au trecut la rândul lor pe parcursul anilor, prin furcile caudine, pentru a găsi soluţii optime de funcţionare, nu cred că există site de video chat mare să nu fi schimbat forma de funcţionare, sau ţara unde îşi desfăşoară activitatea de cel puţin două ori în ultimii 10 ani.

Spre finalul acestui articol, aş dori să mai adaug, că este de datoria fiecăruia dintre noi să ne informăm, să studiem la rândul nostru, să nu lăsăm tot doar pe umerii consultanţilor financiari, avocaţilor etc, şi ei la rândul lor pot greşi.

Deasemenea este un domeniu dinamic şi asta al legalităţii, azi poţi fi în regulă cu o formă de funcţionare, mâine se schimbă o chichiţă în LEGE, şi nu mai eşti în regulă.
Nu numai atât, în funcţie de organul de control, lucrurile pot fi bune şi frumoase pentru cei care se cred legali, până vine cineva mai cu moţ şi te anunţă că defapt nu e bine. Foarte frumos a expus un Administrator mare de Studiori acest aspect, a spus aşa “Şi eu am fost în regulă la 10 controale, la al 11 – lea nu am mai fost, nu doresc nici celui mai mare duşman să treacă prin ce am trecut eu şi familia mea”

Ca să fie lucrurile şi mai speciale modul cum se interpretează şi se aplică legea poate fi diferit de la oraş la oraş, chiar şi de la Sector la Sector când vorbim de Bucureşti, o plăcere...

Trebuie înţeles deasemenea că per global s-au cheltuit (sau se poate spune investit) zeci de milioane de Euro pentru consultanţă financiară, în ultimii 10+ ani, şi pe zi ce trece, din ce în ce mai multe Studiouri şi chiar Modele Independente sunt interesate de aceste aspecte. Am spus investiţie şi nu cheltuială, pentru că fiecare a investit în viitorul lui şi al firmei lui, în liniştea lui şi a familiei sale, siguranţa şi viitorul angajaţilor lor, colaboratori, parteneri etc etc etc.

Acest topic nu are rolul să sperie pe cineva, se ştie foarte clar că sunt adeptul conştientizării prin educaţie nu prin forţă, manipulare, ameninţare sau mai știu eu ce. Tot ce se doreşte de la acest topic este o continuare a dezbaterii de la BucharestCams cu tratarea cât mai responsabil şi matur a acestor aspecte ce ţin de LEGALITATE, FISCALITATE VIDEO CHAT ADULT ŞI NON-ADULT în prezent şi pe viitor.

Deasemnea ni s-a promis o prezentare despre Legalitate aşa cum nu a mai văzut industria asta vreodată, în cadrul evenimentului BucharestSummit ce va avea loc în luna Mai a anului viitor. Mai multe detalii aici: http://bucharestsummit.com/ şi aici new-huge-event-2017-bucharest-summit-t16406.html
Personal, aşa cum am spus şi în alte postări, vă recomand tuturor să participaţi la aceste evenimente, pentru că puteţi afla multe lucruri pe care nu aveţi cum să le aflaţi din altă parte, nici măcar după forum... Adultvideochat.ro va anunţa fiecare eveniment organizat în România sau în străinătate, cu cel puţin o lună înainte, atât pe forum cât şi în pagina principală a siteului.


Oricine este invitat să participe la această dezbatere online, Studiouri mici şi mari, Modele Independente, reprezentanţi ai siturilor de video chat, Consultanţi Financiari, Avocaţi, Contabili, oricine este interesat de aceste aspecte, argumentele sau opiniile fiecăruia pot fi vitale. În schimb nu se va accepta pe acest topic nici un fel de comentariu pueril, acuzaţii, sarcasm, vulgarităţi. Deasemenea orice tip de date personale, care nu sunt scrise chiar de autorii comentariului, vor fi editate/şterse din context. Restul mesajelor ce nu se încadrează pe subiect, nu vor fi şterse sau editate dar se vor muta pe alt topic.

