E despre aspirații!

Orice subiect care nu se poate incadra la categoriile deja existente

Mesajde Mery24 » 16 Feb 2017, 12:18

E despre aspirații!

10:21 dimineața...Îmi pun ochelarii, picioarele pe birou, iau laptopul în brațe, deschid o pagină în Word și încep să aștern cuvânte...Uneori e greu să dormi, se adună prea multe gânduri și vrei să le exprimi pentru că altfel simți că îți explodează capul. Prin geamul larg deschis, zgomotele de afară prevestesc că lumea și-a revenit în simțiri, s-a trezit la viață! Numai natura nu mai învie odată, offf! Nasol moment... :)

M-am tot gândit la ce urmează să împărtăsec, însă nu mi-aș fi iertat-o dacă nu aș fi făcut-o. E și asta o aspirație să îți dorești să fii înțeles cât mai profund posibil...În ultimul timp am tot văzut pe forumul nostru, și numai eu, modele care vin și se plâng că muncesc dar fără să se vadă rezultate. De fapt este la ordinea zilei...

Ea este o fată care face videochat de acasă de ceva timp, dar nu poate să treacă de 1500$. Nu e mare scofală, se consolează cu ideea că asta este limita. E o norocoasă ai putea spune, că și prietenele ei fac tot videochat! Nu, de fapt e o ghinionistă, pentru că și prietenele ei au limita tot de 1500$! Una dintre ele a mers să își încerce norocul la un studio cunoscut din București. Din câte zicea cineva pe forum, o persoană care se pricepe la acest domeniu, studioul respectiv are rezultate bune. Fata noastră însă lucrează deja de doisprezece zile și cel mai mult a făcut 20$. E o perioadă mult prea scurtă ai zice ca să poți da un verdict, nu-i asa? Ei bine, hai să mergem și mai departe un pic...

Prin noiembrie, la noi pe forum se perinda o altă domnișoară care cerea ajutor pentru contul ei blocat, pe Chaturbate. Blocat chiar cu vreo două zile înainte de încheierea perioadei... Domnișoara în cauză era un model independent, prima ei perioadă de lucru... din surse sigure știu că a făcut o sumă destul de frumușică.
Ambele fete sunt la început de drum, doar că una lucrează la studio și una de acasă. De ce una a putut și cealaltă nu?

Eu cred că aici este vorba despre un blocaj al minții. Un blocaj mental limitat la maxim 1500$, precum și la prietenele din dotare! Blocajele astea emoționale sunt foarte bine închegate, răspândite sub diferite forme, probleme care ar trebui să fie tratate la modul cel mai serios posibil! Blocajele pot apărea din diverse motive: eșecuri, lipsa comunicării, personalitate închisă, încredere de sine scăzută, traume din copilărie, educație, etc. Dacă tu ca persoană nu îți depășești temerile, nu ai voința să te ridici din mocirlă, niciun studio din lume nu o va face! Și nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu are resursele necesare, de să te țină online și 12121212 de zile că tot nimic nu faci!

Poți tu să fii cea mai bombă sexi, cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă, dacă nu ești în regulă cu propria-ți persoană nu vei face nimic niciodată. Trebuie să te ajuți singură, să te mobilizezi, să renaști! Și aici nu mă refer numai la videochat, e valabil în orice circumstanțe! E despre aspirații!

Eu merg pe următoarea premisă: dacă te apuci de un proiect, cu cât îl vizualizezi mai mult, cu cât ai așteptări mai mari, cu cât țintești mai sus cu atât mai sigur vei avea și rezultate. Poate nu sunt ele pentru început întocmai cum ai visat, dar sunt acolo! Și asta este important! Pe cealaltă parte, cu cât ești mai temător și ai așteptări mai mici, impunându-ți limite, și riscul de a eșua este mai mare.

Vedeți ,voi, oameni buni, tocmai aici e capcana! Având prea multe așteptări care nu se materializează când îți dorești tu, riscul să cazi în cealaltă extremă este enorm. Ajungi să te plafonezi, să îți impui limite și să o dai în negativisme și în citate filozofice cum mai văd câteodată pe amărâtul ăla de facebook: „Nu avea așteptări mari ca să nu ai dezamăgiri!” Deci stupizenie mai mare decât asta eu nu am mai auzit în viața mea! Asta înseamnă să fii limitat, e pentru cei slabi, nu băgați în seamă! Adică cum? Te pomenești că fim obiecte, nu simțim, nu trăim, nu nimic? Până la urmă dezamăgirile sunt sentimente firești cu care toți ne confruntăm la un moment dat.

