Probleme cu windows, pica sunetul-am nevoie de ajutor!

Discutii generale pe subiecte cu profil tehnic. Exemplu: discutii legate de diverse probleme software/hardware cu calculatorul, camera, internetul etc. Orice alte discutii pe teme tehnice sunt binevenite.

Mesajde AngelSweet » 03 Mar 2009, 22:33

Buna tuturor! Am niste probleme cu windowsul pe mai multe calculatoare. O problemă este că îmi pică sunetul mereu. In plus, mai dă şi alte erori (pică aplicaţii, pe livejasmin nu se vede camera deşi pe alt calculator din acelaşi studio se vede). Am încercat 7 versiuni de windows xp (profesional, home edition, last xp, chiar şi student edition). Dintre toate problemele pe care le am singura care se repetă la fiecare instalare este că pică sunetul. De fiecare dată cand reinstalez, am grijă să formatez hard-ul. Ce as putea sa fac ca sa nu mai pice sunetul?
Daca cineva a mai avut sau are aceasta problema si ma poate ajuta cu un sfat, va rog mult de tot sa o faceti! Nu stiu ce sa mai incerc, va multumesc. O zi buna!
AngelSweet
 
Mesaje: 43
Membru din: 27 Ian 2009, 08:42
Localitate: Bucharest

Mesajde XtremeStudio » 04 Mar 2009, 01:57

hmm cu siguranta nu este de la windows , te sfatuiesc sa faci un update la driver-ul pt placa de sunet , banuiesc ca e incorporata ... daca nu se rezolva problema incearca sa cumperi o placa de sunet noua
Avatar utilizator
XtremeStudio
User Junior+
User Junior+
 
Mesaje: 191
Membru din: 15 Aug 2008, 20:20
Localitate: Iasi, Pascani

Mesajde AngelSweet » 04 Mar 2009, 10:00

XtremeStudio scrie:hmm cu siguranta nu este de la windows , te sfatuiesc sa faci un update la driver-ul pt placa de sunet , banuiesc ca e incorporata ... daca nu se rezolva problema incearca sa cumperi o placa de sunet noua


Am banuit ca este de la placa de sunet incorporata si de aceea am cumparat placi de sunet noi pe PCI. Problema persista si inca nu am gasit o rezolvare. Referitor la drivere sunt ultimele(luate de pe siteul lor, dar la fel se intampla si cu driverele de pe cd-urile cu care le-am cumparat).
AngelSweet
 
Mesaje: 43
Membru din: 27 Ian 2009, 08:42
Localitate: Bucharest

Mesajde pitegus » 04 Mar 2009, 11:23

In primul rand verifica daca in dreptul sunetului apare vreo iconita pentru o aplicatie care administreaza sunetul(gen soundmax, realtek hd audio...nici tu nu ai spus ce placa ai!). Daca ai vreo astfel de iconita, intra in msconfig si fa sa nu mai plece programul ala. De cele mai multe ori, programele astea cauzeaza probleme. Si oricum tu vrei sa se lucreze pe pc-ul ala, nu sa faci studio de inregistrari audio. Daca nu merge ce ti-am spus eu pana acum, pune mana si da detalii complete aici, ar trebui sa stii la ce ma refer daca instalezi windows-uri. Incepe cu povestea: am un sistem pc format din...cu sitemul de operare cutare, antiv cutare, firewall cutare plus aplicatiile cutare. Pentru a vedea ce se intampla pe pc-ul tau cand crapa intra la administrative tools si vezi ce zice log-ul de windows pt ca ala cam inregistreaza tot ce misca in pc-ul tau(din ala poti face un paste aici). Succes mult si sper sa iti fie de folos ce ti-am scris aici!
pitegus
 
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mar 2007, 15:39

Mesajde AngelSweet » 04 Mar 2009, 20:18

Revin cu mai multe detalii despre calculator. Configuratia este:
Intel Pentium Dual CPU E2180 2.00GHz
placa de baza Gigabyte P31-DS3L
ram 2 Gb
Placa video gigabyte 128 biti 256 Mb
hdd 250 gb
paca sunet c-media 8738/8768
antivirus nod 32
firewall de la windows niciunul instalat.
Aplicatiile sunt cele normale pentru videochat, nimic in plus.