Închei prin cuvintele de duh ale unui OM, nu contează cine, sunt mulţi care ar putea spune aceleaşi lucruri „Frate aveam lumea la picioare, ajunsesem să mă cred un fel de „semi-zeu”, aveam tot ce mi-aş fi putut dori vreodată, când au intrat mascaţii în casă peste mine, peste familia mea, am simţit cum îmi pleacă pământul de sub picioare, aprope 2 ani nu am fost bun de nimic...”

Vă doresc toate cele bune, cu siguranţă toate detaliile din acest articol nu acoperă totul. Vă invităm la dezbatere.

Toate cele bune.
Cu stimă, Ionuţ



Referinţe şi Surse:


http://www.bucharestcams.com/

http://amp.creativestudios.ro/legalitate/

http://amp.creativestudios.ro/

http://www.startupcafe.ro/stiri-startup ... tajele.htm

http://www.costelgilca.ro/stiri/documen ... uncii.html

http://www.startupcafe.ro/stiri-taxe-20 ... e-2016.htm

http://attosoft.ro/legislatie-fiscalita ... mpozitele/

http://www.serviciiconta.ro/plafoane-fi ... -tva-micro

http://www.contzilla.ro/cele-7-plafoane ... 1-12-2015/

http://www.avocatnet.ro/content/article ... niile.html

http://www.mediafax.ro/economic/ce-sunt ... i-14590090

http://www.avocatnet.ro/content/article ... rilor.html

http://www.legi-internet.ro/lgdraut.htm#8

http://legestart.ro/ce-trebuie-sa-stiti ... -de-autor/

P.S. Dacă sunt greşeli în modul cum înţeles eu lucrurile şi cum le-am expus, nu ezitaţi să le semnalaţi, vă mulţumesc.
SAD^^EYES
Admin Adult Video Chat Forum
Imagine
SoulCams Models Studios wanted
MARKUS
VIP
VIP
Mesaje: 341
Membru din: 13 Oct 2005, 01:30
Localitate: ALL OVER :D
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Salutare,

Vreau sa incep prin a-l felicita pe Ionut pentru intitiativa acestui topic. Dupa parerea mea e cel mai important lucrur atunci cand te apuci de acest business sau cand esti in el. Poate ca sunt subiectiv :)))
Anyways o sa incerc sa evit a face critici la adresa unora sau altora, fapt pentru care am rugamintea sa luati aceasta discutie ca fiind una constructiva. Daca va regasiti in criticile mele(eu o sa le fac in sens general) va rog mult sa nu o luati in nume personal si sa incercati sa depasiti acest aspect.

Intrand in subiect, cred ca ar trebui sa ne intoarcem la origini, astfel incat sa intelegem de ce sunt probleme de legalitate in acest domeniu si cum s-a ajuns aici. Adult Videochat u este activ pe piata din Romania, inca din anul 1998. Primul om care a facut acest business, se numeste C*****.El ne mai fiind activ in industrie, de mai bine de 10 ani. Am promisiunea din partea lui, sa participe la http://www.bucharestsummit.com, la inceput de iunie, la un seminar, in care o sa incerc sa asez greii industriei la masa, sa vorbeasca despre istoria studiourilor de videochat, din Romania.
La nivelul anilor 2000 acest business era accesibil absolut oricarei persoane care avea o suma de bani infima (2000 $) . Era o afacere care necesita investitie mica si avea rata de amortizare incredibil de rapida. Faptul ca era o afacere din care puteai sa scoti foarte multi bani, intr-un timp foarte scurt, cu o investitie mica si faptul ca era o afacere in domeniul adult, tolerat de putini oameni in Romania si judecat de majoritatea(din pacate), a atras foarte multi oportunisti de joasa speta, oameni fara nicio pregatire, oameni care nu aveau alta educatie sau experienta in afara de experienta strazii. Evident printre ei, ne aflam si o mana de oameni educati, insa eram in minoritate.
Pe masura ce standardele s-au ridicat in industrie, lumea s-a mai ''curatat'' (a fost un nebun care a ridicat standardele ani de zile, cu o viteza uimitoare :)))) ) . Evident ca inca exista oportunisti de joasa speta, eivdent ca exista tepari care nu dau salariul feletelor sau nu dau ultimul salariu,evident ca inca DIN PACATE exista multe studiouri care merg complet la negru, insa eu cred ca toti cei enumerati mai sus, vor disparea incet si sigur.
Intorcandu-ma la subiect, este normal ca industria asta sa aiba mari carente in ce priveste legalitatea si fiscalitatea, fiind dominata de astfel de oameni (precum cei descris mai sus). Insa se fac mari eforturi sa reusim sa curatam acest fenomen si sa ajungem la o normalitatea fiscala si legala. E greu sa joci legal intr-o piata in care 90 % din studiouri sunt la negru partial sau complet. De aici si tendinta de a gasi acele ''optimizari'' care dau in evaziune fiscala.
Un alt pas mare care s-a facut, au fost acele seminarii de legalitate. E adevarat ca unele au lasat de dorit insa e un inceput, Aici fac apel la organizatorii de astfel de evenimente, sa incerce sa fie extrem de atenti pe cine pun speakeri si cum pun problema. Trebuie sa intelegeti ca studiourile mici si medii, se uita la aceste seminarii ca la Dumnezeu si ei iau de buna tot ce aud acolo. Nu mai lasati pe ORICINE sa isi faca publicitate vorbind depsre acest subiect, deoarece riscam sa furnizeze informatii proaste si avem cu totii de suferit.
Imi este greu sa imi dau cu parerea despre ce varianta e legala si ce varianta e cea mai sigura, ca nu am o pregatire in domeniul fiscal sau juridic. Da, stiu poate de 10x mai mult decat pseudo specialistii din domeniul si asta prin prisma consultantei platita in ultimii 4 ani. Eu va pot spune parearea mea care poate fi una gresita. Insa asa cum a spus si Ionut, la summitul de la Bucuresti (http://www.bucharestsummit.com) va promit ca o sa aduc cei mai capabili oameni si cei mai in masura, sa vorbeasca despre aceste probleme de legalitate. Am platit consultanta peste 300-400.000 in toti acesti ani doar pe fiscalitate si legalitate. Unii or sa creada ca aberez altii stiu despre ce vorbesc. Va promit ca la summitul de la Bucuresti o sa expun toata acea consultanta astfel incat sa beneficieze toata lumea de ea. Asa ca, nu lipsiti de la seminarul de legalitate din cadrul summitului .

Vorbind despre cele 3 forme legale de munca expuse la ultimul seminar, o sa va spun parerea mea, scurt si la obiect fara prea multe argumente. Apoi daca e cazul o sa revin cu argumente.

1. carte de munca- conform acelui articol expus de si de Ionut in postul lui, articol din codul muncii, videochatul in domeniul adult, nu poate oferi ca forma legala cartea de munca!
2. srl, micro si alte gaselnite de genul asta. ROG DIN SUFLET TOTI OWNERII care functioneaza asa sa nu se supere pe mine. E doar parearea mea si nu vizeaza pe cineva anume, in mod deosebit. Mie asta mi se pare cea mai urata forma si cea mai...... ma abitn sa ii mai pun atribute ca nu vreau sa strang antipatii. Este forma care o sa bage in rahat foarte multe modele, pentru lacomia unor owneri de studio. E o gaselnita prin care ownerii arunca pisica in curtea modelului si prin care forteaza modelul sa evazioneze ei fiind la adapost.
Sunt convins ca multi din cei care aplica aceasta forma, au mers pe spiritul de turma crezand ca asa e corect, neavand nicio intentie murdara in spate. Eu va previn cu aceasta forma si va sugerez sa o incheiati si sa nu o mai folositi, pana nu e prea tarziu !!!!!
3. drepturi de autori - din punctul meu de vedere e forma care sta in picioare cel mai bine, e cea mai solid si corecta forma.

Sper din tot sufletul sa intelegeti, ca eu chiar incerc sa ajut la acest subiect, astfel orice exemplu in care va regasiti sa il luati ca un exemplu general care nu va vizeaza.
E pur altruism, ca stiu prin ce am trecut si....... chiar nu vreau maine sa fi tu acel OM la care sa i se inmoaie genunchii .
http://www.prostudio.ro
markus@prostudio.ro
MARKUS
Avatar utilizator
TheUnderDog
Mesaje: 39
Membru din: 21 Mar 2015, 13:21
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Mi pare foarte rau ca postez acest reply de pe telefon,,va rog sa imi scuzati greselile.
Acest seminar a fost extraordinar pentru ca in sfarsit a, avut loc o dezbatere publica a nelamuririlor pe care sunt sigura ca toti le avem.
Am ajuns acasa si am citit trei zile.incontinuu toata legsilatia privind drepturile de autorla,cesiunea lor si mai ales neclaritatea.cu ce este considerat "imoral".
Am dat de acest articol legislativ. Consider ca are legatura cu, discutia si poate servi drept clarificare. Rog pe cei competenti sa ma scuze daca ma insel :

c) producţie audiovizuală cu caracter obscen - ansamblu de imagini, sunete, cuvinte, gesturi sau comportamente imorale, indecente, licenţioase, sexuale explicite ori sugerate, care prin semnificaţia lor aduc ofensă pudorii, precum şi orice alte forme de manifestare indecentă;

Aici aveti linkul: http://www.cna.ro/DECIZIE-Nr-220-din-24 ... ,6076.html
MARKUS
VIP
VIP
Mesaje: 341
Membru din: 13 Oct 2005, 01:30
Localitate: ALL OVER :D
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

TheUnderDog scrie:Mi pare foarte rau ca postez acest reply de pe telefon,,va rog sa imi scuzati greselile.
Acest seminar a fost extraordinar pentru ca in sfarsit a, avut loc o dezbatere publica a nelamuririlor pe care sunt sigura ca toti le avem.
Am ajuns acasa si am citit trei zile.incontinuu toata legsilatia privind drepturile de autorla,cesiunea lor si mai ales neclaritatea.cu ce este considerat "imoral".
Am dat de acest articol legislativ. Consider ca are legatura cu, discutia si poate servi drept clarificare. Rog pe cei competenti sa ma scuze daca ma insel :

c) producţie audiovizuală cu caracter obscen - ansamblu de imagini, sunete, cuvinte, gesturi sau comportamente imorale, indecente, licenţioase, sexuale explicite ori sugerate, care prin semnificaţia lor aduc ofensă pudorii, precum şi orice alte forme de manifestare indecentă;

Aici aveti linkul: http://www.cna.ro/DECIZIE-Nr-220-din-24 ... ,6076.html
Ne bucuram ca exista interes pe acest subiect.
Ce ai gasit tu, are legatura cu CNA.CNA este organul care regrlementeaza regulile de difusazre a audio-vizualului de pe teritoriul romaniei. Noi nu transmitem pentru consumatorii din Romania. Deci nu are legatura cu speta noastra.

Ce ne intereseaza pe noi sunt articolele din codul fiscal romanesc. Chiar daca noi prestam o munca, pentru o alta tara, locul prestarii serviciului este considerat ca fiind Romania si atunci ne supunem legilor fiscale de aici.
http://www.prostudio.ro
markus@prostudio.ro
MARKUS
Avatar utilizator
TheUnderDog
Mesaje: 39
Membru din: 21 Mar 2015, 13:21
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Da,sunt constienta ca are legatura cu CNA-ul, insa ei au asociat imoralul cu obscenul si tenta sexuala si pe asta am vrut sa pun accent.
Avatar utilizator
MoodElle
Mesaje: 40
Membru din: 09 Ian 2017, 10:20
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contact:

Seara buna,

Am citit si am tot citit, si rascitit tot ce tine de legalitate, ma doare capul, incerc sa inteleg si cu cat incerc mai mult cu atat intru intr-o nebuloasa si totul e din ce in ce mai abstract. Incerc din rasputeri sa-mi pastrez constienta, sucesc informatia pe toate partile, intreb avocati, economisti si fiecare are alta perceptie asupra legalitatii videochat-ului. Suntem in 2017 si nimic nu este inca sufficient de clar, nu mai vorbesc de modele, cand afla de legalitate si ca trebuie sa plateasca taxe si impozite uita sa-ti mai spuna si la revedere. Astept cu nerabdare BucharestSummit, poate se va imprastia ceata densa ce-mi blocheaza ratiunea si nu pot vedea realitatea.
Seara frumoasa sa aveti!
"Do not dwell in the past, do not dream of the future, concentrate the mind on the present moment." Buddha
MoodElle
Advance Studio
http://www.advance-studio.ro/
Avatar utilizator
Smart
VIP
VIP
Mesaje: 369
Membru din: 19 Noi 2013, 19:18
Localitate: Galati
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times
Contact:

Desi nu prea ma pricep dau si eu vreo doua completari:

1: De la 1 februarie cica se scoate CAS pentru contractele de cesiune de drepturi de autor, ceea ce va insemna ca se va da la stat in total aprox 15% din incasari...foarte putin.

2:Oricine vrea sa fie legal poate fi: Setezi metoda de plata "wire transfer", primesti toti banii in cont in Romania. Mai departe orice se rezolva...solutii sunt, intentie sa fie.

3: Informatii sunt.. dorinta sa fie si din pacate nu prea este tinand cont ca ma uit pe net si inca vad procente de 70-80% din incasari oferite modelelor, mii de dolari bonus la angajare, masini bonus la angajare...etc, etc...

4: Restul e can can...
www.smartchat.ro - We are not the best...That's why we try harder!
MichelleM
User Activ
User Activ
Mesaje: 236
Membru din: 03 Oct 2015, 20:10
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Buna fetelor, buna la toata lumea si LA MULTI ANI pentru 2017- cam tarziu dar mai bine acum decat deloc.
Am o nelamurire si in acelasi timp o rugaminte la voi,cine poate sa ma lamureasca cum sa fac.
Eu si sotul facem videochat, fiecare pe conturile lui ,individual .Vrem sa intram in legalitate in ceea ce inseamna munca, PF sau altceva pentru fiecare sau ce alta modalitate ar fi.
Vrem acest lucru pentru a putea sa ne facem un imprumut in viitorul apropiat , poate intr-un an sau doi .
Vrem sa platim la casa de asigurari si la pensie, ca nah , avem aproape 30 de ani si timpul trece.
Nu stiu cu cine sa vb , contabil, economist, avocat .etc din Bucuresti , pentru a ne lamurii cum e cel mai simplu de facut in cazul acesta .
Multumesc si daca cineva ar avea bunavointa sa imi raspunda sau macar sa imi dea un nr. de telefon in PM a unui contabil ,economist care se ocupa cu asa ceva ,pentru acest domeniu as fi tare recunoscatoare.
Multumesc frumos !
O zi frumoasa!
Avatar utilizator
nhms
User Junior
User Junior
Mesaje: 63
Membru din: 12 Feb 2013, 21:30
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Sfaturile despre legalitate n-ar trebui oferite de contabili sau avocati. Caci ei stiu doar partea teoretica. In practica e alta situatie.

Doar cei care au avut probleme si situatii reale, din care au reusit sa iasa cu bine sau din care au invatat ceva ar trebui sa ofere sfaturi. Iar acestea nu-si bat capul cu asta.

Drepturi de autor, dupa noul cod fiscal :))) Good one! Good joke!
Avatar utilizator
Smart
VIP
VIP
Mesaje: 369
Membru din: 19 Noi 2013, 19:18
Localitate: Galati
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times
Contact:

Pai si daca stii ( ca asa dai impresia din postarea ta ca stii dar nu vrei sa zici ) de ce nu ne spui si noua. Spui ca drepturile de autor sunt o gluma dupa noul cod fiscal. Spune si ce modificari au fost aduse in noul cod fiscal de zici ca drepturile de autor sunt o gluma acum... E simplu sa zici ca altii sunt prosti si ca tu esti destept si nu vrei sa zici... Si da eu am trecut prin situatii reale din care am iesit bine....
www.smartchat.ro - We are not the best...That's why we try harder!
MichelleM
User Activ
User Activ
Mesaje: 236
Membru din: 03 Oct 2015, 20:10
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Foarte bine punctat; pana la urma cum sta treaba?
Ce as putea sa fac sa fiu perfect legala atat eu cat si sotul, ca mai apoi intr-un an sau doi sa putem sa facem un imprumut?
Multumesc again.:)
Avatar utilizator
Versace
VIP
VIP
Mesaje: 320
Membru din: 18 Mai 2005, 04:46
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Presupun ca acest post este destinat cu precadere companiilor, propun sa faceti o sectiune separata pentru independente sau cum se numesc, locked, in care sa se faca link catre tonele de explicatii care s-au oferit. Altfel se va umple si acest topic de informatie nerelevanta si intrebari deja raspunse, care nu isi re-re-regasesc raspunsul aici. Inteleg ca disperarea e mare, dar totusi e important ca s-a pornit un astfel de subiect destinat organizarii companiilor si ar fi bine sa se mentina curat.
Avatar utilizator
googlefun
VIP
VIP
Mesaje: 1701
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

MichelleM scrie:Foarte bine punctat; pana la urma cum sta treaba?
Buna MichelleM@ (fara sa am cea mai vaga banuiala , la ce te referi cu " foarte bine punctat " ), treaba sta cam asa :

* Aici e un topic - dupa cum ii spune si numele - pentru a dezbate asupra diferitelor modalitati folosite deja de studiouri /companii , si nu despre dorinta modelelor independente de a intra sau nu in legalitate .

* Iti recomand cu cea mai mare caldura , intoarcerea la topicul dedicat modelelor independente , topic dominat ( prin abundenta detaliilor oferite ) de userul andromaca@ .

* Evident ca nimeni nu te poate opri sa te inscrii , si sa participi activ la BucharestCams (prin luna aprilie parca , a 2 a editie ) si la BucharestSummit ( in luna mai ) , ambele in Bucuresti , loco , langa tine !
Info pe bune direct de la sursa , nu ? Unde mai pui ca e si gratuita informatia ! De ce sa mai cauti tu avocati /contabili sau , si mai rau ..." economisti " ? :lol: (contra cost , normal ) ...

Toate cele bune ,
googlefun@
danezuL
Mesaje: 33
Membru din: 12 Noi 2015, 23:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Buna, vad ca nu s-au mai dat raspunsuri pe acest subiect, noi vrem sa aplicam metoda a2-a, atat studioul cat si modelul sa aibe firma, as avea o intrebare, care ar fi riscurile acestei metode? si nu ma refer la riscul de a pierde un model cand aude de asa ceva, ma refer care ar fi riscurile legale sa zic asa.
MARKUS
VIP
VIP
Mesaje: 341
Membru din: 13 Oct 2005, 01:30
Localitate: ALL OVER :D
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

danezuL scrie:Buna, vad ca nu s-au mai dat raspunsuri pe acest subiect, noi vrem sa aplicam metoda a2-a, atat studioul cat si modelul sa aibe firma, as avea o intrebare, care ar fi riscurile acestei metode? si nu ma refer la riscul de a pierde un model cand aude de asa ceva, ma refer care ar fi riscurile legale sa zic asa.
Buna,

Din punctul meu de vedere exista doua riscuri:
1. Sa vina anaful si sa considera natura tranzactiei ca fiind fictiva. In acest caz cade si firma si persoana fizica.
2. Problema cea mai mare la srl-srl consta in faptul ca modele nu au voie sa se atinga de banii castigati pana la finele anului. Daca scoate banii din firma sa mai repede de un an ( calendaristic) este infractiune( delapidare).
Multe studiouri profita de faptul ca modelele nu cunosc legea si le ofera aceasta alternativa, supunandu- le la un risc major.
http://www.prostudio.ro
markus@prostudio.ro
MARKUS
Scrie răspuns

Înapoi la “Legalitate în Video Chat și Industria Adult”