CITATIE emisa pe numele meu. ( IN PROCES CU RCS & RDS SA

Orice subiect care nu se poate incadra la categoriile deja existente

Mesajde Webmaster_Studios » 05 Noi 2009, 00:04

Astazi primesc un telefon de la parinti sa ma instiinteze ca pe adresa locuintei lor a venit o citatie pe numele meu, citatie in care sunt chemat in instanta, miercuri, in ziua de 16 Decembrie 2009, ora 13:00, in calitate de debitor, in proces cu rcs & rds SA. in calitate de creditor pentru Fond - somatie de plata. Este vorba despre un contract de abonament la internet ce l-am incheiat in anul 2007 cu rcs & rds S.A. Culmea este faptul ca eu am trait cu impresia ca am reziliat acel contract in aceeasi luna in care l-am si semnat. Motivul rezilierii, latimea de banda pentru upload nu era garantata, conform contractului. Desi am insistat sa vin sa semnez rezilierea, tot cei de la rds mi-au spus ca nu este nevoie sa o si semnez, ci doar sa imi dau acordul prin telefon, asa ca... "rezilierea" am facut-o verbal prin telefon, si asta a fost tot. Nu am primit nicio factura pe adresa sediului in care am incheiat contractul, in tot acest timp nu am primit absolut nimic. Acum, dupa aproape 3 ani de zile, ma trezesc ca sunt obligat sa le platesc suma de 20895,62 lei reprezentand contravaloarea servicii Internet pentru facturile emise in lunile Februarie 2007 - Septembrie 2007 din care debit 7706,47 lei si penalitati de intarziere 13189,15 lei calculate conform contractului.

Am avut contracte si cu evolva dar si cu alte companii ce furnizau servicii de internet, dar fiecare reziliere a putut fi posibila printr-o semnatura, pentru ca altfel nu avea cum. Cu rds-ul, n-a mai fost la fel, si uite asa am cazut victima lor. Eu, practic nu am nicio dovata ca am reziliat, pentru ca nu am si semnat.


Am sa consult maine si un avocat, sper sa gasesc unul bun, dar mai departe.. chiar nu stiu ce va fi. Vreau sa aflu exact ce se poate intampla daca nu le platesc nimic. Voi ce ati face in locul meu?


Cu stima,

Marius
Avatar utilizator
Webmaster_Studios
User Junior
User Junior
 
Mesaje: 53
Membru din: 25 Apr 2008, 02:29

Mesajde studio_timisoara » 05 Noi 2009, 10:47

Salut,
E un pic dificila situatia, iar chestia aia cu rezilierea prin telefon nu va avea nici un efect in instanta. Si inca o chestie: facturile emise din februarie pana in septembrie... tu nu le-ai vazut ? Eventual poti spune in instanta ca nu ai mai primit nici o factura de la data rezilierii prin telefon, desi nici asta nu cred ca va avea un efect. Cred ca ai nevoie de un avocat f bun, specializat pe comercial, care sa iti gaseasca un precedent legal si sa-l foloseasca in favoarea ta. Oricum, ceva vei avea de platit, asta pot sa iti spun sigur, insa la penalizarile alea de intarziere veti negocia, pt ca dupa cate stiu eu, este o lege care spune ca penalitatile in cuantum nu pot fi mai mari decat restanta de plata. Si mai exista un articol de lege pe care avocatul il poate folosi in favoarea ta, dar numai in anumite conditii, articol care spune ca, dupa 3 ani de la emiterea unei facturi, furnizorul nu mai este indreptatit sa ceara suma in instanta, daca in acest timp nu poate dovedi ca a facut ceva pentru recuperarea restantelor (acel ceva poate fi o instiintare acasa, cu confirmare de primire, de exemplu). Daca in decurs de 3 ani ai primit totusi asa ceva acasa, articolul asta nu poate fi aplicat.
Oricum, iti doresc bafta...
Avatar utilizator
studio_timisoara
User Junior+
User Junior+
 
Mesaje: 142
Membru din: 06 Ian 2009, 23:10
Localitate: Timisoara

Mesajde wulpita » 05 Noi 2009, 21:59

Ai ceva pe numele tau ?:) daca nu ai zile sa te sufle de praf :))
Avatar utilizator
wulpita
VETERAN
VETERAN
 
Mesaje: 627
Membru din: 30 Iun 2008, 05:18
Localitate: Ce`tzi Doresc Eu Tzie Dulce Romanie

Mesajde HDK » 05 Noi 2009, 23:08

Salut ,

daca vrei un avocat ma poti contacta ....dar nu cred ca vrei asta ...
HDK
User Activ
User Activ
 
Mesaje: 302
Membru din: 20 Mai 2009, 22:34


Înapoi la Diverse
 


  • { RELATED_TOPICS }
    Răspunsuri
    Vizualizări
    Ultimul mesaj

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

  • AVC MENU