Problema se manifesta astfel: prima data tema de la windows trece pe cea clasica apoi revine la normal, dar nu tot timpul, dupa care nu mai este sunet. Dau dublu click pe iconita de la difuzorul din dreapta ecranului (langa ceas) si imi apare urmatorul mesaj: "There are no active mixer devices availeble. To install mixer devices, go to control panel, click printers and other hardware, and then click add hardware
This program will now close" si butonul OK.
In prima faza nu stiam de services.msc si rezolvam problema cu un restart, acum folosesc aceasta comanda pentru a reporni sunetul, dar nu este o solutie permanenta chiar daca am setat acolo ca la fiecare eroare sa reporneasca sunetul.
Si inca ceva asta se intampla chiar daca nu se lucreaza pe calculator, fiind in idle il gasesc fara sunet. Mentionez ca sunetul de windows, messenger functioneaza, dar winamp, bsplayer, microfonul pe site-uri si sunetul de privat al site-urilor nu merg.
in win log da errori la:
Product: Macromedia Flash Player -- Error 1904. Module C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\Flash.ocx failed to register. HRESULT -2147319780. Contact your support personnel.
Faulting application , version 0.0.0.0, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address 0x00000000.
Faulting application svchost.exe, version 5.1.2600.2180, faulting module netapi32.dll, version 5.1.2600.3175, fault address 0x00018ae1.
Sper ca cineva sa ma poata ajuta pentru ca nu stiu ce sa ii mai fac. Va multumesc! O seara buna!
AngelSweet
 
Mesaje: 43
Membru din: 27 Ian 2009, 08:42
Localitate: Bucharest

Mesajde pitegus » 06 Mar 2009, 11:56

Salut!
Vezi ca problema ta e una clasica, incearca sa gasesti raspunsuri cu acel instrument magic numit google(cuvinte cheie: black screen, changing theme, no mixeer dev etc). Intre timp am gasit si eu ceva. Solutie:
control panel, administrative tools, component services services (local ), windows audio >>then click start and go into properties and turn it on to automatic.
Fa o proba instaland ac3 filters si mai incearca sa tii tema de la inceput pe clasic.
las link aici sa citesti tot topicul.
Lasa si tu un feedback, sa stim pentru ce ne zbatem aici... :D
pitegus
 
Mesaje: 31
Membru din: 20 Mar 2007, 15:39

Mesajde AngelSweet » 10 Mar 2009, 11:41

Buna. Am incercat sa fac si ce mi-ai zis tu cu ac3 filters, dar tot a picat sunetul, numai ca isi revine automat acum de la setarea services.msc .
Acum am alta problema mi se restarteaza calculatorul si nu stiu de ce. O sa mai revin cu detalii daca rezolv.
AngelSweet
 
Mesaje: 43
Membru din: 27 Ian 2009, 08:42
Localitate: Bucharest

Mesajde 3nergy » 11 Mar 2009, 10:37

buna,

Problema ta este un virus. se numeste worm kido da. se raspandeste prin retea / se ataseaza driverelor, chiar si celor usb.

instaleaza avira.
http://www.free-av.com/
O sa iti semnalizeze prezenta virusului. Din pacate chiar daca zice ca ti-l scoate nu o s-o faca. Virusul asta a cam dat batai de cap la toate antivirusurile.

Din cate stiu cei de la kaspersky si microsoft au scos un patch pt kido. Cauta pe net si incearcale.
3nergy
 
Mesaje: 6
Membru din: 29 Ian 2009, 05:12
Localitate: moon

Mesajde juanvaldino » 12 Mar 2009, 02:01

am avut si eu aceasi problemma! CLAR E DE LA WINDOWS incarca sa instalezi alt windows mie lafel imi facea schimba cd-ul cu windows si o sa reusesti sa ai sunet fara sa ti se mai intrerupa :) bafta
juanvaldino
User Junior+
User Junior+
 
Mesaje: 121
Membru din: 26 Iun 2008, 03:37
Localitate: Bucharest


Înapoi la Discutii Tehnice




 


  • { RELATED_TOPICS }
    Răspunsuri
    Vizualizări
    Ultimul mesaj

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • AVC MENU