Ar trebui să le luăm ca lecții de viață, să ne călească, să ne provoace mai abitir! Hai dară să ne angajăm la fabrică și să ne limităm la asta că fim bibelouri și nu cumva să ne spargem! Numa’ vezi să nu-ți sară șurubelele în ochi , pe lângă că ești orb la figurat să mai fii și la propriu! Dezamăgirile ar trebui să reprezinte punctul culminant al dezvoltării noastre! Cum ai putea tu oare să evoluezi dacă tu ești statuie în vitrină neatinsă de nimeni și de nimic?

Mai mult decât atât, ce am observat e că dacă arăți unora că ai încredere în propria persoană și că te iubești și te respecți, că ai planuri de viitor în care nu te limitezi, au impresia că le spui basme, că ești arogant și cu nasul pe sus! Că te crezi “divă”, ca să citez. Ne băgăm ceva în ea lucrare și mem la fabrică, așa ca să nu fim aroganți!

Indubitabil, nu sunt eu cea mai în măsură să dau sfaturi, mai ales în acest domeniu, că eu nu fac douăj’ de mii pe lună. Dar țintesc! E despre aspirații!

Ce este de fapt curios, este faptul că personal de mic copil am fost într-o relație foarte strânsă cu Dumnezeu, cu Universul. La început nu am înțeles scopul măreț și destinația. Abia mai târziu mi-am dat seama că este ceva ce nu se poate explica în cuvinte, îți dai seama pur și simplu, e mai presus de orice, e ca și cum ai vedea prin propria-ți persoană. Mereu am știut, am simțit, am vizualizat că anumite lucruri legate de mine se vor adeveri. Prin prisma imaginației mele foarte bogate, îmi place să îmi imaginez situații, momente, conversații chiar și tipologii de persoane pe care mi-ar plăcea să le întâlnesc.

La început părea amuzant, surprinzător, chiar coincidență, faptul că de multe ori acele imagini se materializau întocmai cum le prevăzusem într-un anumit moment, cu lux de amănunte. E o boală ar spune unii, dar de fapt este o energie extraordinară, e ca și cum ar trece prin tine, îți dă fiori pe șira spinării! Mai târziu am înțeles menirea acestei minunate spiritualități.

Menirea este aceea de a simiți iar destinația se numește autocunoaștere! Predestinarea de a fi stăpân pe propriul destin! Dovada vie că imaginile devin realitate, că sunt palpabile! Convingerea că poți să te autodepășești, că limitele sunt doar în mintea ta, că poți să transmiți emoție, că ești o persoană minunată, vie, creată nu la întâmplare, ci cu un scop măreț! E despre aspirații!

Probabil unii dintre voi care citiți credeți că eu acum fabulez și asta tocmai pentru că nu rezonați cu mine, nu aveți deschiderea necesară spre a întâmpina spiritualitatea. Resurse sunt, toți le avem. Eu am convingerea că fiecare om este special și are ceva aparte. Fiecare are o energie unică, unii încă nu au descoperit-o. Nici nu știți ce pierdeți! Dumnezeu ne-a făcut întregi, ceea ce ne diferențiază sunt alegerile făcute de fiecare în parte în funcțe de cum le hrănim.

Energiile, dacă ai deschidere spre conectare și cunoaștere, nu ai cum să nu le simți. Unii fac yoga în acest sens, iar pentru alții feng shui-ul este un aspect foarte important. Toți suntem înzestrați cu o anumită energie, prevederea viitorului, conectarea prin telepatie, darul de a împăca oamenii, vizualizarea dincolo de aparențe, aptitudini de a înțelege mimica, puterea de a te detașa etc.

Energiile sunt nelimitate, tot ceea ce trebuie să faci este să îți dorești, să lucrezi în acest sens, să privești lucrurile din exterior, să te detașezi, să îți deschizi sufletul, să te lași învăluit. Privește constructiv și cu căldură spre viitor, încetează să te mai limitezi și să cauți pretexte! E despre aspirații!

Vei vedea că nu ești singur, că nu ești cel mai neajutorat om de pe pământ așa cum credeai inițial. Atunci vei întrezări perspective acolo unde înainte vedeai doar neghină! Puterea de a-ți schimba destinul tu o deții, nimeni nu poate face din tine un om de succes, și asta mai ales fără acordul tău! Da, chiar poți deține controlul! Este foarte important să ai imaginea, momentul și situația cât mai bine conturate pentru a se putea materializa.

De ce? Pentru că fost despre aspirații, este despre aspirații și va fi despre aspirații, întotdeauna! Vizualizează, eliberează-te, trăiește! :)
Avatar utilizator
Mery24
User Junior+
User Junior+
 
Mesaje: 166
Membru din: 16 Dec 2015, 13:02

Mesajde GlamourFoto » 16 Feb 2017, 13:28

Aștept și partea a doua a treia...
Avatar utilizator
GlamourFoto
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 1430
Membru din: 19 Feb 2011, 21:36
Localitate: Bucharest / Ro

Mesajde theselby » 16 Feb 2017, 16:23

Frumos scris, felicitari. De-ar gandi (sau incepe sa) mai multa lume asa, tare bine-ar fi :)
Avatar utilizator
theselby
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 572
Membru din: 02 Feb 2010, 22:53
Localitate: Iasi

Mesajde GlamChatStudio » 16 Feb 2017, 22:59

Frumos scris,asa sa unga sufletele forumistilor numai ca eu baba batrana nu prea inteleg o chestie,daca este despre aspiratii si stii calea,pare sa o stii,de ce nu o urmezi?Spiritualitatea nu se ''indeamna'':)Asta a fost printre primele lucruri pe care le-am invatat cand am inceput sa studiez partea cu universul si cum functioneaza pentru noi sau impotriva noastra.

Stii cum sta treaba cu aspiratiile?Unele raman toata viata in stadiul de aspiratii,cand intradevar vizualizezi deja nu mai ai nevoie de confirmari,te apuci de treaba,indiferent ca este pe plan spiritual sau material,ca sa fac lucrurile clare nu ma refer la cei`douajdemii,probabil ca stii ceva dar nu suficient incat sa poti canaliza energiile sa lucreze pentru tine,sunt oameni care stiu.

Ca sa povestesc ceva petrecut de curand,fost professor de istorie,un om integru,citit si destept,coloana verticala cum rar am vazut in viata,cancer,gradul 3,cu sanse de vindecare dar fara posibilitati materiale pentru ca se stie,cartea nu aduce bani sau rareori aduce,universul a facut in asa fel incat sa se intersecteze cu cineva care avea cheia sau cel putin avea ceva ce el nu avea,era resemnat,tot cu vechea carte de istorie sub brat si hainele destul de ponosite,a ascultat ce i-a spus persoana cu care se intalnise si-l recunoscuse intamplator,la sfarsit a intrebat ''dar cine esti,ne cunoastem''...UN OM si atat,se cunosteau dar ce ce sens avea sa i se aminteasca din miile de elevi trecuti prin mana de-a lungul anilor?Persoana l-a intrebat doar daca vrea sa traiasca,raspunsul a fost da si s-a inrosit lasand capul in jos.Acum este in singura clinica din Romania unde aproape orice tip de cancer are o sansa,adevarat pare o viata cumparata dar omul isi dorea sa traiasca...nu a luat nici macar un numar de telefon pentru ca profu` nu avea telefon si daca ar fi avut nu l-ar fi luat pentru ca totul a fost mana universului si asa trebuie sa ramana.

Intelegi idea Mery?Cam asa functioneaza universul pe care eu il stiu,restul este despre aspiratii cum ai spus si tu...totul in viata sunt lectii,lectii pentru noi sa invatam dar degeaba stim partea teoretica daca ne omoara practica.Inainte de a face ceva pentru altii intai trebuie sa facem pentru noi,facand pentru noi vom ajuta si pe altii pentru ca viata ne va pune in diferite situatii si din fericire toti percepem diferit,nu suntem o turma de oi fara creier sa fim condusi de un pastor.Nu sunt genul care sa-mi rup genunchii prin biserici si nici nu cred ca as putea sa fiu dar nici fanatica sa cred intr-o singura directie,cred in spiritualitate in aceasi egala masura ca in stiinta dar nu vreau sa ma lungesc ca s-ar schimba titlul topicului in altceva.

Pacat ca nu iti canalizezi aceste energii pe care spui ca le intelegi spre tine,crede-ma pot iesi lucruri minunate dar..mai ai timp sa te razgandesti.
Avatar utilizator
GlamChatStudio
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 2230
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina

Mesajde Mery24 » 17 Feb 2017, 07:51

IsaGlamChat scrie:Frumos scris,asa sa unga sufletele forumistilor numai ca eu baba batrana nu prea inteleg o chestie,daca este despre aspiratii si stii calea,pare sa o stii,de ce nu o urmezi?Spiritualitatea nu se ''indeamna'':)Asta a fost printre primele lucruri pe care le-am invatat cand am inceput sa studiez partea cu universul si cum functioneaza pentru noi sau impotriva noastra.

Stii cum sta treaba cu aspiratiile?Unele raman toata viata in stadiul de aspiratii,cand intradevar vizualizezi deja nu mai ai nevoie de confirmari,te apuci de treaba,indiferent ca este pe plan spiritual sau material,ca sa fac lucrurile clare nu ma refer la cei`douajdemii,probabil ca stii ceva dar nu suficient incat sa poti canaliza energiile sa lucreze pentru tine,sunt oameni care stiu.

Ca sa povestesc ceva petrecut de curand,fost professor de istorie,un om integru,citit si destept,coloana verticala cum rar am vazut in viata,cancer,gradul 3,cu sanse de vindecare dar fara posibilitati materiale pentru ca se stie,cartea nu aduce bani sau rareori aduce,universul a facut in asa fel incat sa se intersecteze cu cineva care avea cheia sau cel putin avea ceva ce el nu avea,era resemnat,tot cu vechea carte de istorie sub brat si hainele destul de ponosite,a ascultat ce i-a spus persoana cu care se intalnise si-l recunoscuse intamplator,la sfarsit a intrebat ''dar cine esti,ne cunoastem''...UN OM si atat,se cunosteau dar ce ce sens avea sa i se aminteasca din miile de elevi trecuti prin mana de-a lungul anilor?Persoana l-a intrebat doar daca vrea sa traiasca,raspunsul a fost da si s-a inrosit lasand capul in jos.Acum este in singura clinica din Romania unde aproape orice tip de cancer are o sansa,adevarat pare o viata cumparata dar omul isi dorea sa traiasca...nu a luat nici macar un numar de telefon pentru ca profu` nu avea telefon si daca ar fi avut nu l-ar fi luat pentru ca totul a fost mana universului si asa trebuie sa ramana.

Intelegi idea Mery?Cam asa functioneaza universul pe care eu il stiu,restul este despre aspiratii cum ai spus si tu...totul in viata sunt lectii,lectii pentru noi sa invatam dar degeaba stim partea teoretica daca ne omoara practica.Inainte de a face ceva pentru altii intai trebuie sa facem pentru noi,facand pentru noi vom ajuta si pe altii pentru ca viata ne va pune in diferite situatii si din fericire toti percepem diferit,nu suntem o turma de oi fara creier sa fim condusi de un pastor.Nu sunt genul care sa-mi rup genunchii prin biserici si nici nu cred ca as putea sa fiu dar nici fanatica sa cred intr-o singura directie,cred in spiritualitate in aceasi egala masura ca in stiinta dar nu vreau sa ma lungesc ca s-ar schimba titlul topicului in altceva.

Pacat ca nu iti canalizezi aceste energii pe care spui ca le intelegi spre tine,crede-ma pot iesi lucruri minunate dar..mai ai timp sa te razgandesti.


Isa, eu înțeleg perfect ce zici. Ai absolută dreptate! Doar că în cazul meu povestea nu se oprește aici. Nu am mers mai departe pentru am considerat că nu este momentul și locul potrivit pentru a face publice unele informații.

Personal, mi-e foarte greu să cred această energie nu o au toți oamenii. Adică să își imagineze ceva, să își dorească ceva din tot sufletul și să se și întâmple. Măcar o singură dată, așa din pură "întâmplare”. Probabil mă înșel eu, probabil sunt prea naivă. Sau de fapt cum spui tu, oamenii simt diferit, rezonează diferit.

Cum am mai zis și în alte postări, eu încă nu am atins acel echilibru pe care mi-l doresc, și cum ai zis și tu, probabil știu ceva dar nu îndeajuns. Da, știu, mai am mult de muncit și de învățat. Pentru rezultate mărețe este nevoie de timp, cândva mi-a fost greu să înțeleg acest aspect. Tocmai de aceea cred cu tărie că conștientizarea însăși este un pas foarte important, să îți cunoști slăbiciunile și lipsurile, pentru că atunci știi unde să lucrezi. Sunt oameni care nu pot fii obiectivi față de propria persoană și atunci e clar că nu pot evolua.

Cât despre religii, eu personal nu cred în religii. Dumnezeu, Universul, Karma sau cine o fi, nu are nevoie de religii ca să se exprime. De asemenea, nu am contestat niciodată puterea științei, eu sunt o persoană foarte deschisă, cred în știință, cred în toate ramurile ei,. Doar că nu m-am prea intersectat cu ea, cu științele exacte indeosebi. Și tocmai pentru că personal nu am prea avut experiențe legate de știință, sunt foarte în necunoștință de cauză ca să mă pot pronunța. Cu medicina, mai ales, sper nici să nu mă intersectez vreodată, că părinții mei s-au tot intersectat de-a rândul...Despre experiența părinților mei vis-a-vis de știința numită medicină aș putea vorbi ore întregi.

Știu că nici vârsta nu mă recomandă să am acel echilibru spre care țintesc, știu că mai am multe de învățat. Însă știu că energia, forța, e acolo. Am simțit-o din copilărie, mi s-a arătat de nenumărate ori fără ca măcar să am habar ce înseamnă. Mai târziu, citind cărți, m-am lămurit despre ce era vorba de fapt.

Poate cândva, cumva voi continua povestea din acel punct în care intenționat am lăsat-o și mă voi face pe deplin înțeleasă. Dar până atunci să auzim de bine! :)
Avatar utilizator
Mery24
User Junior+
User Junior+
 
Mesaje: 166
Membru din: 16 Dec 2015, 13:02

Mesajde GlamChatStudio » 17 Feb 2017, 10:48

Mery,toti oamenii au energia asta numai ca multi nu stiu,nu se gandesc cum se intampla lucrurile in viata lor si de ce sau nu le pasa.Este ca atunci cand ti se strica masina si trebuie sa ajungi neaparat undeva,99% dintre oameni se gandesc la primul lucru care le vine in mine,pur ghinion,asa gandeam si eu inainte,acum stiu sigur ca daca se intampla ceva este pentru ca nu trebuia sa ajung in locul respectiv,nu mai iau nimic din ce mi se intampla drept ghinion ci ca pe o lectie.
Sunt oameni in lume care manevreaza energiile OMG asa cum sunt multi care se hranesc din energia altora,unii cu buna stiinta,altii fara macar sa stie.
Nu am inteles ani buni de ce nu suport sa merg in locuri aglomerate,unde erau mase de oameni,ma secatuiau,nu mai eram buna de nimic ore intregi,asta a fost unul dintre motivele pentru care m-am mutat din Bucuresti,nu stiam de ce,nu intelegeam.Acum,cand am inteles nu mai am nici o problema,ba chiar am avut experienta asa zisilor vampiri energetici,am si in randul prietenilor,la inceput am invatat blocajele ca sa pot sta in preajma lor,acum nu mai este nevoie sa-i blochez,le transmit altceva.Cred ca toti oamenii s-au intalnit cu situatia in care,dupa o discutie mai lunga cu cineva,s-au simtit secatuiti,obositi si nu-si explica de ce.
Mie mi se intampla si cum sunt o fire curioasa am vrut sa stiu de ce,daca este ceva in neregula cu mine si studiind am aflat care era problema.Problema este intodeauna la noi sau rezolvarea ei ca sa spun asa.Sunt oameni care involuntar sau voit se hranesc cu energia noastra,scotand mereu negativul la suprafata si transformand tot intr-o drama,atunci ne lesina:))
De asta nu mai concep sa intru in chestii negative,sa ma incarc cu chestii naspa pentru ca pana la urma noi declansam anumite evenimente care pot fi evitate extrem de usor.Ajutorul sta in noi si numai in noi,mereu a fost asa.Alimentand lucruri negative nu ajutam cu nimic,le amplificam in mintea noastra.Si nu nu poti deschide o minte care se vrea inchisa,orice ai face,de altfel nici nu este indicat sa intervi,fiecare trebuie sa decida pentru el.
Cand esti pregatit,stii,cam asta e idea,constientizarea.
Exista locuri in Romania chiar si in biserici,manastiri,cu o energie fantastica,ca sa dau un exemplu Curtea de Arges,pentru cine este deschis poate incerca.
Este o discutie foarte lunga si nu stiu cat de pregatiti sunt unii sa auda sau imbratiseaza mai mult idea Isa s-a dilit,Isa tocmai s-a trezit;)

Buna dimineata:)
Avatar utilizator
GlamChatStudio
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 2230
Membru din: 30 Dec 2008, 08:57
Localitate: Bucuresti/Slatina

Mesajde googlefun » 17 Feb 2017, 11:03

Mery24 scrie:Știu că nici vârsta nu mă recomandă să am acel echilibru spre ...


O sa ma refer doar la fraza de mai sus . Tocmai ca e varsta cand iti stabilesti niste principii despre viata .

Cum era intr-un schimb de scrisori intre Paul Zarifopol si Caragiale . Zarifopol i-a scris la un moment dat ca “ ar trebui totusi tinut cont de niste principii ! :wink:

La care Caragiale - in stilul sau - ii scrie : Dragul meu! Se poate ?!… Om batran si cu principii ?!” ...vrand sa spuna ca vremea principiilor prea rigide( banuiesc eu ) trecuse pentru varstnicul sau prieten , in sensul ca nici nu mai era necesar sa-i reaminteasca despre ceva ce trebuia sa aiba (din belsug , sau mai diluat ) inca din tinerete ....
Lol

Later edit
Da Isa , in spiritul celor spuse de tine ar fi si fraza : “Ai grija de gandurile tale, caci vor deveni cuvinte. Ai grija de cuvintele tale, caci vor deveni actiuni…”.
Avatar utilizator
googlefun
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 1703
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)

Mesajde Mery24 » 17 Feb 2017, 13:58

googlefun scrie:
Mery24 scrie:Știu că nici vârsta nu mă recomandă să am acel echilibru spre ...


O sa ma refer doar la fraza de mai sus . Tocmai ca e varsta cand iti stabilesti niste principii despre viata .

Cum era intr-un schimb de scrisori intre Paul Zarifopol si Caragiale . Zarifopol i-a scris la un moment dat ca “ ar trebui totusi tinut cont de niste principii ! :wink:

La care Caragiale - in stilul sau - ii scrie : Dragul meu! Se poate ?!… Om batran si cu principii ?!” ...vrand sa spuna ca vremea principiilor prea rigide( banuiesc eu ) trecuse pentru varstnicul sau prieten , in sensul ca nici nu mai era necesar sa-i reaminteasca despre ceva ce trebuia sa aiba (din belsug , sau mai diluat ) inca din tinerete ....
Lol

Later edit
Da Isa , in spiritul celor spuse de tine ar fi si fraza : “Ai grija de gandurile tale, caci vor deveni cuvinte. Ai grija de cuvintele tale, caci vor deveni actiuni…”.


Googlefun, eu când am spus că nu mă recomandă vârsta să am acel echilibru la care țintesc nu m-am referit la principii despre viață. Principii am avut mereu, au avut grijă părinții mei să mi le insufle prin educația sănătoasă pe care mi-au oferit-o.

Eu m-am referit la țeluri, la aspirații, la dorința de a face ceva în viața asta, fără a trece ca rața prin apă. M-am referit la faptul că nu am experiența necesară, nu am vârsta la care să pot spune că am ajuns la echilibrul mult dorit, personal și profesional, efectiv nu am avut când să fac toate acestea.

Cum iei tu fraza așa neterminată “Știu că nici vârsta nu mă recomandă să am acel echilibru spre…”, da, se poate interpreta că este despre crearea unor principii, că e despre orice.

Dar dacă o iei așa cum am scris “Știu că nici vârsta nu mă recomandă să am acel echilibru spre care țintesc” se înțelege clar că este vorba despre, stabilitate, despre obiective de urmat, țeluri, ținte, aspirații.
"ȚINTÍ - 3. Tranz. și intranz. Fig. A năzui; a aspira, a râvni la ceva; a urmări ceva. – Din țintă.”"

Părerea mea este că pentru a avea ținte, înainte trebuie să ai niște principii formate. Ca exemplu la întâmplare, să zicem că eu sunt ferm convinsă (am principiul) că biserica mă bagă în rai și pentru mine asta este mai presus de orice. Ei bine, pe fondul acestui principiu se formează țelul, apare dorința și anume aceea de a ajunge în rai și atunci încep să merg la biserică.

Nu există ținte (obiective) fără a avea înainte principii. Tocmai că unul dintre principiile mele în viață este să am un anumit echilibru. Ei bine, eu nu pot să demonstrez asta numa iacă așa din vorbe, ar însemna că vorbesc în dodii. Și atunci apare dorința, țelul, aspirația zămislită pe baza principiului meu, numit echilibru. Prin aspirații eu nu formez principiile ci doar dovedesc că de fapt am avut principiul respectiv, că a devenit realitate, că am făcut întocmai cum cred. E vorba despre materializarea principiului meu, nu despre formarea acestuia.

Și ca să dau un exemplu și mai actual. Protestele din Piața Victoriei. Oamenii ăia dacă nu aveau deja niște principii formate, cu siguranță nu mai mergeau pe acolo de nebuni să protesteze. Ei bine, principiul lor a fost acela de a avea o anumită stabilitate (echilibru), de a nu mai fi mințiți, furați. Pe baza principiului lor s-au născut dorințele, țelurile ca acel principiu să se materializeze.

"PRINCÍPIU, principii, s. n. 1. Element fundamental, idee, lege de bază pe care se întemeiază o teorie științifică, un sistem politic, juridic, o normă de conduită etc."

"ECHILÍBRU s. 1. stabilitate. (Se asigură ~ navei.) 2. cumpănă, cumpăneală, cumpănire. (A se afla în poziție de ~.) 3. (rar) státică. (Tulburări de ~.) 4. armonie, concordanță, potrivire, proporție, proporționalitate, simetrie, (fig.) simfoníe. (Un perfect ~ al elementelor unui ansamblu.)"

Două lucruri total diferite. Așa și eu pot să iau jumătăți de fraze și să le interpretez după cum vrea inimoara mea…

Cât despre citatul “Ai grijă de gândurile tale, căci vor deveni cuvinte. Ai grijă de cuvintele tale, căci vor deveni acțiuni...”, în trei pagini de Microsoft Office Word câte mi-au ieșit, tot asta am încercat să transmit. Că cu cât te blochezi mai mult la nivelul gândurilor, cu atât mai mult se va răsfrânge și asupra vieții tale.

În sfârșit, fiecare cu sfera lui. Eu în polemici nu o să mai intru, pe viitor o să fiu ca "o domnișoară de pension". :)
Avatar utilizator
Mery24
User Junior+
User Junior+
 
Mesaje: 166
Membru din: 16 Dec 2015, 13:02

Mesajde googlefun » 17 Feb 2017, 15:42

Si eu care traiam cu senzatia - ca sunt printre putinii - care pot prelua 2-3 cuvinte de la cineva , si sa incarce rapid pe putin alte 6 - 7 pagini !! :))

Nu ti-am atras atentia , Mery . Sunt prietenul tau . Simte-te libera sa scrii ! Intra in polemici !! :wink:
Atentie doar , sa nu fie foarte lungi , adica sa fie cu masura (more than 20 cm ) ! Lol
Avatar utilizator
googlefun
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 1703
Membru din: 25 Oct 2006, 20:28
Localitate: Delta Dunarii (Chilia Veche)


Înapoi la Diverse
Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • AVC MENU