Detalii


Detalii despre activitatea de videochat

Cateva detalii generale despre ceea ce reprezinta jobul de model videochat, termeni utilizati des, diversele probleme cu care se confrunta incepatorii, factorii care determina castigurile lunare, cateva recomandari si bineinteles mult mai multe informatii in forumul adult videochat

Ce este video chatul?

Ce este adult video-chatul?

Ce este non-adult video chat?

Termeni utilizati des in aceasta activitate

Probleme care pot apare la inceput de drum

Castiguri

Recomandari

Mai multe informatii?


Ce este video chatul?

Prin video-chat se intelege discutia pe care o porti cu unul sau mai multi parteneri, prin intermediul unei camere conectate la calculator. Partenerul de discutie (chat) te poate vedea, poti fi vazut de acesta, discutiile pot fi in modul text si audio, sau ambele.

Top


Ce este adult video-chatul?

Diferenta este ca interactionezi cu persoane care platesc pentru a te vedea, pentru a vorbi cu tine si deasemenea pentru a viziona un show erotic (acolo unde este cazul – spun asta, pentru ca in activitatea de adult video chat, exista si colaboratori (siteuri) care au in sistemul lor categorii non-adult, unde nuditatea este strict interzisa).

Top


Ce este non-adult video chat?

Este la fel ca si video chatul adult, doar ca prin regulamentul impus de siteuri in aceste categorii, modelului ii este strict interzis sa arate nuditate (nu ai voie sa arati partile intime – sanii, organul genital etc)

Top


Termeni utilizati des in aceasta activitate

 • chathost (gazda chat-ului), model (model), performer(artist), model video-chat, operator video-chat, exhibitionist – sunt termenii asociati meseriei de Model Video Chat.
 • screen name , stage name (nume de scena), nickname (porecla), user name(nume de utilizator) – termeni asociati numelui cu care artistul(Modelul de VideoChat) intra in scena (se conecteaza in direct)
 • site de videochat – este produsul unei companii prin care se faciliteaza discutii in direct intre doua categorii generale de persoane:
 • members (Membrii siteului) – persoanele care platesc pentru serviciile respectivului site
 • models Artistii siteului (chathost-ii) – persoanele care colaboreaza cu siteul respectiv in urma unui contract. Prin contract artistul trebuie sa respecte 100% regulile si conditiile siteului respectiv. Artistul este platit prin comision (comisionul variaza in functie de site intre 30% – 60%) la fiecare show care il sustine cu un membru platitor.
 • performer software ( program de calculator ptr. artist) – reprezinta aplicatia PC, prin care artistul se conecteaza in direct la siteul de video chat, si prin intermediul caruia isi desfasuara activitatea. Fiecare site ofera modelului softul necesar pentru desfasurarea activitatii.
 • free chat (chat gratuit) – este o sectiune a siteului de video-chat, in care modelul comunica gratuit cu membrii, in scopul de a te face cunoscut, de a atrage noi clienti. In free chat de obicei nuditatea este interzisa – cu putine exceptii unde nuditatea este acceptata.
 • private chat (chat privat) – este sectiunea siteului de video-chat unde clientul plateste pentru minutele petrecute cu modelul.
 • nude chat (chat nud, gang chat, member chat) – este o sectiune in care de obicei artistul trebuie sa fie nud dinaintea logarii in aceasta sectiune. Numai clientii platitori pot accesa aceasta sectiune, si este intalnita in special in siteurile cu free chat. De obicei nude chatul costa mai putin decat private chatul, dar pot intra mai multi clienti in acelasi timp.

Termenii de mai sus sunt generali. Se adreseaza celor incepatori pentru ai ajuta sa inteleaga mai bine ce reprezinta aceasta activitate. Ca in orice domeniu fiecare site (companie) incearca sa vina cu servicii noi, termeni noi iar pentru a face o descriere completa trebuie luat si explicat fiecare site in parte. Daca doriti sa aflati mai multe informatii accesati cu incredere forumul adultvideochat.

Top


Probleme care pot apare in momentul in care vrei sa incepi, sau pe parcursul activitatii:

 • Pentru un incepator este extrem de greu sa inteleaga cum functioneaza sistemul, ii trebuie mult timp de informare si practicare sa ajunga la un nivel cel mult mediu, lovindu-se zilnic de probleme tehnice, probleme de securitate, probleme de neintelegere, lipsa de documentatie, informatie denaturata etc. etc. etc. Toate acestea fac procesul de acumulare si avansare extrem de greoi.
 • Multi se lasa in mainile “vanatorilor de castiguri usoare” care promit castiguri fabuloase fara efort (din auzite). Sunt cei care se pricep bine in domeniul calculatoarelor dar care au foarte putina experienta in domeniul adult, iar sfaturile lor care nu sunt rau intentionate duce pe un drum gresit activitatea, iar rezultatele sunt automat nesemnificative si din pacate este o realitate ca multi au fost sortiti esecului din lipsa de informare.
 • Probleme legate de trimiterea actelor, pentru a fi acceptat ca artist amator pe siteul respectiv. Practic nu ai nevoie decat de un scanner, o imprimanta, cunostinte de limba engleza, acte de identitate, cunostinte de operare pc. dar din punctul de vedere al persoanei care nu folosit calculatorul aproape niciodata acestea sunt lucruri care in viziunea ei sunt practic imposibile.
 • Probleme legate de alegerea siteurilor cu care sa colaborezi. In momentul de fata aproape fiecare tara are siteuri de adult video chat, inclusiv Romania, sunt sute de siteuri de adult video chat dintre care doar cateva sunt cu adevarat profitabile. Alegerea pachetului optim de siteuri cu care sa incepi este o alegere destul de dificila. Deasemenea nu exista o regula generala, un pachet de siteuri care sa fie valabil pentru toti artisitii. Iar dupa parerea noastra la inceput un model trebuie sa isi muleze personalitatea in functie de tipul de membrii care sunt pe site, iar pe parcurs sa incerce sa isi impuna personalitatea usor si sa transforme un site care la inceput parea mort intr-un site care sa aduca profit substantial.
 • Demoralizare = Esec. Sunt multe cazuri in care artistul nu intelege exact cum anume ar trebui sa isi desfasoare activitatea. Din diverse motive, (cel mai intalnit este lipsa de informare, sau informarea precara) artistul realizeaza ca rezultatele sale nu sunt pe masura muncii depuse. In aceste cazuri pentru artistul incepator video-chatul poate devenii un fel de “pomul laudat”, se demoralizeaza, iar intr-un timp scurt se vede nevoit sa renunte.
 • Nerespectarea regulilor de site, atrag dupa sine mai devreme sau mai tarziu excluderea din sistem a artistului. Nu vei mai putea lucra pe siteul respectiv si cel mai probabil nici nu vei mai primi comisionul pe ultima perioada. Acest lucru se intampla de obicei pe siteurile mari, care au un sitem automatizat de supraveghere a activitatii si pe care este destul de greu sa il pacalesti. Nu intram in detalii pentru ca ar trebui sa scriem o carte intreaga ca sa acoperim tot ceea ce se practica pe aceasta ramura.
  Un lucru este cert: citirea, intelegerea, respectarea intr-o proportie cat mai mare a termenilor siteurilor cu care se colaboreaza, nu va atrage niciodata suspendarea contului de artist.
 • Multe alte lucruri de finete care trebuiesc facute pentru a avea rezultate maxime, incepand de la descrieriile personalizate, galeriile de poze, show-rile inregistrate, pagini personale si terminand cu machiajul, asezarea in camera, atitutidea de scena. Fineturi care nu numai ca sunt greu de aflat in scurt timp, dar sunt si greu de implementat in unele tipuri de personalitati mai inchise.

Top


Castiguri

Castigurile sunt determinate de mai multi factori:

 • situl/urile cu care lucrati;
 • factorul de implicare in activitate;
 • timpul acordat activitatii;
 • cunoasterea limbii engleze sau a altei limbi decat Romana (franceza, germana, spaniola etc);
 • aspectul fizic;
 • personalitatea modelului;
 • prestanta modelului;
 • factorul de receptivitate;
 • informarea;
 • promovarea.

In functie de acesti factori castigurile variaza de la cateva sute pana la cateva mii de dolari lunar.

Top


Recomandari

 • Inainte de a incepe lucrul pe un site, informeaza-te despre acel site, pe internet, pe forumul Adult video chat sau alte forumuri de profil, intreaba modele de pe siteul respectiv daca primesc banii la timp, daca au avut probleme cu siteul etc., cauta adresele de contact ale siteului. Un site serios intotdeauna pune la vedere informatiile de contact: e-mail, support online, telefon, adresa, adresa firmei etc.
 • Atentie – Multe siteuri de video chat interzic partial sau total accesul vizitatorilor din Romania. Daca doriti sa il accesati trebuie sa va mascati adresa de ip folosind proxy sau alte metode
 • Verificati siteul respectiv pentru ai vedea trafficul, nr de vizitatori zilnic, puteti face o statistica, o comparatie intre mai multe siteuri. Site care face rank-uri la alte siteuri ar fi ALEXA, dar nu face o statistica exacta datorita faptului ca se bazeaza in statistici dupa numarul de utilizatori care folosesc toolbarul Alexa. Oricum este un punct bun de unde sa porniti.
 • Nu in ultimul rand contactati siteul respectiv pentru a obtine informatiile de care aveti nevoie, majoritatea siteurilor au un sistem de suport foarte bine pus la punct. Relatiile cu clientii, modele, webmasteri etc. sunt foarte importante pentru orice site.

Top


Doriti sa aflati mai multe informatii?

Pentru informatii de orice fel care privesc acest domeniu folositi cu incredere Forumul Adult Video Chat.
Continutul acestei pagini reprezinta opinii strict personale, acumulate intr-un anume interval de timp. Simtiti-va liberi sa intrebati, criticati, sa adaugati, sa veniti cu idei pro sau contra, la tot ce cititi in aceste pagini.

2 thoughts to “Detalii”

 1. Salut, am facut un cont pe livejasmin dar nu reusesc sa postez poze de profil si de portofoliu deoarece nu nimeresc ori marimea fotografiei ori ocupa prea mult spatiu chiar nu mai stiu cum sa fac pozele. Ma puteti ajuta cu un sfat? Cu ce camera trb sa fac pozele si la cati megapixeli ca nu mi le incarca..multumesc!

  1. Salut Marius, vezi aici detalii complete:
   http://wiki.jasmin.com/display/EW/Profile+Picture+Requirements

   Technical requirements:

   Acceptable image types are JPG, JPEG, PNG

   Recommended image type is JPG, all non-JPG files will be converted

   Minimum picture size is 1600 x 1200 pixels

   Maximum file size is 15 MB per photo

   In general

   For all categories the same quality and composition requirements apply:

   The quality has to be excellent, crystal-clear sharp images are required.
   The composition of the image must resemble a magazine cover. It has to be tasteful, elegant and neat.
   Professional, studio photo shoots are welcomed and highly encouraged.
   Both of these requirements have to be fulfilled. A good quality photo taken in someone’s simple living room is NOT acceptable.
   Only the registered person(s) can appear in the pictures.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *