Daca am SRL pot obtine credit?

Discuții despre Legalitate în Lumea Adult fie ea de videochat, porno, onlyfans, Creatori de Conținut pentru Adulți și până la webmasteri, Afiliați și așa mai departe. Fiscalizare, optimizare financiară, taxe, soluții legale. Istoria legalității Adult în România. Dezbateri, păreri! SRL, PFA, Drepturi Autor, Schimbarea rezidenți fiscale, Declarația Unică, DAC7 EU ⚖️⚖️⚖️🪢🪢🪢🔗🔗🔗
Scrie răspuns
Didi6789
Mesaje: 2
Membru din: 14 Iun 2017, 15:51
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Buna:)
Lucrez la un studio de video chat din august 2016. Contractul de munca a fost pentru o luna apoi am deschis un srl (lucru sugerat de către manager si mai toată lumea de acolo) după care am semnat un parteneriat intre studio si srl ul meu. Problema e ca banii ii primesc prin srl iar eu nu am nici un fel de contract de munca cu nimeni, deci nici carte de munca. Întrebarea mea este. In condițiile astea pot obține un credit? Chiar si de la o instituție nebancara ,ca stiu ca ei cer mai puține date. Dar in condițiile astea cum demonstrez ca am un venit?
SoulCams Models Studios wanted
Avatar utilizator
Lourdes
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 115
Membru din: 12 Noi 2012, 09:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Buna,

Ca sa te folosesti de banii pe care ii incasezi pe srl trebuie sa te angajezi in propria firma sau sa astepti pana la anul in februarie-martie cand iti vei putea ridica dividendele (depinde de cat de rapid e contabilul tau). Dividendele se pot repartiza numai la sfarsitul anului fiscal, adica atunci cand s-a incheiat bilantul. In caz ca ridici bani din firma pentru scopuri personale inaintea incheierii anului fiscal ( adica inainte de a avea bilantul depus la sfarsitul anului) vei avea probleme in cazul unui control. Se cheama delapidare si se sfarseste cu un dosar penal. Banii firmei nu sunt banii tai. Numai dividendele la sfarsitul anului. Dividende inseamna diferenta dintre toate incasarile tala pe firma si cheltuielile pentru desfasurarea activitatii dupa plata impozitului pe profit (sau pe venit in caz ca srl-ul este platitor de impozit pe venit). Aceasta diferenta s-a impozitat anul acesta cu 5% (impozit pe dividende). De la anul nu se va mai plati impozit pe dividende, asta daca nu mai schimba PSD-ul ceva intre timp :)

Creditele bancare se pot acorda si pe castiguri din dividende, problema este ca in majoritatea cazurilor bancile cer bilanturile pe ultimii doi ani fiscali. Deci va trebui sa astepti doi ani ca sa ai ce sa prezinti la banca.

Solutia cea mai simpla pentru tine este sa te angajezi in firma ta si sa iti dai salariu, dar acest fapt inseamna si mai multe taxe, pentru ca esti si angajat si angajator. Si iti vor trebui cel putin 6 luni de vechime in majoritatea cazurilor pentru a primi un credit.

Daca imi scapa ceva, rog colegii sa intervina cu mai multe amanunte.

Seara frumoasa,

Alex
Didi6789
Mesaje: 2
Membru din: 14 Iun 2017, 15:51
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hmm ma sperii :))
Am înțeles partea de credit. Contabila mea a despus bilanțul undeva pana la sf lunii martie 2016. Ca ceruse toate extrasele de cont pentru asta. Dar nu am primit nimic din ceea ce spuneți dumneavoastră. Ar fii trebuit sa primesc acum dividendele sau le primesc abia la anul când se depune din nou bilanțul? Mulțumesc
Avatar utilizator
Lourdes
User Junior+
User Junior+
Mesaje: 115
Membru din: 12 Noi 2012, 09:24
Localitate: Bucuresti
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time
Contact:

Didi6789 scrie:Hmm ma sperii :))
Contabila mea a despus bilanțul undeva pana la sf lunii martie 2016. Ar fii trebuit sa primesc acum dividendele sau le primesc abia la anul când se depune din nou bilanțul? Mulțumesc
Cred ca vroiai sa spui ca a depus bilantul la sfarsitul lunii martie 2017 nu 2016. Tu ai inceput in august 2016 sa lucrezi la studio (prin srl)...ai scris in prima postare. Daca a depus bilantul (de fapt era obligata sa depuna) ar trebui sa stii (sau trebuia sa iti spuna ea) cat profit a facut firma pe 2016. Daca a facut profit, poti face repartizarea dividendelor prin intocmirea deciziei AGA (AGA - Adunarea generala a actionarilor din firma). Banuiesc ca tu esti singura asociat in firma si prin urmare tu singura (sau contabila te poate ajuta) poti sa intocmesti aceasta decizie AGA pentru repartizarea dividendelor. Repet, dividendele sunt ce a ramas pe plus in firma dupa ce ai platit impozitul pe venit (sau profit - depinde unde se incadreaza firma ta) pe anul 2016. Dupa decizia AGA platesti 5% impozit pe dividende (adica pe ce a ramas in plus pe firma) si apoi retragi restul sub forma de dividende nete pe persoana fizica, adica pe tine ca persoana. Acesta este in cele din urma venitul tau pe care il poti prezenta la banca. Dar atentie, bancile nu iau in considerare 100% dividendele, ci 75% din cate imi aduc eu aminte. Daca vrei un credit ipotecar, repet, majoritatea bancilor cer dividendele pe ultimii doi ani si firma trebuie sa aiba o anumita vechime. Daca vrei pentru nevoi personale (10-15000 euro), acolo cred ca e mai simplu. Mare atentie din nou la retragerea banilor din firma pentru scopuri personale. Unii contabili spun ca este ok sa retragi dividende in avans in cursul anului fiscal. Este o mare prostie. Exista un proiect de lege care ar putea permite retragerea a jumatate din profit trimestrial sub forma de dividende in timpul anului fiscal, dar inca nu se stie daca va fi dus la sfarsit si promulgat. Sper ca ti-am raspuns la intrebari.

Seara buna!
Avatar utilizator
nhms
User Junior
User Junior
Mesaje: 63
Membru din: 12 Feb 2013, 21:30
Has thanked: 0
Been thanked: 0

LourdesStudio scrie:In caz ca ridici bani din firma pentru scopuri personale inaintea incheierii anului fiscal ( adica inainte de a avea bilantul depus la sfarsitul anului) vei avea probleme in cazul unui control. Se cheama delapidare si se sfarseste cu un dosar penal. Banii firmei nu sunt banii tai. Numai dividendele la sfarsitul anului.
Are dreptate, LourdesStudio.

Pe langa asta am cateva adaugari:

Delapidare e cand iti controleaza DOAR firma ta. Cand o sa controleze si firma studioului si o sa vada ca a redistribuit incasarile catre modele prin intermediul SRL-urilor intra 3 institutii in joc:

ITM-ul constata munca la negru. Dosar penal pentru managerul studioului daca a angajat mai mult de 5 oameni in felul asta. Daca sunt mai putini, 10000 lei amenda pentru fiecare om.
Fiscul constata prejudiciul. Evaziune fiscala atat pentru manager cat si modele. Dosar penal pentru toata lumea. Plus imputarea prejudiciului. Caci banul e ban, fapta e fapta.
DIICOT intocmeste dosar pentru grup organizat pentru toata lumea.

In final modelele il dau in gat pe manager. Iar managerul cheltuie banii pe care i-ar fi platit in mod normal pe taxe cumparand servicii legale de la avocati.

Din pacate asta e doar un model de plata catre modele din care, in final, toata lumea sufera.
Mai sunt inca vreo 3 foarte promovate care lasa senzatia ca e totul ok, dar in final ajung cu totii sa dea cu "Subsemnatul ..."
Scrie răspuns

Înapoi la “Legalitate în Video Chat și Industria Adult”